Aynı fikirdeyim
körler sağırlar hikayesinin final sahnesine hazırlık..
sıkıntı yok ama bu milletin dolarla molarla hatta faizle maizle işi olmadığını bizzat söylemediler mi :dvr:
Printable View
Rte costuroyor dolari yine baska ulke olsa sorusturma acilir
Başkanım teknik analize güvenmek gerekmiyor. Ama kenarda bulunsun.
Dolarda ilk tepe 6.87 İdi. Şimdi aynı yönde 7 tl ye yakın ikinci tepe oluşma durumu var ve önümüzdeki günlerde tekrar 7 tl üzeri görebiliriz.
Trendin bozulduğu nokta 5,3 tl bölgesi.
Ancak ikili tepe teknik açıdan tehlikeli bir formasyon ve sonrası ciddi düşüş riski olabilir.
İlk tepeden sonra bayram tatili var ( düz bölge) . Ve şu an 6,5 tl ye geldik hedef 7 tl ve üzeri bence.
Kendi analizim olup .. kesinlikle -yetede-
https://i.resimyukle.xyz/NCGCBN.png
Detay bilgi:
İkili tepe formasyonu nedir:
https://www.gcmforex.com/egitim/tekn.../formasyonlar/
İşte konutta dev kampanyaya dahil olan projeler;
https://www.emlakjet.com/haber/haber...webPushId=ODc2
Firmalar önce bir sokacak müşteri hoplayacak,
sonra onda birini geri çekecek müşteri memnuniyeti yaratacak..!..
bu firmalar organizatorler bankalar vs ler bence gercekten ticareti bilmiyo dolar kurunu baz aldik deseler spottaki fiyatin bi lira bi bucuk tl altinda sabitledik dolarla metrekare hesabi gibi kafa karistirici bi iki laf salatasi yapsalar+ uste de yuzde on indirim filan satarlarda eski karlari bulmayi bekliyolar. beklerler
Bugün sabah şok marketdeki kasiyer arkadaşla muhabbet ettim 250 civarında ürünün etiketini degiştirecegim bugun herşeye zam geldi dedi ve elinde makas etiketleri kesiyordu . Kolay gelsin haftaya tekrar zam gelir yine degistirirsin hepsini dedim onunda morali bozuldu benimde :):)
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim 1925 tahminime bayağı itiraz var ...Ama görünen köy kılavuz istemez...Max 19.50 yaparlar...Aslında asıl düşüncem adamların resmi faize dokunmadan 19.25 fonlamaya devam edeceği yönündedir....MB doları frenlemek istiyorsa likidite açığının yarısını fonlasın ...Bankalar dolar bozup bono satıp açığı kapasın...Speklarde longları kapatınca dolar 6.0 a oturur...Belki 5.50 e gevşer....ve stabiliteyi 1 ayda yakalar..2001 örneği gibi ...Başka türlü bu dolar düşmez.... 15-20-50-100 Allah ne verdiyse zamanla bu fiyatlara gelir..........
IMF ile masaya oturmakta yetmez....
Usdtry Vs Usdars
https://i.resimyukle.xyz/eG3QxU.png
TL 'nin mumu güdük kalmış :oleyo:
Teknik olarak bildiğim kadarıyla likidite açığını havuzun içindekiler birbirleri ile yaptıkları işlemler ile düşüremiyorlar. Açık mutlaka havuzun dışından bir kaynak tarafından kapatılmak zorunda. Havuzun dışındaki tek yurt içi kaynak ise tcmb.
Kısacası tcmb eğer likidite açığının sadece yarısını kapatırsa ve bankalar o an için yurtdışından acil bir kaynak bulamazlar ise mecburen GLP yani geç likidite penceresine başvurmak zorunda kalırlar.
Bu durumda da kanunen tcmb teminat almak kaydıyla bankalar ne kadar para isterse vermek zorunda.
Kanuni olarak bunun böyle olmasının önemli bir sebebi var, eğer likidite açığı havuzun dışındaki bir otorite veya dış kaynak ile kapatılmaz ise bankalar temerrüde düşerler. Teknik anlamda iflas sürecine girerler.
Bitmiş olan ve alıp tapusuna bankalara , 3. kişilere ipotek edilemez şerhi konulabilecek betonlar belkide onun haricinde bu YEM ile beton alan enayilere süzme keriz derim. Ben olsam hiç bir suretle maksimum 3 aylık ömürleri kalmış betoncu tayfasının betonlarına bu fiyatları vermem , nalları diktiklerinde o betonlar haraç mezat satılır bugünkü fiyatların yarısına alırdım.
Bizim marketler akıllı hocam zaten doları 8 gibi dusunup fiyatlandırmışlardır . O yüzden 1 hafta idare ederler herkes fiyatlara alısır sonra tekrar yükseltirler . Kurbağa misali alıştıra alıştıra
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Net döviz açığı olan firmalar
bu sabah 1.360 milyar tl lik döviz borcu ile güne başladılar, dolar 6.27 den 6.42 ye çıktı. Firmalar,
akşamı 1.393 milyar tl lik borç yükü ile kapadılar. Günün özeti,
33 milyar tl lik kur zararı
Bir günde 33 milyar tl zarar! Bir günde!
CRASH Tüm HIZIYLA YOLDADIR.!!!
İşte bu hesapla betoncu tayfasının maksimum 3 aylık ömrü var diyorum. Süzme enayiler bunların yeni YEM lerine sazan gibi asılmazsa nalları diktiklerinde aynı betonları yarı fiyatına alırlar diyorum ama biliiyorum hüsam ağanın eşeği kadar bile beni dinlemez beton beyinler.
Mr.Hariri'yi de bizi kandıranlar listesine yazdık mı?
Bu işde emeği geçenlerin listesini yazsalar da kimlere teşekkür edeceğimizi bilsek!
yazmayayım diyorum ama yine dayanamıyorum. bu ülke insanı bilimden falan anlamaz, sevmez de böyle şeyleri. "paso" goygoy, maç muhabbeti, rakı balık, laf salatası, deniz güneş, turiste laf atma, birbirini kazıklama, kısa yoldan köşeyi dönme hayalleri, sahtekarlıkta yeni ufuklar (ki başarabilirse kazandığı parayı da saçma sapan işlere harcayacaktır, haydan gelen huya gider) vs., vs...
ciddi bir konuda düşünmek ve araştırma yapmak, sürekli olarak bir konuda çalışıp uzmanlaşmak, işi giderek daha iyi yapmak, başkalarıyla değil kendiyle yarışmak, sistematik çalışmak, teknoloji geliştirmek gibi konular bu ülke insanına uzak. hiçbir zaman yakın olmadı ve olmayacak da...
eğer bu durumun sonuçları yeni yeni ortaya çıkıyorsa aslında şans eseri geç kalmış veya bir şekilde ertelenmiştir. eninde sonunda kaçınılmaz olanla karşılaşılacaktır...
Durmak Yok.!!
Çantacılara selam.!!:kahkah:
CRASH a devam.!!
Kaos tüm HIZIYLA otobanda.!!!
Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin IMF'nin sağlamış olduğu 50 milyar dolarlık krediden harcamaların hızlanması için anlaşmaya varıldığını açıklamasıyla, ülkenin para birimi Mayıs'tan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi ve dolar/peso paritesi 33. 8 olan en dip seviyesine yaklaştı.
investing forumda bir yorum
argentina's currency lost 8% today, you see that rate hikes are not really working.
Bu yazıda BES çilere gelsin,
Bireysel de 160 bin var .çıkarsam 14 bin kesinti olacak.devlet katkısı 7 bin alabiliyor um ama getirisi - 3000 olmuş.bireyselden çıkıp Gr altın almak mantıklı mı? Teşekkürler şimdiden
Cevap: Tebernüş Kireçci
Rica ederim. Burada emlak konuşuyoruz. Altın başka bir konu.
Komik olan insanların beleş tavsiye isteği ve kimi bulursa ondan tavsiye istiyor olması. Betoncuya akıl sormuş betoncuda vermiş cevabı. :bravo::kahkah::dvr: umutabi abi burada kendini yırtıyor ama onu hüsam ağanın eşeği kadar bile dikkate alan olmuyor anasını satayım.
Yok aga artık bende beleşe fikir vermeyeceğim belki o zaman daha kıymete bineriz. :kmk:
Bana göre TL de %1000 leri gördüğümüz anda dolar işi biter...Walla o olayı nasıl gerçekleştirirler onu bilemem ama o faize bizde dolar mevduatı kalmaz ve dolar ihtiyacı olanlarda ucuzdan işlerini hallederler ...Aksi halde dediğim gibi 15-20-50-100 ucu açık bir sürekli yukarı dalgalanan dövizi göreceğiz.....
Ahanda Edi (Işık Ökte) ile Büdü (Tufan Cömert) Bloomberg de
İzleyelim...
Gene nasıl insanları yanıltacaklar-Reisi yalayacaklar görelim...
saygılar/başarılar
neden piyasa kapali oldugunda makas acigin cevabi
selmay22:11
sn. @kamalı, bu konuda bankadan yazili aciklama istedim, piyasada ki volalite cok oldugu zamanlarda zarara girmemek icin demisler kisaca. biz yanacagimiza siz yanin demis ozetle
+ 0- 0
Allah beni seviyormus
az kaldi 5.80 den bozup Izmir Mordogan da arsa aliyordum
offff.. TL cinsinden hicbir seye bir daha yatirim yok.
Bu forum sayesinde zarardan kurtuldum