Artan

22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
159,70 9.99 14:14
14.980,00 9.99 14:18
356,25 9.95 13:55
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 14:18
90,60 -8.02 14:18
3,33 -8.01 14:19
151,00 -7.81 14:18
539.997,50 -7.71 13:55
Azalan Hisseler

İşlem

5.400.101.605,25 14:19
5.280.492.779,25 14:19
4.781.322.010,68 14:18
4.481.729.738,43 14:19
4.358.858.755,56 14:18
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6558 madde; 1 - 8 arası.

Konu: MRSHL - Marshall

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. 1 yıl öncesiydi belki..65 lere gitmeden evvel 30-35 lerdeyken grafik paylaşmıştım burda..yeni trend başlıyor diye..
    Marshall bist100 e göre yeni trend için geç kalmıştı belki tutunamadı ve borsaya uyarak geri düştü..bankaların önemli seviyeleri kırmasıyla marshalda eski tabanı aşağı yönde kırdı..
    BİST100 den ayrılanın kulağını çekerler çünkü..(BANA GÖRE TEK NEDEN BUDUR) şuanki durum aynı 2008-2009 hareketi gibi oldu..ama o zaman kriz vardı; yani bir dalga daha düşmesine gerek ve neden yok..
    ve yine bana göre bist100 de taban görüldü ve bist100 normal seyir izlerse buralarda zikzaklı hareketlerden sonra (1-2 ay gibi) yola devam edecek ve sonraları yeni zirve denemeleri gelecektir..süre 1-2 yıl..
    bu çerçeveden bakıldığında Marshall için uzun vade olası çıkış senaryosunu yenilemek istedim..
    olur olmaz tahta sahipleri karar verecektir..
    biz ayak izlerini takip edip senaryo çiziyoruz..

verdiğim senaryo uzun vade yani 2 yıllık senaryodur..1-2 haftada uçacak kaçacak hoplayacak demiyoruz..hırsızların dediği olur..

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR,DUYRULUR..

Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    1 yıl öncesiydi belki..65 lere gitmeden evvel 30-35 lerdeyken grafik paylaşmıştım burda..yeni trend başlıyor diye..
    Marshall bist100 e göre yeni trend için geç kalmıştı belki tutunamadı ve borsaya uyarak geri düştü..bankaların önemli seviyeleri kırmasıyla marshalda eski tabanı aşağı yönde kırdı..
    BİST100 den ayrılanın kulağını çekerler çünkü..(BANA GÖRE TEK NEDEN BUDUR) şuanki durum aynı 2008-2009 hareketi gibi oldu..ama o zaman kriz vardı; yani bir dalga daha düşmesine gerek ve neden yok..
    ve yine bana göre bist100 de taban görüldü ve bist100 normal seyir izlerse buralarda zikzaklı hareketlerden sonra (1-2 ay gibi) yola devam edecek ve sonraları yeni zirve denemeleri gelecektir..süre 1-2 yıl..
    bu çerçeveden bakıldığında Marshall için uzun vade olası çıkış senaryosunu yenilemek istedim..
    olur olmaz tahta sahipleri karar verecektir..
    biz ayak izlerini takip edip senaryo çiziyoruz..

verdiğim senaryo uzun vade yani 2 yıllık senaryodur..1-2 haftada uçacak kaçacak hoplayacak demiyoruz..hırsızların dediği olur..

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR,DUYRULUR..
    Açıkladığı bu berbat ötesi bilançolarla mı karaduman hocam çekecek bu hareketi?Bu zararları açıklamaya devam ederse ( ki edecek gözüküyor karışan eden yok ) özsermaye eksiye geçer şirket batar!

3. bunlar zararı nasıl yazıyor anlamıyorum zaten..boyadan nasıl zarar edilirki..
    belki yatırım yapılmıştır, onu zarar göstermiştir..
    ben zarar ettiğine inanmıyorum..
    bir de şöyle bakmak lazım; şirket 2011 den bu yana varlıklarının borsadaki değerlemesi tl bazında eridi..bu değerlemenin güncellenmesi lazım..
    butür kriz ortamlarında borsadaki yükselişler hep bu değerleme ile yapılmıştır..kar zarar ikinci planda kalmıştır..
    örnek; 1998 sonrası, 2003 sonrası,2008 sonrası..bu tarihlerden sonra kör topal tüm kağıtlarda topyekün yükseliş yaşanmıştır..ama zaman almıştır..

Alıntı Originally Posted by Cok Yazıyı Oku
    Açıkladığı bu berbat ötesi bilançolarla mı karaduman hocam çekecek bu hareketi?Bu zararları açıklamaya devam ederse ( ki edecek gözüküyor karışan eden yok ) özsermaye eksiye geçer şirket batar!

4.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    bunlar zararı nasıl yazıyor anlamıyorum zaten..boyadan nasıl zarar edilirki..
    bir de şöyle bakmak lazım; şirket 2011 den bu yana varlıklarının borsadaki değerlemesi tl bazında eridi..bu değerlemenin güncellenmesi lazım..
    butür kriz ortamlarında borsadaki yükselişler hep bu değerleme ile yapılmıştır..kar zarar ikinci planda kalmıştır..
    örnek; 1998 sonrası, 2003 sonrası,2008 sonrası..bu tarihlerden sonra kör topal tüm kağıtlarda topyekün yükseliş yaşanmıştır..ama zaman almıştır..
    Zararın sebebi paz satış giderleri. Arkadaşlar bu konuda usta, ama gel gör ki bu zararlar sermayeyi eritiyor. Yatırımlar tabi ki kârı etkiler, sonuçta bunu gider gösterebilirler ama bunlar işi abarttılar. 2017 de 106 milyon TL olan toplam özkaynak 9 ayda 69 milyon TL ye geriledi. Cepten yiyorlar. Değerleme yapsa ne olacak önemli olan zararın kaynağını bulup, bunun önüne geçmeleri. Az ciro yap ama verimli çalış. Kimse başka bir şey istemiyor, koca Akzo Nobel’in bu olanlara ses çıkarmaması ise tuhaf, hiç mi hesap sormuyorlar? Teknik göstergeler güçlü sat vermiş, al verdiğini gören oldu mu ki?ytd

Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    bunlar zararı nasıl yazıyor anlamıyorum zaten..boyadan nasıl zarar edilirki..
    Birde bu Marsihallın ana ortağı Hollandalı Akzo Nobel boyanın hammaddesini de kendisi üretiyor hem de Dünyanın en büyük boya ve kimyasal kaplamalar hammaddesi üreticisi diye sitelerinde yazmışlar...

Kader ağlarını örmüşse örümcek gibi bize de düşer ezilmek böcek gibi!

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •