Evet, dediğin gibi olasılığı pek yüksek değil ancak mevcut şartlarda fizibilitesi ve katma değer potansiyeli yüksek olan bir opsiyon bu. Hükümetin ve RTE'nin yerinde olsam böyle bir opsiyonu kesinlikle masaya yatırırdım, özellikle de OFAC mevzusu çözülür çözülmez. Eğer bir aksilik olmazsa kasıma kadar OFAC artık tarih olur. İnşallah diyelim.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Halkbank diğer büyük TR bankalarına kıyasla güvenli liman oldu hatta VAKBN'yi bile solladı çünkü ihraç ettiği döviz bazlı eurobondları diğer bankalarınkine oranla toplam bazda çok düşük. HALK'ın eurobondları 2021 de tümüyle itfa edilmiş olacakken diğerlerinin 2027'ye kadar değişik vade ve meblağlarda itfaları var.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Akbankın 5 yıllık CDS primi 700 baz puana yaklaşmış, TC'ninki ise 570 baz puanı civarında. An itibariyle TR'deki en riskli banka AKBNK olarak görülüyor.
bankalar da yabancıya satış zor.
fakat sanayi şirketlerinin borçlarından dolayı çoğunun yabancıya ucuzdan devredileceği bir ortam oluşturdular.
2001 krizinde bankalar batırılarak yabancıya ucuzdan satılmıştı.
şansınızı sanayide arayın
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
TR'de devletin bankacılık sektöründen tamamıyla olmasa bile büyük oranda çıkmasının zamanı çoktan geldi. Bu amaçla raporların ve programların hazırlandığını duydum. An itibariyle Ziraatin %100 ü, VAKBN'nin %75 i, HALKB'nin %51 i devletin. Hadi Ziraat tamamen devlette kalsın (zaten ülkenin en büyük bankası) ama TC Vakıf ile Halktan tamamen çıkmalı. Gelişmiş ülkelerde devlet bankacılık sektöründe yer almaz, sadece batma durumlarında el koyarlar veya da batmasın diye sermaye enjekte ederler.
Dediğim gibi Katarlıların Halktaki TVF'ye ait %51 hisseyi satın alıp bankanın ana ortağı olması gibi bir senaryonun olasılığı düşük ancak böyle bir girişim her 2 taraf için de olumlu olur. Bu konu ile ilgili dedikodu türünden söylentiler kulağıma geldi ama sadece dedikodu bunlar. Eh, kulağa da hoş gelmiyor değil.
hangi devlet.
seçimi kazanmak için büyümeyi pohpohlayan zihniyet bu amaca ulaşmak için araclarından birini elaleme verecek.
halkbanka ceza gelirse mali yönden daha da zayıflamasın diye başka bir devlet bankasını pis işlerinde at başı yapacak.
hangi banka olur.
ingiliz aklıyla tr de işler yürümez.
burası TR
kanunların çıkmadan yozlaştığı bir yerdir.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Yer İmleri