-
30 Kasım haftasında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 1,8 milyar$ azalmış. Buna benzer bir durum 4.80 ler civarında Temmuz da da olmuştu. Sonrası Ağustos faciası. Aralık 20-21 arası Dolar a geçişi tatmamlamayı düşünüyorum; tabi bir gözüm hep Brent ve US inflation da.
-

Originally Posted by
Orko
30 Kasım haftasında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 1,8 milyar$ azalmış. Buna benzer bir durum 4.80 ler civarında Temmuz da da olmuştu. Sonrası Ağustos faciası. Aralık 20-21 arası Dolar a geçişi tatmamlamayı düşünüyorum; tabi bir gözüm hep Brent ve US inflation da.

doların düşme sebebi belli oldu o zaman....Dolarları bozup, stopajdan yararlanmak istemişler...
-

Originally Posted by
İsa Talayman
burası neden araba geyiği platformuna dönmüş oysa konu faizlerin önümüzdeki dönem ne yönde olacağı olmalı ,fikrine güvendiğim dostlarım mevduatta uzun mu kısa mı düşünme li ,yarın'ın kaosunu bugünden yaşamamak için.
Ben 13 unde faiz arttirilacagi kanaatindeyim
Bunu daha once de dile getirmistim buradaki herkes karsi cikti ama beklentim bu yonde
Cunku dolar cok kirilgan. Faizleri serbest tutmasi dolari frenlemez diye dusunuyorum. Sabit kaldi aciklamasi bence dolari 5.6 seviyesine tasir.ytd
-

Originally Posted by
Webster
Bunu daha once de dile getirmistim buradaki herkes karsi cikti ama beklentim bu yonde
Cunku dolar cok kirilgan. Faizleri serbest tutmasi dolari frenlemez diye dusunuyorum. Sabit kaldi aciklamasi bence dolari 5.6 seviyesine tasir.ytd
300 baz puan sence cokmu yuksek olur ?
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Bankalarin € ya verdikleri oran $ a gore neden biraz daha az. Ikiside ayni anda ayni oranda düsüp yukseliyor. Parite uzun zamandir 1.10 - 1.15 arasi yanilmiyorsam.
-

Originally Posted by
martind
doların düşme sebebi belli oldu o zaman....Dolarları bozup, stopajdan yararlanmak istemişler...
Yalnız aynı hafta TL mevduatında da bir artış olmamış. 🧐
-

Originally Posted by
Webster
Faiz artırır TCMB diyorsun yani. Son günlerde duyduğum en aykırı beklenti. Mümkün değil, hatta düşürülme olasılığı artırılmasına göre daha yüksek. Kişisel görüşüm sabit kalacağı yönünde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-

Originally Posted by
Mombasa kampala
Bankalarin € ya verdikleri oran $ a gore neden biraz daha az. Ikiside ayni anda ayni oranda düsüp yukseliyor. Parite uzun zamandir 1.10 - 1.15 arasi yanilmiyorsam.
Para birimlerine verilen faizleri o para birimlerinin sahibi olan merkez bankaları belirler.
Dolar için FED
Euro için ECB
TL için TCMB
Bu kurumlar kendi kontrollerinde olan para birimleri için hangi faiz politikasını uygun görüyorlarsa piyasa da ona yakınsar.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri