Gene yüzler arasına üye olduk..Sonumuz hayırlı olur inşallah:Sad:
Printable View
Gene yüzler arasına üye olduk..Sonumuz hayırlı olur inşallah:Sad:
Gecenlerde bi yorumcu kagit 1.20 lerde iken 1.16 demisti.geldi kirdi..sirada kac var 1.10/11 .
Ne capsız bir kagit..Siyaseten bir cekince var bu kagitta..Malum sahipleri acısından olmalı...
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TRCAS sevdiğim bir hisse 3 lerden 9 ları rahat görür diye girip 4.50 lerden usanıp çıkmıştım sonrasında güzel bir çanak yaptı ve şimdi soru çanağı katlayacak mı! Takip ettiğim bir hisse ancak şu an pozisyonum yok, topiği takibe aldım atmosferi beğenirsem görüşlerimi paylaşırım. Ancak küresel büyümedeki yavaşlamadan dolayı bir miktar düzeltme gelebilir (6.20-6.30 aralığı) sonrasında 9 TL hedef olur, F/K süper.
Bu hissede temel analiz diyorsunuz ya Sn. Hkm valla beni yıkıyorsunuz.. bilanço bir araç istedikleri gibi gösterirler belki zarar gösterip 1 TL altı vakumla toplarlar.. Vahşi batı burası yanlış olmasın.. Görüntü iyi ancak bunlar amaçları için kötü bir haberi de rahatça ortaya getirebilirler.. Ben fiyat odaklı çalışmaya devam ediyorum bu tür şirketlerin bilançoları benim için Lafonten den masallar :) Ne ara böyle oldum bilmiyorum valla ama çok fena güvensizlik hissi ile doluyum.. her bilginin arkasında bir tuzak bir kurgu arar oldum çoğu zaman da haklı çıkıyorum.. beni bu hale soktular ne diyeyim.. moral bozuyorsam hep kusuruma bakmayın.. beni bu şekle sokanlar utansın :)
Bu milleti bezdirme dönemleri çok sıkıcı oluyor.Zaten amaç da o.Genelde tepkisiz düşük hacimli günler bizi bekliyor.Ta ki :)))))))))
Adam asla temettü vermeyecek bedelli her an yapabilir.. bu durumda bilançonun iyi olması beni neden ilgilendiriyor.. yüzde 51 i toplasam yönetim altın hisseye sahip olanda kalmaya devam ediyor.. daha yeni kasa nakit para ile dolu iken bedelli yapmadı mı? SPK da onaylamadı mı? Neyi kaçırıyorum ben! Vurkaç yapmaya devam ediyorum asla bu hissede AL TUT UNUT yapmam. Aman ha Yatırım Tavsiyesi ASLA değildir, naçizane görüşlerim..
Yo sn tahminci siz bu topikte fikirlerini en merak ettiğim yorumculardan birisiniz.Ben her fikire acaba bir eksiğim var mı diye dikkatle yaklaşırım.Malum finansal piyasalarda yanlış düşüncenin bedeli çok ağırdır,insan para kaybeder,morali bozulur,bazen daha da yıkıcı şeyler olur.Bu kağıtda bilanço ile oynanır diyorsunuz,kabul pek çok kalemde bilançolar palavradır.Ama misal kkm deki 400 milyon dolar bugünkü kurla 640 milyon ediyor o kabul edersiniz ki reel,300 milyon hissede değerlendirilmiş bir nakit var o da baya reel gözüküyor,son dört arsa alımımız da da 1 milyara yakın para ödedik,bu 1 milyar da baya baya ödendi hem de cash vadeli falan değil,satışlar normalde bilançoyu kötü gösterecek şekilde saklandı.Sizle anlaşamadığımız nokta bu bilanço ile oynanabilir orda hemfikiriz,bu kağıtda son 3 bilançoda kağıdın rasyolarının mükemmelliği tam da dediğiniz gibi bilanço ile oynanarak saklandı.Kağıt pazarlanma aşamasında suni parlatmalar olurdu,misal arsalar yeniden değerlendirmeye uğrayabilirdi ,kanal istanbulla ilgili çakma bir kap yollanırdı falan,bunda farklı bir oyunvar
Zaten bedelli güzel gelecek bilançolar öncesi hisse toplamak için yapıldı, hisseye ilgim bu nedenle artmıştır. Benim işim dalgalarla.. böylece hissede dalga oluştu ben de sörf yapıyorum. Yani güneşli bir günü kabusa dönüştürecek her araca sahipler, veriler iyi diye aşırı iyimser davranmak benim tarzım değil ama sizin tarzınızı da ilgi ile izliyorum. Filmin sonunu ben de merak ediyorum.
Üstelik bu kağıtda lotumu artırmama kağıda bağlanmam neden olan sizin bir entry nizken sizin bu kağıda soğuk bakmanız çok ilginç.O entry nizi geçenlerde aradım bulamadım,şimdi gene bakacağım bulursam alıntılarım.Bu kağıtdaki büyük resmi çok uzun vadeli planı taşları yerli yerine oturtarak anlamamı sağlayan sizsiniz,şimdi ise genelde umutsuz yazılar yazıyorsunuz.İlgiyle yazılarınızı takip ediyorum,sizin bu topiğe yazmanız bizler için şans sn tahminci,borsadır fikir her zaman fikirden üstün olabilir,kaldı ki gidişat da şu ana kadar sizi haklı çıkardı.Ama sonuç değişmez ben borsadaki ilk yıllarımda çok inandığım yüklü girdiğim ve bir aşamadan sonra bıkıp çıktığım pek çok kağıtda çok acı tecrübeler yaşadım.Ah be o kadar bekledik o lotları keşke satmasaydımı çok yaşadım,sizin nasıl stop konusunda net bir taktiğiniz var benim de borsada kendi psikolojimi koruyarak bekleme gücümü sağlayan taktiklerim var,misal bu kağıtda bedelli son günü 1.11 di ya lotların yarısının maliyetinin 1.11 üstünde olduğundan eminim ya(diğer yarısı zaten daha yukardan maliyetli) öldür allah 1.11 altında dünya yıkılsa alıcıyımdır.Ha 2008 benzeri bir şey olursa elbet durum buyrun cenaze namazına olur.Ama öyle bir tabloda her şey yıkılıyor,borsa faiz emlak hepsi çöküyor o yüzden o da çok sorun değil.
Sabrım ve kurgumla ayakta kalabilecek yüzde on içinde olursam bu kağıtda iyi para kazanabilirim diye düşündüm.Halen de kendi planıma uygun olarak alımlarıma devam ediyorum,tek lot satmadım 1 in altından baya topladım,şimdi dünya bozarsa 1 altı baya baya toplarım.Ana param altında bozar bozar buna geçerim sn tahminci.
Ben trade yapmayı beceremiyorum sn tahminci,benim borsacılığım bu şekilde olursa oluyor başka türlü para kaybediyorum ve çok stres çekiyorum,bu şekilde rahatım kağıda biçtiğim değerin altına geldikçe a ne güzel deyip lotumu artırıyorum:)))))))))
Bu arada bugünkü takas nasıl acaba,çok anlamlı olduğunu düşündüğümden değil ama bank of ortalıkta dolanıyor mu baya merak ediyorum .
Her zaman yazdığım gibi bu hissede benden daha fazla kazanacaksınız. Beğeninizi kazanan yazımda belirttiğim 2-3 yıllık bekleme süreleri benim için bu tür hisselerde imkansız süreler, sizde ise bu sabır var. Fiyat odaklıyım 1.10 sattığımı rahatlıkla 1.15 yerine koyarım, koydum da.. eğer gerekirse.. trend her şeydir derler ya.. trend varsa ben friend.. trend yoksa ben Fred.. temeli sağlam patron kağıdı.. yok ben de bir his uyandırmadı.. hafta sonuna kadar 1.10 üstü tutunursa 1.24 sattıklarımla yeniden varım yok altına inerse 1.10 geçilene kadar sadece izlerim. Ayrıca GYO sektörü bir durgunluğa girebilir.. 400 bin USD a çıkartılan vatandaşlık şartı olumsuz etkiler piyasayı. Ama bunlar boş işler aslolan piyasada oluşan fiyat.. içinde her şey var, entrikalar da var sektör beklentileri de var. Sadece fiyata bakmak yeterli bence.. bir de dalga oluşturacak bir haber.. YTD
Ayrıca vatandaşlığın gayrimenkul satın alınması karşılığında verilmesine de alabildiğine karşıyım, 400 bin USD ya da 4 milyon USD bedel şartı düşüncemi etkilemez.
Soru üzerine:
Elm Sokağında Kâbus filmi vardı seyretmişsinizdir..
Filmde Freedy (Fred) sadece uyursanız size zarar verebilir hep uyanık kalmanız lazım.
UP Trend yoksa ben Fred derken ..
Speğin boşluk anında (uyuduğunda) vur kaç yaparım manasında yazdım.
Düşen trendde spek hata yapar.. çıkan trendde hata yapmaz çizdiği şablonu aynen uygular..
YTD
Aslında sizin taktik daha güzel de ben beceremem.Sizin taktikde de hep uyanık kalmak lazım ben uykucu adamım dayanamam.Benimki bana daha uygun benim kişiliğime göre daha stressiz.Hep derim tek tip borsacılık yoktur,herkes kendine uyanı yapmalı.Davut goliath la savaşa giderken istediğin silahı seç demişler kılıç topuz balta her silah varken sapanı seçmiş ,nedenini sormuşlar ben sadece sapan kullanmayı biliyorum demiş:))))))))))
Sizin taktikte sürekli karar veriyorsunuz.Ben de ise tek karar var,bir müddet hep al,bir gün geldiğinde ki genelde tek günde tek sat kararı:)))))))))))
Arkadaşlar derinlikli ekranı olanınız var mı,bugünkü takas nasıldı.
Hayır bofayı ve ışık menkulü merak ediyorum.Aslında tarz olarak genelde takasları çok şeetmem :)))))))))))
Pıss::Genelde İş Bankasında küçük yatırımcı vardır..
https://i.resm.im/5rLbb9R.png
Altın hisseyi elinde tutanın hisse toplamak gibi ciddi bir derdi olmaz, bir tek hareketle istediği anda hisseleri toplar..
Bedelli en kolay yöntem, kötü bir bilanço, ihale iptali..
Millet satmak için sıraya girer valla..
Ama yukarı taşıyıp boşaltacaktır o zaman siz de yararlanırsınız..
Sonra o temeli sağlam hisse (!) Newton un elması gibi düşer tutamazsınız. YTD
Tam da tahmin ettiğim gibi gene bank of çakıyor ky ya mal kitleniyor falan:)))))))))) Hep yalan dolan işler ,beklemeye ve toplamaya devam.
Sn tahminci bu takas ın benim için anlamı şu ,bu seviyelerde verilmek istenen izlenim ne bu sorunun cevabı asllında bu kadar bariz takaslarda gözüküyor.Eğer mal çakılmak istense uzun süre takaslarda bank of alıcı gösterilirdi yukarı sürülür orda hafiften tüyülürdü.Bank of un satıcılı gösterilmesi çok güzel.Tabi benim aklıma göre.
Şimdi bu bank of genelde yabancı izlenimi verilmek için kullanılıyor.Satıcılı kurum başka kurum da gösterebilirlerdi,bank of u göstermeleri güzel.Ve en önemlisi bu ışık gene alıcılı,bu ışık eğer okullu falan gibi bir şeyse kimbilir ikinci bir sngyo veya ısgyo olayı yaşayabiliriz.Borsa az bişi de hayal işidir.Kimbilir di mi belki de sıra bundadır.
Türkiye nin 5 Yıllık CDS i nerelere yükselmiş, sanırım İsveç ve Finlandiya nın NATO ya katılım süreci içinde yeni siyasi krizlerin eşiğindeyiz. USD artık 16 üstünü zorluyor, faiz artırılmazsa kontrolü güç görünüyor. Enflasyonu yüzde 70-110 aralığında olan ülkede faizler yüzde 17.. ne diyelim Allah akıl fikir versin.. dikkatli olmak lazım CDS rekor kırmaya devam ederken borsadan güzel şeyler beklemek güç.
https://i.resm.im/ZsvZhi5.png
Sn tahminci özgür demirtaşın videosu vardı venezuela borsası hep yükseliyordu,video sonunda borsa dolar bazında hep düşüyordu.Bizde de uzun süredir olan bu.Nominal olarak düşemeyiz ama dolar bazında zaten uzun süredir borsa düşüyor.Önümüzdeki süreçte de benzeri bir durum devam eder diye düşünüyorum.Enflasyonun yüzde 70 olduğu ülkede nominal olarak borsada düşüş sizce mantıklı mı.Bizim kağıdın dolar bazındaki değeri 0.7 cent civarı düştü,zaten tarihi dibi bu.2008 den kötü durumda kağıt:)))))))))Dünya yıkılırken dolar bazında daha iyi durumdaydı.
Bu kagitta PATRON NE DERSE O....Sandık gelincede halk söyleyecek.
Kötü senaryoda bile 1,10 alıcıyım,bilanço gelende hedefim 1,50-1,70..
Haklısınız Sn. Hkm, enflasyonist ortamdan dolayı mecbur uzun vade trend yukarı yönde ancak benim işim kısa vade düzeltmeleri yakalayıp gelgit dalgalarından elektrik üretmek :)
Hala 1.10 un test edilebileceği yönünde kanaatim var üzerinde tutunursa oyun yeniden başlar YTD
sn Tahminci, Hafta sonu bir muhasebe yaptım kendimce yaklaşık 300-350 param var borsaya ayırdığım, portföyüm 250-280 arası değişiyor stabil. 8-10 aydır kazancım 35-40.000 tl. Dolarda olsam katlardım ana parayı, kkm de olsa yine yarıya yakın, faizde bile olsa risksiz yaklaşık aynı para..Sizin gibi yapmadıkça borsadan para kazanmak mümkün değil galiba, yapmakta çok bilgi işi.. Ben bundan sonra 1.20 üstü buradaki hissemin %80-90 ını boşaltıp kkm ye geçmeyi uygun gördüm. Kalan bakiye 100.000 i geçmeyecek borsada, ona da dokunmayacağım uzun bir süre sn hkm nin yaptığı gibi..Stres olmayacak en azından. Nedir bu Şereflilerden çektiğimiz :rtfm:YTD
Bu hisseyi beklersen belki olacak biseyler.zaten bu parayla simit bile alamıyorsun Ancak bu kadar beklerken baska kagitlar gidiyor..Yani renksiz bir tahta...
Sn. ŞEKERLİ, stres oluyorsa uzaklaşmak lazım kazancı ne olursa olsun. Hayatınızda hiç denediniz mi ben denedim; korku ve stres çekerek kazanılan para bereketsiz oluyor.. çar çur olup gidiyor.. damarlara verdiği zarar ise korkunç.. bence sihirli formül ihtiyacınız olmayan para ile oynamak olmalı.. inanın herhangi bir hisseyi 14 günlük ortalamayı yukarı kesince alıp 7 günlük ortalamayı aşağı kesince satsanız hemen hemen hiç zarar etmezsiniz.. ben trade yaptığım için alırken muhafazakar davranıyorum satarken biraz daha aceleci.. ancak ani piyasa hareketlerine karşı STOP şart.. KKM de biraz geç kalınmış olabilir.. seçim kararı ile dolar baş aşağı çakılır.. emlak fiyatları da.. KLGYO kesin olumsuz etkilenir.. zor işler.. paranın değerini korumanın imkansız olduğu bir ülkede yaşıyoruz.. seçenekler gayrimenkul satın almak, döviz, KKM, borsa, kripto para vs vs.. yani ümitsiz vaka hepsi ya çok değerli ya da enkaz halinde normal durumda enstrüman nerede ise yok.. trenler ya kalkmış ya kaza yapmış.. yatırım kararı almak hiç bu kadar zor olmamıştı.. YTD
https://twitter.com/kilicdarogluk/st...92856106950660
Siyasetten ari...Holdingin halka arzını bu mahiyette görüyorum.