63 den az Akbank deneyeyim kebap künefe çıkacak mı görelim :he:
Printable View
63 den az Akbank deneyeyim kebap künefe çıkacak mı görelim :he:
erken çıktı sanki çıkmasa %70 almış olurdu sanırım %50 aldı
tabi ki bu dolar bazında bu rakamlar :)
sanırım trump gelme ihtimali olunca çoğu altında olan sattı bu mantık ile hareket etmiş olmalı
az kalsın bende satacaktım ama zokanın ucundaki yemmi değil mi görmek istedim :)
3000 de zorlanıyor mayıs ortası kesin satarım gibi maliyet 1770 civarı diye not düşeyim :)
biraz ballı doğmuşum Midas gibi dokunduğum altın oluyor :kahkah:
9 ay sonra matriks açtırdınız bana...
Akbank uçuyor :kahkah:
bankalar yeşile döndü ..:ok:
69.00 direnç buraya kadar çizebilir :)
badan badmayan belli olsun...thy buradan her % 1 yükselişe short. yazdım.
adiyoz sançoz.
:drunk::drunk:
buz gibi.....
Hayvan ğibi alıyorlar, yanları özellikle,
Borsada bariz varlık fonu ve kamu üzerinden müdahale var yabancı satışından dolayı pastaya göre.
TCMB den 600 milyarlık depo alım ihalesi mevcut.
Dehşet hacim var.Böyle giderse tüm zamanların hacim rekoru gelecek.
Hele bazı banka hisselerinde hacim o kadar yüksek ki,önceki rekoru 2 ye, rahatlıkla katlayacak gibi.
USD nin önünü kesmeye oynuyor.Ayrıca Medwig de aktardı aşağıdaki haberi..
TCMB: Döviz piyasasının sağlıklı çalışması, döviz kurlarında gözlenebilecek oynaklıkların engellenmesi ve döviz likiditesinin dengelenmesi amacıyla TCMB nezdinde Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlanacak
Borsada kazanmak kadar kolay bir şey yok...Yeter ki güçlü hisseyi en diplerden al ve BEKLEEEEEEEEE
TKFEN,33-36 iken defalarca burada yazdık....(gerçi%50 ile sattım:( )
Ama iyi hisseyi alıp beklemek lazım..
TEKFEN şuanda 117 de tavan olmuş
Tekfen daha öncesinde 4 yıl yattığınıda yaz lütfen. Keza sizin gibi saniyede viop yapanlar değil 4 sene, 1 sene beklemez. Ali Pandır yönetime geldiğinden buyana her dönem yatan senetden bahsediyoruz. Birde borsada para kazanmak çok kolay dediği yer tam gülme noktası. :)
Ne kadar güzel 1 yazı bu ya
Okudum
Döndüm 1 daha okudum
Süper ötesi 1 yazı :bravo:
Bilenler bilir bende 1 yılı aşkındır petoş var 20 tale ort maliyet, herifler muhtemelen satmamı bekliyo belki 4 yıl yataya saracak, paramız pul olucak soona aradan 4 yıl geçince 1 kişi gelicek zamanında 16 talede iken çok konuştuk kaat bugünde tavan yaptı 130 tale oldu diyecek :)
MB bu seferde 38 e set çekti 37.9999 oluyor 38 olamıyor dolar. Bak sen şu serbest piyasaya. Borsaya ben müdaheleyi dün bekliyordum ama beklediler dün bütün iştahlı satıcılar satınca bugün elleri daha güçlü. Ben dün tepki yaparak günü -4-5 lerde bitiririz diye düşünmüştüm. Demek ki bugün +4-5 civarı yapabilirler. Dün MB ile ilgili 20 milyar dolar sattı falan abartılı rakamlar var . Gerçek rakam hiç bir zaman ortaya çıkmayacak büyük ihtimal.
Bozkurt 4 sene sonrada maliyetin 100 tl olmuş olacak enflasyon ile zaten. petkm eregl şişe. Bunları 2 sene önce alanların maliyetine gelmesi için hisselerin 4x 5x yapması lazım. O noktada bazıları anca başa baş olurken bazıları ise paraya para demiyor olacak. Zamanlama çok önemli.
yeşil soğanı buralarda dengeleyecekler gibi duruyor.
Viobu 6 aydır oynamıyorum.En son pozisyonum 21 temmuzdaydı(short) ve 3.000(vade geçişlerin poz. etkisiyle) puanla çıktım.
HİSSEDE,Yılda 1-2 kere işlem yapıyorum.Nereden aldığım-sattığımı burada yazıyorum...Buradakiler biliyor.
ZAMANLAMA HER ŞEYDİR.Burada defalarca hangi şartlarda hisse alınması gerektiğini ifade ettim.
SP500 mutlaka en azından yatay olmalı(global)
Bıst100 belli düzeltmeleri yapmış olmalı.
Sonra toplam 10 hisse ama 3-4 sektörden oluşan(bunun alt koşulları var).
TKFEN,burada yazmıştım.Kendim de almıştım.
Borsa işi bilen için TEK KELİMEYLE PARA BASMA MAKİNESİDİR..Ama bilmeyen(+10 yıllık tecrübe) için tüm varlığını-huzurunu kaybetme yeridir.
Bankaları yabancı çatır çatır neden satıyor faiz indirim hikayesinin sekteye uğrayacağını düşünüyor , sene sonu enflasyon rakamlarının bozulacağını düşünüyor dünkü okuduğum yorumlarında.Dolar aynı şekilde uykudan kalkıp geriliyor yeniden uyumazsa oradada sıkıntı mevcut bunları kim yaptı yönetenler niçin olduğunuda herkes görüyor artık .
Adam, GLOBAL(SP500) nedir bilmiyor bile...
Bıst100(ana gösterge) nin tekniğini;dip-tepeyi önemsemez...
A hissesi 1 den 8 e çıkmıştır.7 olunca alır.Hisse 2 ye kadar düşer.
Sen A hissesini 2 den alır 4 ten satarsın.
%100 kar edersin ..Ama o arkadaş hala hissede kitlidir ve zarar büyüktür.
Ona göre borsa kumardır...Sana göre ise borsa altın yumurtlayan tavuktur.
Varlık fonu alım yapıyor biliyormuyuz kim sıkıştı kim için alınıyor yada gerçek anlamda piyasayı ayakta tutmak içinmi bu hamle bunu 1-2 gün içinde anlıyacaz.Varlık fonu aldığı malın 3/1 banka .
MC 1.8 milyarmış...Onlar temizlenmeden(14:30) endeksin kalması zor olur..Olması gereken onları endipten kapatmak için o saate kadar endeksi düşürmesi.
Öylemi diyorsun. hisse 8 den 2 ye düşmüştür amma düştü diye alırsın 1.5 a düşer 5 sene sürünür. Daha da kötüsü düşer bu dediğin hisseler de düşmez katmerli katlanır acın.Hisse 8 den 6 ya düşmüştür. Bu da birşey mi dersin tutar 15 e gider. Bunlar yaşandı mı. Yaşandı. Fiyat üzerinden Verdiğin örnek o kadar acemice ki. İşin ilginci tecrübe de dağıtıyorsun maşallah. global mlobal SP falan. Al en son daha NASDAQ yüzde 10 çakılırken biz ralli yapmakla meşgulduk.
Eee ne yapacağız. 5 sene tut demesi de kolay. Ülke ABD almanya değilki. 5 sene öncesine gidelim mesela. Neler yaşandı bir sıralasak. Bunların hepsine omuz silkip hisse taşımak nasıl bir beklenti.
Geçenlerde bir arkadaşı ziyaret için okula gittim.Öğretmenler odasında;edebiyat-türev-kimya konuşulmuyor:)
Borsa-altın-dolar muhabbeti var.f/k lar..bilançolar.
Hastanelerde de durum aynı.Arkadaş tomografi çekerken(teknisyen) telefonunda hisseler vardı.:)
Tüm halkımız trader olmuş durumda.
Borsada uzun vadede kaybederler.(pandemi gibi hep go olan piyasa olmadıkça).Çünkü SÜRÜ HAREKETİ insana güven verir.Hangi hisse gidiyorsa akıma kapılıp almak her zaman daha mantıklı gelir.Oysaki bu çoğunlukla en zirvelerden maliyetlenmek demektir.
Hele tv-yorumculara güvenmek en büyük hata.11200 deyken(temmuz 2024) hangi analizci,satın da 3-5 ay bekleyin dedi..sürekli kademeli destek verdiler ve zarar çoğaldı.
Bence borsada 2 şekilde DÜZENLİ-BOL kazanç elde edilir.
-Ya +10 yıllık ,kazançlı bir yöntem-tecrübeniz varsa...
-Ya da +10 yıldan fazladır kazandığını bizzat gördüğünüz bir akraba-bizzat tanıdığınız ve hesap sorabileceğiniz birisinin önerileriyle.
Bunlar yoksa yılları heba etmenin anlamı yok.Nasıl olsa uzun vadede %90 kayıp olacak gidip onu tatilde harcamak lazım.
Dovizi tutmak icin döviz sat.
Hisseler dusmesin diye Varlik fonu alis yapsin.
Bitmeyen para var galiba.
Hisseyi anlık olarak izlersen ellerini belli ediyorlar. Tarafsız gözle bakmak lazım ama. Borsa 3 çıkıyor hisse 5 çıkıyorsa , borsa 3 düşüyor hisse 2 düşüyorsa bu hisse de bazı eller malda demektir. Ama borsa 3 çıkıyor bu 4 düşüyor borsa 5 çıkıyor bu 1 çıkıyorsa bir cacık olmaz. Bu baktığım korelasyonlardan birisi mesela. Bir diğeri forumlarda twitter de investing de herkesin ağzında olması herkesin üst üst fiyatlar vermesi umut aşılaması gazlaması köpürtmesi falan. Grafiklere de belli bir olgunluğa erişti erişmedi falan belli ediyor. Bazen bazı şeyler üst üste biniyor . Bakıyorsun ana faaliyet kolunda pozitif gelişmeler var. Kimsecikler kalmamış üstelik devamlı satın edinciler toplanmış fiyat dolar bazlı 3 de birine düşmüş 3-4 senedir sürünüyor , hisse borsa ile pozitif korelasyon içinde. Eee bir zahmet kademeli alıma geç yani.
Örnek olarak dün bugün belki ileriki günler. Çok önemli veriler sunuyor. Aaaa çok düştü aaa ne kadar çıktı aaa şu aldı bu sattı dan ziyade bu gibi günlerde ellerini belli ediyorlar. İyi izlemek lazım.
Vallahi umurumda değil..Batmak isteyenin elinden tutacak değilim.Aynı şeyleri burada yazma niyetimde yok.
KAZANAN HAKLIDIR.hem oransal hem de miktar olarak.
HATTA oyun teorisi gereği işin AYRINTILARINI yazmamak ta lazım.TEKFEN aldığımda pembe dairenin içiydi..Global bir şirket bu diplere gelmişse,RİSKE DEĞERDİ.
https://i.hizliresim.com/arfc63z.PNG
Eksi kaparsa bist uzun süre iflah olmaz
Bence kapamali hatta yakın bir zamanda bir taban daha yemeli
Kısaca şu şekil özetlenebilir
KısaVade vob yapan paraları katlar hisse alan batar
Diyebiliriz