40 yýllýk ressam lokantaya gitmiþ.Bir tas çorba sipariþ etmiþ.O sýrada lokanta sahibi mesleðini sormuþ...''RESSAMIM'' demiþ.Çorbayý içerken benim resmimi yapar mýsýnýz demiþ...
Evet ,demiþ.ve 10 dakikada RESMÝ yapmýþ.
Lokantacý ,''borcum ne kadar demiþ?''
Borcunuz;'' 1 altýn'' demiþ.
Lokantacý: ''nasýl olur. sadece 10 dakikada yaptýnýz''
Ressam: ''10 dakika deðil. 40 yýl artý 10 dakikada...''
Olay þu, bu forumda beðendiðim-hisseden bahsetse hemen o hisseyi araþtýracaðým..yýllarýn yatýrmcýlarý ve tüm krizleri görmüþ arkadaþlar var.Haklarýn ittiham yoksa-uzun vadeli sicilleri(yatýrým sicili) temizse can kulaðýyla dinlemek ve faydalanmak en rasyonel olandýr.
Eðer bir HÝSSEYE dikkat çekiyorlarsa incelerim...elbette öneri olamaz..SON KARAR HER ZAMAN KÝÞÝNÝNDÝR...Çünkü 20 yýldan fazla tecrübeyle ve en az 10 standarta uygun deðilse o hisse burada zikredilmez diye düþünürüm...
Hisseyi burada yazmak 10 dakika ama arkada 20 yýl vardýr.
Ama en salakçasý bilinçsiz bir refleksle ve mantýksýzca ittihamdýr .
forumun zorluðu burada..Gerçek hayatta asla yüzüne bakmayacaðýn herif gelir sana laf atar...muhatap olur..Bir de yazdýðýna piþman eder.
Geçen sene BNTAS(varlýðýndan bile haberim yoktu) 4-5 hisse zikreden birisinden duydum..sadece BNTAS bana uygun geldi..ve ondan %120 kar yapmýþtým...
EN TEMEL KURAL:Ýþi bilme ihtimali olanlarý dinle ama TEK BAÞINA KARAR VER..Bu benim en temel hayat felsefemdir.

43
Yer Ýmleri