halka arz olduğu zaman patlama yapıyor yeni hesap sayısı, zira eşit dağılım yapıldığı için çok düşük lotlar geliyor hesap başına, onun için herkes henüz yatırım hesabı olmayan eş-dost akraba adına hesap açtırıyor
Printable View
DOW JONES endeks 04 Ocak 2022 de 36.800 fiyattan kapanış yapmış, bugün itibariyle 33.000 lerde, DOW JONES 1 yıl boyunca zirvesinden %20 düşerek 30 Eylülde 28.700 leri görmüş ve AYI piyasasına girmiş,
BİST100 ise aynı tarih de 2.000 fiyat imiş bugün itibariyle 5.200 de %150 prim yapmış, ve hala BOĞA piyasasında bulunmaktadır,
Ben borsaya dahil olduğumda endeks 8000 di bugün 520.000 de (sıfırların atılmamış hali), sizi bilmem ama bana oldukça şişirilmiş ve korkutucu geliyor!
sasa yı 180 den alanın haricinde kaybeden yok gözüküyor piyasada o başlık bana ait olan başlık zamanı geldiğinde kimin kaybedeceğinin şifresi.Yalnız ben onu sadece borsa için dile getirdim çünkü herkes kazana tarafta ,mesala geleceği satın alan bir piyasada madem %20 enflasyon bekleniyor 2023 de :)ozaman bu şirketler pahalı olmayacak mı fiyatla fiyatla nereye kadar:)Millet RTE kaybederse yabancı gelir yazıyor yav nasdag %30 aşağı gelmiş pıst 100 %100 dolar bazlı yukarı hareket yapmış.Yabancının burada ne işi var masa yıkılmadan ben geliceğinide düşünmüyorum .
Hiç unutmam sanırım 15 yıl kadar önceydi o zaman genel seans salonları vardı, sinema izler gibi izlerdik, işlem yapanlar öne diğerleri arkalara otururlardı, aracı kuruma bir teyze gelmişti, pazardan domates alır gibi bir hisse almıştı, bize o izlenimi vermişti, o haftadan sonra borsa sert düşmüştü, gene bu şekilde borsada katılımcı sayısı arttı haberleri çok yapılmıştı! gerekli şartlar oluşunca düzeltme başlayacak zaten!
Sayın Berkimcans, benim deneyimim sizler kadar yok yalnız temkini elde bırakılmaması konusunda çoğunluğun düşündüğü gibi zorla kazanımları bir anda kaybedilmemesi taraftarıyım ..
bakıyorum bazı arkadaşlar kendinden o kadar emin ki gören duyanda borsa istanbul'u çekip çeviren kişiler zannedilecek ...
https://i.hizliresim.com/i8rzue7.png
SASA henüz düşüş serüvenine başlamadan önce Grafiklerle tehlikenin yakın olduğunu anlatmak için yazdım çizdim kesinlikle dinleyen olmamıştır keşke bir kişi sizin uyarılarınızla büyük zarardan kurtuldum dese ama şu ana kadar yok maalesef
Evet o günleri ben de hatırlıyorum, 1999-2000 yılları idi, seans salonları kahvehane gibi tıklım tıklım olurdu. :)
2001 Şubat krizinden sonra millet çil yavrusu gibi dağılmıştı, yerliler o günden beri borsaya uğramaz olmuştu. İlk kez yeni kuşak yerliler borsaya koştu yine, umarım sonu hüsran olmaz.
İnanmıyorlar ki,şirketlerin kendi patronları konuşuyor bizi silkelemek için diyorlar,
hakeza endeks 1 düşse 2 yükseliyor,gün gelecek yine dönecek denilen yerden dönmeyecek,
ama zamanını bilen yok.Maalesef burada da gördüğüm o ki buradakiler yıllardır tecrübeli olanlar
yani sosyal ortamlar kadar acemi yok,kâr ı aldım çekildim nereye giderse gitsin diyemiyoruz yine
öyle ya da böyle belki daha yukarılardan yerine koyuyoruz.Kriptolar gibi oldu anormal kazanç
elde eden çoğu insan kazançlarını bıraktığı gibi, zarara bile geçti.
Pek çok dönem de yaşadık,örneğin asya krizi heryer yanarkan sanırım bist 1 ay boyunca
yükselmişti,bize niye yansımıyor tartışmaları varken birden hergün tabanlar başladı sonuçta
kendimizi tabanlarda gördük.Bence ettiğim kar yeter deyip bir daha dönüp bakmayanlar kazananlar
olacaktır.Yoksa enflasyn hikayesi falan yeterince alındı,şu bu % 200 arttı derken çoğu hisse de
anormal seviyelerde arttı,üstelik 3. çeyrekler de kötüleşme başlamıştı,reel sektöre bakınca
4. çeyrekler de kötü gelecek.
hisselerin hepsi yükseliyorken, hisse alan satanlar içinde kaybeden olmaz tabii ama dikkat edersen buranın başlığı -vadeli işlemler opsiyon borsası.. viop sıfır toplamlı oyundur, yani yükseliş olduysa longçu kazanmış, ve longçu ne kadar kazandıysa o miktarda shortçu zarar etmiştir..
temmuzdan bu yana short hesaplarla long hesaplar arasında her gün gerçekleşen kar/zarar transferi günlük ortalama 930 milyon TL.. endeks vadeli eskisi kadar ağırlıklı değil, açık poz ağırlığı ve k/z ağırlığı hisse vadelilerde artık
https://i.hizliresim.com/hic25ks.png
bu yazdığın seneryo yanlış kemal hayatta herşeyin getirisi ve götürüsü vardır bu kadar rahat para kazanmak , tahtalar arası pair treda ile hareket eden borsa, ortadaki para kimin sordunmu hiç kendine :) sorarsan bana ne ya ben kazanıyorum kimin olursa olsun dersin çünkü KAZANMAK sorgulatmaz .İşaretlediğim yere gelince bademlerin vıop la işi yok orası sadece 4X4 arazi vitesli arabadaki durum gibi yolun durumuna göre kullanılıyor.Oyunları tamamen pıst 100 üzerine kurulu , gördüğün long - şort pozisyonlarda kendi düzenek oyunu içinde yani senin dediğin sıvama hikayesi bu borsaya uymuyor hiç duyuyormusun yandın , bittim kül oldum şarkıları :) duymuyorsan bu işte yanlışlık var bak dışarıda oldu orada kaybeden ve kazananlar oldu , burası gibi değil işleyiş öyle olmalı eğer olmuyorsa yıkımda zamanı geldiğinde çok sert olur.
şimdi bana hektor kim onu anlat duydun mu böyle bir isim kulağı delik badem spor taraftarı kemal..
mesala portföye aldığın treda ettiğin tahtalar fısıltı tahtaları ona göre:drunk: sağlığına kemal cim..
3 operatör ve bizim kullanma şeklimize baktığımda artık görüyorum ki
Kaç SMS hakkım var umurumda değil.
Kaç DK hakkım var umurumda değil.
Ne umurumda.
Kaç GB İnternet ve hızı.
Demem o ki
Bir kaç yeni telefon nesli içinde akıllı telefonunuz uydu bağlantısı yapabiliyormu buna bakacağız.
Starlink ve diğerleri.
Şu operatör müş oymuş buymuş kalkacak gibi duruyor.
Ha bir operatör alçak yörüngede Türkiye yi kapsayan uydular atar ve uygun fiyat sunar secbul viiinnnn geçecek ona. Yoksa çok yakın zamanda Starlink e geçeceğim gibi duruyor.
Şu an bunların 3271 alçak yörünge uyduları var. Planlanan ise 42000.
https://www.starlink.com/map
Bu linkten görsel haritadan görüyoruzki çok çok yakında başlayacak.
2024 e kadar yer yer duzeltmelerden disinda cokus olmaz. Dunya borsalari duzeltmelerini bitirmek uzere.
10 yil onceki Dolar bazinda daha yolun yarisindayiz. Ustelik 10 yil sonra onca yeni halka arzlar yapildi. Sirketlerin sermayeleri artti. Bunlari hesaba kattigimizda Bist100 un guncel dolar zirve degeri. 5.1-$ degil 8-$ civari bir sey olmali.
Bazi tarikat hisseleri ve Bist100 disi kucuk hisseler disinda sisen balonlasan pek hisse yok.
Bankalar ve ana holdingler hala ucuz. 2023 yilinda enflasyon dususu ile birlikte karlar ve satislarda biraz dusebilir.
Makro ekonomik gosrgeler kisa vadede sakin gorunuyorlar. Hatta olumlu sinyaller bile gelmeye basliyor. Tehlikeli Dis konjoktur basarili dis politika manevralari sayesinde zarardan cok daha fazla yararini gorduk.
Dogu Akdeniz ve Ege de Bati destekli Yunan saldirganligi fiyasko ile bitmek uzere. Libya da ki basarili hamle giderek kalici hale geliyor. Karabagi geri aldik. Afrika ulkelerinde Cin den sonra en cok nufuzunu artiran ulkeyiz.
Turkiyenin dunya da artan bir askeri ve siyasi gucu var. Bu guc ve ityibar artisnin ulkeye kalici direk yatirimlarin gelmesinfe olumlu etkisi olscaktir.
Ulkeye istedigi zaman girip cikan ve makro ekonomik dengeleri sarsan Yabanci sicak sermaye terbiye edildi. Son yillarda sermaye piyasalarinda bunun acisini milletce hepimiz cok yasadik... Artik bundan sonra Borsaya ya dis gucler degil yerli gucler hakim olacak. :)))
Borsayi zirveye tasi sat...Kuru dibe gotur al...Sonra borsayi dibe batir al kuru zirvede sat. Yabanci 1999 ylindan beri bunu yapiyordu.....Yabanci sicak para ulkeye 1 milyar dolar sermaye getirdi ise 5 yil sonra bunun iki katini tekrar disari cikartiyordu.
2023 de dunya borsalarinda son bir tango daha oynanacak kanisindayim. Sonra 2024-2025 yillarinda 2008-2009 krizinden daha agir bir kuresel kriz. Bu defa krizden en cok olumsuz etkilenecek Bati kitasi olacagini dusunuyorum.
Birde eklemeyi unuttum. son yillarda ulkede surdurmekte olan basarili enerji politikalari ve yuksek teknoloji tabanli savunma sektorundeki basarili icraatlarinida hesaba katmak lazim. Savunma teknojileri sonradan sivil sektor ve urunlere transfer edilebiliyor.
Acaba arkadaş Türkiye'den mi bahsediyor?
Dışarısı %30 aşağı geldiğinde bizim borsa şuanda %100 dolar bazlı yukarı gitti,
dolar bazlı demişiniz şuanda dolar sizce kaç olmalı bence o sistem bu dönem tamamen bozuldu.
bence hesap yaparken seçimden önce seçinden sonra diye ayırmak gerekecek .
yabancı sermaye isteniliyorsa 18 liradan dolar bozup bu piyasaya gelmez yabancı buraya gelene kadar ABD borsalarına gider ne işi var enflasyon fiyatlaması ile ne olduğu belli olmayan borsada.
Bankalar mesala fk si ucuz deniliyor enflasyon fiyatlaması ve ince ayar olmasa bu karların hiç bir anlamı yok bana göre , aslında FK olayı şirketlerin sektörüne , yaptığı yatırıma göre değişmeli ben bizim borsada 2023 alçalan tepeler yatay görüntü bekleyen taraftayım.Dışarısı yukarı olacak biz yükselme hakkımızı 2022 de kullandık
Bunlara laf anlatamazsinz . Yabanci yatirimci gider başı boşlardı ulkeye zarar veriyorlardi reis dogrusunu yapti derler . Yabanci yatirimci gelir reis kozlarini suruyor yabanci essek gibi geliyor derler .
Dolar devalue olur turkiye sistemi derler . Dolar sabit kalir reis herkese avucunu yalatti derler .
Bunlarda 1 agiz 40 sakiz var . Derde derler . Bosuna ugrasmayin bunlarla
Mandalina ve yemekci
https://twitter.com/yemekci53/status...9r_9uh-aA&s=19
SM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Markete girdimi gozler faltaşı olur . Zamlari Allah yapiyor şükür sinaniyor derler . Clio 500 bin olur olsun herkwste araba vardi yolda yuruyemiyorz pahali olmasi iyi derler . Evler dolar bazinda %300 artmis tl bazinda 5 6 hatta bazi yerlerde 10 katina cikti herkes turkiyeye siginiyor guclu oldugumuz icin göç aliyoruz derler .
Bunlara he diyin geçin .mucadeleye degmez sürünsün hepsi
Bize emeviler donemini yasattilar . Satafat luks surunen halk kendilerine uydurduklari muslumanlik . Açın okuyun birebir yasiyoruz .
SASA 180 den 120 ye düşmüş..
Eee daha 3 ay önce bankalarda da aynısı oldu idi..
Sonuç
3 ayda bir çoğu eski zirvesini yeniden test ediyor
1-2 tanesi geçti..
SASA HEKTS da seçime kadar daha yukarıları test edeceklerini düşünüyorum..
Yüzde 30 luk düşüşler çok normal düzeltmedir..
HALKB 16 den 7-8 tl lere kadar gevşedi de ne oldu
Aha cuma 14.
Öyle bir yazılıyor çiziliyor ki SASA da 180 den alan lar..(kaç kişi ise) tamamen battı tamam falan
GUBRF 2021 de tastamam SASA benzeri idi..
4-5 tl lerden 80 lere gelmiş idi..
Orada da battı etti bitti falan dendi 50 lere düşünce
Al 230 tl de.
80 den tam tepeden alan bile nerede ise enflasyona ezilmedi.
Borsada bu saatten sonra bu girilen ekonomik yol ile düşüş imkansız..
Şaka yapıyorum yada atıyo tutuyo sanıyorunuz ama değil..
Yaşadıkça görülecek..
180 den 120 ye düşecek..
1 sene sonra aç bak 500 tl de göreceksin..
aynen, benim borsayla tek alakam- para kazanmak.. trendi bilmek, dönüşü yakalamak, en tepeden shortlamak falan gibi payeler çok enterese etmiyor beni.. beni ilgilendiren tek kıstas, bana para kazandırmış mı kazandırmamış mı, neticede benim için tek gerçek var- overall
borsada piyasa yapıcı bu muymuş yoksa şu muymuş ?? her zaman piyasa yapıcılar vardır, her zaman büyük oynayan ve piyasayı yapmaya çalışan birileri vardır, bunların kim olduğunun benim overall açısından pek bi önemi yok, geyik muhabbeti yaparken birilerinin isminden bahsetmiş olabilirim, ama bunların hiç bi önemi yok
ben sana tek paragrafta özetleyeyim- yabancı takasından bir yılda net 7 milyar dolarlık mal geldi, hatta bi kısım rus-arap parasının alıcı olduğunu da düşünürsek, satışın 10 milyar dolar civarında olduğunu söyleyebiliriz.. bunu birileri karşıladı mı ? evet karşıladı, bunu fasulye vererek karşılamadı, nakit parayla karşıladı, cold cash.. senin bahsettiğin o robotlar aldı-sattı, o tahtadan öbür tahaya geçti, endeks mühendisliği yapıldı vs bunlar neyi izah eder ki ?? yabancı satışına karşı nasıl bi ali cengiz yapabilirsin ki, herif malı verdi tahtalara 10 milyar dolar nakit parayı da aldı gitti- tek gerçek bu
bu kadar yüklü malı karşılayanlar bu malı tutuyor, bu noktada artık yabancıdan yıkıcı satış gelemiyor, işte enkaya bi satış geldi mesela adeta yağmalandı yabancının satışı.. yabancının 10 milyar dolarlık malını karşılamış o büyük eller malı taşıyor, satış yapmıyorsa, o noktada artık çok küçük bi alımla bile fiyatı yukarı ittirebiliyor.. yani daha evvel 100 milyon dolar para koyup fiyatı oynatamazken, takas yeterince topluysa marjinal bi para girişiyle mesela 1 milyon dolar sokarak fiyatı yüzde 30 ittirebiliyorsun.. şu anda olan biten budur
MErkez BAnkası 5 aydır BOTAŞ ödemelerini yapmamış, yazısı var..
Putin erteledi sanırım..
Dövizde yerinde sayıyor.. sağolsun PUTİN..
Ödemeye gelince sanırım, Erdoğan görevde olmayabilir.. piyango kime çıkarsa:)
Bankalardan 12-15 milyar dolar arası çıkış olduğu söyleniyor bu paranın büyük bir bölümü adına varlık fonumu dersin, Türk ekonomi bankası mı dersin, badem spor mu dersin , hükümetin kurduğu sistemmi dersin ( çinde bulunan kamu tahtalarına yapılan müdahale gibi düşün ) bu oluşturulan sistemin içinde bunlar var benim şahsi düşüncem .
mesala banka hareketlerti nasıl yapılıyor sanıyorsun akdereciklemi :)
sasa patronu sisteme savaş açtı çünkü biliyorki sistem gittiğinde kendi hesap verecek , bak bunu çoğu tahtada göreceksin zaman zaman kaç tane banka ile bir sasa bir hekts hareketi yapamıyorlar kaç gündür .Çoğu devletten kredi alan büyük şirketlerin yönetim kurullarında hükümete yakın kişiler mevcut sistem her şekilde yürüyor , yabancıdan bahsetmişin yabancı bitmiş durumda %30 larda gözüken şirketlerin dışarıda bulunan payları alıcı gelirse o paylarından bile alıp satıyor şirketler .
borsa 3 lü sistemle işliyor sadece kimse kimsenin sahasına giremiyor .Hectoru sen yazmadın ben yazdım sana sormamdaki amaç badem dünyasını iyi takip ediyorsun kulağına gelmesi gerekirdi çünkü 3 lü sistemde olanlardan duyduklarımızdan o çıkıyor.Ha bunlar ne kadar doğru ne kadar yanlış bu yüzden diyorum seçimi hükümet kaybederse Eksper geldiğinde hasar tespiti yaptığında bakıcaz:)
Bence soru şu sasa gibi tahtalar tamam mı devam mı diyecek .
endeks yukarı gidecekse ne kadar bu tahtalar yeniden kullanılır.
tevekkeli boşa dememişler "lafla peynir gemisi yürümez."
çok iyi maliyet seviyelerinden geçiyor olabiliriz. bir de bakmışız 2024 olmuş secbulun dediği gibi lozanın gizli maddeleri bile çoktaaan açıklanmış ama sadece konuşmuşuz. elde var sıfır :kahkah:
bireysel fikrim özellikle enerji ve kağıt sektörleri yıllarca yatırım yapsa dahi ülkede dışa bağımlılığı kapatamaz. demirler zaten ortada. sevin onları :rules:
ama öyle kademelere bam bam vurarak ayının eniğini sevdiği gibi değil. okşayarak hepsinden azar azar falan :)
neyse çenem açıldı :drunk:
varlık fonunun perakende mal aldığını sanmıyorum, aldığı krdma gibi blok işlerdir.. ben takasları izlerim, yabancı takasından gelen satışlar 2-3 aracı kurumdan gelir, alanlar 30-40 aracı kurum, varlık fonunun bütün bu aracı kurumlarda hesabı mı var, ve bu kadar aracı kurumdan varlık fonunun hangi kağıtları alıp sattığı hiç sızmıyor ?? öyle saçma şey olmaz.. tek ihtimal var, belki garanti bbva bi hesap vardır, onu vf fonluyordur bi şekilde- mümkün ama küçük ihtimal
keşke varlık fonu almış olsun.. <2 f/k, <0.3 f/dd ile banka hissesi aldıysa, orta/uzun vade büyük kar yazacağı muhakkak
yahu millet idealdata son zamanlarda iyice bozdu mu bir tek bana mı gıcıklık yapıyor bunlar?
eskiden viop alım satımında arada bir bağlantı kopsa da iyi kötü işini yapıyordu, viop teminatlarını karşılayamaz hale gelince varant alım satıma geçtim heriflerin programı kafasına göre bazen alıyor bazen almıyor. 2 haftadır trend alarmını kullanarak bist100 5200'ü yukarı geçince şu kadar alım varantı al, 5100 altına düşerse onu sat yerine şu kadar satım varantı al şeklinde basit bir işlemi yapamıyor. telefonla arıyorsun çalışanlar bizim programımız emri yolluyor halkyatırım işini düzgün yapmıyorsa biz napalım diyor, devlet dairesimi bu yav?: ) program aboneliği satışından para kazanan benmiyim sanki?
halkyatırıma zaten telefonla ulaşsan bile verdikleri cevap aynı, beyefendi kaydınız alındıysa ve bir çözüm çıkarsa arkadaşlar size dönüş yapar. 2 hafta oldu ne arayan var ne soran. yahu bu durumda idealdata olarak halkyatırımın gerekirse müdürüne kadar çıkıp konuşması gereken sen değilmisin iş ortağı olarak?
işin kötü tarafı patronla da görüştürmüyorlar veya belkide patronun da umrunda değil en kötüsü, dertli adam bize uzak kalsın modunda. yahu senin platform olarak 3 işin var; hisse alıp satmak, viop alıp satmak, varant alıp satmak, şirketin üçte biri stop etmiş vaziyette şu an, bu işten ekmek yiyen adamsan geceleri nasıl rahat uyuyorsun?
alternatif yol, yöntem, program vs. önerebilecek olan hayır duamı alır valla, bu kadar umursamazlık olmaz yav.
Ekonomi friends Arjantin kupayı alacak sanırım... feci istekliler :)
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gelir İdaresi Başkanlığı'nca geliştirilen elektronik tebligat uygulaması ile sadece posta masrafından 1,8 milyar TL tasarruf edildiğini duyurdu.
Aralık ayında yükselişe geçerek 24 doların üzerine çıkan gümüş, Fed baskısının ağır gelmesiyle bu seviyede tutunamadı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye ve Yunanistan arasındaki iletişimin daha sağlıklı bir zemine oturması amacıyla Brüksel'de Alman ve Yunan yetkililerle bir araya geldi
Bu arada Başkan Erdoğan da Katarda.....Onur konuğu.....
bugün bir dostumuzun nisanina gittik birileri konuşuyordu jeneratör işi yapıyorlarmış ve Ukrayna kapış kapış almis ellerinde mal kalmamis