ahmetg her gün gelip burada fiyatlar ucuz, krediler bedava diyorsun ama bir tane şunu aldım, şunu sattım yok. işin gücün boş muhabbet ve trollük.
Printable View
ahmetg her gün gelip burada fiyatlar ucuz, krediler bedava diyorsun ama bir tane şunu aldım, şunu sattım yok. işin gücün boş muhabbet ve trollük.
Malsahibi 1 sene olmadan çıkın kızım oturacak diyorsa ve aynı ilçede kızının dairesi olduğu öğrenildiyse kanunen malsahibinin bu şartla çıkartma hakkı bulunuyor mu acaba
kanunen mümkün değil ! Mesele hangi kanun ? Hergün televizyonlar ev fiyatları ve kiraların uçuşunu haber adı altında duymayanlara duyurarak tüm anadoluyu uyandırırken nedense pazardan, marketten geçim sıkıntısından hiç bahsetmiyor. Yani medya sahipleri aynı zamanda holding patronu olmamalı. Piyasa bilerek yükseltiliyor. Birgün şeker, bir gün yağ derken aslında tüketim körüklenerek fabrikaların ful çalışması sağlanıyor. haliyle patronlar da malı götürüyor.
Sözlü olarak yapılan ihtarın önemi yok. yazılı ihtar yapılırsa cevap bile yazmaya gerek yok. Sonra ciddiyse dava açar. Dava açılırsa size celp gelir, o zaman güzel bir yazılı savunma hazırlayarak duruşma gününden 8-10 gün önce mahkeme dosyasına sunarsınız. Kolay gelsin.
Merhaba arkadaşlar. Toki kurasına girip, ev alıp satmak veya kiraya vermek mantıklı bir yatırım mı ?
Bir de bu Toki evleri kaç yılda yapılıp teslim ediliyor ? Maliyeti nedir ? Toki sitesinde 2019 maliyetleri yazıyor.
1000 eve 82 bin on talep gelmis
Ekonomi baya kotu
https://m.patronlardunyasi.com/haber...p-geldi/263003
oturduğum sitede benim binada 3.kat bir daire ( 3+1 olup, 130 m2 ) 18 yaşında bir yıldır sürekli internetten satılık. Camlarda ilan yok. Tam 6 emlakçı değişti. Dün yine sarı sitede ilanı görünce emlakçıyı aradım. '' Bu daire 375 bin lira ile satış ilanına başladı şimdi sizin ilanda 1059000 yazılmış. Bu mal sahibi ciddi mi yoksa emlakçı portföylerinde piyasayı şişirme amaçlı mı kullanılıyor '' dedim.
Emlakçı gak- guk felan, aynen düşündüğüm gibi çıktı. Bazı daire sahipleri emlakçılarla belli bir miktar para karşılığı anlaşarak dairelerini piyasa üzeri fiyatla satılığa çıkarıyorlarmış. Emlakçılar bu daireleri satmak için değil de , müşterilere '' bakın şu daireye bile bu fiyatı istiyorlar siz gösterdiğim şu daireyi kaçırmayın '' diyerek diğer dairelerde pazarlık gücünü yükselterek hızlı satıyorlarmış.
Yahu bizim milletin aklına şeytan bile yetişemez.
konunun ekonomi ile alakası yok. özellikle büyük şehirlerde , iyi lokasyonda ve / veya büyük arsası olan şehire nispeten uzak fakat inşaat kalitesi yüksek ( göktürk - zekeriyaköy - kemer country - sarıyer ortaköy sahil ve üst hattı - ulus bölgesi - izmir çeşme villaları - bodrum v.b. lüks porejerin olduğu ) yerlerin kemikleşmiş aşağı yukarı 5000 kişi gibi zengin alıcısı vardır. bu kişiler hep aynı ailedendir. git bak markalı lüks konut projelerindeki alıcıların listesine ( sana o listeyi tabii ki göstermezler ) , hep bu 5000 kişilik ailenin büyük çoğunluğu alıcıdır.
TOKİ konutlarında kuraya girmek için belli kriterler var. Eğer kriterleriniz uygunsa hiç düşünmeye gerek yok. Kura da çıkarsanız muhtemelen 2 yıl içinde daire teslim edilir. İster kiraya verir dairenin değerlenmesini beklersiniz isterse o anki piyasaya bakarak borçlu satarsınız . bu satışa devir deniyor. Bazı insanlar sırf bu işten para kazanıyor.
Konut kredisi almamak resmen aptallik
https://i.ibb.co/w06g9fZ/20220408-083514.png
Sen niye almiyorsun?
Konuya gelirsek, Onemli olan gelecegi tahmin etmek 2021de mesela konut alsan cok karliydi.
Simdi bu negatif faizin ne kadar surecegini tahmin etmek onemli.
Diyelim bi anda iyi seyler yapilmaya baslandi baz etkisi ile birlikte enflasyon dusmeye basladi, ustune bir de faiz artisi ile pozitif olmasada sifira yakin negatif faiz olustu. O zaman ne yapacaksiniz?
Simdi konut kredisi alanlar o zaman ellerinde patlamayacak mi?
üniversite yakını işini bilmiyorum ama yazlık işini açıklayayım ..benim de satılık olan bir yazlıgım var...aynı site de temmuz agustos kiraları 50 bin tl...haziran eylül kiraları 30 bin tl ..baktıgın zaman haziran temmuz agustos eylulde kiraya verdigin zaman 160 bin tl geçiyor eline...nisan mayıs ekim de de havalar gayet güzel gidiyor...o boş zamanlarda da sen kullan aslında gayet mantıklı...ama sorun şu eger sen takip edeceksen...ee ben izmirdeyim yazlık kuşadasında...genelde 15 günlük yada aylık tutuluyor...her kiracı degiştiginde evin kırılan dökülen bir yeri varmi diye bakmaya gidemiyorsun...yani sen bu işi yapmayacaksan eger ..senelik birine kiraya veriyorsun...o da 100 bine senelik kiralıyor...günlük bile kiraya veriyor..kışın evin içine ediliyor...sana astronomik geliyor bu para ama adam orada yaşıyor..alıyor bir ww transporter yada vito..evi airbnb ye koyuyor..havaalanı transferi bile yapıyor...sana bahsettigim 160 bin yıllık gelirden çok daha fazlasını bile elde edebiliyor..bense 3,5 -4 milyonluk mülküm var ama senede sadece 1 ay 1,5 ay kullanıyorum bana fazla lüks bu diyorum satışa çıkarıyorum...3,5 -4 milyon sen verdgin zaman senede 100 bin kira getirisi sana az gözüküyor ama..koşturan ve parça parça kiraya veren adam senin iki katın kira geliri elde ediyor . o adam için aa bu çok ucuz diyor...
yok güzel çamlıda degil...ssk sitesinin oralarda..biz genelde kullandıgımız için nasıl kirlanıyor bilmiyorum..ama bizimle birlikte abimler bizim çevre sitelerden kiralar lar her sene..mesela gecen sene kiraladıkları evin sahibinin civarda 5 tane evi var..adam hepsi ile tek tek ilgileniyo..temizlik ben yapmakla ugraşmam derseniz eve haftalık temizlikçi bile buluyor..ama tabii biraz pahali ..ama gecen sene civar evler 25 lirayken aylık abimler 30 a tutmuştu ama denize 3-yada 4 ü sıra evdi...ama haftada bir temizlikçi geliyordu eve ..ha tabii temizlikçinin parasını siz veriyorsunuz elbette..ama genelde hanımlar tatilde de ev işimi yapcagım diyor.
gayrimenkulde şoyle bir durum var..sayın emlak çı nickli arkdaşın dedigi gib gayrimenkulun degerinin yukselmesinden ziyade...diger gayrimenkullere göre daha fazla hangisi degerleniyor onu bulmak önemli..bundan 3-5 sene öncesine kadar yazlıkların yüzüne bakan yoktu..çünkü otelde tatil daha cazipti...1 ay ev tutmak yerine 15 gün otelde hizmet almak daha iyi geliyordu...millet yazlık fiyatlarını pandemiye bagladı..ama bence rahip krizi ile birlikte doların yukselmesi sonucu insanların alım gücü düştükçe otele gitmek yerine ..iki aile birleşip ( abimle bacanagı iki aile tutuyor eş ve çocukları oaraya bırakıyorlar ..hafta sonlarıda erkeklerde gidiyor..başka bir akrabam da kardeşi ile ortak tutuyor..15 gün bir 15 gün digeri kalıyor )ev tutuyolar ..daha ucuza tatile çıkmış oluyorlar..eger ki önümüzdeki senelerde bu düşük alım gücünün devam edecegini düşünüyorsanız..ve doların yuksek olacagını o yüzden otel fiyatlarının da yuksek olacagını düşünüyorsanız..şehirde almaktansa yazlık almak mantıklı...şimdi benim bir hayalim var... 4 sene sonra oğlanın üniversite bitiyor..o bitimi kendimi emekli edecgim ve o zaman bodrum denizde çok yakın maksimum 100-200 metre ..( emlakçı 100-200 metresi degil ) gerçekten 100-200 metre veya ayvalık cunda da bahçeli bir eski rum evi tadilatlı almak..ama bunlarda 5-6 milyon ve üstü bende ise 3 var...4 sene nakitte beklersem hiç birşey alamam..şimdi bir ev aldım 3 milyona benim evimin degeri 5 milyon oldugu zaman o evlerde 10 olacak...o zaman benim evimin degeri onlardan fazla artması lazım ki o evi alabileyim...yani dogru yerde dogru pzisyona oynamak mantıklı..şimdi izmir için konuşayım..mesela evka3 tarafları çok ragbet görüyor..profesorler sitesine yakın yerlerde daireler 4-5 milyon...yeni ,güvenlikli, otoparklı vs vs..ama mesela alsancak trt nin binansının oldugu mimar sinan mahallesinde kültür mahallesinde 2,5-3 milyon a kadar eski ama depremde hasar görmemiş şehrin kalbinde 4-5 katlı yerler var...2,5 milyona burada daire almayı tercih ederim 3-4 sene sonra kentsel dönüşümde buralara birer kat fazla pay verilebilir çünkü yuksek degiller.. üstüne kat verildigi için yenileme parası çok fazla olmaz..en fazla 300-400 hadi bilemedin 500 olsun..şehrin kalbinde 5 sene sonra sıfır evin olur..5 sene sonra evka3 te sıfır aldıgın ev artık 5 yaşında olacagından dolar bazında sana para kazandırmaz ama senin alsancakta aldıgın ev dolar bazında katlar..gayrimenkul bugüne kadar kazandırdı..ama bundan sonra çok dikkat edilmesi lazım..hele ki kullanmak için degil yatırım amaçlıysa...o kadar çok bina depremden hasar aldıgı için yıkıldı ki..bu evleryeniden yapılıyor..bunlarrın içindeki insanlar mecburen kiraya çıktılar..ama 3-4 sene sonra tekrar evlerine dönecekler yapılyor çünkü..birde secimler var..secimler sonrası yeni gelen hükümet suriyeliler ülkelerine gönderme konusunda suriye ile anlaşırsa.. ve yarsı dönse bile ciddi bir nüfüs azalışı ile karşi karşiya kalırız..ve ülke nufusu hızla yaşlanıyor...gayrimenkul en az 30-40 yıllık yatırım..önümüzde ki 2-3 sene degil 10 seneye göre hareket etmekte fayda var..
Antalya da sanki bir tık daha yükseldi kiralar. Ama bu balon patlar, 45 m2 1+1 2 milyon TL edemez, etmemeli. 5 binde kirası var. Dün Hurma da 2+1 95 m2 daire 7500 TL ye ve 1 yıllık peşinle ukraynalı ya kiralandı. Önceki oturan aile 1500 e oturuyormuş.
https://twitter.com/cemtopal55/statu...49599185899523
Kanada’da yasaklanıyor… Yabancılara satış konut krizini tetikliyor mu?
Son iki yılda ev fiyatlarının ortalama yüzde 51 civarında arttığı Kanada'da, fiyat artışlarını dizginlemek için yabancılara konut satışının yasaklaması tartışılıyor. Konut alan yabancılara vatandaşlık veren Türkiye'de ise satılık evlerin fiyatı son bir yılda yüzde 120'den fazla zamlandı...
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...or-mu-7065922/
6 yıl önce 100.000 tl peşinatla alıp 2100 tl kredi ödediğiniz evi 3.5 milyon tl olduysa satar mısınız?
Gelen parayi ne yapacaksiniz?
Ben konutun reel olarak ve dovize karsi hemen hemen zirvelerde oldugunu dusunuyorum.
bu ev oturdugum ev ise kesinlikle satmazdim. Yatirimlik ise bunu satip krediyi kapatir bir miktari altin ve hisse alir, bir miktari ile pesinat yapip tekar baska bir konuta girerdim kredi ile.
satılmayan evlerin fiyatlarının sürekli artması
https://eksisozluk.com/satilmayan-ev...i--6939912?p=1
Cok fazla tok satici var o yuzden fiyatlar gercek yerine dusmuyor. Evin kactan satiliga ciktigi onemli degil kaca satildigi onemli.
Antalyadaki ev kiralarindaki artos tarihte gorulmemis cinsten
https://twitter.com/hanifhuman/statu...sQ-k7aZmQ&s=19
Ev fiyatları 1 arttıysa yazlıklar 2 hatta3 arttı. Yazlık veya arsa almak çok daha karlı oldu bu trend ters dönermi yani daire fiyatları geride kaldı yazlığa yetişirmi bu önemli.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
döviz yukarı gittikçe ..otel fiyatları pahalanır.. insanların alım gücü düşer..otel pahalandıkça otele gidemeyenler yazlıklara talep oluşturur.( ayrıca pandemi etkisi ile ve teknolojik gelişim le airbnb gibi platformalar sayesinde yabancı da ev kiralayabilir hale geldi ).dövizin yukarı gidecegini ve insanların alım gücünün dahada düşecegini düşünüyorsanız yazlık fiyatları daha da yukarı gidebilir...ama döviz dizginlenir insanların alım gücü yerine gelirse ..yazlık zahmetli iştir.o yüzden otele yöneleblir tekrar insanlar..biraz öngörebilmek aslında...ama her trendin sonu vardir...önemli olan trendin başındamıyız sonundamıyız...bana göre yazlıkların şehre göre daha avantajlı oldugu 4-5 sene daha var gibi..
Geçen hafta buraya yazmıştım. Oturduğum sitede 3 ve 5 nci katta iki satılık daire olduğunu ve 8 aydır sadece internetten ilanda olduğunu kapıcı söyledi. Sahipleri kamuda iyi makamlardaymış. Adamlar '' amaç satmak değil ama olurda kelepir bir alıcı çıkarsa iteleriz gider '' diyorlarmış. Semtteki Emlakçılar bırakmış, şimdi sahibinden satılıyormuş.
Bu tip insanlar nedeniyle sürekli bumerang etkisiyle fiyatlar kendini güncelliyor. Sonunda birilerinin canı yanar. Son alanlar uzun yıllar taşıyıcı ( hisseler gibi ) olurlar. Her şeyin makul bir ölçüsü olmalı. Yabancılar piyasayı yükseltmiş olabilir ama, varoşlarda kim yükseltiyor ?
abd 30 yıllık morkıç faizleri 5,25 ile 2009 seviyesine çıktı. gözleri karardı artık.
bizde düşük faiz, tl matbaası tam mesai, baskılanan kurlar sebebiyle dolar emlak fiyatlarına göre ucuz kaldı. dolar/tl 40 civarına gelmesi gerekiyor.