Sayfa 485/1000 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: Viop LX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
     Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    RSİ derki, siz hakkaten enflasyona inanıp bana inanmıyorsunuz..( konuşuruz aramız çok iyidir) halbuki enflasyonun parçası borsa idi..yani enflasyonun şişmesine üç kağıt oyunlarıyla borsa da sebep olduydu..enflasyon yükseliyor diye çıkmadı ki borsa ..enflasyonu şişiren borsaydı..dersek ne olur o zaman..simitteki gerçek enflasyon oranına göre 5500 rakamı çıkar ortaya

Bide RSI yı enflasyon grafiğine uygulasanız

tepe yaptığı noktalarda satış gelmiş mi enflasyona ?

indikatörler o kadar net işe yarasaydı
    indikatörü icat edenler katrilyoner olurdu.

benim bildiğim indikatörün kitabını yazıp, Kitap satış gelirinden başka bir gelirleri olmuyor
    Bear_Bull
    @BearBull26

2. 1980 lerden bu yana 3 yerde oluştu bu yapı..1998 - 2008 ve ŞİMDİ.. her teknikçi bilmez zaten bunu..icat
    edenin kendisi de bilmez belki..RSİ yi yorumlamak farklı..siz dahi kısada baktınız mesela..
    şirket değerlemesi karlılık defter değeri vs..beni ilgilendirmez..kriz durumunda hepsi rafa kalkar..
    RSİ DE BUNU SÖYLÜYOR ZATEN..5500 İHTİMALİNİN KRİZ DURUMUNDA OLABİLECEĞİ VE ŞUAN BU YAPININ HAZIR OLDUĞU..
     Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    Bide RSI yı enflasyon grafiğine uygulasanız

tepe yaptığı noktalarda satış gelmiş mi enflasyona ?

indikatörler o kadar net işe yarasaydı
    indikatörü icat edenler katrilyoner olurdu.

benim bildiğim indikatörün kitabını yazıp, Kitap satış gelirinden başka bir gelirleri olmuyor

3. hep aynı nakarat, buradan inanıp gemiye binen ky olduğunu sanmıyorum da bugün aldığı malı yarın boşaltıverir bofa. aralık vadede -200m duruyor nasıl olsa. bu ülkenin problemi trumpla falan çözülmez hırsız orada gözünün içine bakıyor her gün basıyor adamlar aşağı.
    Yazdıklarım kendime günlük tutma amaçlı olup hiçbir şekilde YATIRIM TAVSİYESİ İÇERMEZ.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
     Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    1980 lerden bu yana 3 yerde oluştu bu yapı..1998 - 2008 ve ŞİMDİ.. her teknikçi bilmez zaten bunu..icat
    edenin kendisi de bilmez belki..RSİ yi yorumlamak farklı..
    benim anlamadığım endex ebesini gördükten sonra dahada iner yazıları.

ben buralardan kademeli alır/satar işime bakarım
    ne kadar yatay takılırsa da işime gelir.

tepede iken RSI kriz var diye gösterse idi de bizde satıp köşe olsaydık viopta.

maalesef tentikçi/temelci vs değilim fiyatla trade etmekten başka bi Moktan anlamam.
    Bear_Bull
    @BearBull26

5.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    1980 lerden bu yana 3 yerde oluştu bu yapı..1998 - 2008 ve ŞİMDİ.. her teknikçi bilmez zaten bunu..icat
    edenin kendisi de bilmez belki..RSİ yi yorumlamak farklı..siz dahi kısada baktınız mesela..
    şirket değerlemesi karlılık defter değeri vs..beni ilgilendirmez..kriz durumunda hepsi rafa kalkar..
    RSİ DE BUNU SÖYLÜYOR ZATEN..5500 İHTİMALİNİN KRİZ DURUMUNDA OLABİLECEĞİ VE ŞUAN BU YAPININ HAZIR OLDUĞU..

Naçizane görüşüm:
    Sayın @Bear_Bull gayet haklı.
    Öte yandan hadi diyelim öngörünüz tutarlı, RSI'ı yorumla biçiminiz bile kitaba aykırı.
    Dediğiniz rakam gerçekleşse bile, gerekçeniz tutarsız ve yanlış.
    RSI ile hedef fiyat belirlediğinizi görse, indikatörün sahibi Welles Wilder mezarında ters dönerdi.

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Gece gece, iyi fikir jimnastiği oldu. Teşekkürler öngörünüz için.

Bence:

Yabancının kaçıp gittiği, bu nedenle iç dinamiklerin(arkadaşların "badem bofası" diye isimlendirdiği yapının) özellikle son dönem belirleyici olduğuna katılmamak mümkün değil.

Ancak borsa-enflasyon korelasyonunu çok da büyütmemek lazım gözümüzde.
    Aşağıda 2000-2007(sonu) arasında enflasyon-borsa korelasyonun tersine işlediği görülebilir.

Enflasyon borsa arası ilişki kurma çabası öncesinde söylenenler ise doğrudur.
    Pandemi sonrası başta FED olmak üzere parasal sıkılaşma politikaları, bizim izlediğimiz ekonomi ve dış politika yanlışları vb. borsaya para girişini engellemiş, ülke olarak da istisnai bir çıkışa izin verecek yeni bir hikayemiz olmadığından, yukarıda sözü edilen "badem bofasına" kalmıştır büyük ölçüde pazar. Eee onlar da siyasi erk aracılığı ile girdikleri borsada, paralarını enflasyona ezdirmek istemeyeceklerine göre...
    Kurun, "neredeyse" sabit tutulacağı ve enflasyon üzeri getiri alacakları garantisi istemiş olmaları da olasıdır.

Öte yandan da RSI, fiyat konusundaki tespitlerinize belli ölçülerde katılmakla birlikte...
    Tekrar üzerinden geçersek:
    RSI teknik olarak 0-100 arası salınabilir. Genel olarak da 90 üzerine, hele endeks gibi grafiklerde çıkmaz.
    Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi RSI düşerken de fiyat yükselebilir. Teknik olarak buna NU veya negatif uyumsuzluk desek de...

İşin özünü şöyle özetleyebiliriz sanırım:
    Türkiye'de yakın dönemde enflasyondan söz edilirken sıkça adını duyduğumuz "baz etkisi" güzel bir örnek sanırım.
    Aslında enflasyon hâlâ yüksek ama... Geçen yıla göre düşüyor...

NU dediğimiz şey de böyle oluşur özünde.
    "Fiyatlar hâlâ yükseliyor ama... Eskisi kadar güçlü bir şekilde değil..." der bu görüntü bize.
    Yani son düşüşü grafikten çıkarırsanız... RSI yeni tepe yapamadan(veya düşerken) neredeyse 18 ay daha artmış fiyatlar.
    Tabi şimdi biz geriye doğru baktığımızdan "Aaa NU varmış diyebiliyoruz rahatlıkla."

Son olarak da RSI'ın geldiği durum itibari ile aşırı satış bölgesine oldukça yakınız.
    Teknik analiz geçmişe bakarak geleceği öngörme çabası ise...
    Geçmişte aşırı satış bölgesinden hep tepki gelmiş.
    Kesinlikle "yine olur" demek mümkün değil elbet ama...
    Siz RSI örneğini verdiğiniz için, o örnek üzerinden gidiyorum:
    Endeksin 5.xxx lere inebilmesi için RSI'ın ya "0" seviyesine yakınsaması veya aylarca aşırı satış bölgesinde kalması gerekir.

EK: Belki 5.xxx ler değil ama... Özellikle, olası yabancı girişi için, "USD bazında" daha uygun bir fiyat olması gerektiği fikri bana da yakın geliyor.
    Bu durumda da rakam belirlemek için USDTRY kuruna dikkat etmek gerek sanırım.

EK2:Bu arada, özellikle yeni arzlarla itelenen, "1 masa 2 sandalye şirketler" 5.xxx endeks seviyesine inebilir. Ona diyecek kelam yok.

EK3:Benim yaşadığım şehirde pandemi öncesi-sonrası çay(kahvehane, kıraathane, cafe) enflasyonu yaklaşık 40 kat...
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

6. Şimdi Kürtçe alfabede olup Türkçe alfabede olmayan harfleri yazıyoruz: X, W, Q, Ê, Û (x, w, q, ê,û).

hadi hayırlı olsun biz burda armudun sapı üzümün çöpü derken bunlarda alfabeye girmiş
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7. 1998-2008 krizini bilmiş ama..şimdi 3. kez oluyor..
    bakın bu sadece yorumlama değil..
    benzer onlarca indikatör aynıdır..
    isterse size özel olsun değişmez..bunu bazıları biliyor ama söylemezler..
    bu dalga prensibidir..dalga geçmiyorm haa..
    altında dolarda diğer yatırım araçlarında hepsinde var..borsada değilki..

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Naçizane görüşüm:
    Sayın @Bear_Bull gayet haklı.
    Öte yandan hadi diyelim öngörünüz tutarlı, RSI'ı yorumla biçiminiz bile kitaba aykırı.
    Dediğiniz rakam gerçekleşse bile, gerekçeniz tutarsız ve yanlış.
    RSI ile hedef fiyat belirlediğinizi görse, indikatörün sahibi Welles Wilder mezarında ters dönerdi.

8.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    1998-2008 krizini bilmiş ama..şimdi 3. kez oluyor..
    bakın bu sadece yorumlama değil..
    benzer onlarca indikatör aynıdır..
    isterse size özel olsun değişmez..bunu bazıları biliyor ama söylemezler..
    bu dalga prensibidir..dalga geçmiyorm haa..
    Nacizane bir soru. RSI indikatörü ne gibi inputlar/veriler sonucu oluşuyor acaba.Açıklayabilir misiniz ? 30 deniyor 50 oluyor falan neye göre nasıl hesaplanıyor. İndikatör bakanlar için sorum aslında genelde.

Sayfa 485/1000 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •