FED toplantısından faiz indirimi çıkmayabilir deniyor yarın için ...doğru mu bilemem...
Borsalara ne getirir böyle bir karar
Printable View
FED toplantısından faiz indirimi çıkmayabilir deniyor yarın için ...doğru mu bilemem...
Borsalara ne getirir böyle bir karar
altında trend bitmiş gözüküyor...
abd başkanlarının genel politikalara etkisi %10 bile değildir. kimin seçildiğinin pek önemi yok genel itibarla.
orası ortadoğu değil, tr değil.
biden seçildiği gün endeksi 1200 puandan almışlar, aralık finalini 1635 yapmışlar.
o mantıkla taban olmamız lazımdı, olmadı.
Bu arada tüm LONG pozları kapadım.....
Çıtak,
Viop30 kısaca aşağı gelirse neresi olur....
Almanya, Brezilya hep düşüşe geçti.....tramp aptalını sevmediler
Şamil Tayyar
@samiltayyar27
Devlet Bahçeli’nin Öcalan çıkışından Cumhurbaşkanımızın önceden haberi yoktu.
Bugün anlıyoruz ki kayyım atamasından da Devlet Beyin önceden haberi yok.
Cumhurbaşkanımız bir haftalık sessizlikten sonra Devlet Beye övgüler dizerek önerisini zarifçe rafa kaldırmış, arkasından kayyım atamaları gerçekleşmişti.
Bugünse Devlet Bey aynı zarafetle Cumhurbaşkanımızın adaylığına destek verip Öcalan önerisini tekrarlayarak kayyım politikasına set çekti.
Başka bir ifadeyle, fikri ayrılık güllelerini güllere sarıp sarmalayıp karşılıklı olarak birbirlerine atıyorlar.
Çok hayra alamet değil, bu tatlı atışma, sorun çözülemezse erken seçimi tetikleyebilir.
Bakın, son dönem Bahçeli’yle yakın çalışan ve Öcalan projesinin fikir babası olduğu konuşulan Mümtazer Türköne, Bahçeli’nin bugünkü konuşmasının hemen ardından kaleme aldığı yazısında ‘Devlet, hükümete karşı’ diye yazdı:
‘Erdoğan ile Bahçeli arasındaki pinpon maçını hükümetle devlet arasında nefes kesen bir karşılaşma olarak takip etmelisiniz.
Esenyurt ve kayyım gündemi ile Erdoğan’ın vurduğu topa, bugün Bahçeli, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve tasarlanmış, yumuşak bir plase vuruşla şık bir karşılık verdi.’
Cumhurbaşkanımızın hata yaptığını anlatan Türköne, Bahçeli’yle uzlaşmaysa erken seçimin gündeme gelebileceğini iddia etti.
Bu yazıyı hafife almayın, Devlet Beyin ruh halini yansıttığını düşünüyorum.
Son olarak ekleyim;
Öcalan ve kayyım arasında savrulan politikaların cumhur ittifakı içinde fikri ayrılığa yol açtığı ortada.
İki liderin bir araya gelip ortak politikada mutabakat aramalarını elzem görüyorum.
Hem ülkenin hem ittifakın hayrına olur.
Naçizane…
ÖS 6:57 · 5 Kas 2024
·
707 B
Görüntülenme
şimdilik buda gözünüzün önünde olsun ters salvomu bakıcaz.
trump hikayesine es geçilmiş gözüküyor .
Tramp zaferi Çin ve türev Asya borsaları sert satışlar ile karşılar diye düşünüyorum
bist100 8500 lerden tepti ama 8000 den geçiyor destek çizgimiz..nasıl olacak şimdi..
aynı hızda geri gelmesi lazım..bence borsa olumlu algılamadı ..bizim üst akıl koyun topluyor..3-4 tane kağıdı götürdüler..hah diyecek ky kağıtlar gidiyah
simitteki enflasyon oranına kadar ( 5500) zikzaklı salınmamız lazım diyor göstergeler..
üstad bence bu yükselişin trump ile hiç alakası bile yok :he:
çoğu hisseler iyice geberdi.
rallide denmez buna .. tepki diyelim.
bana göre 7 ay sürünür burası... bu malları ky den yandım allah demedikçe almazlar yukarı
%15 buradan .. aşşağı yukarı dalgalanır burası.. eskisi gibi ralli hayal artık.
kapanışa yakın niyetler belli olur..
17.30 sonrası aşağı veya yukarı yönlü %1-1,5 marj olur diyorum.
nerden çıkardın..1998 ve 2008 krizini saygı değer RSİ..sen kimsin, aklın mı var..sen mi bileceksin borsanın gidişatını, dersek RSİ ye söz hakkı vermiş oluruz..o da bize bunu ispat eder..ispat etmeli..yoksa inanmayıs..
https://r.resimlink.com/sQjHdVemJ5-i.png
Düğün sahibi Trump davul bofa da klarnetçi Qnb diğer sol tarafıda dansöz arada olan kurumlar para yapıştıran:)
Sanki Trump babamızın oğlu dolar yağdıracak bize ..en iyi fiyatlayan borsa İstanbul
Hafızaları yoklayıp neler yaptığını hatırlamak lazım
ha salepçi / bozacı çok da fark etmez
Tabi günlerdir düşüş tepkiside var işin içinde
Yarın pala ben nabıyorum diyebilir ,,en azından gazı alınır
uzun soluklu rallilik birşey ortada
RSİ derki, siz hakkaten enflasyona inanıp bana inanmıyorsunuz..( konuşuruz aramız çok iyidir) halbuki enflasyonun parçası borsa idi..yani enflasyonun şişmesine üç kağıt oyunlarıyla borsa da sebep olduydu..enflasyon yükseliyor diye çıkmadı ki borsa ..enflasyonu şişiren borsaydı..dersek ne olur o zaman..simitteki gerçek enflasyon oranına göre 5500 rakamı çıkar ortaya
hisse için endeks için neysede.. viopta orta vade diye birşey olamaz abi.
iki gün devre kestirseler görürürm ben :he:
orta vadeyi viopta :dvr::dvr:
hisse taşıyana laf yok vade yok açığa satış yok..
zaten burası 2 aya "hisse 24 "topicine döner.. :he: viop oynayan yok gibim ..:drunk:
ah ah sen uyurken bekçi bize algı ile geldi yok dipte 2.10-2.25 yazmışım yalanda söylüyor o grafı 14.10.2024 yazdım.
arkada yazdıkları en son cumada kimin kıçına baktın diye sordum kayboldu.:)
yap analizini otur , parnı katlıyorsan onunla uğraş hep bir manüpüle etme çabası burayı.
Cumaya kadar ralli olsa yeterli, bugün yüzde 3 yarın yüzde 3 cumada yüzde 4 yabsa miss gibi yüzde 10
Vilobcu için müthiş bi rakkam, soona düşsün sıkıntı olmaz emlak dayu
Bide RSI yı enflasyon grafiğine uygulasanız
tepe yaptığı noktalarda satış gelmiş mi enflasyona ?
indikatörler o kadar net işe yarasaydı
indikatörü icat edenler katrilyoner olurdu.
benim bildiğim indikatörün kitabını yazıp, Kitap satış gelirinden başka bir gelirleri olmuyor :yes:
1980 lerden bu yana 3 yerde oluştu bu yapı..1998 - 2008 ve ŞİMDİ.. her teknikçi bilmez zaten bunu..icat
edenin kendisi de bilmez belki..RSİ yi yorumlamak farklı..siz dahi kısada baktınız mesela..
şirket değerlemesi karlılık defter değeri vs..beni ilgilendirmez..kriz durumunda hepsi rafa kalkar..
RSİ DE BUNU SÖYLÜYOR ZATEN..5500 İHTİMALİNİN KRİZ DURUMUNDA OLABİLECEĞİ VE ŞUAN BU YAPININ HAZIR OLDUĞU..
hep aynı nakarat, buradan inanıp gemiye binen ky olduğunu sanmıyorum da bugün aldığı malı yarın boşaltıverir bofa. aralık vadede -200m duruyor nasıl olsa. bu ülkenin problemi trumpla falan çözülmez hırsız orada gözünün içine bakıyor her gün basıyor adamlar aşağı.
benim anlamadığım endex ebesini gördükten sonra dahada iner yazıları.
ben buralardan kademeli alır/satar işime bakarım
ne kadar yatay takılırsa da işime gelir.
tepede iken RSI kriz var diye gösterse idi de bizde satıp köşe olsaydık viopta.
:yes:
maalesef tentikçi/temelci vs değilim fiyatla trade etmekten başka bi Moktan anlamam.
Naçizane görüşüm:
Sayın @Bear_Bull gayet haklı.
Öte yandan hadi diyelim öngörünüz tutarlı, RSI'ı yorumla biçiminiz bile kitaba aykırı.
Dediğiniz rakam gerçekleşse bile, gerekçeniz tutarsız ve yanlış.
RSI ile hedef fiyat belirlediğinizi görse, indikatörün sahibi Welles Wilder mezarında ters dönerdi.
Şimdi Kürtçe alfabede olup Türkçe alfabede olmayan harfleri yazıyoruz: X, W, Q, Ê, Û (x, w, q, ê,û).
hadi hayırlı olsun biz burda armudun sapı üzümün çöpü derken bunlarda alfabeye girmiş
1998-2008 krizini bilmiş ama..şimdi 3. kez oluyor..
bakın bu sadece yorumlama değil..
benzer onlarca indikatör aynıdır..
isterse size özel olsun değişmez..bunu bazıları biliyor ama söylemezler..
bu dalga prensibidir..dalga geçmiyorm haa..
altında dolarda diğer yatırım araçlarında hepsinde var..borsada değilki..