Spekler Karton’a Türkiye rekorunu kırdırırlar Kentşekerin pabucunu dama attırırlar 1 karton’u olana 3 şeker bedava gibi bir durum yaratırlar da Terki joe hayatta inanmaz gider nerede edik büdük şıpıdık terlik varsa onu alır ytd
Printable View
Spekler Karton’a Türkiye rekorunu kırdırırlar Kentşekerin pabucunu dama attırırlar 1 karton’u olana 3 şeker bedava gibi bir durum yaratırlar da Terki joe hayatta inanmaz gider nerede edik büdük şıpıdık terlik varsa onu alır ytd
Arkadaslar elinde olanlara hayirli olsun .elimde hic kartn yok. Keske olsaydi. Bu hafta düşünmedim de degil. Nasip degilmis. Elinde olanlari kiskanmiyor degilim :) saka bi yana , yok kervt mis yok beklenti alinir gercekler satilirmis vsvs. Kulaklarınizi tikayin arkaniza yaslanin ; oturun hayallere dalin [emoji3].. tabii burası borsa ,hic biseyin garantisi yoktur ama kartn patronu bu haberi iyi kullanir hatta yıllardir bu habere odaklanmistir,planini yapmistir bence..
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar öncelikle hayırlı olsun, görünen kimileri önümüzdeki haftalar yüksekten maliyetlenecek atlayacak, SPK başvuru olmadı , başvuru olsa onaylanacak mi bakalım , süreç uzun bölünmesi başvurusuöile beraber 4 ayı bulur,
5 lot Karton'u açık attırmayla satıyorum.
:oleyo:
sn riva öyle deme be 3-4 gün önce almış geri geliyor diye vermiştim bu türlerden bir tek bu yok pörtföyde beni tanırsın kolay kolay vazgeçmem ama başka birinde bekliyordum bu süpriz yaptı hani derlerya kenarda biri yerken digeri yalanıp durur işte öyle olduk bu yüzden takip etmeden durmak mümkün mü der tüm ky kardeşlerime sabır etmelerini ve galyana gelip malı kaptırmamalarını isterim herkes kısmetini yer ben bu hınzıra şu a-b-c hisseleri var diye gıcık kapıyordum hamudu yani temettünün büyügünü a-b yiyor c ye az kalıyor diye gıcıktım sattıgıma pişman mıyım evet yalan yok benim durumuma düşmeyin ve sabredin bu sene bir kent bir de bunda diz çöktüm erken kaptırmakla ama 7-8 hissem duruyor kısmet onlara artık.
Şimdi bölünme yeni yılda olursa eski yeni olarak bölünecek mi?
KONYAYA YAZMIŞTIM AYNI SORU İÇİN KOPİLEDİM AYDINLATABİLDİYSEM NE MUTLU
eeee gene başladık 2000 li ve altı yılları anmaya ben normalde hafta sonları bili kapatır bakmam bile ama dün akşam degişti fikrim ve yorumları okudukça çok enterasan yanlış bilgiler gördüm birazcık açıklama yapma geregi duydum çünkü bilgi paylaştıkça güzeldi tabi bilgi ise ben eski taaa 1994 den beri bu türlerdeyim ve eski yeni -r hepsini gördüm geçirdim aslan afyon bfren enka tüpraş petkim fmızp marsal hepsinde vardım sadece konya 1995-veya 1996 tarihini tam hatırlamıyorum konyanın bölündügü yıldı yasaksız devre kesici olmayan yıllar konya 4 tl den 400 tl ye gitmişti yavruları hesaplayınca tam bir ay soluksuz tavan çekmiş kimse de alamamıştı tren seyreder gibi seyretmiş ahhhh ahhh geçirmiştik neyse gelelim konuya
bu eski yeni hissesi çok fikir var RE de ona keza 1. eski yeni olayı istenirse hala olabilir bir hissenin sermaye artışı bedelsi olur ama öyle bir denk getirilir ki sermaye artışıtemettü zamanı açıklanmasına tesadüf eder hisse bölünür ama açıklama ile srmaye artışı arasında açıklamadan sonraya denk gelen yavrular yeni diye geçer eskiler temettü alır yeniler faydalanamaz derm
Onu bunu geçtim bedelsiz de verse vermese de seviyorum bu kağıtı 😊 dün ne ise bugün de o benim için . Sorulması gereken şu tabi ki kimse tam bilemez ama genel olarak bölündüğü gün kartonun hangi fiyatta olması mantıklı olur ? Bölündükten sonra tek haneli rakamlarda mı olmak ister çift mi
Sayın mercek,
Anladığım kadarıyla temettü açıklanma tarihini baz alıyorsunuz, yeni yıla sarkması durumunda, herşekilde eski hisselerin temettü hakkı elde ettiğini düşünüyorum, yani bölünme yeni yıla sarktığında eski yeni olur diye düşünüyorum, belki de yanılıyorum, araştırıyorum ama net ve yeterli bilgi bulamıyorum
Bedelsiz olaylarinda netas ve brisa bolunmelerinde yer almis biri olarak elinde hissesi olan arkadaslara al sat tavsiyesi vermeden nacizane tecrubemden biraz aktarmak istiyorum. Oncelikle hepinize hayirli olsun. Gercekten talih kusu borsa da boyle bir bolunme icinde olmak.
Ben son kisimdan kucuk bir bilgi vermek istiyorum. Onceden bedelsiz aciklandiginda artar bolundugunde hisse duserdi. Bedellide ise aciklandiginda duser bolundugunde artardi. ( son zamanlardaki dusuk tutarli bedelli aciklamalarini kenara koyarak diyorum bunu.)
Bedelsiz olayinda aciklandiginda elinde hissesi olanlarin bolunmeyi beklmeleri maksimum getiriyi saglamamaktadir. Tavan serileri bozulduktan sonra genis marj araliginfa hisse bolunene kadar devam edecektir. Ancak tavan serilerini bozduktan sonra devamli artis donemi son bulur. Belki bir miktar daha artar veya bir miktar daha duser. Tavan serilerinden sonraki surec tamamen tahtacinin insiyatifindedir. Ben olsam kesinlikle bolunmeye katilmam. Onceki yuksek bedelsiz aciklayan firmalarin hareketlerini muhakkak inceleyip analiz edin. Kartona en guzel ornekler netas brisa ve afyondur. Nasil hareket etmeniz gerektigine dair guzel bilgi edineceksinizdir.
Bu guzel olayin tadini cikarin 1 veya 2 hafta muhtemelen cok guzel zaman gecireceksiniz.
Hepinize tekrardan hayirli olsun.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SN SERİNOL
diyelim bölünme seneye kaldı egerki yeni yılın temettü tarihinden önce bölünürse yeni eski olmaz bu sene verilmeyen temettü tarihiden önce bölünür ve temettüsü bölünme tarhine denk gelir temettü bölündügü günden 3-5 gün sonraya denk gelirse eski yeni olur yani bu hınzır büyük bir ihtimal birine denk gelebilir çift bakmalı
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20121230-1.htm hocam bu kanunun 19. maddesinin 3 ve 4. fıkrasını okuyun. sanırım aradığınız cevap burada. özellikle 4. madde
Katılmıyorum görüşlerinize hocam. Alkim bölünmesinde bulunan biri olarak belirtiyorum ki asıl hareket bölünme sonrasında gerçekleşmişti. 11 liradan bölünme sonrası 6 tavan gidip 19 a kadar aralıksız yürümüştü.
Elimde yok ve ne zaman tavan serisi bozulursa o an alıcıyım. Muhtemelen o anda aldıktan sonra bile hatırı sayılır derecede kazanç bırakacaktır.
Mesela Pazartesi bölünse kabaca 29 lira ile start alır siz kartona bu rakamı uygun buluyormusunuz? 70 m küsür sermaye ile bir o kadar da kar getireceği tahmin edilen şirket, temel ustası terki joe tarafından uygun bulunur mu? Bence bulunmaz.
300 400 lü rakamlar kent şekerin rekorunu kırar. Lakin bu uğurda bekleyen şeytanın bacağını beklemeyen kafasını kırar diyerek önümüzde ki maçlara bakacağız repliği ile eyvallah diyelim herkese bol kazançlar ytd
Borsada genel gecer bir kural yoktur. Herkes elbette kendi bilgi ve tecrubesine gore hareket etmesi en guzeli. Bol sans sizede.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi sormak istediğim şu sermayesini 75 milyona çıkartacak galiba 75 milyon sermayeli bi kağıtın olması gereken normal fiyatlar nedir? Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsa seviniriz 😊
Oyle bir tespit kural veya tutar yoktur. Piyasa nasil fiyatlarsa. Arz ve talep olayi. Normal fiyat diye bir olgu yoktur borsada. Kimisi defter degirinin 100 katinda islem gorur kimisi yarisinda bile islem gormez.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
(3) Halka açık ortaklıklarda kâr payı, dağıtım tarihi itibarıyla mevcut payların tümüne, bunların ihraç ve iktisap tarihleri dikkate alınmaksızın eşit olarak dağıtılır.
(4) Halka açık ortaklıkların sermaye artırımlarında, bedelsiz paylar artırım tarihindeki mevcut paylara dağıtılır.
evet 4 üncü madde de aynı der ama yeni eski kıstasını ortadan bu kaldırmıyor tam açık yazmamışlar ve terettüt yaratıyorlar o tarihteki hisseye diyor eee karar verilmiş tarih belli olmuş o zamanı açıklamıyor tam bir handikap ben bfrende eski yenide bulundum yenide temettü yoktu 48 tl idi eskide temettü vardı 240 tl idi
Türk borsa yatirmcisi tkuruya hisse başına 1000 TL verdi kartn da ondan aşağı olmazSM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cuma günü çok sessiz olması bence iyiye işarettir. Benim yolum uzun mesajıdır..
Bence çok titiz çalıştı dede bu sefer bilginin dışarıya çıkarılmasına izin vermedi. Yükselseydi Cuma günü atlayan çok olurdu ve bu atlayanlar aslında her bir lorunu 25 kat arttırmış olacaktı. Bence dede ustalık eserini bu şekilde tamamladı 😅
Brısanın bölünmesini de takip etseydiniz keşke.. Çakılmıştı bölünmeden sonra... Orada böyle oldu burada böyle olur demek doğru değil.. Hepsine karar verecek olan tahtacıdır.. Ne yone isterse o yone götürür.. Ky yı de peşıne takar.. Şuan için elinde bulunduranlar şanslı ve bır sure portföylerı yukselecek ama tavan serileri bittikten sonra ne olur bunu kestirmek guc.. Bölündükten sonrada devam edebilir malı dağıtmadıysa, yok dağıtırsa sıkıntı..
üstadım haklısın. orada tam bir açıklık yok. 2004 bosch bedelsizi ve 2010 afyon bedelsizinde eski yeni ayrımı vardı. bu da uçuk fiyatlanmalara neden oluyordu. bunun önüne geçmek için 2012 sonunda bu maddeyi eklediler. dediğin gibi muamma. tam bir açıklık yok. ben 2013 den itibaren yeni eski bedelsizi görmedim. belki gözden kaçırmış olabilirim. gönül isterki kartonsanda da eski yeni ayrımı olsun. bilgi paylaştıkça güzeldir. iyi çalışmalar dilerim.
saçma olmus yorumunuz sırketıne gore degısır bedellı o kadar guzel olabılırkı sırketı cok cok yukarı tasıyabılır batak deılse...bedelsızde asıl olay yok 1 tane 100 10 tane 10 aynı ama eskiden beri beklentı bu karton ıcın cok guzel haber elınde olanlara hayırlı olsun
FK:25,86; PD/DD:4,48; Piyasa Değeri (TL):2.181.663.927,49;
750 milyon cirosu. yüzde 20-25 brüt karı, yüzde 10-1 arası net karı olan, sağlam, güçlü, bir şirket olarak gözükmekte.
ama fiyat pahallı, temettü yönünden cimri.
yaptığı iş koluna rakip gelebilir mi.. kolaylıkla, teknoloji üretiyor mu? kenarda pahallı bir arsası var mı?
bu haliyle bu şirkete borsaya açık olmasa bu fiyatlardan alır mıyım, kesinlikle hayır. Bu düşünceyi şirket sahipleri ve spek biliyor mu tabii ki evet. spekin yerinde olsam tavanı bozmadan yavaş yavaş yediririm...
pahallı bir hisseyi taşımak zordur. bu hisseyi ileride sizin sattığını fiyattan alacaklar hangi beklenti ile başkasına verebilecektir.
pahallı bir hisseyi alan kumar oynuyordur. kumarda karda iken kalkamayan sermayeyi kediye yükler...
yazdıklarım, tavsiye içermez...
speke don biçilmez...
Pazartesi tavan olmasından çok tavan açarsa ya da tavan olursa olursa bekleyen lot sayısı baya bi fikir verebilir ilerisi için
İşin ilginci dolaşımdaki lot sayısı az tavan açıp kimseye alım fırsatı verilmezse ilerleyen günlerde 3-4 tavandan sonra kimse girmeye de cesaret edemez. Ondan sonra tahtasının bileceği iş . İlginç gün ve haftalar olacak
2013 de halka açıklığı %26 dan şimdiki %21 düşdü.
DF değeride otokar ve bfren iyi şirketler bakınız.ford
Yeni gazlayanların bazıları batık lakin bazılarıda defter değerleri uçuk yerlerde
karı olmayan olmıp 8 de
Burada yapılan yorumları okudukça bazı arkadaşların işin daha ciddiyetini anlayamadıkları görülüyor.2007 yılındaki%40 lık bedeelsizi gözardı edersek şirketin 20 küsür yıldır sermaye artışı yapmadığı görülmekte.İçerde dışarda oluşan politik,ekonomik,askeri,hukuki bütün riskleri yıllardır üstlenmiş olan kağıt yapıcı tüm bunların intikamını almadan kağıdın fiyatını bu seviyelerde mi tutar sizce?Böyle olağanüstü durumlarda hazır bol alıcıların geleceği bilinerek kağıt olabildiğince yukarı çekilmek istenmeyecek midir?Bu gibi durumlarda F/K imiş,PD/DD imiş,karlılıkmış gibi tüm akılcı temel veriler dikkate fazlaca alınmaz, ta ki spek amcaların işi bitene kadar.O nedenle arkanıza yaslanın,kulaklarınızı saçma yorumlara kapatın ve işin keyfini sürün.YTD
Bütün algıların değiştiği 2020 BORSA sında KARTON şu bedelsiz sürecinde 2.000 olmazsa YAZIKLAR OLSUN derim ben bunun speğine....!!!
Karton 2000-3.000 olsun ki biz karton piyangosunu kaçıranlar da jants,konya,egeen,fmizp çimbeton gibi hisselerden bişeyler TIRTIKLAYALIM......!!!
Bazıları boş konuşuyor.....Son 1 haftadır borsa tıkanmıştı....Şimdi karton bedelsizi ile yüzbinlerce yatırımcı diğer BEDELSİZ HİSSELERİNE HÜCUM edecek.....!!!
Mayıstan beri borsada olan şu.....SPORLARA HÜCUM.....Sonra bunlar soğutulup KENT le beraber BEDELSİZLERE HÜCUM.....Sonra bedelsizler soğutulup SPORLARA HÜCUM.......Sonra sporlar soğutulup KARTONLA beraber BEDELSİZLERE HÜCUM.....!!!
Karton 30 civarı BEDELSİZ hissesini COŞTURACAKTIR.....Önümüzdeki pazartesiden itibaren en çok yükselenlerde BEDELSİZ HİSSELERİNİ göreceğimiz bana göre % 100 kesin.....!!!
Tıpkı 2010-2011 borsasında olduğu gibi BİTTİ DENİLEN BEDELSİZ HİSSELERİ tam 10 yıl sonra 2020-2021 in YILDIZLARI oldular şimdiden....!!!!:halay:
herkes o hissede böyle oldu bu hissede böyle oldu diye örnekler veriyor..
burada odaklanmanız gereken diğer hisselerde bedelsiz geldiğinde olan değildir.
kartonsan da spek olduğunuda söyleyenin aklına şaşarım.
bu hisse tamamen patron kağıdıdır...hemde nice borsacılara kan kusturan borsacalığı öğreten bir patron.
yani o ne isterse o olur.çok çok daha fazla bedelsiz verme potansiyeli olmasına rağmen 25 tane vermesi bu bedelsiz havucunu daha çok kullanacağına delalettir.
ne zaman adam gibi temettü verir karının büyük bölümünü dağıtır kartonsan o zaman hisse olur..
umarım tüm paydaşlar çok kazanır.yatırım tavsiyesi değildir..
Kimse de 250-300 arası patronun aldığı mallardan bahsetmemiş.spek patron mu değil mi ,bilme şansımız yok.ancak patron düşükten aldığı hisseleri kaçtan okuyacak?asıl soru bu.tavan serisini bozacak isimi söyleyeyim ben, patron.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsaya pandemi ile yeni giren k.y uçan kaçana atlayarak kartopu etkisi yaratıyor..
Kartonsan bedelsiz haberi ile yeni bir bedelsiz furyası olması muhtemel..
Egeen-konya-logo-eggubre-cmbtn gibi hisseler ön planda olur..y.t.d
Herkes kent den pay biçiyor.
Brisa yuzde 4000 verdi ne oldu.:oleyo:
Burada açıklanan BEDELSİZ sadece KARTONSAN ı etkilemiyor....30-40 adet BEDELSİZ POTANSİYEL i olan hisseyi etkileyecek....Buradaki bu bedelsizi diğer bedelsiz potansiyelli patronlar da biliyordur....Bu işler organize yapılıyor...Bu bedelsizler neden aynı anda olmaz mesela?Neden 1 hafta 10 gün arayla arka arkaya 2 şirket bedelsiz açıklamaz?Açıklanmazdı hiç.Çünkü 20-30 hissede bir şirketin bedelsizi ile yükselişler olur.....Daha sonra bunlarda operasyon bitince ve hisseler düşünce 3-4 ay sonra bir başka şirketten bir bedelsiz haberi daha patlar......!!!
Bu yüzden ben 3-5 ay içinde amma konya olur amma egeen olur veya başka bir şirketten daha bedelsiz haberi bekliyorum....!!!
Demek istediğim 1 şirketin bedelsizi ile 30 a yakın şirkette BÜYÜK YÜKSELİŞLER yaşatılıyor.....Bu işlemler ile KY daldan dala atlıyor ve ARACI KURUMLAR da bu alışverişten komisyonlarını alıyorlar.....:kahkah:
Her ne söylersek söyleyelim sabreden kazandı....Bedelsiz hisseleri hiçbir zaman bitmeyen bir sektör.....Burada herkese ekmek var....!!!