:wave: :yahoo: :bravo:
Printable View
Ortaklara hayırlı olsun, ağırlık azaltmıştım, bu kötü ortamda çoğunluğu bist30a kaydırmıştım ancak hala hatırı sayılır bir pozisyonum burada. Şahsi görüşüm Gesan uzun vade tutulur hele şu kötü günler geçsin.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
Doğu Avrupa ve Balkanlar'ın en büyük güneş enerjisi santrallerinden biri olacak projenin tamamlanma süresinin 12 ay olması beklenmektedir. Arkadaşlar haberin içindeki bu alıntıya dikkat ettinizmi,Avrupa ve Balkanların en büyük güneş enerji santralli,ne demek bence Avrupanın en büyük şirketi bu işi yapbilir,gesanda avrupanın büyükleri arasındadır diyebiliriz herhalde.
Esas patlama 2024 de bence olacak bütün meyveler olgunlasacak...
Yok artık Ali Sami Alkış :cool:
Bu kadar büyük bir iş, 1 yılda da teslim edeceğim diyor.
Çok büyük referans, daha büyüklerine de kapı açacak. Bunları görerek yatırımları yaptılar. Helal olsun..
Ortalığa ses getirdi maşallahhh
Buraya bir türlü resim atamıyorum. Sabah - 5.3 den 200 tane daha ekledim. Daha önce de defalarca söyledim sürekli kendimi tekrar ediyorum farkındayım. Olağanüstü bir şey olmadığı müddetçe bu şirketin dibi 20 milyar TL'dir. O da şimdilik. Seneye alacağı işleri düşünün aklınız Uçar, ancak tekrar söylüyorum finansman sorunumuz var. Bu yüzden arz çok önemliydi bayağı gecikti. Şahsen cimerinden tut her yere yazdım. Ufak da olsa bir farkındalık uyandırabilmek için hepinizden en azından cimer'e şikayet etmenizi rica ediyorum.
Hafi köftehorlar iyisiniz😇
Bugün kaç zaman sonra uğradım buraya,soru sordum. Sağ olsun dostlar halletti hemen. Eeee. ama ayağım da uğurlu gelmiş hani😇
Bilmem hatrlar mısınız ben zamaninda şirketin güven sorununa,patrinuna saydırırken en ifrit olduğum şeyin bu çapta bir şirketin KAP haberlerinde 500 bin dolarlik trafo işini açıklama cinliklerine başvurmasi falan demistim.
Ne kurumsallıga ne şirketin vizyonuna yakışmayan bu bildirimlerin şirkete bırakın yarari ciddi zarar vermeye başladigini,hele hele o KAP'lardan sonraki zırva fiyat hareketleri falan...
Ama simdi doğruya doğru: Bu iş gercekten hem maddi hem de daha da önemlisi prestij açısından nefis bir adım Gesan için.
Ben zaten artık hissede değilim. Her zaman bu şirketten çok iyi kazanç aldığımı da belirttim. Ama borsada yeni olup Gesan'in gelgitlerini psikolojik olarak yönetemediğimi defalarca açık yüreklilikle söyledim.
Ama her zaman bu şirkette bir tılsım,garip bir potansiyel var diye de ekledim.
Uzun vadeci sabrı denilen çapta değilim ama şu kesin ki sabırlı olan,rüzgarla savrulmayan herkes bu hissede ciddi ekmek yiyecek ama koskoca Keko bile silkelenince diyecek başka bir şey de kalmiyor.
Allah kazancınizi daim kılsın,sabrınızı eksik etmesin.😇
17.55te euren almak için satmıştım :))))) 100 tane sembolik var . Muhteşem haber. 7 tavan olmalı:)
Aslında hesap basit. 1200 milyonluk iş, %15 nk marjı ile hesaplarsak 180 mio tl lik kar getirir bu iş. 20 fk dan 3,6 milyar TL.
Yani piyasa değerini yaklaşık olarak 3.6 milyar TL arttırması lazım. Pd 24 mia civarı. 3,6/24x100= 15 . Yani %15 yükselmesi lazım. Bu çok muhafazakar bir hesap ama minimum yükselmesi gereken miktar budur diye düşünüyorum. ( Sadece bu işin katkısı olarak)
Ne kadar çok kişi dökülmüş gene ben Pazartesi gene iyi bir acılış yapıp sonra klasik tokat atacaktır...henuz ıkınci cıkış dalgasını yapacagını sanmıyorum... Sabredenlere mama var ama çok sabırlı yatırımcı pek yok...
Buda mi gol degil , en az 5 tavan olmasi lazim
Londra borsasi yatirim yapilabilir degeri olan sirket endeksinden yanlış anlamadiysam small ve mid caps endekslerini atlayarak large caps endeksine alınmış. Yani 2 kategori birden atlamış. Kontrolmatik de aynı şekilde olmuş. Bu 2 şirket çok ama çok hızlı bir şekilde bağıra çağıra gümbür gümbür büyüyecekler piyasa bir türlü anlayamiyor. Ülkede yaşanan kaos, spek denen salaklarin mallığı yada açgözlülügu yüzünden citi deutche bedava fiyata takasıni cogaltiyor. Pastayi gene elin gavuru yiyecek bizim ky de kuru ekmek bulursa sevinir artik
Al sat işi sıkıntılı arkadaşlar.Burada bunu yaptığını söyleyenler oluyor.Haliyle insanlar özeniyor.Eğer bunu yapacaksanız lotların tümüyle değil bir kısmıyla ve kanal tepelerinde deneyin.Ben bu işi çok denedim.Kar ettiğimde çok oldu ama nihayetinde elime zaman emek para kaybından başka birşey geçmedi.12 tl civarı poltk vardı 2 tl hektaş, 8 tl vesbe 180 den egeen daha sasası şunu bunu neler neler artı bölünme temettü.Sadece biriktirsem ihya olurdum.Birinden çıkar diğerine girersiniz girdiğiniz hisse daha çok göçer.Aslında al satta doğru olan da başka hisseye girmeden nakitte aynı hissenin düşmesini beklemektir ama bunu yapamaz daldan dala atlarsınız.Al satçı kısa vadede karlı görünse bile orta uzun vade de hep hüsrandadır.Yukardan sattığını ballandıra ballandıra anlatır ama terste kaldığında susar. Nihayetinde çekirge bir sıçrar iki sıçrar.Tabii bu benim dediğim beklentili, düzenli kar getiren, büyüyen, sağlam hisseler için geçerlidir.İşte Gesan da onlardan biri.
Tavsiyem al sat için ayıracağınız kısım hariç MKK dan kilitlemek ve normal hayatınıza devam etmek.Maliyet çok önemlidir.Özellikle böylesi büyük düşüşlerde girerseniz kafanız rahat olur.
Fenerbahçeli kardeşle renkdaş olduğumuzdan olsa gerek bedeviyle benim de tanışıklığım var. Ben de satmıştım 2 gün önce. Renkdaşımı yalnız bırakmadım😔
Ama pazartesi alım için fırsat kollayacağız artık tabi fırsat verirse. Önce tvan sonra gevşeme sonra tekrar tavan olabilir. Direk tavan açıp öyle kapatabilir ya da tepkisiz gibi görünüp öğleden sonra veya ertesi gün hızlanabilir. Her ihtimal mevcut. Şahsi tahminlerdir asla ytd.
Hayırlısı olsun.
Güzel haber. Moralleri bir nebze olsun düzeltir inşallah. Peak, sunjunior, europower arz, bedelsiz onayı, bilanço vb. Bekliyoruz. Biraz da 300 bandında beklemeye devam etsek iyice rahatlarız.
Arkadaşlar alınan 1,2 milyarlık iş çok güzel..gerçekten de çok büyük...gesan gittikçe montanlı işler almaya başlayacak diyorduk bu miktar gerçekten de çok çarpıcı..elinde bulunduran arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun...gesanın diğer beklentileri devam ediyor...bu ay içinde artık ya bedelsiz yada arz onayı gelmeli diye düşünüyorum...panel fabrikası da artık bu ayın sonlarına doğru faaliyete girmeli...
gesan agresif büyümeye devam ediyor...benim elimde yok ama varmış gibi seviniyorum..önünüz açık olsun arkadaşlar...
Hocam piyasa bal gibi alınıyor, buradaki sorun spk denen kanalizasyona bulanmış kurumun başındaki adamların doymak bilmez cepleri.
Bu hayatta en çok istediğim şeylerden biri SpK başkanı bademi ve diğer bürokratların ağır bir şekilde yargılanmasıdır.
Bunlar devletin gücünü elle geçirip trilyonlarca lira vurgun yapıyorlar. Ama sözde başkan bütün bu işlerin içindeki şaibeyi açıklayamıyor.
Elbet bir gün bunların hepsi yargılanacak!
Syn keko,bilgilendirmen ve iyi dileklerin için teşekkürler,gesanla ilgili bir haber geldiğinde,aranıyorsun,lütfen böyle arada sırada birde olsa uğrada şu zor günlerde yorumlarını paylaş,yanlız yukarda bu ay için bedelsiz ve arz onayı gelmeli diye yazmışsın bedelsiz tamamda spk,nın aldığı yeni kararda halka arzlara 6 ay ara verildiği belirtildi yanılmıyorsam,bu kararda acaba yeni başvurularamı yoksa spk,ya başvuruda bulunmuşları etkilemiyecekmi bu karar,bu konuda bilgisi olan arkadaşlarda bilgilendirebilirmi,teşekkürler.
Kafa karisikligi olabilirdi..şimdilik eskisi gibi devam..
Allah gonlunuze gore versin sn. keko
vay be tek kalemde milyar tl geçtik bir anlaşmayla Yaşar Erdinç hocamız boşuna dememiş hisse fiyatı şeytandır sizi kandırır siz toplamaya bakın Pazartesi ister artsın ıster düşsün...:whistling:
2023 yılında aldıkları iş miktarları
#gesan 2,3 Milyar TL
#smrtg 1,8 Milyar TL
#yeotk 820 Milyon TL
#kontr 780 Milyon TL
#astor 729 Milyon TL
#alfas 352 Milyon TL
Aslında insanları terettüde düşüren grafik. Klasik argüman 20 lerden buralar geldi daha nerelere gidecek argümanı. Büyüyen ve her geçen gün bunu teyit eden gesanın nerelere gideceğini zaman gösterecektir. Gerçi benzer argümanlar sasada, hektaşta da vardı ve onların nerelere geldiğini görüyoruz. Onlar da üç ayda biralara gelmedi tabiii. Bizim en büyük handikapımız çok sert ve şarapsız bir tahtacımızın olması. Sayın kekonun söylediği gibi sinir uçlarıyla çok fazla oynasa da ödemesini de fazlasıyla yapar gesan. Kısada tahtacı ne yapacağını biliyor ama orta-uzun vadede ne yapacağını ben öngörebiliyorum. Bakalım zaman ne gösterecek ..
Bu fiyatlarda Bu şirketten neden korkulur kesinlikle anlamıyorum. 24 milyar piyasa değeri var, sadece Euro power bunu katlar. Şirketin piyasa tarafından güvenilirliği, müthiş adaptasyon yeteneği, yüzyılda bir denk gelecek muazzam bir dönüşümün merkezin de olma potansiyeli, tek kalemde milyarlık ihaleler. Her gün küçük büyük 50 100 milyonluk ihaleler. İhale alan diğer firmalara mal tedariği. Sürdürülebilirlik açısından politikaları. Dünyaya yayılma istekleri ve potansiyelleri. Avrupa Asya Ortadoğu Arabistan başta olmak üzere, aklı hayalet sığmayacak bir pazar büyüklüğü.
Tek sıkıntı finansman ve bu devasa büyümenin altından kalkmanın zorluğudur.
Tekrar söylüyorum asıl film başlamadı bile. Zaten biz bunu fiyatlıyoruz , Bu yüzden buradayız.
Akıllı yatırımcıyı bu şirketin buralarda yataya bağlanmasını ister. İster ki her gün biraz daha toplayabilirsin. 80 tl'lerden 240'a geldiği dönemi hatırlayın. Şirket deli gibi işler alıyordu ama fiyat yükselmiyordu, 3 kat gitti....
Şirket için en kritik olaylardan biri de sunjunior un piyasaya çıkışı ve tutulup tutulmayacağı olacaktır. Tutarsa sağlam mali olan arkadaşlar emekli olabilir.
Biz yatırımcılar olarak tahtacıya şirketi buralarda oyalaması için dua etmemiz gerekiyor.
Yatırım tavsiyesi değildir herkese bol kazançlar.
Bunlar KAP'la gelen duyurulardan hesaplanan degerler. Ustune en az yuzde 20 eklemek lazim, kap disi isler icin. Bu ihaleler hizlanarak artacak gibi gozukuyor. Benim 2023 yili ciro beklentim 750+ milyon dolar idi. Belki de bu rakam da gecilebilir. Bu rakama Sun Junior dahil degil.
Bu nedenle hisseyi toplamak isteyenler icin tahtacimiz firsat sunuyor, sayin Gueno_33'e hak veriyorum.
Hatta tahtaci kisada daha sert hareketlerle fiyati asagi itmek icin elinden geleni yapacaktir, aksi saflik olur.
Bu oynakligin yil sonuna kadar surmesi olasidir.
Yukarida yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz.
telegram ve investinge göre burdaki yatırımcılar çok daha akıllı ve işi bilen tayfa ...Halbuki 2 gundür okuyorum burdaki bile bir çok arkadaşi bıktırıp sattırmış tahtacı yarında bi film yapar atlayanlara verir şekeri gene vurur yataya...ama amcayı biraz tanıdım istediği zaman cok hızlı çıkartıyor hisseyi...