Yeni kredi paketleri doları durdurulamaz hale getirir.
Millet kredi ile iş yapmıyor maalesef.
Ya borç yapılandırıyor ya da FX pozisyonu alıyor.
Printable View
YSK istanbulda secimin tekrar talebine kesin red cevabi verecektir. Ancak butun oylarin yeniden sayilmasi talebine evet diyebilir...
Eger butun istanbul geneli oylarin yeniden sayilmasi karari sonucu AKP kazanirsa bu defa CHP ittiraz edecek. Bu durumda Istanbul icin tek cikis yolu secim tekrari olarak kaliyor.
Burda belirsiz bir durum yok. Sadece surec biraz uzayabilir b
5.20 ye gelsin hele bir sonra bakarık swapına mıwapına
sali gunu mazbatasini alir ekrem imamoglu ve gercek gundemimize geri doneriz, ben bugun alir diyordum lakin mevcut surec gereksiz yere uzadi..
ulkenin tek bir gundemi vardir , ekonomi..!
mevcut durumda ise kisa vadede ve mevcut eb ile (damat) bu surecten cikilamayacagi asikardir..
swap piyasasinda tl kasarak doviz dengelemek gibi uber cozumler bulan mb kendine vazife olmayan isler pesinde kosmaktan vazgecmelidir , ilk oncelik ise tum herkesin hemfikir oldugu bir ekonomi bakani ile yola devam edilmelidir; yani kisaca : guven..
guvenin olmadigi yerde ot bile yetismez, ilk once bu sorunun halledilmesi gerekiyor..
diger yapilacak islerde siralamasi ile soyledir:
gucler ayriligi
hukuk sistemi revizyonu
seffalik ve hesap verilebilirlik
liyakat
bunlari gerceklestir zaten dolar 3 tl seviyesine geri cekilir, senin bir sey yapmana gerek yok..
3 lira dolar yarar mı zarar mı ülkeye onu bir netleştirmek lazım önce. Bence. 5.47 ortalama kurdan, içerideki bu ekonomik durgunluğa rağmen aylık 3 milyar dolar civarı dış ticaret açığı veren bir ülke 3 lira dolar ile ne olur? Hangi ihracat ürünü o kur ile rekabet eder? Ülkede üretim iyice durur. Dolar olması gerektiği yerde olmalı. Mevcut seviyesinin bir miktar daha üzeri şu an için bence. BMC.
Bizim sıkıntımız doların 5.60 olması değil. Yıllarca küresel sebeplerden dolayı baskılanan kurun hep böyle gideceğini varsayarak adımlar atmak ve hızlıca olması gerektiği yere gelmesi sonucu ortaya çıkan enkaz.