Sayfa 476/700 İlkİlk ... 376426466474475476477478486526576 ... SonSon
Arama sonucu : 5593 madde; 3,801 - 3,808 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by eliot Yazıyı Oku
    Defter değerinin olmadı gereken fiyat zaten 48 tl
    bu çeyrekte bitmek üzere sen ona 50 de

2.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    otel tadilatı için nakit çıkışı olacak bir de Rus olayı ile göbekten bağlıyız. böyle olması normal.
    Mosalarko ve Turizm
    İnfo raporuna göre nakit çıkışı 2-3 yılda 25 milyon dolar planlanıyor. O zaman diliminde alınacak kiraya yakın. Hillside üst segmente yönelik olduğundan pek Rus turist olmayabilir ama yatırımcı ilişkilerine sormak lazım. Mosalarko’nun etkileneceği kesin ama net aktif değer ve kira anlamında zaten belirleyici değildi. Bizde asıl belirleyici olan Hillside. Ben 2022’de bu kurlarla ve Covid’in etkisinin azalması ile 2021’den daha iyi olacağını düşünüyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    2020 Aralık’ta Algyo 3 dolar üstüne çıktı ve bence satış fırsatıydı. 2020 Aralık sonrası 3 dolar üstünde maliyetlenenlere geçmiş olsun. (Twitter’da da Gökhan diye bir müptezel var. Artık nerden aldıysa, sürekli tweet atıyor.) Aşağıda dolar bazlı grafiği var. 3 dolar üstünde bu hisse geçmişte hiç tutunamadı. 2021 Şubat-Mart’ta bilanço ile 4 dolar üstüne atmaları benim görüşüm mal kitleme amaçlıydı. Temel veriler Algyo’yu destelemiyordu. Dolar düşüş trendine girmişti, turizmde bu kadar çok kar beklenmiyordu. Şu anda turizm gelirleri ortada, uzun vadede ikinci otel hikayesi de var. Tarihin en iyi karı gelmiş, son 5 seneyi toplasak bu kar belki yoktur. Bu bilanço ile 3 dolar yapamazsa gerçekten garip.

https://tr.tradingview.com/chart/?symbol=ALGYO%2FUSDTRY
    Ne oldu şimdi anlamadım gün gelecek benden kötü eleştireceksiniz dediğimi hatırlatıyorsunuz bana

4.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    İnfo raporuna göre nakit çıkışı 2-3 yılda 25 milyon dolar planlanıyor. O zaman diliminde alınacak kiraya yakın. Hillside üst segmente yönelik olduğundan pek Rus turist olmayabilir ama yatırımcı ilişkilerine sormak lazım. Mosalarko’nun etkileneceği kesin ama net aktif değer ve kira anlamında zaten belirleyici değildi. Bizde asıl belirleyici olan Hillside. Ben 2022’de bu kurlarla ve Covid’in etkisinin azalması ile 2021’den daha iyi olacağını düşünüyorum.
    neredeyse otel parası kadar. bu da 2 yıl proje yok demek oluyor. Şişhane ile beraber bir kaç yer daha satıp Avrupa'da ticari bir menkul alsalar fena olmaz. Euro getirir. yönetim duy sesimizi.

5.  Alıntı Originally Posted by armada467 Yazıyı Oku
    Ne oldu şimdi anlamadım gün gelecek benden kötü eleştireceksiniz dediğimi hatırlatıyorsunuz bana
    Siz yazdıklarımı anlamamışsınız. 🙃 Algyo’yu doğru yerde alıp satmak önemli. 3. çeyrek bilançosu sonrası 22’ler doğru yerdi. Dolar bazında 2.3-2.4 dolar civarıydı. Ülke o günden bugüne devalüasyon gördü, devalüasyonun bir kısmının geri alınmasını gördü, yanı başında savaş gördü. Ona rağmen dolar bazında zararım sınırlı. Bu zarar artabilir de ama mevcut bilanço ile %25 civarı dolar bazında kar olmasını beklerdim.

6.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    neredeyse otel parası kadar. bu da 2 yıl proje yok demek oluyor. Şişhane ile beraber bir kaç yer daha satıp Avrupa'da ticari bir menkul alsalar fena olmaz. Euro getirir. yönetim duy sesimizi.
    Alarko 3. otel alabilir, Algyo üzerinden alırsa bizim kasadaki para yetmez gibi. Eyüp arsasını satabilir denmişti. Bence Maslak, Hillside, Mosalarko, yeni otel hariç her yer satılabilir. Mosalarko karlı yatırımdı ama şimdi soru işareti oldu. Bu aralar zor satılır.

7.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Siz yazdıklarımı anlamamışsınız. ��
    yok çok iyi anladım hisseyide anlıyorum ne yapmaya çalıştıklarınıda küçük yatırımcı mantığınıda anlıyorum ama borsada farklı mekanizma çalışıyor satman gerektiği yerde satmak alman gerektiği yerde almak bizde zamanla öğrendik acemi olanlara al satı beceremeyenlerede zamanla öğretir

8. Bu endekste sırasını aldı salacak osuruk tahtada dirayet yokki bu temel rasyolarla hala endakse harfiyen riayet ediyor piyasa salarsa nerede olacak düşünemiyorum

Sayfa 476/700 İlkİlk ... 376426466474475476477478486526576 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •