Taksim meydana tanzim satış noktası kurulmuş, eve giderken alayım bari doldurayım torbaları
Printable View
Taksim meydana tanzim satış noktası kurulmuş, eve giderken alayım bari doldurayım torbaları
İsbankası fonlarını başka bankadaki hesabımızdan almakla direk işyatırımdan almak arasında fark varmıdır acaba ?
—————————
Birde oran paylasayım
Halkbank 1 M+ 32 gün 20.50
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benzinci bile derken küçümseme anlamında değil... Bir şey en alt kesim tarafından bile konuşuluyorsa o neyse gerçekleşmez bunu biliyor bunu söylüyorum. 3.8 ken dolar 6-7 diyen var mıydı? Bundan bahsediyorum. Yoksa pazara in pazarcı 10 olacak diyor bu şekilde yatırım yapılmaz. Üzülürsünüz..
Enflasyon 14-15 aralığına geldiğinde ben %20.5 den 1 yıl vade alacak insanların planları da var...
Japonyada lise mezunu olma şartı var oy kullanmak için...Kendini geliştirmemiş insanların devlet işleri hakkında fikir belirtme şansı olamaz diyorlar meselaaa
bir haber okudum, petrol üretiminde abd 1, rusya 2, suudiler 3 olmuş.
ruslar yeni petrol-gaz sahaları açamıyormuş uzunca bir süredir, yaptırımlar nedeniyle ekipman ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar.
bu rusyayı 3-5 yıla ciddi vuracak bir gelişme
http://www.turkrus.com/735063-abd-du...asiyor-xh.aspx
rusyanın üretimi petrol ve gaz, akabinde savunma sanayi geliyor.
korkum o dur ki, soğuk savaşa geçilmeden sanki sıcak bir çatışmaya doğru gidiyor dünya.
en iyi yatırım aracı altın, ama onun da fizikisi.
Fiziki altını da çalarlar/gasp ederler/el koyarlar savaş/karışıklık ortamında...Koruyamazsınız...Ne kendinizi ne mal varlığınızı...Bi düşünün şöyle o ortamı, gözünüzün önüne getirin...
Savaş, kaos, isyan, el koyma gibi limoni durumların kralı bitcoin'dir. Altın, dolar, emlak hepsi hikaye.
Bu haftaki ekonomist dergisinin 26. Sayfasını okumanızı tavsiye ederim mevduat faizine yapılan baskı ile ilgili önemli bilgiler var
İstedikleri kadar KAŞISINLAR ne çağdaş, laik, ATATÜRK İNKILAPLARINA BAĞLI KESİM, NE MİLLİYETÇİ KESİM, NE OSMANLIYI SAVUNAN KESİM, NE KÜRT HALKI BÖYLE Bİ TUZAĞA GELMEZ.. EMPERYALİZM DÜNYANIN HER YERİNDE OLDUĞU GİBİ MERKEZ BANKAMIZI, GIDA TOHUMLARIMIZI ELE GEÇİRMİŞ, HANE HALKINI GIRTLAĞA KADAR BORÇLANDIRMIŞ OLABİLİR.. AMA HALÜKARDA DIŞ GÜÇLER, İÇGÜÇLER, ÜLKEYİ YÖNETENLER NE HATA YAPARSA YAPSINLAR BU ÜLKEDE KARDEŞ KANI DÖKMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ.. BURASI NE SURİYE, NE YEMEN, NE ÜRDÜN, NE ARJANTİN, NE VENÜZELLA NE DE BAŞKA Bİ YER..
Yukarda ABD-Rusya ve dünya savaşından bahsediyorduk :he:
burgan bank 100k usd 3,75 den bağlandı 58 gun bol kazançlar.
Üstat sizin amcaoğluydu galiba bir merso S serisi paylaşmıştınız bir kaç aydır satılmıyordu 175'e düşürdü demiştiniz. Bugün o ilan önce 184 e çıkardı sonra 180'e indirim yaptığı mesajı geldi. Domatis fiyatı gibi oldu önce bindirim sonra indirim kafası karışık sanki:oleyo:
Bugün aldığım bazı oranları paylaşayım
500k usd için
Finansbank %3,55
VakıfBank özel %3,75
Odeabank %4,15
Fibabanka %3,65
Saygılar...
Bugün vade sonumdu. Para İş Yatırım'a aktarıldı ve 538.7K İş Portföy 1 numaralı fonu alındı.
burada gizli bir küçümseme var
o kadar gizli ki ikinci yazışınızda bile farketmediniz.
Ama konu bu değil.
"Alt kesim"in çoğu halinden memnun, gelecekten umutlu..
çünkü planlı devlet politikalarıyla memnun olmaktan başka seçenekleri kalmayıncaya kadar hipnotize edildiler.
Sizin rastladığınız benzinci "alt kesim"in elit tabakasından..
japonyada yapılan bu ülkede yapılsa 20 yılda çağ atlarız.
Öyle bi çağ atlama olur ki bu; ülkede dini kullanıp insanları kandıran tek bir siyasetçi kalmaz.
oran da paylaşalım:
25k usd 32+ gün
qnb temdit 3.05 (zinhar pazarlık yapmıyor)
ykb yeni 3.55 (zinhar pazarlık yapmıyor)
vakbn yeni 4.00 (3.40 tabela oranından pazarlık)
ben de bu cuma vadesi dolacak olan mevduatı enparadan çekip garantiden fon alacağım. vadeliden iyi getiriyor. 2,9670 getirmiş yılbaşından bu zamana. 26,70 brüt yapar yüzde 10 kes. 24,03 hadi olsun 22 diyeyim net. şimdiki hesaba göre tabi. vadelide ne veriyor 3 ün 1 ini. 16 falan veriyor net olarak. yanlış hesap yapmıyor isem tabi..
Bitcoin tamamen piyasa balonları özelliğini göstermiş durumda. 1-2 yıl içinde fiyatı 1000usd ya da 200usd civarına iner sonra indiği yer ve zirvesi ile orantılı bir şekilde artar, ölü kedi zıplamasını yaptıktan sonra illegal işlerde kullanma sıklığıyla orantılı bir fiyata geri çekilir. Siz diyin 10 dolar ben diyeyim 50 dolar.
Savaş,kaos ve isyan halinde internet bağlantınız olmayacağı için bir anlam ifade etmez. Ayrıca yanınızda bir usb bellekte saklıyorsanız çok riskli, kaybolma ve o belleğin manyetik alanlardan etkilenip bozulması gibi.
Zaten online saklıyorsanız çalınmama şansı yok gibi bir şey.
Haksız kayıplar da tazmin sağlanamadığı için tercih eden olmaz kanaatindeyim.
aktifbanklılara gelsin, bir önceki sene nasıl bilmiyorum bakmak lazım
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/740855
Ek 21819
Migros un tahvil ihracı, basit faizi %27.45 e geliyor.
Stopaj yüzde 10 yani mevduat eşleniği: %29.06
3 ayda 1 kupon ödemeli 728gün vadeli.
Daha önce bu tip bir tahvil almadığım için soruyorum, aldığımız tahvilin kısa sürede değer kaybetmesi ve vadesi uzak olduğu için zarara razı olarak satma riski vardır diye anlıyorum. Ama diğer taraftan da piyasa faizlerinin düşme beklentesi varsa bu tahvilin ikinci el satış değeri artar ve biz kısa zamanda hedeflenen getirinin üzerinde bir kar elde edebiliriz değil mi?
Peki itfa tarihi beklenmezse de sadece stopaja tabi değil mi başka bir vergisi var mı?
Alıntılayayım şu mesajı da 2 yıl sonra bakarız ne olmuş.:party:
Çalınır, kaybedersin, bozulur diyenlere de yol göstereyim bari. Bitcoinleri saklamak için ihtiyacınız olan tek şey bir parça kağıt. Ne online hesap, ne usb bellek. Bir satır yazının olduğu bir kağıt sadece.
Kağıdı da yakmayın, ıslatmayın, kaybetmeyiverin..
Evdeki çeyrek altının yerini unuttum diyen birini görmedim ben hiç şimdiye kadar mesela. O kağıda da aynı özeni gösterirseniz hiç bir şey olmaz
Kağıdın cinsi ve üstündeki bir satır yazı nasıl bişey olacak ? :oleyo:
50 günlük getiri biraz karışık olabilir mevduata dönüştürme hesabında çünkü 32 günlük bağlıyorsanız 1 mevduat dönüşünün bileşiğinide eklemek gerekir. Genelde 1 aylık performanstan mevduat karşılığını hesaplamak daha kolay olur.
18 Ocak Fon Fiyatı:0.017935
19 Şubat Fon Fiyatı:0.018289
18 Ocak Tarihinde 100 K'lık fon aldığınızda kazancınız bugün satarsanız fonu 1776 TL net kazancınız olacaktır. 1776 TL net kazancı vadeli mevduattan kazanabilmeniz için 18 Ocakta 23.83 gibi bir orandan bağlamanız gerekiyor.
Alt kesimin elit tabakası "pompacı" oluyorsa ne güzel memleket...
Küçümsemek adına yazmıyorum tabiki ama siz "gizli" küçümseme görüyorsunuz.
Bu memlekette dolar euro altın ekonomi yorumu yapan çok değerli kişiler var ben şahsen onları takip ediyorum.
Pompacıya seneye bu ay benzin fiyatı ne olacak diye sorun bakalım ne diyecekler...
Yatırımlarınızı pompacı, pazarcı yönlendirmemeli...genel kanı farklı.. -cek -cak lar farklı..
Çok güzel getirisi varmış ..Tek sıkıntı Anadolu grubu bu krizden batmadan çıkacakmı ..Sağlam ve köklü bir grup aslında ..
Bunlar bu faizle borçlanıyorsa daha triviri şirketlerin borçlanması 40 olması lazım ..
İlginç !!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi