Sayfa 951/1009 İlkİlk ... 4518519019419499509519529539611001 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,601 - 7,608 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yüksek faiz görece bir kavram,

Şahsen ben %17-18 arası kademede hazine bonosu alıcısı olarak bekliyorum.

%22-23 kademesinde ikinci bir grup var (pazarcışükrü ve grubu )

%27 bandında powerpc ve grubu agresif biçimde duruyor.

M3 para arzını arttırmadan yükselteceği her faiz kademesinde yeni gruplar devreye girer ve talep artar. Tcmb'nin elindeki nakdi sıkı para politikasından dolayı piyasaya vermemesi olumlu. Ancak M3 para arzını arttırmadan faizleri arttırması için ,yani bizim şartımızı sağlaması için , resesyonu göze alması gerekli. Bu da yine kırk katır mı kırk satır mı sorusunu gündeme getiriyor. Gazamız mübarek olsun.
    rekor faiz diyorlar ya gülüyorum. hadi %27 verse anlayacağım. mevcut faizler ancak DİLENCİ faizi olur.o faize razı olmak için iyice düşmüş olmak gerekiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    rekor faiz diyorlar ya gülüyorum. hadi %27 verse anlayacağım. mevcut faizler ancak DİLENCİ faizi olur.o faize razı olmak için iyice düşmüş olmak gerekiyor.
    Ama şunu da belirteyim, hep söylüyorum eğer faiz %27 ye çıkarsa ben o topa girmem. Zira %27 faiz ile resesyon altında dahi para arzı belirli sınırlar içinde tutulamaz. Bu da enflasyon ve dövizin artışının %27 'den çok daha fazla artması zorunluluğunu getirecektir.
    *O durumda dolarda yükseliş kaçınılmaz olur*

Dövizin %40-50 vuracağı kesin bir durumda neden %27 faize razı olayım. Bence en iyi yük devenin taşıyabileceği yüktür. Çölün ortasında deveye taşıyamayacağı yükü yüklemek her bakımdan zarar getirir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yüksek faiz görece bir kavram,

Şahsen ben %17-18 arası kademede hazine bonosu alıcısı olarak bekliyorum.

%22-23 kademesinde ikinci bir grup var (pazarcışükrü ve grubu )

%27 bandında powerpc ve grubu agresif biçimde duruyor.

M3 para arzını arttırmadan yükselteceği her faiz kademesinde yeni gruplar devreye girer ve talep artar. Tcmb'nin elindeki nakdi sıkı para politikasından dolayı piyasaya vermemesi olumlu. Ancak M3 para arzını arttırmadan faizleri arttırması için ,yani bizim şartımızı sağlaması için , resesyonu göze alması gerekli. Bu da yine kırk katır mı kırk satır mı sorusunu gündeme getiriyor. Gazamız mübarek olsun.
    Bunu çaresi; enf+4 lük kuponlu tahviller

Ancak, enf hesabı şaibeli ...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,131
    beyler dxy tobonun farkındasınız değil mi?
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku

zaten gerçek enf +4 puan min. %27 yapıyor.bu 27 net olmalı stopaj eklersen o zaman %31 mevduat faizi olur. Bu söylediklerimde hiç abartı yok,bu rakam verilirse TL mevduatçı ancak parasını eritmez.dolarında kısmen önünü alır bu faiz. 90'lı yıllarda faiz ve dolar şok krizler hariç benzer getirilere sahipti. bu dengeyi sağlamak gerekiyor. inşaat işleride bir 10 yıl durur artık ama bundan bize ne?

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku

Enflasyona endeksli tahvile 1 kuruş yatırmam. Tahvildeki tüm durasyon hesaplarını ve kazançlarını riske atan bir opsiyon enflasyona endekslemek. Ayrıca borç verdiğim kurumun hesapladığı bir oranla neden borcun faizini güncelleyeyim. Şaibeli olmasa da kabul etmem.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Kitap Yoksa Ruhsat da Yok! Belediyeden Okumaya Teşvik Eden Uygulama

https://onedio.com/haber/kitap-yoksa...ygulama-791760

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    beyler dxy tobonun farkındasınız değil mi?
    ECB kararını ve Taylor'un FED başkanlığını bekliyordur..

Sayfa 951/1009 İlkİlk ... 4518519019419499509519529539611001 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •