ALE 22,51%mk
Printable View
ALE 22,51%mk
Hsl 23.43 olmuþ
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Vk6 23,70
vk11 25,12
Yönetim ücretleri birer birer çýkýyor hepsi pazartesi hissedilir.
Boyp girecegim için üzülmedim :)
SPK 12.03.2019 tarihinde aldýðý ilke kararý ile PPF'lere mevduat zorunluluðu getirdi.
Bu ilke kararýnda ayrýca dedi ki,
"ii)Para piyasasý fonlarýndan alýnan yönetim ücreti, fon izahname ve yatýrýmcý bilgi formlarýnda yer alan mevcut yönetim ücretinin yarýsý oranýnda uygulanýr. Bu düzenlemenin yürürlüðe girdiði tarihten itibaren mevcut yönetim ücreti oranýnýn arttýrýlmasý amacýyla yapýlan baþvurular Kurulca deðerlendirmeye alýnmaz."
Yani yönetim ücretinin yarý oranýnda olmasý süreli yani belli bir zamana kadar falan deðildi.
SPK ücret yarýya indi bana artýþ için gelme dedi.
Þimdi niye artýyor yönetim ücretleri PPF yöneticileri ücretimiz düþük diye müracaat mý ettiler, onlar bilmiyorlarmýki PPF'ler düþerse millet PPF'lerden çýkar, fonlarýnýn yatýrmcý sayýsý azalýr.
Bu iþin içinde bilmediðimiz birþey var gibi.Bütün fonlar ayný anda yönetim ücretimiz az aman arttýrýn diye niye SPK'ya müracaat etti?
Milleti PPF'den uzaklaþtýrmak istiyorlar bence.
Kendi soruma kendim cevap vereyim.
SPK 27.06.2019 tarihli kararý ile
"B)Yatýrým Fonlarý Rehberi’nin 4.7. nolu bölümünün (ii) maddesinin yürürlükten kaldýrýlmasýna karar verilmiþtir. "
demiþ.
Yani ücret artýþý için baþvurabilirsiniz demiþ, fonlarda sýraya girip baþvurmuþlar.
Bakalým ücret arttýrmak istemeyen fon çýkacakmý?
Çýkarsa bütün parsayý toplar o fon.
Tüm PPF'ler Tefas'ta iþlem görseydi güzel mücadeleler çýkabilirdi buradan.
Bugün için konuþursak
PPF'lerin tamamý Nkolay'ýn 25,15'inin çok altýnda kaldýlar.
PPF'lerin büyük çoðunluðu Burgan Dijital'in 24,10'unun altýnda kaldýlar.
Böyle devam ederse PPF iþi bitti denebilir.
Ustad soyle dusunelim
Hep pozitif
Simdi mediyasyon pozisyonu alin
23 lerde iyi oran 😃😃😃
Gecen sene nisanda 12lerdeydi vadeler...
OKT
0,022459
%20,10
OKK iyice saçmaladý 3 gün %20,10 olacak, ne oldu buna böyle.
Pazartesi çýkayým bari hem özel sektör hem de 3 puan aþaðýdan 3 gün fiyatlama yapýyor, ilk alýrken de zatenn t+1 var bu þekilde fonlardan çýkalým illa dolara geç diyorlar cidden aklým almýyor mevduatýn yüzde54 ü döviz olmuþ bunlar hala faizler aþaðý gelsin istiyor beri yandan hazþnenin akçesine çörekleniyorlar.
Ustadlar 42.sayfaya bakin
Bugunku konusmalari o zamanda yapmissiniz
Ppfler ufak bir dusus yapti diye yangin yerine dondurmussunuz forumu...
Ayni muhabbetler...
Nkolaya kaciyorum diyenler mi ararsin...
Newstr ozellikle siz okuyunuz...
Myfinans ustad
O zamanlar uzun vade baglamak cok sacma diyormussunuz ve ppfler her zaman iyi demissiniz....😃😃😃😃😃
Okt demiyorum
O sayfadan sonra hep ppfden bahsedip kacacaginizi soylemissiniz.
Bu arada hepinizin bilgisi cok guzel
Cok faydalaniyorum
Farkettigim diger bir detay ise ppfci azalmis
Hain ninja dahi ppciymis
Shangil ustad yokmu hani bizi hisseye sokmaya calisan ustad...o da fena ppf ciymis ama cabuk vazgecmis...paramanyaninda hakkini yemeyelim bilgisi saglam...pangaci da oyle...en iyi izlenimim su ki okt hep yuksek kazandirmis...okt ye gecelim derim
Hepinize saygilar.