İlk hanesi mi?
Printable View
Politika faizi tahminim 18,50
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Faiz sabit glp %25
%15 kurtarmayacak belki %25 e kadar izin çıkarsa çıkar, bu arada faizlerde %40 -45 yaparlarsa ve çözülmezse mokoko...
Abi %50 olsa , reel faizin eksi olmayacağına inanıyor musun?
Mesela ben inanıyorum çünkü bu ülkede tek ve güvenilir bilgi TÜİK ' ten gelir . Ve TÜİK sene sonu enflasyon %30 olacak diyor.
Aslında TÜİK anketörleri de yanılıyor . Sene sonu tek haneye düşecek enflasyon.
Arkadaşlar , bu rasyonel politikaları iyice abartırsak ve enflasyon eksiye dönerse ne yaparız. Japonya gibi rezil rüsvay olup el alemin diline düşer miyiz . Her şeyi satıp TL mi alsam ya , bilemedim .
Ben adamların açıklamalarından dövizin pahalı olduğuna kara verdiklerini anlıyorum...
Bakalım dış ticaret verileri nasıl çıkacak!!!!!!!!!!!!!
Carry trade gelecek mi!!!!!!!!!
Politika 15
repo 25
Glp 35
Politika 12.5
repo 20
glp 30
Yine hepiniz mantık yürütüyorsunuz. Bizim en büyük zaafımız mantıklı düşünmek ve bu adamlar mantıklı işler yapmadığı için hep ters köşe oluyoruz.
Abi İngiliz Mehmet rte nin sınırlarını biliyor ezberledi. Faizler taş çatlasın %25 ona da yedire yedire gider. USD de temmuzda salar. Temmuzda ki enflasyonun parasını işçi emekli taşeronlar taa 2024 ocakta alır. MB başına Gaye nin gelmesi ile değişen daha bir şey yok. Hala arka kapıdan satış var. Şuan faizler %40-45 bandındayız kamu bankaları dahil konut kredisi yok. Yeni bir paket açıklanır sanki. Dolambaçlı yollardan gideriz.
Politika 13
repo 21
glp 31
https://pbs.twimg.com/media/FykvMulX...g&name=900x900
Striptiz ekonomi modeli.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Benim beklentim İsveçin NATO'nun ya girinceye kadar ABD sopayı çıkarmaz İsveç sonrası Rusya dayağı var. ABD seçimi sonrasına da kalabilir dayak. Ama Rusya'nın eli ayağı olmanıza bu şekilde tahammül edemezler. Ekonomik olarak çok fazla iyimserlik hayal olur. Hiç bir şekilde RTE nin kontrolü varken sürdürülemez. Daha sağlığı bile tartışılmadi.
aslında bilerek yapıyorlar.mantıkla hareket edip kümeleşenleri terse getirip elinden almak veya terste bırakıp orada zararda oturtmak.dünyada işleyen yapı bu yönde eğilimli.bizimkisinde eğim 90 derece.her türlü açıklama bu şekilde.oyun sadece paranın kime kayacağı.
Bir yabancı yada borsaya girmeyi düşünecek olsam şeylerin en az 30 olmasını beklerim, pppp0şeyden biri 30 faizin 35 üstü olmasdan düzelme olmaz. Ya şeylerin olmasını en az 35 olanıni rte istermi oradan hiç emin değilim. Bence kabul etmezler ta ki çalkantı oluncaya kadar.
Lübnan’da memur maaşları ödenemeyecek.
// kriz öncesi memur maaşı 1000 dolar iken şuanda 100 dolarmış.
sadece faiz ile politika olmaz.
ortada elle tutulur tek politika dizini yok
bu dış ticaret açığı ve/veya cari açık nasıl kapatılacak
dış borçlar nasıl roll edilecek
bütçe ve sgk açıkları nasıl konsolide edilecek
hergün boş konuşmalar
temmuz ayı için 25-28 arası kur ve 2200 usd/ons altın beklentimi açık bir biçimde sürdürüyorum.
Yahu bu faiz merkez ile bankalar arasındaki bir olay.Merkez 8.5 dan bankaları fonluyor ki bankalar saçma sapan şirketlere ,yandaşlara şuna bana gene reel olmıyan oranlardan kredi vermeye devam etsin.Yoksa bankalar batar.E o reel olmıyan krediler dönüyor dolaşıyor akıllı ellerin eline geçiyor onlar da altın alıyor dolar alıyor sistemi vuruyor.Bu faizleri artır kimse kredi çekemez sudden stop olur,batan batana olur.Uzun süredir yaşanan bu.Reis hasta yoğun bakımda ölmesin diye sıvı tedavisini düzenliyor elektrolit tedavisini düzenliyor,kalbini böbreklerini destekliyor falan yoksa hastalık geçmiyor ki bu hasta ölecek işte belli :)))))))))Ha tedavi var ameliyat edersen kurtulabilir,ama ameliyata alsan orası burası kesilir baya bir hasar olur,bunu da kimse kabul etmiyor.İzlemedeyiz bakalım.
Bizans kuşatılmış,osmanlı kapıda,melekler erkek mi dişi mi bu tartışılıyor.Aç tv leri gazeteleri you tube fenomenlerini iktidarı ile muhalefeti ile bize dont look up demekten başka bir şey yaptıkları yok.
Ebru Şallı’da EYT’liymiş.
Maaşı 7500 lira.
şu politikaları eğer açıklarlarsa , borsa için kısa vadeli sert düşüşlerin olacağı fikrindeyim
orta uzun vade iyi olur
Dbank faiz artarsa 4milyar dolar sıcak para gelir demiş (: 3 günde kuru tutmak için yakarız. Naci de 10 mil gelmişti. Görelim ne gelecek.
Arjantinde faiz 100 varmı sıcak moneyy
bir kere ortada politika ve güven yoksa kimse gelmez.
sıcak para gelir ama kur 30 üstü olur ve faizde %40-45 olursa
en fazla 3-5 milyar usd
biz aylık 12 - 13 milyar usd dış ticaret açığı veriyoruz zaten
önce dış ticaret açığı denilen kara deliğe çözüm bulunmalı
batık deutsche bank ,önce kendisini kurtarsın ,yaptığuı yanlış operasyonlarla batık duruma düşmüş yıllardır Alman vergi mükelleflerini hortumlayıp duruyor....
birbirine girmiş trilyonlarca euroluk dervatif pozisyonları hala taşıdığı biliniyor...
ne kadarı kardadır ne kadarı zarardadır ????
SOSYAL MEYDYADA OKUDUĞUMU ALINTILAYAYIM ...
Ne Amerika'dan getirtilen Gaye'ye ne İngiltere'den getirtilen Şimşek'e zerre güvenmiyorum!
1) TCMB faizi ne işe yarıyor biliyor musunuz? Bankalar TCMB den swap ve repo olarak para alırlar. Şu an %8.5 olan faiz, bankaların TCMB ye verdiği faiz. Peki bu oran %25 e çıkarsa ne olur? Bankalar TCMB den aldıkları borç parayı geriye %25 faizle verir. BANKA KÂRLARI İÇİN KÖTÜ BU
2) Yani daha da açarsak şu an bankalar TCMB'den 1.4 trilyon TL yi %8.5 faizle borç alırken faiz %25 çıkarılınca TCMB'ye ödeyecekleri faiz de 1.400x%16,5=231 milyar TL daha artmış olacak. Bu rakam bankaların geçen seneki kârlarının yarısı kadar. Yani faiz artması banka için kötü!
3) Bugün endeks yatayken neden bankalar fırladı %4 lere diye soranlara cevabım şu. Çünkü bankalar açısından RTE nin konuşmasından, faiz filan artırılmayacak diye algı oluştu. Ben de öyle algıladım ve faiz artışı ya beklenenden çok daha az olacak ya da olmayacak. Benim öngörüm bu.
https://i.hizliresim.com/q8b6u4r.png
Sanki bütün dünya geciktirici kullanıyor.
Bir gün hep birlikte mutlu sona ulaşacaklar.
Hadi diyelim 20 puan 25 puan artirdi faizleri,peki sonucu nasil olcecegiz, bu TUIK'in verdigi bilgilerle mi ?
Simdi ki akil, icerde oynanan algi operasyonunu, yurt disindaki yatirimcilara uygulamak.
Hani Moddy's e kizip, kendi degerleme sirketimizi kuracagiz diyordu ya, onun gibi.
TUIK, AA, MB, BDDK ayni agizdan turku cigirirsa, yabanci inanir saniyor.
Cozum olsa dukkan senin, MB dahil heryeri soydun, cozum yok..!
Posterine biyik cizdi diye 16 yasinda cocugu yargilar, hapse atarsan, ben dolar almaya devam ederim.
Senden kurtulmanin tek yolu bu.
Deutsche Bank, Mevcut Likidite Seviyelerini Yatırımcılara Açıklamalı.Yatırımcıların küresel olarak bankaların finansal sağlığına ilişkin korkuları bugün aşikardı. Banka üstüne banka akın ederken, sıradaki listede Deutsche Bank vardı. Deutsche Bank'ın hisse senetlerini ve bonolarını yumrukladılar. Ve bir Deutsche Bank'ın tahvil temerrüdüne karşı koruma fiyatı, kredi türevleri piyasasında kanıtlandığı gibi önemli ölçüde arttı.
Özellikle bugün Deutsche Bank hakkında yeni bir şey çıkmadı. Piyasa katılımcıları, Deutsche Bank'ın uzun bir zayıf risk kontrolleri geçmişine ve Credit Suisse'e rakip olan bir skandallar listesine sahip olduğunu daha bugün keşfetmiş gibi değil . Ne zaman Deutsche Bank'ın zayıf risk yönetimiyle ilgili skandallar çıksa, hisse düşüyor, ama sonunda yatırımcılar omuzlarını silkiyor ve yollarına devam ediyor gibi görünüyor. Yine de, hisse senedine çok daha uzun bir süre boyunca baktığınızda, yatırımcıların on yılı aşkın bir süredir kuşatma altındaki bankadan duydukları hoşnutsuzluğu gösteriyor. Deutsche Bank, 1 Nisan 2007'deki zirvesinden asla kurtulamadı. Aslında, hisse senedi o zamandan bu yana neredeyse %95 düştü.
https://www.forbes.com/sites/mayraro...h=676c29243630
tayyip bu aşamana faiz filan arttırmaz[belki çok az] dolar 43- 45 e 3 -4 ayda vurur tabii bu dış güçlerin saldırısıyla olur fakat tayyip bu arada kılıcılı çekerek artık şapkadan nasıl bir tavşan çıkar bilemem ama dış güçler yenilmiş olur ve 45 ten aşağıya düşmüş dolarla mahalli şeçimlere girilir düşmanların beli kırıldığına görede seçimden büyük bir zaferle çıkılır, buarada büyük yükseliş başlamadan doların 22 civarına kadar gevşemesi beklenebilir
Aslında niye şaşıyoruz ki,önümüzde venezuela var,arjantin var lübnan var.Bir ton you tuber var,oralara kadar gidiyorlar oralardaki işleri anlatıyorlar,açın seyredin orda ne varsa bizde de onlar olacak.
Bizim sitenin yakınında Avrupa Konutları diye bir site var, oldukça pahalı bir site. Açık otoparkına elektrik şarj istasyonu kurulmuş, geçen gün yanından geçerken gördüm...
Benim tahminim faiz 15, glp 25 yapar, sonraki toplantılarda 5er puan artırır glp 40a gelene kadar...
Dış ticaret de her ay 10 milyar fazla verdiğimiz için dövizin düşmesi gerekiyormuş :halay: Kara şimlek de aşırı değerli olan dövizi gerçek değerine kavuşturacakmış :kahkah: