Turkiye normal bir ekonomi olsa tahmin soylenebilir, bizim ekonomi ise "Saldim cayira, mevlam kayira." ekonomisi oldugundan etkisi % 0 hatta artis bile getirebilir, nasil olsa sacmalayacaklar!
Printable View
Burdan sonra ha 200 artmış ha 600 artmış farketmeyecek. Ovp beğenilmezse 1000bp de artsa 6 liranın altına düşürmez.
Eğer az arttıralım gibi bir hata yaparlarda 400den aşağı bir rakam verirlerse aralığa kadar en az 1500 bp arttırmak zorunda kalırlar yada doları selvi ağacının tepesinden toplarlar tabii 20 liradan...
Esasen piyasanın hem tcmb hem ovp kararında hatta 15 temmuzdan bu yana baktığı tek bir soru var.
-Ekonomiyi akıl ve mantık mı yönlendirecek yoksa Başkan'ın ihtirasları mı?
Her kararda piyasa bu sorunun cevabına göre pozisyon alıyor. 2. şıklar coğaldı çoğalalı pozisyonlar dışarı taşındı ve devam edecek gibide görünüyor.
bence dediğim üzere mantıklı adımlar atılmdan veya ışığını görmeden 6tl'nin altı yok. Diğerini de eylül'ün ilk yarısı demişlerdi. Onunla desteklenirse aşağı baya yolu olur. Enflasyonun reelde 35-45 arası olduğunu düşünürsen ve yılbaşı döviz kurunuda 4 diye alırsan doların aşırı değerlenmemiş halini bile 5.6 olarak buluyorsun zaten. 4*1,4
Usd ile işim yok gbp ve eur. Zaten benim kriptolar dahil her alanda bir miktar torbam var. Hisseler hariç kazandıranı bozup miktar arttırmaya bakıyorum. Ayrıca Usd alayım diyeceğim boşta bir tl varlığım yok fakat kur her zaman ekonominin ön göstergesi olmuştur. Malesef gerçekler biraz böyle, bu yönetimle 20liralar hiç hayal değil. Bunu halka pompalayanda kendileridir. Bugün hüloğcular en önden dolar almaya koşuyorlar...
Tl de olan paramda tlde duruyor zaten benim yatırımlarım, kendimden ziyade yeğen,çoluk cocuk vb. ki ben kafamdaki vadeyle dolar 100 lira olmazsa her türlü dolardan daha fazla getiri elde ederim.