Akbankın değil Alternatifbank ın hocam. Ak yatırımdan alınıyor sadece
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Printable View
S&P önümüzdeki 3 yıl boyunca TL nin değer kaybetmesini bekliyormuş.
https://twitter.com/p_von_eulenburg/...689541633?s=19
2 gündür işyatırımda hesap açmaya çalışıyorum.Elektronik ortamda 50 yere kabul ediyorum basa basa bir hal oldum.
Tam oldu derken uygunluk testinde bir yeri yanlış yaptım diye hesabı bekletmeye almışlar .Sanki bankaya ortak olacaz.Şu evrak işi bitmedi gitti bu ülkede..
Hesap açıldıktan sonra vadelilerdekinide günlük fonlara aktaracağım.Vadeli mevduat ile bono arasında artık ciddi fark var .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ICBC 19.45 TL 32 gün e-mevduat. Düşüş tüm hızıyla devam ediyor.
Düşüş sadece mevduatta zira tüketici kredileri hayli yüksek akbanktan geldiler 2.40 lardan söz ediyorlar
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
fon falani bos verin
altini dolar cinsinden alin erken zamanda 1400 leri gorecegiz!
Honda Türkiye de Anadolu grubunundu...Ama bugün gelen haber ortada...
Honda cıvıc ingiltereden de çıkıyor.. Hondanın küresel stratejisi ile alakalı.. Migros un satın alınmasında çok yüklü döviz borcuna girip sarmal oldular, araba kiralama, gayrimenkul işini beceremediler ama ülkedeki insanları sömüren bim, A101 den sonra en önemli 3cü taşeron şirket migros.. Anadolu grubu efes, Cola, adelden dolayı batamaz..arkalarında çok büyük güç var..
Honda 2001 krizinde Anadolu Grubu ile yollarını ayırmıştı zaten. Üretim , pazarlama herşeyini Honda kendisi yapıyordu diye biliyorum. Yani haberin Anadolu grubu ile bir ilgisi yok.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/a...ona-erdi-64862
Arkadaşlar tcmb faizi %24 de kaldığı için bankaların gecelik repo faizi mevduata göre daha yüksek olması gerekmez mi? Fonla ilgilenen arkadaşlar repoyu da denedi mi? Hangisi daha kărlı? Mt oran söylemedi ama reponun mevduata göre daha yüksek kaldığını söyledi de kafam karıştı.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Oranlar gittikçe düştü 18-19 lar konuşulmaya ve internet sitelerinde yer almaya başladı bu mevduatçılar için kötü kredi almak için bekleyenler için iyi haber...
Deniz ppf 9.182 tlnin günlük getirisi 5,51 tl :) %26 ya denk geliyor sanırım. Devam enpara faizleri düşür, bende ppfden 26 alayım :)
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para piyasası fonları ile mevduat arasındaki %3'lük fark ciddi.
Mayısa kadar 24.40+stopaj ile devam ediyorum.
Mayısta da bu fark olursa para piyasası fonu alabilirim.
Merak ettiğim, bu fonlar bono gibi mi? TMSF garantisi altında mı değil mi?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Diğer mevduatı ICBC dönüşte seçim öncesi dolar yapmayı düşünüyorum.
Kur kaç olursa olsun, 19-18'lerden TL faizine para koyamam.
The GOLD is shining...1342 :cool:
İş Bankası İş Portföy Para Piyasası Fonu almak isteyenler alış işleminde çok dikkatli olmalı, kazık atacak bir sistem kurulmuş.
Bu sabah bir miktar alış işlemi yaparken işlem onayı ekranında yeterli fon varsa bugünkü fiyattan, yeterli fon yoksa yarınki fiyattan işlem yapılacaktır açıklaması görünüyor, yeterli fon olup olmadığını göstermiyor ve işlem onay tuşuna tıkladıktan sonra hesabınızı kontrol ettiğinizde bugünün fiyatından daha yüksek fiyata alım yapmış görünüyorsunuz.
Çakallıkta sınır tanımayanlara karşı dikkatli olunmalı.
NET 1M 21,25% İNG Günlük Hesap....
Sn.zaxxss mevduat oranlarının TCMB faizleri ile alakası yoktur. Kısaca şöyle izah edeyim.. TCMB politika faizi %24 dür. Yani kısaca yurtdılından gelen her bir USD ı bozdurursan burada TL ne %24 faiz alırsın deniliyor...
Lakin, TCMB bu iş için maksimum şu an %18,40 oranı kullanıyor.. Yukarıda kabaca 600 puan lık kısım koruyucu kalkan gibi duruyor.
Yani; MB her toplantıda 100 er baz puan lık 6 faiz indirimi yapsa USD da pek etki olmaz..
Ama burada MB illaki enflasyonun düştüğüne ait data görmek istiyorum diyor, ve bi'şey yapmıyor...
Gelelim, Mevduat faizlerine..
Burada Merkez Bankasının pozisyonu piyasanın dinamiklerini belirler.. Kısaca piyasayı ya yavaşlatır yada hızlandırır.. Şu an ki davranışları o denli sert frene basmış olarak görünüyor ki; değil kamyonu durdurmak, motoru stop ettirtik... (Bence)
Stop etmiş bir kamyonda benzinin biteceğini ummak saflık olur. (USD ın yükselmesi)
Hal bu olunca, esnaf, köylü, çiftçi durur.. Memur ve sabit gelirliler yüksek faiz sabebi ile harcamaz.. Kredi faizleride yükselince banka kredi verme oranı düşer.. Banka kredi verme işinide durdurdu mu ilk iş yurtdışından borçlanmayı azaltır yada bitirir..
İçeride artan birikimler dışarıdan alınan paranın bitmesi Kredi/Mevduat makasını birbirine yaklaştırır...
Kısaca; bankanın mamülü PARA dır.. Para satamaz ise, paraya talep oranı da düşer.. İşte bu ARZ/TALEP dengesi mevduat faizini belirler...
Hatta bu oranlar, değil bankadan bankaya; şubeden şubeye dahi değişir... Aynı bankanın şubesi aynı orana %18 verirken diğer mahalledeki şube %18,50 verebilir...
20 Şubat Çarşamba 10:14 TÜSİAD 2019 İŞSİZLİK TAHMİNİ YÜZDE 12,5
20 Şubat Çarşamba 10:13 TÜSİAD 2019 TÜRKİYE ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 16,2
20 Şubat Çarşamba 10:13 TÜSİAD 2019 TÜRKİYE BÜYÜME TAHMİNİ YÜZDE 1,0
yurtdışı finans kuruluşları yıl sonuna kadar 500 600 baz puan civarı faiz indirimi bekliyor. bu da kademeli olarak faizlerin gerileyeceğini işaret ediyor.
şu koşullarda tl yi bankaların hoşgeldin faizleri yerine 6 ay- 1 yıl civarında bağlamak mantıklı değil mi? çünkü hoşgeldin faizleri 2 ila 3 puan civarı daha yüksek ama sürekli güncelleniyor ve düşme eğiliminde. ing 23 tü ardından 22.5 ve hemen birkaç gün sonra 22 ye indirdi. faizin günlük hesaba yatması avantaj ama örneğin 5 ay sonra faizler 400 baz puan aşağı indiğinde bugün uzun vadeye 19,5 dan bağladığın para daha çok faiz getirecek. foruma yeni üye oldum. ilk mesajım..teşekkürler
ülkenin kurtulup kurtulmayacağını bilmiyorum.dar gelirli mahvolmuş,orta gelir sınıfı yokolmaya başlamış ama aynı orta ve dar gelir grubu ki bu çoğunluğu oluşturuyor, rahat ,zengin,şahşahalı üst gelir grubunu sadece izliyor, alkış tutuyor.bu üst gelir grubu deyince sadece siyasetçileri düşünmeyin.haftasonu magazin programlarının hali yıllardır durumu özetliyor veya futbol camiasında verilmeyen vergileri düşünün kulüplerin borçlarını ödeyemediği halde milyon euroluk transferlere devam ediyorken bileti zor alıp maç giden veya abonelik ücretini karşılayamadığı için maçı izleyemeyen kesimin daha fazla transfer harcaması istemesi gibi uyuma hali mevcut..bunlar çok ayrı konular..
bir şekilde imf veya başka bir yerden kaynak bulup doların iplerini ellerinde tutabilir ve bu yabancı kuruluş tahminlerinin doğrultusunda faiz indirimleri gerçekleştirebilirler zira ötv kdv indirimi marketlere baskı tanzim rakamlarla oynama sepetteki ürünleri veya ağırlığını değitirme vs sebeplerle bir şekilde enflasyonu düşürebilir ve bu ölçüde faiz indirimleri olabilir bana göre..sizce uzun vade bağlamak mı yoksa mevduat getirisinin düşeceğinin riskini alıp güncel faizde beklemek mi mantıklı?
Eskiler bu konuda beyan edecegim fikri assa yukari tahmin eder ama benim fikrim kisa vade baglamak yonunde çünkü zaten imfde gelirse yuzde 40 cok rahat gozukur tl mevduatta, aciklamasi cok uzun olur ama kisa bir aciklama isterseniz arjantinin yakin ekonomik gecmisini inceleyin, faiz dusecek yaygarasi koparanlar 1 yilligina paranizi yari faizden hacılamak isteyenler,
Bunlar yatirim tavsiyesi degil sadece benim fikirlerimdir.
GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
viop teminat 21.38% mevduat karşılığı günlük
iş portföy para piyasası fonu 23.70 mevduat karşılığı günlük.
23.40% 9 günlük.
Yeni akım para piyasası likit fonları
DLY kodlu deniz portföy para piyasası fonu 23.40 m.k larda geziniyor..
Yılların mevduatçıyım ilk kez şahit oluyorum böyle bir duruma..
Hemde günlük..İstediğin an al sat..Dolara geç
Büyük avantaj.
dolar direncini zorlayıp zorlayıp geri çekiliyor.
akp nin işi bu sefer zor gibi.
işin ilginç tarafı pek de anket yayınlanmıyor.
dsp muhalefet tarafındaki oyunu bozabilir.