Danışıklı dövüş olduğundan şüphemiz yoktu zaten, cuma günü herşey organize edilmişti
Printable View
Yüksek kurdan olumsuz etkilenecek net döviz pozisyonu - eksi olan şirketlere dikkat etmek gerekir.
(Bir alinti yapayım ilerisi için lazım olur tablo )
döviz borcu (#dollar borcu) olanlar için şu paylaştığım tablo daha dikkate önemli aslında.
Bu tabloda; döviz borcu, özkaynağına göre en yüksek miktara sahip şirketleri listeledim.
Özkaynağının 5-6 katı döviz borcuna sahip şirketler var.
Net Poz/ Özsermaye kolonuna bakın. https://t.co/gacF9U9XCT
https://twitter.com/Dr_Arslan_SMMM/s...043026949?s=19
Net döviz borcu (#dollar borcu) en yüksek şirketler.
"Net" yazan kolona bakın. En fazladan, en aza doğru sıraladım.
Listenin ekrana sığanlarını size gönderiyorum.
https://t.co/MhPKac0ZZM
Arkadaşlar özelden mesaj atanlar için buraya son kez yazıyorum ben yatırım danışmanı değilim asla sektör yada hisse önerim olamaz.Lütfen sormayın.Çelik üstadın da bir sistemi var ve sisteminin al verdiği hisseleri günlük haftalık aylık yıllık olarak paylaşıyor kesinlikle al-sat tavsiyesi vermiyor.Endeks ile ilgili yorumumu soranlara da buraya atmış olayım kendi çizimim değil ama aşağı yukarı dönüş beklediğim seviyeler grafiktedir.Forumda çok sık olmayacağım bundan sonra hayırlı günler dilerim.
Ek 27058
Bugün geri alım açıklayan şirketler ve yöneticileri
BIMAS
Sarkuysan
OSTIM
DOHOL
https://i.hizliresim.com/Yee36N.png
ister misiniz bu danısıklı çöküşün sebebi büyük satışlarla 10 yıllık tahvillerden kopacak bir sürü yatırımcının iştahını kabartıp biste cekmek olsun. bu nokta da ilginç olan böyle bir çöküşe karşı yetkin insanların sessiz ve sakin kalması ki birileri tarafından iyi organize edilmiş belli ki. ikinci olarak zaten 1582 direncini yerli yatırımcıyla kıramıyoruz. ralli için ya o direnci yerli yatırımcıyla kırabilmemiz lazımdı ya da sağlam bir düzeltme, ki yabancı koşarak gelsin. umarım daha fazla düşmez ve hakkımızda hayırlısı olur ytd.
Endeks Haftalık fibo 0.38 (1350) fibo 0.50 (1280)burası aynı zamanda kanal alt bantı. Buralardan dönmesini bekliyorum. İnşallah daha kötüsünü görmeyiz.
Adem Ayan hocamızın bir sözüyle bugünü bitirelim.
Bugün de borsa tarihine geçti...Geçmişi yad ederken bugünkü düşüşü de anlatacağız:
''Oho...Siz hiç Kchol , Asels, Garan , Eregl , Sise, Tüpraş'ın aynı anda taban olduğunu gördünüz mü ? '' diyeceğiz;
''bakın biz bu günleri de gördük .''diyeceğiz.
[QUOTE=kartal975;5251735]Ayın 1 inde attığımız şu mesajımızı da yukarı alalım ve 1200 altında 1155 den döneriz diyelim normalde 1225 in kırılmaması lazım ama ben 1155 diyerek sallıyorum sonra hedefimiz 1800 YTD...
Bilgi tecrübe öngörülerinizi paylaştığınız için Teşekkürler. Bilgi su gibi akar herkes nasibi kadar doldurur bakracını. Yazdıklarınızı dikkate alıyorum ama nasipten ötesi olmuyor sonuçta.
Borsa o gün yüzde 14,6 düştü..
Genel olarak ta 20 bin puanlardan bir kaç ayda 7 bin puana kadar düşmüştü borsa. Repo faizi o gün yüzde 760 olmuştu. Sonucunda 19 banka batmıştı ki bunların bir kısmı borsada idi..
Borsada çok güçlü denen bazı şirketler batmıştı..
Kemal Derviş in acı reçetesini uygulayarak krizden bir kaç yılda çıkılmıştı..
Hatırlatayım dedim...
Bugünkü onlardan farklı ve inşallah çözümü daha kısa sürede olabilecek bir sorun diye düşünüyorum...
Merhaba,
Ekonomiden anlayan arkadaslardan rica etsem, piyasanin bu kadar derin tepkisinin sebebi nedir? Merkez bankasindaki görev degısikligi sanki ülke savaşa girmis gibi algilamadi mi piyasalar?
Yani yoksa bizim bilmedigimiz baska birseyler mi oluyor?
Ytd..
SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Celik hocam kulis bilgileriniz var mı? Garan ın tabanına 130 milyon lot koymaları biz istemezsek gitmeyecek anlamına gelir mi? Öngörünüz nedir
Herkes ancak tahmin yapabilir. Bence Merkez Bankası na siyasi müdahale piyasa tarafından hoş karşılanmadı. Daha önce de müdahale oldu ancak tam işler rayına otururken, büyüme tahminleri yukarı revize edilirken, not artırım sinyalleri gelirken, döviz rayına oturuyorken müdahale hoş karşılanmadı. Bizim borsamızda artı veya eksi tepkiler abartılı olabiliyor.
Piyasa bir yerde dengelenir ve her inişin de bir çıkışı vardır, böyle günlerde sakin kalmakta fayda var.. yarın sabah ta kötü açılabilir. İnşallah öğleden sonra tepki çıkışı olur diyelim..
Sn kartal. esma. yerli. Celik hocam yorumlarınızı hep okuyorum borsa çöktü ama siz çökmeyin hasta olicaksınız onda korkuyorum sayenizde hep moral buldum desem yeridir. Cok emeğiniz burada bizlerde helal edin allah herkesin gönlüne göre versin.
iyi geceler cümleten
bu gün kafa dağıtmak için gezdim işyerinde bile duramadım stresten kredili malda değilim İNŞALLAH sizde değilsinizdir her zaman bu konuda sizleri uyarmıştım
Yarın bugünden daha önemli olacak. Bu fibo seviyeleri izliyor olacağım.Birde EMA 200g olan 1332 seviyesini de dikkatle izliyeceğim En azından bir taban oluşumu umudu çıksın yeter. Yoksa güçlü geri dönüş biraz zaman alabilir. Lütfen moralinizi bozmayın daha önce kazandığımız şirketler gene bize kazandıracaktır. Bazı şeyleri yaşayarak tecrübe kazanılır. YTD.
Geçen 28 Ocak ta borsa 1580 iken 1330 beklediğimi yazdım çoğu kişi inanmadi daha detaylı analiz yapacaktım saldirmalar oldu yapmadım yazılanlara gülüyorum sadece kısa vadede dönüş beklemiyorum darbe dahil bütün krizleri yaşadım edindiğim tecrübeler doğrultusunda bu düşüş darbedekinden daha derin olacak uzun soluklu ayı piyasasi bekliyorum
1357 önemli hale geldi altında 1338 görülürmü bilemiyorum eğer burası kırılırsa bizim bilemediğimiz bir durum olacaktır ki sanmıyorum yarın 1357 vurup sekersek bir umut var cok serseri haberler var burada paylaşmaya gerek duymuyorum bu geceki kulisten bir cacık cıkmadı
kredili işlem yapmıyanlarda sıkıntı yok yıllık liste ve takibimdeki hisseler ortalık durulduğunda bakıcam moralinizi bozmayın ben bu işin fazla süreceğini sanmıyorum iniş cıkış olucak nisan son haftasında ilk bahar sonrası ciddi yükselişler olucak sadece sabırlı olun kaybetmicez ALLAH ın izniyle
cümleten iyi geceler yarın ola hayrola %3 eksi acılış hesapladım 3 aşağı 5 yukarı hayırlısı bakalım
iyi geceler hocak hayırlısı Allahtan size güvenimiz tam SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İHRACATI yüksek, nakit zengini, döviz pozisyon fazlası olan veya satışlarını döviz bazında yapan şirketler mevcut gelişmelerden olumlu etkilenebilir.Böyle şirketleri liste halinde yazacak arkadaş yok mu?
BIST 100 dolar bazlı aylık grafik...
https://i.hizliresim.com/7fQCGT.jpg
Süre olarak daha uzun süreceğine katılıyorum haziran-temmuz gibi yani yılın ikinci yarısından itibaren ki daha öncede zikrettiğim seviyelerden sert bir boğa piyasasına gireceğimiz kanaatindeyim.Sebebi olarak ta çok yüksek ihtimal muhtemel bir erken seçim tarihinin 2021 sonbahar yada 2022 mart-nisan olarak haziran-temmuz gibi belli olacak olması şahsi fikrim.Arkadaşlar bu düşüşün bu kadar derin olmasının sebebinin sadece MB başkanının değişmesi mi olup olmadığı yönünde sorular soruyorlar forumda; bu düşüşün bu kadar derin olmasının ilk sebebi nisan ayı başı itibarıyle tüm dünya borsalarında bir düzeltmenin başlayacağını düşünmem bunu öngören bilen yabancı bizde yaşanan bu ani gelişme ile hemen satışa başladı.İkinci ve daha önemli sebepte önemli yabancı yatırım fonlarının (dün birinin başındaki adam zaten açık açık dile getirdi tl ye yatırım yapmayacaklarını ) ülkeye olan güven sorunu adı altında yaptıkları operasyon yani çok basit örneklemek gerekirse adam diyor ki bir gecede tek bir KHK ile istenilen her şeyin yapıldığı bir ülkede benim paramın başına da her an her şey gelebilir böyle bir şeyin olması şahsımca mümkün olmasa da adamların çok basit mantık olarak düşünceleri bu yani özetle diyor ki güven problemi yaşadığım bir ülkede dünyanın en büyük kazancını elde edecekte olsam orada paramı tutmam ve yenisini sokmam YTD...
NOT : Yine daha öncede belirttiğim gibi 2-3 ay sürebilecek bu ayı piyasasında doların 8 tl üzerinde fiyatlanacak olması ile birlikte bistte dönüşü beklediğim seviyelerde ki bu seviyeleri dün belirttim yine bir gece maximum 9.80 leri görerek pick yapacak olması ve yine muhtemel olarak bu sığ bir asya piyasasında gerçekleşecek ve doları olan yerliye bu fiyatlardan satış imkanı vermeyecek...YTD...
Bu şirketler hangileri esma hanım yazabilirmisiniz en azındAn öne çıkan birkaçtanesini
Üstad "korkmayın bu kadar bir şey olmaz" dediğiniz gün bist 100'de taban olmayan bir kaç kağıt vardı[emoji4]
Türk şirketlerinin piyada değeri 50 milyar dolar azaldı.
Bir gecede çıkan bir khkyla oldu bunlar.
Düşünün, biz 6 aydan uzun süre dolar sattık baskılamak için ve satılan toplam tutar 138 milyar dolar oldu. Ama bir günde yok olan para 50 milyar dolar.
Allah bu millete gani gani sabır versin.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Gitmeyin hocam.
Milleti uyandıralım birlikte. Uyanmamak için ellerinden geleni yapıyorlar biliyorum. Biz yine de gerçekleri yazalım, uyanmak istemeyen yine uyanmasın. Ama 1 kişinin bile gözünü açabilirsek bu ülke için büyük iyilik yapmış oluruz.
Peygamber efendimiz bir Hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur; " Kim birinin hakkını yediyse ahirette zor duruma düşmemek için o kişinin gönlünü alın, helalleşin. Borcu olan bir kişi cennete giremez."
Şimdi 1.5 sene önceki ilk İbb seçimlerini düşünelim. Chp değil de Ak Parti 13 bin farkla kazanmış olsaydı o seçim iptal edilir miydi? Türkiye siyasetine biraz aşina olan her vatandaş biliyor ki Reis ne yapar eder o seçimi iptal ettirmez ve İbb başkanı Binali Bey ilan edilirdi. Yani burada, seçim yenilenerek, İmamoğlu'na oy veren 4 milyona yakın insanın hakkı yenmiş oldu.
Peygamberimizin hadisleri ve Kuran'ın felsefesi, sizin karşınızda olsa da, sizin gibi düşünmese de başkasının hakkını yemeyi katiyen yasaklar. İslam kul hakkı yenmesine karşı o kadar katıdır ki, bunu Allah'a şirk koşmakla eşit derecede günah sayar. Kul hakkı yiyenler cennete gidemez. Kul hakkı yiyenleri destekleyenler de cennete gidemez. Bu bir İslam gerçeğidir.
Diğer herkes eninde sonunda günahlarının cezasını cehennemde ödeyip cennete geçer. Ama kul hakkı yiyenler ve şirk koşanlar cenneti asla göremeyecek olanlardır.
Samimi müslümanlar, İslam'da affedilmeyen iki günahtan birini işleyen Ak Partiye eskisi kadar oy vermiyor. Ak Partinin anketlerdeki düşüşünün bir nedeni de bu. İkinci İbb seçiminde İmamoğlu'na oy veren 300 bini aşkın Ak Partili, bu günaha ortak olup cehenneme gitmemek için Ak partiden vazgeçti. Yenen onca kul hakkından sonra hala oy verenler dinini tam anlamıyla bilmeyen, peygamber efendimizi yeterince tanımayanlardır. Öyle ya da böyle, kul hakkı yiyenleri desteklemenin hesabını yüce Allah soracak. Bunun bilincindeki Ak Partililer, hadiste belirtildiği üzere "ahirette zor duruma düşmemek için" olabildiğince çabuk Ak Parti saflarını terkediyor.
Gündelik hayatın koşuşturmacasından çoğu zaman aklımıza bile gelmiyor, unutuveriyoruz. Ancak unutsak da unutmasak da değişmez ve herkesin kafasına eninde sonunda dank edecek bir gerçek var: son sözü 'O' söyler.