Her zaman tatlı yiyecek değilsin az da acılı ye patrik...
Printable View
Gerçek şu ki enflasyonun ne zaman kontrolden çıkacağını fed de bilmiyor. Ama bu olacak eninde sonunda..
https://pbs.twimg.com/media/E4JvTp-W...g&name=900x900
Çöken Çökene.!!
Kimin eli kimin cebinde.????
Reis karar verir.!!!
Benim öngörüm; stagflasyon in USA, part 2🙂
Abd’deki enflasyon talep nedeniyle oluştu. Bizdeki ise talep enflasyonu değil kur yükselişi ve ithal girdilerin tüfe’yi arttırması oradan da üfe’ye geçmesi şeklinde oluyor. Şimdi yasaklar kalkarken yurdum insanı parası olup olmadığına bakmadan her şeye saldıracak (hatta şu anda olmaya başladı) ve bir de talep enflasyonu eklenecek tüm bunlara...
90’lı yıllara döneceğiz kısacası
https://www.youtube.com/watch?v=Qw_hmM_JKZI
Sezgin Baran Korkmaz yayına bağlanacak kaçırmayın.
Veysi kıpkırmızı
Küresel Emtia fiyatlarındaki yükseliş, esasında bir cari açık ekonomisi olan abd'ye enflasyon ihrac ediyor. Ama bu işin asıl boyutu değil.. temeldeki asıl sıkıntı şu; mmt veya neo keynes saçmalıkları olarak da literatüre giren teoriye göre;
Resesyondan çıkmak için fed, son 40 yıldır olduğu gibi yine para basıyor. Bu da kaçınılmaz olarak enflasyona yol açacaktır. Çünkü fed için de artık yolun sonu göründü.
Game over 😑 Abd'de stagflasyon kapıyı çalıyor..
Ancak sorun şu ki; devasa borç yükü nedeniyle fed'in geri adım şansı yok..
Bundan sonra tek yapabilecekleri dua etmek; bir mucize olması için..
Uzun yıllar coin ile boğuştum. Paramın 80%+ eridiğini de, 400%+ arttığını da gördüğüm için bunlar beni etkilemiyor artık.
Oralardan deneyimim var. O yüzden riske edeceğim tutarları daha iyi ayarlayabiliyorum. Öğrendiğim önemli bir başka şey ise; hiç risk almazsan hiç kazanamazsın...
Benim gözümde borsa ticaret ile aşağı yukarı aynı şey iken (sonuçta bir şirkete ortaklık söz konusu)
Coin tamamen kumar. Coin'den kopup borsaya sıcak bakmamın altında yatan sebep budur.
devasa borç ekonomisinin enflasyonu son 40 yıldır nereye getirdiğine baktınız mı hiç..?
https://fred.stlouisfed.org/graph/?g=ANNk
sayın büyükresim..
altıncılara tecavüz ediyorlar :kahkah: diye yazınca, size burada döviz yanında altına da yatırım yapan var dedim. sizin başkalarının zarar etmesinden zevk aldığınız gibi bir sezgiyle yazdım bunu.
mesela ben.. geçen yaz, altın uçacak kaçacak dendiği için ev almayı düşündüğümüz parayı 530+ lardan altına yatırdım. sonrası malum...
evde huzur muzur kalmadı. geçtiğimiz bir kaç ayda tam zararımı çıkarıyorum galiba derken.. şu anda tekrar yüklü bir zararla karşı karşıyayım. ev parasını hiç edince hanımla durumlar zaten limoniydi.. derken 2 gün önce eşyaları toplayıp çocuğu da alıp gitti.
diyeceğim o ki...
yok len büyükresim.. şaka.. üzme kendini... hanım içerde fosur fosur uyuyor. çocuk da elleriden öper.
evet bende dolar vs yanında tee zamanında aldığım az miktar değerli metal de var haliyle, portföy dengelemek için.. maliyetlerini duysan tırnaklarını yersin. söylemeyeyim.. hanım daha düşerse biraz daha alsak mı diyor. bakacağız bakalım..
ezcümle büyükresimciim..
başkalarının mutsuzluğundan kendine mutluluk yaratmaya çalışma.. burada yazanların arasında çok olmasa da yazdığım senaryoyu yaşayan binler, belki onbinler var memlekette. öyle ergen ergen yazma istersen buralara.. okuyanı vardır. üzme o insanları.
şerro : 8,73 bu levo üzümlükek mi arttırdı fiyatını gene ne işler karıştırıolla:drunk:
https://www.youtube.com/watch?v=7EeQthybPOs atmaca baska acı burda vurmus gibi
Aynı çatı altında faaliyet gösteren WhatsApp, Facebook ve Instagram'da erişim sıkıntı yaşandığı öğrenildi. İnternet kullanıcıları sosyal medya platformlarına girmekte sorun yaşıyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama ise yapılmadı.
Üstad döktürmüş yine (Yatırım tavsiyesi değildir):
https://www.youtube.com/watch?v=ZgewVZPQ1OI
Töbe,töbe,1 nolu karikatür nerede...............
Dibi görmeden gene kendimizi kandirmaya devam.!!!!:kahkah:
Nasreddin hoca misali.!!
Nasreddin Hoca bir ahbabından borç almış. Elde avuçta olsa Hoca hemen ödeyecek ama yoksulluğun iki gözü de kör olsun. Daha vadesi gelmeden adam alacağı için Hoca’nın kapısını aşındırmaya başlamış. Bir böyle iki böyle derken yine bir gün adam borcunu istediğinde;
– Şu anda yok ama, demiş, çok yakında ödeyeceğim,
– Söyle Hoca, ne zaman vereceksin, kimden bulup vereceksin!
– Evin önüne çalı ektim!
– Niye?
– Koyun sürüsü geçerken yünleri çalıya takılacak.
– Sonra?
– Bizim hatun bu yünleri toplayacak, yıkayacak, tarayacak, eğirecek, dokuyacak, ben de götürüp satacağım.
A F A D
@AFADBaskanlik
#DEPREM: İstanbul'da saat 15.07'de 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Gelişmeleri takip ediyoruz.
Veysi ye bak, Bahçeşehir kolejinde din kültürü ve ahlak bilgisi hocalığı yapmış , bak sen bizim Veysi ye , şimdi öğrencilerin seni görüp "ulan bize din ahlak anlatan hocaya bak" demez mi ? Ha Veysi , ne olacak şimdi Veysi , Veysi başkasına verir talkimi , kendi yer salkımı , ha Veysi . Walla sana da artık ceza gelebilir, tek ayak üstünde dur bakiiim Veysi , denirse şaşırmam , Senin adın bundan sonra Talkımcı Veysi veya Salkımcı Veysi olsun sen bi bak hangisini begenirsen .Merinos yünü kafalı Veysi.
Yok yok doları düşüren selka
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ulan madem Fed faiz artıracak, şu doları 7 liraya düşür de iyice dolar topla be arkadaşım. Her aklı biz mi verelim . Hadi hadi. .. 6 liraya düşürsen var ya çok pis dolar toplarsın piyasadan. ...
Selka güzel söylüyorsunda
84 milyon çalışmıyor
o nüfus.
yunanistanı da nüfusla örnek veriyorsun
yanlış.
yaw şunu nüfusa göre değil
gsmh'yi söyleyerek yapsaydın