bu çeyrekte bitmek üzere sen ona 50 de :)
Printable View
İnfo raporuna göre nakit çıkışı 2-3 yılda 25 milyon dolar planlanıyor. O zaman diliminde alınacak kiraya yakın. Hillside üst segmente yönelik olduğundan pek Rus turist olmayabilir ama yatırımcı ilişkilerine sormak lazım. Mosalarko’nun etkileneceği kesin ama net aktif değer ve kira anlamında zaten belirleyici değildi. Bizde asıl belirleyici olan Hillside. Ben 2022’de bu kurlarla ve Covid’in etkisinin azalması ile 2021’den daha iyi olacağını düşünüyorum.
Siz yazdıklarımı anlamamışsınız. 🙃 Algyo’yu doğru yerde alıp satmak önemli. 3. çeyrek bilançosu sonrası 22’ler doğru yerdi. Dolar bazında 2.3-2.4 dolar civarıydı. Ülke o günden bugüne devalüasyon gördü, devalüasyonun bir kısmının geri alınmasını gördü, yanı başında savaş gördü. Ona rağmen dolar bazında zararım sınırlı. Bu zarar artabilir de ama mevcut bilanço ile %25 civarı dolar bazında kar olmasını beklerdim.
Alarko 3. otel alabilir, Algyo üzerinden alırsa bizim kasadaki para yetmez gibi. Eyüp arsasını satabilir denmişti. Bence Maslak, Hillside, Mosalarko, yeni otel hariç her yer satılabilir. Mosalarko karlı yatırımdı ama şimdi soru işareti oldu. Bu aralar zor satılır.
yok çok iyi anladım hisseyide anlıyorum ne yapmaya çalıştıklarınıda küçük yatırımcı mantığınıda anlıyorum ama borsada farklı mekanizma çalışıyor satman gerektiği yerde satmak alman gerektiği yerde almak bizde zamanla öğrendik acemi olanlara al satı beceremeyenlerede zamanla öğretir :)
Bu endekste sırasını aldı salacak osuruk tahtada dirayet yokki bu temel rasyolarla hala endakse harfiyen riayet ediyor piyasa salarsa nerede olacak düşünemiyorum
Al sattan bu güne kadar kimsenin kazandığını görmedim. Aracı kurumlar ve komisyoncular hariç. Ky nin güvenli limanı uzun vadelei temettü getirsi olan ve sürekli kendini büyüten hisselere ortak olmaktır. Diğeri küçük balğın peşinde koşup yakaldıktan sonra tekrar suya geri bıtrakmaktır. Tecrübeyle ilintilidir yazdıklarım.
yazdıklarının uzun vade kısmına katılmıyorum halep ordaysa arşın burda örnek; sektör sektör bakalım bankacılık sektörü, Halkbank 2013 zirvesi 11 usd sent şuan 50 sent değil süre 9 yıl, sanayi sektörü petkim 2001 zirvesi 4 usd senet şuan 55 sent süre 21 yıl diğerlerini yazmaya gerek bile duymuyorum :)
F/K 1,61, DD=0,66, Sermaye=64,400,000 En son Net Kar= 1,261,477,000 Başka söze gerek yok. Ben sana yatırım yaptım. Arabam var ama evim yok.. :rtfm:
Beklenti bittimi at penisleri ne yapmak niyetiniz çok göz önündesiniz dimi
Geçmiş yazılarımda bahsettiğim analizlerim nokta atışı çalıştı özetlersem 21.5 üstü boğa piayasası dedim (beklentim 42 idi burda yanıldım 36.2 zirve oldu bu belli artık) bu yükseliş öngörüsü idi gerçekleşti 32-36 arası mal dağıtılacak dedim çogu inanmasada birinde taban serisi ile 25 e diğerinde slow motion şeklinde gelişcek dedim ve aynen gerçekleşti 28 yaktı sonuç olarak hisse 32 36 arası geride gap bıraktı bu hisse gap ı kabul etmez dediğimde kimse inanmadıysa aynı gap endekste var bu endeksteki gap nasıl algyo 28 deki gap ı aldıysa sıra endekste herkes şimdi baksın endekste nerede gap var şimdi bana yine kızacaklar yeter yazma senden nefret ediyoruz diyecekler de bu analizimdenden de çok eminim
ilginç piyasa benimi takip ediyor thy artıda iken aşagı devre kesmiş neden aceba :)
dün ve bugün sabah maldan çıkmak için fırsattı GÖZ GÖRDÜĞÜNÜ GÖRÜR AKIL GELECEĞİ GÖRÜR der topikten uzaklaşırım.Nisan da görüşmek üzere sevgiyle kalın...
Her şey gönlünce olsun armada. Güle güle.
01.03.21 31.10
01.03.22 31.10
sene-i devriyesinde bu nostaljiyi yaşattın bizlere. eksik olma
Kanal İstanbul yakınlarında 600 dönüm tarlası varmış durumu hakkında bilgisi olan varmı
Farklı bilgisi olanlar cevaplayabilir. Yeşil alan olduğundan yapı izni büyük oranda yok ama olay davalık. (Davayı açan da biz değiliz galiba.)
https://twitter.com/alarkog/status/1...148652547?s=21
Aşağıda bir tweet serisinin son tweeti var. Bu seride durum anlatılmış.
https://twitter.com/alarkog/status/1...845827584?s=21
1 senede;
200 binlik araba 350 bin, 600 binlik ev 1 milyon,
400 lira olan altın 900 lira, 7 lira olan dolar 14 lira oldu.
30 tl lik toaso 100, 7 tl lik sise 15,
14 tl lik ereğli 35 e gitti. Thy bile pandemide 30 tl ye vurdu.
Birkaç yorum önce yazmışlar geçen sene ve bu sene 1 martta algyo fiyatı aynı ve 31.10 tl.
Bu hissenin ağa babaları hiç mi hesap sormuyor, karşılaştırmalı bakınca balya balya paraları neden ezildi hiç mi düşünmüyor?
Bu sorular saçma olur heralde :)
Bende var 5 hisse, onda var 505 hisse.
O düşünsün.
Böyle bir günde -2 ne olduki bilançoculara mal mı çaktınız alayınızın a k ooorr çocukları
Spek bas aşağı mal alalım. Senin keyfini bekleyecek değiliz.
Büyükçekmece'deki tarla su koruma havzasında. Burası koruma havzasından çıkarsa imar girebilir. Bunun daha çok zamanı var. Kanalla filan bir ilgisi yok buraların. Kısada olacak işler değil bunlar.
Bunların işleri hep uzun vadeli işler. Yeni otelin bile 2 senesi var. Maslak arsasının süresi ise belirsiz.
İyi kira geliri olan bir taşınmaz alsalar kısada iyi olur. Ama adamlar kelepirci. Bekleyip görmek lazım.
2 ila 3 aylık 31-34 bandından sonra sıradaki aralık bandı 28-31 gibi görünüyor sanki.
E o zamanda temettü alınacak diye girişler olur. Bandın altına yakın alanların maliyeti temettü düştükten sonra 25 e yakınsar .
Bu alan insanlar da beklemeye başlar, yeni bilanço beklentisi derken dön baba dön formasyonuna geçiş.
Yanisi olup olacak olan, yine kaptıralacak onbinlerce, yüzbinlerce lot olur başka da bişe olmaz gibi.
Bu aklı fikri verenler kim hayret ediyorum.
Popüler gündemden örnek verecek olursak, geçen sene 4 lt benzin alan 1 lot algyo hissesi, bu sene 2 lt bile alamıyor.
Binaların, arsaların değerleri katlanırken hisseye yansıması sıfır oluyor.
Marmara denizi büyük bir deniz değil, illa ki balinalar vardır, umarım denk geliriz.
Lan algyo MORUKLARI masum ky aldimi asagi salmayin birazda onlarla beraber kazanin.
Armada bu forumda herkes arindan seni anıyor,emin ol
Senin özrün de sahteymis demekki.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Armada adamsın. uyandırdığın için teşekkürler. kalp kalp
Mal ucuzken alınır ben biraz aldım hedefim 100-150 TL arasi diye atayım belki tutar.
şöyle oldu böyle oldu..muhtar atladı..hisse başı 19 kar yapmış..mevcut dolar kuru ile 70 üstü ana değeri çıkıyor..kuş kadar sermayesi var..bu seneki karın 1/4 unu sermaye ye katsa..kaç lot bulup alırsın...sonra kaynım kaydı..muhtar atladı..endeks düstü..155 ararımm..
son 4 gundür patron anca tahtayla ilgilenmeye basladı..birileri girdi cıktı..bereket versin dedi..ama bu seneki karı hiç beklemiyorlardı..gene gelmişler ama veren yok..üsten alıp zarara asagı basıyorlar ama nafile..
bu fiyatalarda bunu verenin aklına şaşarım..tarih 4 mart 2022 algyo 30,78 dolar 14,20
fil arayan arkadaş filler yıllardır içerde..onların da beklentisi bedelsiz..burda 5 ti 10tl hesabı yapmıyor kimse..
gir bunda 500 bin mal topla baklaiım kaç tavana toplarsın
20 den 36 kadar kaç lotla gitmiş takas değişimine bir bak