Resmen 200 bin lotumla cevirmisim 5.96'dan. O kadar mudilere kredi vermekle ugrasacagina gelip tahtandan da alsana biraz birkac milyon lotluk gostermelik. Illa OFAC'i mi Papazi mi bekleyeceksin.
http://share.matriksdata.com/Images/...1700024118.png
Printable View
Resmen 200 bin lotumla cevirmisim 5.96'dan. O kadar mudilere kredi vermekle ugrasacagina gelip tahtandan da alsana biraz birkac milyon lotluk gostermelik. Illa OFAC'i mi Papazi mi bekleyeceksin.
http://share.matriksdata.com/Images/...1700024118.png
666 selam. Sözüne güvenilmemesi gereken 4 meslek grubu vardır: 1) politikacılar, özellikle de hükümet üyeleri, bakanlar vs, 2) avukatlar, 3) oto galericileri, 4) emlak komisyoncuları. İşleri gereği bu meslektekiler çok sık yalan söyler, algı yönetimi yaparlar, psikolojiye oynarlar. Özellikle politikacıların ve hükümet üyelerinin/kurumlarının söylediklerini ciddiye almamak gerekir, bunun yerine icraata bakılmalı.
Hoşbuldum. Aslında Leopard Katamaranın hızı fena değil. Saatte 20 deniz mili rahat yapar hatta bunu aşar. Aralıksız seyirde günde 500 deniz milinden fazla yol alabiliyorsun yani maximum genişliği 4000 deniz mili olan Atlantik Okyanus'unu 1 haftada aşarsın. Cape Town'dan nereye götürecektin, New York'a mı? 4 ay sürmemeliydi, kim hesapladıysa hata yapmış.
yukarıda açıkladım zaten, bahsi geçen 7 milyar adet hisse kuruş cinsindendir, her 100 adedi 1 TL ye ve 1 lota tekabül eder, mevcut sistemde de lotlar baz alınıyor yani 1 lot eşittir 100 adet her biri 1 kuruş olan hisse. Şirketin tüzüğüne bakarsan 125 milyar hisse var her biri 1 kuruşluk. Bu durumda da 7 milyar hisse alımı demek bildiğimiz 70 milyon lot hisse geri alımı oluyor.
Bakarsın Finansbankın sahibi olan QNB; aktifler itibariyle TR'nin en büyük bankasına sahip olayı kafayı koyar. Finansbankın toplam aktifleri 150 milyar tl ye yakın. Halkınki ise 400 milyar tl ye yaklaşacak yıl sonunda. Eğer olur da QNB TVF'nin sahip olduğu %51.1 hisseyi beheri asgari 3 dolardan yani asgari 20 tl den satın alırsa HALKB'nin de ana ortağı olur ve Finans ile Halkı birleştirdiğinde toplam aktifleri 550 milyar tl ile Ziraati geçen TR'nin en büyük bankasına sahip olmuş olur. Bunu başarmak için 2 milyar dolar gibi Katarlılar için pek de büyük olmayan bir nakit gerekecek. Tabii TC ve RTE'nin bunu onaylaması lazım. Peki, onaylarlar mı? Neden olmasın?
Sen rakıya takılıyorsun ben ise malt skoça veya Fransız konyağına. Rakı zaten sağlığa zararlı çünkü %30 gibi şeker ihtiva ediyor ve kilo yapıyor. Öte yandan skoç ve konyakta sıfır şeker var. Gel şu ikisinin ortasını bulalım ve şarapta karar kılalım. Türkiye'de gerçekten de mükemmel kırmızı şarap üretiliyor.
Mevcut krizde TR varlıklarının fiyatları döviz bazında çok kısa bir sürede çok yüksek oranda düştü. Mesela son 1 yılda HALKB dolar bazında %80 değer kaybetti. Sanma ki yabancı yatırımcılar TR'yi defterden sildi, tam tersine herkes fırsat kolluyor ve zamanlama yapmaya çalışıyor. İngiliz sermayesi diye bir şey yok, İngiltere'den yönetilen sermaye var. Tabii İngiliz menşeli sermayeler de çok ciddi oranlardadır. Dünyadaki en büyük 3 finans merkezi olan Londra, New York ve Hong Kong arasında Londra hala en önde ve en güçlü konumda. İşte bu yüzden Albayrak Londra'da temaslarda bulundu. TC'nin elinde menkulleştirebileceği (özelleştirmek, halka açmak, varlığı hisseye çevirip satmak) pek çok varlık mevcut. Böyle bir senaryoda İngiliz kurumları devreye girmekten onur duyar çünkü hem ucuz fiyatlardan varlıkları satın alırlar hem de sunacakları aracılık hizmetlerinden komisyonu kaparlar. TC'nin elinde aslında önemli ve de ciddi kozlar mevcut.
Slm trend hg yoklugun belli oldu bizim hulk yine çöp seviyesinde ao baya aşagi cektim kendimce bir strateji uyguladim sabir ve her 50 puan aşagi düsüslerde alim 8.25 olmuş ao artik nakit oldukcada biriktirmeye devam dedim şu öngördugunuz finansbankın sahibi fon almak istese haberi bile bu hisseyi ucucur lakin onu simdi neden yapsin ? Ofac mevzusu acikliga kavusmadan sanmam soz konusu halkbank devlet bankasi bunun icin cb nin onayi lazim biraz uzak ihtimal verdim bu öngörüne.
Selam sevgili kardeşim. 1.5 aylık bir tekne tatili ilaç gibi geldi. 85 kilo idim tatile çıkarken, şimdi 80 kiloyum. Gerçi 1.90'a yakın boyum var, 85 90 100 kiloyu şişman olmadan kaldırabilecek fiziğim var ama 80 kiloya indim işte. Sana da tavsiye ederim, deniz insana yarıyor.
Maalesef bu hissedeki tahmin ve beklentilerimde yanıldım. HALKB, pek çok bilinmeyeni olan tek 1 denklemden ibaret. Bu pek çok bilinmeyenden herhangi biri revizyona uğradığında denklem değişiyor, hele hele birden fazla bilinmeyen ayni anda revizyona uğrarsa denklem alt üst oluyor. HALKB'de olan da işte bu yani birden fazla bilinmeyen eş zamanlı değişip durdu ve doğru tahminlerde bulunmayı hemen hemen imkansızlaştırdı. Sorularına gelince:
1) OFAC mali ceza keserken 3 kritere bakar: Ceza keseceği kurumun aktiflerine, piyasa değerine, ambargoya aykırı olarak yapıldığı iddia edilen işlemlerin dolar hacmine. Genelde de ceza kesilecek kurumun piyasa değeri cezayı limitlemede baz alınır. Zaten piyasa değerinden fazla bir ceza kesilmesi makul olmayacağı gibi hakkaniyete de sığmaz. O yüzden medyada telaffuz edilen rakamlar abartılı kategorisine giriyor.
2) Tabii ki mümkün ancak ne Albayrak'ın ne de başka bir hükümet yetkilisinin sözüne güven olmaz. Politikacılar meslekleri gereği çok sık yalan söyler hem de milletin gözünün içine baka baka.
3) Bu gayet mümkün. TR ekonomisi zaten göçmüş, enflasyon fırlamış, dolar Euro gazlamış, borsa pikeye geçmiş, işsizlik tırmanıyor, yatırımlar durmuş, büyüme bundan sonra belki de negatif olacak. Demek ki tüm ülke dolaylı yoldan da olsa bir şekilde müthiş bir ceza yemiş durumda. HALKB'ye verilecek ek mali ceza ülkenin başına gelenlerin yanında solda sıfır kalır ve kimseye katma değer sağlamaz.
4) Tahminimce bu mevzuyu kasım seçimlerinden önce halletmeye çalışacak. Anketlerde çok fena performans gösteriyor. Kasım seçimlerde senatoyu ve parlamentoyu kaybetmesine kesin gözle bakılıyor. Bu durumu değiştirmek için Brunson mevzusunun istediği şekilde çözülmesi büyük katkı yapar. "Halkbanka ceza kesme, Brunson serbest kalsın" uzlaşması her 2 taraf için de mutlu son olur.
5) ABD ile ilişkiler daha da kötüye gitmez, bir süre mevcut seviyede devam edip bilahare düzelme sürecine girer. İlişkilerin daha da bozulması ne ABD'nin ne de TR'nin menfaatine değildir, sadece Rusya ve Çin'in menfaatinedir. TR'ye destek çıkmak ayrıca AB'nin de menfaatinedir çünkü özel sektörün alacaklılarının yarıdan fazlası AB ülkeleri.
Eyvallah, hoş buldum. Bu durum geçicidir, hiç ummadığın anda bir bakmışsın dipler geride kalmış ve yeni bir trend doğmuş. 1986'dan bu yana 32 yıllık finans kariyerimde 20'ye yakın ciddi kriz yaşamış birisi olarak ben böyle düşünüyorum. Gerçek dip seviyenin ortaya çıkması için katılımcıların asgari %80 gibi ezici çoğunluğunun artık tamamen ümidini kesmiş olması gerekiyor. Bu seviyeye çoktan gelindi bana göre. Bu arada sizin QNB HALK'a bir atak yapabilir, fiyatlar bu seviyelere gelmişken onlar açısından süper bir yatırım olur. RTE zaten Katarlılara acayip sempati duyuyor ve Halkın %51.1 lik TVF hissesinin blok satışı için arıza çıkarmaz herhalde.
Selam VW, seni görmekten çok memnun oldum. Sana önce sağlık, sonra kazanç diliyorum. Sağlık olmadan kazanmanın bir anlamı yok. Bu arada, Finansbankın sahibi Katar Ulusal Bankasıdır (QNB), fon değil. Yani Katar devletinin bir bankası bu. OFAC için fazla zaman kalmadı, Kasıma kadar bu mevzu çözülür. Trump iyice köşeye sıkıştı, bir şekilde reytingleri lehine çevirmek için aksiyon almak zorunda. Bu aksiyonların arasında Brunson olayı en ön sırada yer alıyor. Katarlıların RTE nezdinde çok özel bir yeri var biliyorsun. Fiyat tatmin edici olduktan sonra bir engelle karşılaşılmaz. 2 - 3 milyar dolarla bu iş (%51.1 lik hissenin blok satışı) biter ve böyle bir meblağ da Katarlılar için cep harçlığı gibi.
Pilavlı hocanın kulakları çınlasın. 2027 vadeli GARAN AKBNK YKBNK eurobondlarının dolar bazında yıllık %20'ye yakın getirisi var. Özellikle AKBNK eurobondları batık seviyesinden işlem görüyor. 2017 vadeli 100 dolar nominal değerli AKBNK eurobondu 58 dolardan işlem görüyor. Normal şartlarda fiyat 102 dolar gibi olmalıydı çünkü kupon yıllık faizi %7.2. 100 dolar nominal değerindeki tahvili 58 dolardan satın aldığında, her sene 2017'ye kadar yılda 7.2 dolar faiz alacaksın yani %13 gibi bir dolar yıılk faizi var artı vade sonunda 58 dolardan aldığın tahvil 100 dolardan itfa edilecek. Bu ikisini birleştirdiğinde de dolar bazında %20'ye tekabül eden müthiş bir yıllık getiri sunuyor.
Ben katarlilarin alamaz halkbankasini demiyorum sadece devlet bankasını tamamen elden çıkarmaz görüşündeyim borsada daha evel böyle bir örnek varmı ? Devlete ait bir bankanın yabancilara satildigi ? Ben görmedim de ayrica ortada fol yok yumurta yok 😊 olmayan birseyi konusmaninda anlami yok şu kasimdami yoksa ekimde mi artik çözülse şu iş 1 yildir meletti harbiden eger bu hisseden para kazanarak cıkarsam daha önünden gecmem halkbankin sanayi hisselerine gececegim uzun vade bana temettüsü iyi hisseler lazim
Evet, dediğin gibi olasılığı pek yüksek değil ancak mevcut şartlarda fizibilitesi ve katma değer potansiyeli yüksek olan bir opsiyon bu. Hükümetin ve RTE'nin yerinde olsam böyle bir opsiyonu kesinlikle masaya yatırırdım, özellikle de OFAC mevzusu çözülür çözülmez. Eğer bir aksilik olmazsa kasıma kadar OFAC artık tarih olur. İnşallah diyelim.
Halkbank diğer büyük TR bankalarına kıyasla güvenli liman oldu hatta VAKBN'yi bile solladı çünkü ihraç ettiği döviz bazlı eurobondları diğer bankalarınkine oranla toplam bazda çok düşük. HALK'ın eurobondları 2021 de tümüyle itfa edilmiş olacakken diğerlerinin 2027'ye kadar değişik vade ve meblağlarda itfaları var.
Akbankın 5 yıllık CDS primi 700 baz puana yaklaşmış, TC'ninki ise 570 baz puanı civarında. An itibariyle TR'deki en riskli banka AKBNK olarak görülüyor.
bankalar da yabancıya satış zor.
fakat sanayi şirketlerinin borçlarından dolayı çoğunun yabancıya ucuzdan devredileceği bir ortam oluşturdular.
2001 krizinde bankalar batırılarak yabancıya ucuzdan satılmıştı.
şansınızı sanayide arayın
TR'de devletin bankacılık sektöründen tamamıyla olmasa bile büyük oranda çıkmasının zamanı çoktan geldi. Bu amaçla raporların ve programların hazırlandığını duydum. An itibariyle Ziraatin %100 ü, VAKBN'nin %75 i, HALKB'nin %51 i devletin. Hadi Ziraat tamamen devlette kalsın (zaten ülkenin en büyük bankası) ama TC Vakıf ile Halktan tamamen çıkmalı. Gelişmiş ülkelerde devlet bankacılık sektöründe yer almaz, sadece batma durumlarında el koyarlar veya da batmasın diye sermaye enjekte ederler.
Dediğim gibi Katarlıların Halktaki TVF'ye ait %51 hisseyi satın alıp bankanın ana ortağı olması gibi bir senaryonun olasılığı düşük ancak böyle bir girişim her 2 taraf için de olumlu olur. Bu konu ile ilgili dedikodu türünden söylentiler kulağıma geldi ama sadece dedikodu bunlar. Eh, kulağa da hoş gelmiyor değil.
hangi devlet.
seçimi kazanmak için büyümeyi pohpohlayan zihniyet bu amaca ulaşmak için araclarından birini elaleme verecek.
halkbanka ceza gelirse mali yönden daha da zayıflamasın diye başka bir devlet bankasını pis işlerinde at başı yapacak.
hangi banka olur.
ingiliz aklıyla tr de işler yürümez.
burası TR
kanunların çıkmadan yozlaştığı bir yerdir.
bizim onulmaz hastalığımız var.
Halkbank'taki yabancı oranı şu anda %56.8. Geçen senenin sonunda %81 idi. Son 8 ayda yabancılar ellerindeki hisseleri 148 milyon lot azaltıp 495 milyon lottan 347 milyon lota düşürmüşler.
Son 1 haftada yabancılar 14 milyon lot net alım yapmış ve yabancı oranı son 1 haftada %54.5 den %56.8 e (333 milyon lottan 347 milyon lota) çıkmış.
Takaslardaki pay 400 e dogru ilerlemeye basladiginda herkez alim yapmaya korkacak uzak duracak sabirla bekleyen alip unutan belkide kazanacak kimbilir yabancilar halkbankin şu 70 milyonluk alim haberini bizden once sanirim biliyorlardi
1 senedir bu hissede bulunanlar icin bu hissede kazanma ihtimali yok. Kazanabilmek icin 2 sene gececek. 2 senenin tasima maliyeti, enflasyon, dolar, vs derken.. . Yok. Maalesef bu realiteyi gormek gerekli. Sadece bu hissede degil, hemen hemen butun banka hisselerinde de bu durum. Felaket tasima maliyeti olustu bu faiz ortaminda.
Brunson soruşturmasını yürüten savcının görev yeri değişti
https://www.ntv.com.tr/turkiye/bruns...d0ac-Ow_NHjJNA
Şimdi...Madem konu (ve hatta kapak) açıldı yazalım o zaman...Bu saatte başka şey yazılmaz zaten...
Bir kere rakı herkesle içilmez trendciğim, her yerde de içilmez; hele hele öyle 5-10 kişi toplanıp birahane köşelerinde hiç içilmez...Rakı sevgiliyle de içilmez abi; dertleşecek 1 bilemedin 2 kişi olacak yanında...O kadar...Rakı eğlencesine değil dertleşmecesine içilir...Derdin yoksa, durumlar iyiyse rakı içilmez yerine ikame içkiler tüketilir hatta ayran felan fark etmez...Derdin yoksa ama canın rakı çektiyse o zaman dert yaratılır abi, mesela -en basitinden- karıyla takışır sonra beraber masaya oturur rakı içersin...
Ve son olarak rakı sadece sanat müziğiyle içilir...Bu seneki kampa Talat bey'i davet etmişler, kamp komutanının çok samimi dostuymuş... Alakart'ta bir taksim yaptı, hanımla beraber bir büyük götürmüşüz ama senmisin yahu...Dünyada cenneti yaşamak bundan başka ne olabilir ki ?!...
https://www.youtube.com/watch?v=xuswPVuVaCQ
Bu arada...Senle rakı içilir mesela...20 yıldır kahrımı çeken adamsın sonuçta...
madem ortam film senaryosu gibi komplo teorisine musaid...kim bilir...belkide...idlibte abd, turkiye ve almanyanin rejim, rusya ve iranin aksine mudahale olmamasina yonelik ortak tutumu kisa vadeli bir pozitif algi dogurabilir...malum trump efendinin ekimde ara secimleri var ve avencelis cemaate kahramanlik propagandaai icin brunson vakasini iki tarafta haddinden fazla deger atfederek trump efendinin secim propagandasina zemin olusturuldu belkide...savci degisimi belkide karsilikli bir takim ortak payda ile brunsonun iadesine neden olabilecek bir atmosfere evriltebilir sureci...temel ekonomik veriler ve beklentilerden bagimsiz olarak Türkiye ve oicd ulkelerinin fazla satis yemis olanlari icin kisa vadeli ölü kedi sicrayisi niteliginde bir atmosfer ekim ayinda gundeme gelebilir...
ulke siyasetleri asimetrik yuruyor duz mantik işi anlaşılmaz kiliyor...örnegin katar abd ordusunun bolgedeki en buyuk merkezine ev sahibligi yapiyor biyandan, diger yabdan suudiler araciligiyla bazi konularda abd ekonomik ambargo uyguluyor katara...diger yandan katar bir yandan turkiyeye destek olup kahramanlik taslarken bir yandanda guney kibristaki gaz cikarma projesini ustleniyor...sevdiklerimizden yada dusman bildiklerimizden kim it kim at belli degil :) muhim olan bizim it mi at mi olacagimiz...abd ve israilin bolge haritalariyla 100yillik oynama planina malesef ülke olarak ırakta alet olduk gibi, son olarak suriyedede bu işe alet olduk gibi...şuan irana göz dikilmiş israil ve abd okarak; biz irana yaklasiyoruz !!!, iran irak yada suriye degil...yasayip gorecegiz...
Cok sagol illim.
Iran Irak ya da Suriye darken kasit nedir? Bolunmesi zor mu yani? Adamlar vaktinde Iran mafyasina para verip orda demokratik secilmis hukumeti dusurdu, Sahi getirdiler.
Halkbank gibi hisse geri alım kararı alan ve bunu hemen uygulamaya koyup 28 ağustostan beri her gün geri alım yapmakta olan işbankası hissesini dikkatle izliyorum, bizim banka da geri alıma başlayınca benzer bir performans izleyebilir diye (eldeki en benzer ve yeni örnek bu). İşc ne yazık ki alımlara rağmen yükselişe geçemedi, meryll aynen basıyor malı, ancak hissenin düşüşü de durdu. Örneğin bugün diğer büyük bankalar (akbank, garan) epey eksideyken iş bankası 3.98'e dayadı desteği ve aşağı geçirmedi fiyatı, toplam 5.9 milyon lot malı da bir günde aldı o fiyattan.
Bir yandan bankanın desteği güven veriyor, bir yandan da alıcı bulmuşken ölümüne mal basan yabancılar korkutuyor. Halkbankta da banka alıma geçince alıcıyı bulup da fiyata bakmayan yabancı tüm geri alımı doyurursa biz de yine kalırız buralarda. Yine de her şekilde o kadar satılmaya niyetli malın piyasadan emilmesi iyi olacaktır, çünkü yükselişin önünde engel o hisseler.
Bu arada ben halkbank hisselerimin %40'ını satıp akbank-işc ve garantiye geçirdim, bir nevi zararımı realize ettim hiç hoşuma gitmedi ancak halkbank artık o kadar cazip değil, diğer bankalar da müthiş düşüş geçirdi ve hepsi ucuz hale geldi. Portföyümün aslan payı hala halkbankta, ofac işi çözülünce halkbank hala en çok çıkacak banka ama ben böyle daha rahat ettim, hükümetin ne yapacağı veya yarın ne olacağı belli olmayan bir ülkede bu kadar risk taşımanın anlamı yok.
Sn. 666'nın da yazdığı gibi hisse taşıma maliyetleri de çok arttı bu faiz ortamında, borsada kar etmek iyice zorlaştı.
ustad biz 98e kadar suriye ile limoniydik...sonrasinda abd nin sıkıştırmasi sonucu apo ulkeden cikarilip nihayetinde bize teslim edildi...belliki buyuk bir proje imiş...daha sonra limonilik 2005li yillarda kardeşlige evrildi bahas rejimiyle...ekonomik kulturel iliskiler kisa surede tepe yapti ve malum 2011 de ic savasa evrilen bir surec basladi ve biz rejime karsi ayaklananlarin yaninda konumlandik...ve sonuc ortada...
...iran daha köklü ki şam da köklü nerdeyse 3000bin yillik bir suregen kulture aid bir yasam merkezi...irandada azeri kürt arap afgan ve hindu gibi azinliklar mevcut ki bu azinliklar nerdeyse nufusun 4te 1i civari...yani ornegin bizim tarafta bulunan azeri ve kürt gruplar birileri tarafindan suriyedeki gibi desteklenirse durum irandada karisabilir...tabiki bu bu gunden yarina bir plan degil elbette...lakin 10/20 yillik planlar icin cok sabirli asimetrik adimlar bolge haritasini degistirmek isteyen abd ve israil tarafindan atildigi irak ve suriye nihayi sonucuyla tescillendigi ortada...ki bu risk bizim ulke icinde gecerli...umarim ırak ve suriyedeki politik hatalar bu sefer iran icin yapilmaz...fakat dedigim gibi iran bir suriye bir ırak degil...kimseyle düsman yada kanka olmayi desteklemiyorum...sinir butunlugu ve sinirin ote yaninda egemen bir ulke bizim yararimiza...politik netligimiz bu yonde olmali...
Daha net oldu, anladim, cok tesekkurler degerli aciklamalarin icin.
3 milyar dolarlik bir bankada pek olumune basan oldugunu zannetmiyorum artik Is Bankasinda. Burda da oyle basan yok ta ne zamandir zaten. Bizim su anda gordugumuz problemleri adamlar 6 ay 1 sene oncesinden group fiyatladilar. Ayrica bizim yuzdelerimiz Is Bankasindan daha iyi geri alimda:
(Is - Halk)
Fiili Dolasim: %10-%12
Toplam: %3-%6
Unutulmamasi gereken buradan kimsenin maliyeti yok. Her ne kadar oteki bankalarla bir ayricaligi kalmadiysa da OFAC'tan sonar (olumlu veya olumsuz) en iyi primi yapacagini dusunuyorum bankalar arasinda (kisa vadede en azindan).
Adamlar oncede fiyatliyor herseyi. Soda aldi basini gidiyordu. Biz bedelsiz, temettu, vs. hikayesini yazarken meger adamlar dolari fiyatlamaya baslamis (dolar daha artmamisti, ama %10 artis 115 milyon lira yaziyor). Sen cesni yapmayi seviyorsun bankalar arasinda, oldukca da mantikli yani.
TH reis hosgeldin.yerin cok belli oldu ara verdiginde.cok mutlu olduk forumca tekrar aramiza dondugun icin.
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn TH hoş geldiniz.
Eh yaz bitiyor takım toplanmaya başladı. Herkese selamlar...
Bankacılık endeksi uzun vade dibini bulmuş gözüküyor, dip 2008 e benzeyecek sanki buradan biraz yukarı, kasım aralık gibi tekrar son kez trend çizgisine değiş.. Ocağa kadar buralardayız anlayacağınız.
Çıkış nasıl olacak onu söylemek şimdiden zor, 2008 gibi v çıkışı mı? Yoksa 2003-2008 arası zamana yayılan bir çıkış mı...
http://resimyukle.link/image.php?di=N9YO