Hiç sanmıyorum bu kez çok ciddi bir rakam bu. Hele eksi falan yaparsa geri gelirim:)
Printable View
Vallahi dostlar eğer aşağı verirse ki o kadar aptal olduğunu düşünmüyorum, çok ciddi mal kaptırır ve aylarca bide onları toplamak için uğraşır. 50 günde 2,5 milyar TL civarı iş anlaşması. Günde ortalama 50 mio tl iş alıyor. Seneye bunu katlayacaktır, buradan mallanacak arkadaşlar da acele etmesin yavaş yavaş. Her derin kırmızıda ekleyebilir bence ben öyle yapıyorum.
Zamanı gelince de bir miktar realize olup yine aşağıdan almaya çalışacağım. ta ki bir daha aşağıdan alamayana kadar.
Tekrar söylüyorum sektör olarak ve konjonktür olarak olağanüstü bir sıkıntı olmadığı müddetçe, bu şirketi ne şaibeli denetleyici kurum, ne de tahtacı tutamaz.
Tahtada 280-300 arasında mallanan bir sürü pis lot var. Onlar toplandıysa zaten artık hareket yakındır.
burada asıl malı götüren Smart... İşi alan Gesan, işin malzeme tedariğini Gesan a yapacak olan Smart Güneş gibi gözüküyor... Dolayısı ile elele giderlerse giderler... Gesan ın bedelsizi ile halka arzı, Smart ın da Hücre üretim haberi gelirse ancak hareket gelir gibi gözüküyor...
Ayrıca çimentolardan ve demir çelikten daha fazla enerji sektörünün gitmesi lazım.. En büyük ve kar marjı olan yatırımlardan biri de bu sektörde olacak... Burada da tabii ki Gesan, Astor, Ulusoy ile üretim yapan bütün firmalar ön plana çıkacaklar... Millet tamamen algı ile hareket ediyor...
GESAN gibi geleceği çok parlak bir şirkette maldaysan en güzeli zararda bekliyor olmak... Gün içi n'aparsa yapsın sat(a)mıyorsun :) 150'den almış olsam çoktan kaçmıştım şu son bir aydaki oynaklıkta... 250 maliyet olunca mis gibi nefis terbiyesi, sabır imtihanı... Üstelik reel kâra geçtiğinde - ki kanımca bu bi Temmuz'u falan bulur - o zaman da beklemeye ve portföyde görmeye alışmış oluyorsun, diğer kârdakiler gibi kıpır kıpır oynamıyorsun; lan o kadar zararda bekledik kaç ay, 50 lira için mi vereceğim güzelim malı duygusu geliyor...
Mızrağı çuvala sığdırmaya çalışıyor. Uğraş bakalım yapabilecek misin. Eninde sonunda o mızrak çuvalı delecek
naparsanız yapın yükselmeyecek algısı yapıyor; malı bu fiyatlardan istiyor. aslında 280-300 arası maliyetlenenler çıksa tahtada hareket başlar. nereye kadar sürdürecek bu oyunu göreceğiz.
60 milyon euronun gazını 1 saatte aldilar. Usul usul aşağı saliyorlar. Ama şu siralar en son bakilacak şey fiyat. Ben takasa bakiyorum citibank 1.366.933 olmuş 55 000 civari artış olmuş. Adamlar alıyor kardesim. Takas payi yuzde 4.63 olmuş. Piyasadaki büyük kagitlarin takasinda citi payi 20 den aşağı degildir. Gesan takasinda da 20 ye kadar çıkması çok sürmez gibi görünüyor
214.6 dan biraz aldım bakalım. Enteresan şekilde fırsat veriyor
Benim gibi veyabdaha yukardan alanları dökmek isterse yazıklar olsun deriz. Cidden ben bugün tavan kapar yarın da tavan kapar diyordum. Demek ki patron spek istemezse bir book olmuyor. Hani daha ne olmaliydi. Ki zaten endeksten kötü gittin 2 haftadir
Yanlış düşünüyorsam uyarınız ama hisse 300 olduktan sonra hisse ile ilgili negatif bir şey oldu mu ? Yani efsane kaplar da atıldı. Beklentileri devam ediyor. Bana anlamsız geldi bu fiyatlar. 260 bandında olmaliydik bu haber öncesi.bu haberle 340 falan. Neyse
216.3 dan da aldım
Diğer hisselerde biraz zarar çok satamiyoruz ;) 50 60 lot alıyorum Max :)
Hissemizin bu manasız fiyatlamalarinda benim anlayamadigim birşey var ama nedir anlayamadım . Anladığımda her şey için çok geç olmaz inşallah
Acaba diyorum, kar marjı çok mu düşük kalıyor, ya da yüklü yatırımlara mi giriyor .
Hayırlısı i dilemekten başka bişey diyemiyorum
Fikri olan varsa dinlemek isterim.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Devlet belki cimentolari minimum kar vererek alacak ama ona bakılmadan 2ye katladı hisseler 10 günde. Yani bizim ihaleden ne kar edecegimiz belirsizken niye çıkamaz anlamadım. Hani bilanço gelir ordan bakılır kar düşük denir de anlarım. Enteresan. Yani çıkması için ne olmalı sorusu
Bunu almak için Astor sattım. Ben sattıktan sonra Astor yüzde 2 artti:) Gesan top çeviriyor. Very enteresan
Yuh Astor benim satmami bekliyormuş. Böyle enfes haberle bunu yaptın ya gesoo dayı. Yazzzujlar
Temel sorun 2,5 milyon lot patron satışı. Bu satış tahtayı bozdu. Bu tür tahtaların toparlanması zaman alır. Ancak, toparlandığı zaman da en az x2 yapar. Biraz sabır göstereceğiz. Birkaç çeyrek bilançoyu görelim. Daha bu topicteki yatırımcıların %75'i iki bilanço arka arkaya görmedi. Birçok düşük maliyetli eski yatırımcı Gesan pozisyonlarını kapattı. Daha bir sene önce üç rakamlı maliyet kimsede yokken bugün bu topiceki 200 altı maliyetli yatırımcı sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Bire beş bire on karlar kolay kazanılmıyor. Biz, birçok kendi sektörümüzdeki şirketin aksine büyük ihtimalle patron satışını tamamlamış durumdayız. Kar marjlarıyla ilgili 2022 senelik bilançoyu görmeden yorum yapmak zor. Bilanço gelsin, inceleyelim. Her zaman yazdığım gibi; bizim smart'ımız var, alfa solarımız var hatta astorumuz var. Tek kalemde 60 milyon euroluk ihracat taahhütü alan varsa sektörümüzde yazın görelim.
Sakin olup plana güvenin.
Emeğinize sağlık, teşekkürler.
Geleceğinden emin olduğum, şirketimin hisselerini ben satmazdim. Hemde 2.5 milyon.
Vardır bir hesapları.
Belki de nakite ihtiyaçları vardı, belkide anlaşma yaptığı kurumlara satıyorlar kimbilir.
Hayır dileyelim hayır olsun.
Benim kafamı kurcalayan, halka arz , sermaye artırımı, sunjoir ve benzeri ana beklentiler varken neden bu kadar aşırı oynaklık gösteriyor.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son 3 kalem alınan işler ihraccat...:)
açıkçası kapanışa doğru güzel bir hareket bekliyorum. bakalım hayırlısı.
Acaba patronlar 4 aydır hisse 200-300 arası el değiştirdi, yeni maliyetler buralarda oldu, bir sürü beklenti ortada, son bir haftada bile 1.5 milyar tl kap attık., tek seferde 60 milyon Euro ve yurtdışı kapla kendi rekorumuzu kırdık, endeks toparlandı ama bizim hisse çıkarken nazlı inerken iştahlı ve saçmalamaya devam ediyor diye kendi kendilerine soruyorlar mı acaba... Baskı tamam ama insanlar bu fiyatlardan gesan almakta nazlanmasa bu fiyatlar buralarda tutulamaz...
merhabalar herkese iyi haftalar bol kazançlar...
saatlik grafikleri tipik mal toplama hareketleri burada da belirtilmiş zaten fiyata bakmak artık yalan, takasta citi belirgin şekilde lotunu artırmaya devam ediyor..
ilk 5 kurumun takastaki payı %55,13
bugün 220 üzeri kapatırsa teknik göstergelerde olumluya dönecek sabırla izliyoruz..
Gesan biraz silkelense buralar şenlenir de şimdilik beklemedeyiz. Astorun maaşallahı var.
Si.c.aym böyle işe. Astor bozdur sabah buna atla. Astor tavana gidiyor bunda zarar yazdik. Pes yani
İki milyon dolar daha yazın yurt içi koşmayan küheylan a...
Basmak istedikleri kağıtlara bahane çok ürettirirler. Tamam iş alıyor da acaba net kar marjı ne olacak gibisinden. Sıkıntı yok istediğin kadar bas. Bu fiyatlardan aklı başında yatırımcılar bunu toplayacak. Şirketin işten başını kaşıyacak vakti bile yok. Ne yani bu kadar çok işin olduğu bir yerde marj neden baskilansin.
Tknsa normal bilanço açıkladı tavanaa gidiyor
Hisse cikkmayinca cikmamasi üzerine yeni tahminler çıkıyor :) Batırdı resmen beni dalga geçiyor Gesan. Yani bunları bilse herhalde herkes sabah satar Astor alırdı şimdi geri alırdı. Ah ah. Rezultante importante
Kim ne derse desin gesan iyice tadını kaçırdı. Bu endekste bu kadar kapa rağmen böyle boktan hareketlerin arkasında birşeyler var sanki.
bugünü de bitirdik..
214,60 daha önce de böyle büyük haberleri fiyatlamayıp sonra fiyatladığını gördük...
söyleyecek pek bir şey yok..
4 saatlikte ortalamalar birbirine yaklaşmış...
katılmamak elde değil..
yani birde üst kademeleri son 1 saatte 10k 5k koymalar falan.. yani adamlar ne zaman isterse o zaman gideceğiz.
patronun 2.5milyon lotu herşeyi bozdu.. satmasından öte kurumsal yatırımcıya satış diyip ertesi gün o kurumsal yatırımcının lotu piyasaya vermesi kötü idi..
yine piyasaya göre iyiyiz bir çok şirket çok geri yaptı ama bu kadar iyi habere ragmen baskılanması sıkıyor bizi...
tek olumlu tarafımız takas ama işte ne zaman bitecek ne zaman tamam bu kadar yeter diyecekler.
Yani düşün düşün bu kadar iyi kap haberlerine tepki ile yukarı almıyorlar ama şunu unutmusuz önümüzde bilanço var..
Agalar bilanço iyi gelirse yukarı yapma ihtimalleri var..
Daha kursunlari var bilanco... kap sayfasında 13 mart diyor.. bir bilgisi olan var mı?
Dostum bilançoyu falan beklediklerini düşünmüyorum. Tahtanın major gücü istediği zaman satışları kaldırıp yükseltebilir. En iyi haberde sert bir şekilde kademelere mal koyup bir şekilde yükselmesini engelliyor. amacı belli çöp lotu buradan toplamak istiyor.
Tahmin ettiğimizden çok fazla çöp lot var gibi...
Ayrıca şirkete girmek isteyen büyük fonlar da bu fiyattan toplamak için baskı yapılmasını istiyor olabilir.
Bizim bildiğimiz tek şey var sıkı sıkı oturutsak, korkunç karlar edeceğimiz.
Serseri lotlar bir bitsin yoluna devam eder.
Artık alacak param kalmadı yine de elime geçen her kuruşla tahtacı ile beraber buralardan toplamaya çalışıyorum. Hayırlısı olsun.
Bende bilanço ile alakalı artık bir durum yok bundan sonra bu iş akışı bu hızla giderse her dönem yuksek karlar garanti gibi ...Tabi kar marjımızı yuzde 20 cekebilmek için panel fab. tam faliyete geçmesi oda mart sonu bitsede tam randıman almak belli zamana sarkabilir birde halka arz tarafı oda ayrı muamma..
Tahta çok karışık galiba,filler çarpışıyo gibi bir durumda göremedim varmı arkadaşlar,cuma günü gelen büyük ihaleden sonra bugün fonlarmı, guruplarmı tavan açamadı,isteseydi tavan veya tavana yakın açar ordan aşağıya mal yedirebilirdi günlükçüleride avlardı neden yapmadılar,demek tahtacı zayıf,veya büyük sayıda dışarıya mal kaptırmış,bu durum nasıl düzelecek bence bugün yine mal kaptırdı dışarıya,o ihaleyi gören çok kişi hafta sonu gesan alamayacağını düşünüyodu,ama herkes rahatlıkla alabildi,bu tahtacıyla bu gesanın gitmeyeceğine inandım birgün bir fon veya godaman yatırımcı gelipte rahatlıkla bu fiatlardan toplayıp ne zaman yukarlara götürecek diye bekliyorum.
Eşleşmede dün tavan da yakmislardi. Yeni gelenleri dökmek için de zaman kaybet. Sonra endeks salsin bir de öyle. Vay emenike
günaydın, tabiki bilançoyu beklemediklerine hem fikiriz ama hissenin de teknigin yanına bir enstrüman gerek zaman olarakta bir tek o kaldı...
yani işte hisse yukarı gidecekte bir şey gerek..
hatırlarsanız Gesanın bir yukarı hareketi de 2. dönem bilançodan sonra güzel yukarı yapmıştı..
tabi bizimki beyin fırtınası :)