Bu grafiğin anlamı faize uzun yatıran kardan zarar etmedi.
Serveti faizde TL bazında bile yüzde 15 eridi.
Dolar olarak hiç hesap etmedim. Yapsak servetteki erimenin ne kadar büyük olduğu açığa çıkar.
Printable View
http://canadalioteltrabzon.com
Canada hotel tonyada
Birde boyle bisey var.kanada ya gitmeden konuyu cozersin dudu[emoji6]
Cekis etmedi hocam
E200 mercedesten sonra bu bana kaplumbaga kaldi.
Bir de en ust paketi almisim hiz sabitleme yok. Boyle pintilik olmaz. Hiz sabitleme artik temprada bile vardir:)
Hadi parasini verip taktirayim dedim cunku en cok kullandigim sey. Bu defa dediler garanti bozulur. Baska aklima suan gelmeyen bir cok sacma sey vardi. Mesela koltuk isitma var direksiyon isitma yok. Ulan adamlar bu segment arabalarda artik on cama bile koyuyor.
Kardesi tucson da var bunda neden yok cok sacma. Vites gecisleri hissettiriyor
Tam otomatik olmasina ragmen bu kadar hissettiren vutes bence yoktur. En son bir fluence otomatik surmustum aman allahim gozunu kapat vites degistigini anlamazsin. Anahtar cebinde fakat acmak icin kapi koluna dugme koymuslar ne anladim ben bu isten.
Cikarir kumandayada basarim
Anahtar cebimdeyse kapi kolunu cektigim an kilidi acmasi lazim...deyip uzuyor gidiyor...
Valla bende grandland x var, 180 k ya aldim, excellence paket, bahsettigin hersey var ama iste arada 40 50k fark var :) cruise control garanti olayida hikaye corollalardaki gibi kolayca takiliyorsa yeri vs hazirsa kendin takabilirsin
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Türkiye yollarında ve trafiğinde cruise control e ihtiyaç ta yok, kullanım yeri de yok...Ben de en az 10 senedir olmasına rağmen kullanmıyorum arabamda...Haybeden duruyo öyle...
Bu arada yine borsa çakılmış hayırdır hani herşey güllük gülüstanlıktı. damat öyle diyordu.
06 Aralık Perşembe 14:32 YABANCILAR 30 KASIM HAFTASINDA 102,8 MN DOLARLIK HİSSE ALDI, 20,1 MN DOLARLIK DİBS SATTI
nedense grandlandda hiç cruise control açamıyorum çünkü şanzıman otomatik ve yokuşlarda o hıza zorladığı için yakıt tüketimi 2 kat artıyor, fakat corollada uzun yolda baya rahatlıyorum çünkü boyum biraz uzun ve geniş adamım sağ ayağım ortaya çarpıyor cruise control açıkken çok rahat seyehat ediyom uzun lafın kısası o arabada gereksiz bencede cruise control,
Bu arada araba uzakdoğu olduğundan amazon.com dan daha ucuza aliexpresste vardır.
Geçen gün bahsetmiştim aküm 9 aylık olmasına ramen boşalmış diye şarj ettirmek için bırakmıştım. dün taktılar bu sabah 1 tıkta çalıştı. bakalım nereye kadar götürecek.
Agalar curise controle takilmayin ben onu yazarken sunu demek istedim
En ust seviye pakette suv aliyorsun ama en basit ozelliklerden biri yok. Ayrica yakiti cok fazla iciyor resmen heleki sehrinizde trafik varsa 12 lt yi gecer.
Volvo guzel araba ama satista direk zarar. Ben bir araba alirken ilk once ikincieli varmi diye bakarim
burası neden araba geyiği platformuna dönmüş oysa konu faizlerin önümüzdeki dönem ne yönde olacağı olmalı ,fikrine güvendiğim dostlarım mevduatta uzun mu kısa mı düşünme li ,yarın'ın kaosunu bugünden yaşamamak için.
TL mevduatçılar ya uzun bağladılar yada USD ye geçtiler...O yüzden oran yazan olmuyor artık...
13 aralık günü TCMB toplantısı ve faiz kararı ile Ocak ayı başında açıklanacak Aralık ayı enflasyonu belli olunca belki bir hareketlenme olur...
30 Kasım haftasında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 1,8 milyar$ azalmış. Buna benzer bir durum 4.80 ler civarında Temmuz da da olmuştu. Sonrası Ağustos faciası. Aralık 20-21 arası Dolar a geçişi tatmamlamayı düşünüyorum; tabi bir gözüm hep Brent ve US inflation da. :)
Ben 13 unde faiz arttirilacagi kanaatindeyim
Bunu daha once de dile getirmistim buradaki herkes karsi cikti ama beklentim bu yonde
Cunku dolar cok kirilgan. Faizleri serbest tutmasi dolari frenlemez diye dusunuyorum. Sabit kaldi aciklamasi bence dolari 5.6 seviyesine tasir.ytd
Bankalarin € ya verdikleri oran $ a gore neden biraz daha az. Ikiside ayni anda ayni oranda düsüp yukseliyor. Parite uzun zamandir 1.10 - 1.15 arasi yanilmiyorsam.
Para birimlerine verilen faizleri o para birimlerinin sahibi olan merkez bankaları belirler.
Dolar için FED
Euro için ECB
TL için TCMB
Bu kurumlar kendi kontrollerinde olan para birimleri için hangi faiz politikasını uygun görüyorlarsa piyasa da ona yakınsar.
Sayın dudu, aklıma izlanda geldi birde, tabi ülkeden dolayı epey maliyetli kısmı var
blue lagun
www.bluelagoon.com
https://www.youtube.com/watch?v=MEWKKRzx0c0
15 inden başlayarak 25 ine kadar bilanço düzeltme hareketinde min. 200 puan bankaların bonkör olmasını bekliyorum.
O dönemde bir de dolar 5,50 lere doğru kafasını kaldırırsa bu fark 400-500 puana da çıkabilir.
Tabii bir de marta çok yaklaşılmış olduğundan yabancının pozisyon alması da doları ve faize etki yapabilir.
Ki baz etkisinden dolayı enf.da 1. çeyrek pek iç açıcı olmayacak.
Benim tercihim, vadeyi bu bilanço dönemine denk gelecek şekilde ayarladığımızdan doların min. seviyesinde olması.
Zira yüzde 50 lik bir pozisyon açmak istiyorum seçim geçene kadar.
Rxpu guzel aciklamis. Ecb halen negatif faiz uyguladigi icin euro da faiz oranlari dusuktur. Burada mesela 3 yillik vadeli de yuzde 1.5 faiz veriyorlar.
Bir de bazilari dolar artiyor ama euro ve diger paralar niye artiyor diyor. Bunun nedeni de pariteler. Euronun degerini belirleyen sey eurusd paritesidir. Kimse euro almasa da eurtry yukselebilir satmasa da eurtry dusebilir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahçeliye bu kadar muhtaç olan hökümet bu ekonomik kriz altında girilen seçime ait anket sonuçlarının içi açıcı olmadığını görüyor olmalı.
Dışta pek umut kalmayınca geziyi tozlu raflardan indiriyorlar.
Elini fazla belli ediyor bana göre.
Muhalefet hayati bir hata yapmazsa hükemetin işi bu kez zor gibi.
Seçim sonuçları bu minvalde çıkarsa dolar başını tekrar kaldırabilir.
Tcmb nin faiz artirmasi icin bir neden yok. Tcmb sadece kura bakarak faiz karari alamaz. Ekonomi denge isidir. Simdi bu faiz artirimini yapsa ekonomiyi sogutur. Indirim yaparsa isindirir. O yuzden yapmasi gereken sey hicbir sey yapmamaktir.
Evet akp icin zor bir donemec ve eli acik ama muhalefetin birlik olacagini sanmam.
Ornegin dun hdp buyuksehirlerde chp iyi parti adaylarini destekleriz dedi ve bence dogru olanda bu ama iyi parti buna yanasmaz. Hdp nin varligi milleyetci secmeni rahatsiz ediyor ve cumhur ittifaki bunu koz olarak kullaniyor.
Ben bu secimlerde de bir seylerin degisecegini dusunmuyorum. Zaten degismesin. Ulke iyice ekonomik olarak dar bogaza girsin belki o zaman anlarlar. Maalesef ben boyle dusunuyorum.
Bu baskanlik sisteminin aslinda bu ulke icin hic uygun olmadigini bu halk en feci sekilde anlamali ve bir daha boyle bir karar vermemeli.
Adamin yetkileri padisahta yoktu. Sistemi bir kisinin uzerine insa ediyorlar. Gun gelir bir deli adam gelir o koltuga ve cok ciddi zarar verecek kararlar alabilir.
Bakalim asgari ucrette ne karar alacaklar. Tasarruflar paradoksundan yola cikarak ben olsam 2000 tl veririm. Cunku o para yine tuketime gidecek ve ekonomi buyuyecek. Eger reel sektor zor duruma dusmesin deyip ortalamanin altinda bir zam yaparlarsa bu kez asgari ucretlini alim gucu daha da dusecegi icin orta uzun vadede bu yine ekonomiye zarar verecek.
Son iki ayda diğer gelişen piyasa ekonomilerinden olumlu yönde ayrışan Türkiye’nin hafta başından beri olumsuz etkileniyor olmasının tek sebebi yatırıcıların @Merkez_Bankasi güvenilirliğine olan inancının sarsılması oldu.
“Trust comes on foot, but leaves on horseback†doğrulandı.@ibrahimturhan
Bence borsa dip çalışması yapıyor...90.000-100.000 aralığında...Yavaş yavaş alıyorlar düşüşlerde yatayda alt kademe pasiflerden...
anlamına geliyor...
Son gunlerde otomobil konularinin uzerine birsey denk geldi bugun.
Isletme sahibiyim ama cok sukur mtv haric tek vergi borcum yok.Mtv leride faiz ciddi binmediginden araclarimi satmadan satmaya oderim genelde.
Bugun binek aracimin 3 tane mtv si icin takipli olduguna dair ve icra asamasina gecilecegine dair tebligat geldi.
Muhasebecim aradi onlarin sisteme de dusmus benim bu 3 mtv borcum.Dedigine gore devlet vergi kdv ivir zivir tum alacaklari vadesi gectigi anda takipli moduna getirip ardindan ehaciz uygulamaya baslamis.
Senin yine iyi 1500 lira dedi.Baktiklari mukelleflerin cogunun sahsi hesaplari bile blokeli durumdaymis vergi alacaklari yuzunden.