saat 9,15 de yazmışım, sonra bir arkadaş sormuş..
Printable View
Sizinle bir derdim yok.
25-26 iken 24 leri gorur demek kehanet degil.
5000 -10000 lotla taban olabilen bir kagittan bahsediyoruz.
40 larda iken 24 ten bahsettigini duymadim...
kagit simdi 24.70 lerde.
10 tl yi gorurmu niye gormesinki diyebiliriz.
hersey mumkun.
16 Ağustos 2018 de yasmışız.
Kime Devrikikiye .
Neden yazmışız?
Çünkü bugünkü gibi örnek istemiş.
Ağustos Ayında, önceki günlere ait 50 tane örnek göstermişiz.
Lütfen okuyun 383. sayfa ve öncesi...
YETERMİ devrikiki..:cool:
Asıl Cimbo yu okuyunuz . Ne yazmışız orada.. Santim yanılmışmıyız.
Elim belinde spek..
Umumdan özür dilerim. Sayfayı boşyere meşgul ettiğim için.
Ama Sn devrikiki bir ithamda bulundu ve edilgen kalamadım..
Yoksa kibirlenmek insana yakışmaz.
21.02.2017
2 yil once geldiginde boyleydin.
simdi kibrinden gecilmiyor.
yazdiklarinin hepsini okuyorum.
2004 yilindan beri buradayim.
Senden net olmani istiyirum.
Deki: 24,7-25 arasi maliyetleniyorum.
Hedefim 33.
33 de elimde 1 lot kalmayacak.
Sen ne yapiyorsun?
Kagidin suanki fiyati 24,74
Direncler; 25-26-27.5 diyorsun.
Destekler; 24-23.3-22 diyorsun.
(rakamlar rastgele)
Yukari giderse ornegin 26 yi gorup geri gelmisse
"Ne dediysek o. Gitti geldi. Spege saplattik"
Asagi gosterip tekrar yukari donerse " desteklerden mallandik"
BOYLE BIR DUNYA YOK.
HELE BU KADAR SIG TAHTADA.
ELINDE DAHADA ALACAK NAKITIN VARSA.
HERGUN ASAGIYA DEVRE KESECEK NOKTAYA ALIS YAZARSIN. ALIRSAN NE ALA.
1 yıl öncesiydi belki..65 lere gitmeden evvel 30-35 lerdeyken grafik paylaşmıştım burda..yeni trend başlıyor diye..
Marshall bist100 e göre yeni trend için geç kalmıştı belki tutunamadı ve borsaya uyarak geri düştü..bankaların önemli seviyeleri kırmasıyla marshalda eski tabanı aşağı yönde kırdı..
BİST100 den ayrılanın kulağını çekerler çünkü..(BANA GÖRE TEK NEDEN BUDUR) şuanki durum aynı 2008-2009 hareketi gibi oldu..ama o zaman kriz vardı; yani bir dalga daha düşmesine gerek ve neden yok..
ve yine bana göre bist100 de taban görüldü ve bist100 normal seyir izlerse buralarda zikzaklı hareketlerden sonra (1-2 ay gibi) yola devam edecek ve sonraları yeni zirve denemeleri gelecektir..süre 1-2 yıl..
bu çerçeveden bakıldığında Marshall için uzun vade olası çıkış senaryosunu yenilemek istedim..
olur olmaz tahta sahipleri karar verecektir..
biz ayak izlerini takip edip senaryo çiziyoruz..
verdiğim senaryo uzun vade yani 2 yıllık senaryodur..1-2 haftada uçacak kaçacak hoplayacak demiyoruz..hırsızların dediği olur..
https://i.hizliresim.com/Baa7OV.gif
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR,DUYRULUR..
Boş konuşuyorsun. Hala aynı şeyi yazıyorsun.
Yazdıklarımzıda ortada.
Okudugunuda anlamıyorsun.
Daha fazla zaman ayıramam.
Sen sanıyorsunki düşünce ben bütün marshlımı verebiliyorum.
YAda ben yada başkası istese birşey olmamış gibi 10bin lot alabilir.
Değilmi..
Bunu Mrshl ın kapasitesi kaldıramaz.
Hadi selametle..
Sen spekmisin yada benim ortağımmısın..
Senden korktum.
Ya çok safsın yada trolluyorsun adamı.
Gideceği yer belli. Eğer sen 2004 den beridir buradaysan bana ne soruyorsun.
Tavan olmadan 1 gün önce yazmışız, %3-5 çıkacağı zaman 15 dak evvel yazmışız.
Sana yazdıklarımı tekrar kopyalamışım.
Ağustosdan beridir aynı şeyi söylüyorsun.
Aforizmadan anlamıyorsun.
İşine bak.
Sadece 3093 lot işlem adedi iki gün önce tahtayı satan halk yatırım nerde?
bunlar zararı nasıl yazıyor anlamıyorum zaten..boyadan nasıl zarar edilirki..
belki yatırım yapılmıştır, onu zarar göstermiştir..
ben zarar ettiğine inanmıyorum..
bir de şöyle bakmak lazım; şirket 2011 den bu yana varlıklarının borsadaki değerlemesi tl bazında eridi..bu değerlemenin güncellenmesi lazım..
butür kriz ortamlarında borsadaki yükselişler hep bu değerleme ile yapılmıştır..kar zarar ikinci planda kalmıştır..
örnek; 1998 sonrası, 2003 sonrası,2008 sonrası..bu tarihlerden sonra kör topal tüm kağıtlarda topyekün yükseliş yaşanmıştır..ama zaman almıştır..
Zararın sebebi paz satış giderleri. Arkadaşlar bu konuda usta, ama gel gör ki bu zararlar sermayeyi eritiyor. Yatırımlar tabi ki kârı etkiler, sonuçta bunu gider gösterebilirler ama bunlar işi abarttılar. 2017 de 106 milyon TL olan toplam özkaynak 9 ayda 69 milyon TL ye geriledi. Cepten yiyorlar. Değerleme yapsa ne olacak önemli olan zararın kaynağını bulup, bunun önüne geçmeleri. Az ciro yap ama verimli çalış. Kimse başka bir şey istemiyor, koca Akzo Nobel’in bu olanlara ses çıkarmaması ise tuhaf, hiç mi hesap sormuyorlar? Teknik göstergeler güçlü sat vermiş, al verdiğini gören oldu mu ki?ytd
Marshall fabrikasının olduğu Gebze’de oturan veya yakın olan arkadaşlarımız varı mı aramızda?
Hamurdan ekmek üreten hangi fırıncı zarar etmiş?
Kader ağlarını örmüşse örümcek gibi bize de düşer ezilmek böcek gibi!
Bu kadar olmaz olamaz Allahım bizi kurtar . 2010 a kadar düzenli temettü ödeyen bir şirket yüzlerce konut projelerinin yapıldığı kentsel dönüşümün başladığı 2011 döneminden sonra ne oldu da her yıl zarar açıklamaya başladı? Biri bana söylesin Allahaşkına...
https://www.youtube.com/watch?v=t-MUSbuS5pI
bu şarkı tüm Mrshl zedelere gelsin o zaman..
P.S. Sözcü gazetesi Mrshl ide haber yapsaya, hep ihlaszedeleri yapıyor.
Bende şunu anlayamıyorum...
Piyasada 880 bin lot mal var.
Bu kadarda KY var.
Bu kağıt nasıl gitmez.
Sığ tahta gider 2-3 bin lotla kolayca gitmeli.
Demekki kimse almıyor (Birde içimizden bazıları ödünç mal veriyor, o zaman Yakınmayacaksın ).
Küresel dünya devi kendileri . Boya hammaddesinin dünyada ki en büyük tedarikçisi . Bu halde zarar ediyorsan hammadde sattığın diğer boya üreticileri neden üretime devam ediyor ve neden varlar ? Sen 5 zarardaysan onlar 50 zararda olmaz mı ? Ey dostlar bu nasıl bir zulümdür ?
"Kentsel dönüşüme milletçe sahip çıkmamız lazım"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buna artık ben afet demeyeceğim çünkü bu bir afet değil. Bu aslında ne yazık ki yıllardır konuştuğumuz, söylediğimiz özellikle bu bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler konusu, binaların yapıldığı yerle ilgili atılması gereken adımlarda zemin etüdleri ve bu etüdlere dikkat edilmeden maalesef yapılan inşaatlarda zaman zaman yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, "Ranta yönelik, daha çok para kazanmaya yönelik kaçak yapılan bu işlerle, şu anda tabii bu bölgede çok ciddi bir sıkıntıyı yaşadık. Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm, değişim diye ortaya koyduğu teze, milletçe de sahip çıkmamız lazım." diye konuştu.
Bilançoda bir halt gelmeyeceği belli oldu!
Adamlar çoktan öğrendi içeriden bizim gibi kekler de beklesin dursun bir umut. Allah sabır versin bize, çok bezdirecekler belli ki...ytd
SPK ya şikayet edelim
Eskidi desene SPK ya şikayet
SPK ya kendimi şikayet edeceğim, böyle 3-5 kuruşunla zararda şirketlerde ne işin var kardeşim desinler.Biz zaten denetleyemiyoruz böyle bir çiftlikte seni kim koruyacak, kimi kime neden şikayet ediyorsun diye bana kızsınlar. Bu kadar ky şirketin nereye gittiğini, neler yaptığını şirketten daha iyi anlıyor, en azından araştırıp bir şeyler öğrenmeye çabalıyorlar şirket senden daha iyi mi bilecek niye açıklama bekliyorsun bana niye şikayet ediyorsun diye kızsınlar bana. Adamlar külliyen zararda bir açıklama isteyin be kardeşim bu şirketin geleceği ile ilgili planlar nedir, nasıl düze çıkacak, en azından 3 dönem üst üste zarar eden firmaya maliye nasıl hesap soruyorsa siz de hesap sorun be kardeşim, en azından bir rating verin firmalara ky de bulaşmasın hayal kurmasın ne halt ediyorlarsa etsinler spekleri ile kendileri çalıp oynasınlar. Dürüst ve şeffaf olmayan firmaların acilen borsalardan çıkarılması lazım.Ytd