çok güzel bir yorum olmuş katılmamak mümkün değil, tşk
Printable View
Durumun vahametine göre önce dolar dayak yiyecek..DXY sürünecek..
Sonra amcalar baktılar, pabuç pahalı..dolar hepiciğini dövecek..:)
Siz onu öldü zannetmeyin aslında diridir o..:cool:
Hocam doları şehit gibi tanimlamissiniz :-)
Yalnız bi sonraki bayrama para lazım
Millet onu düşünüp bozdurmasin :-)
Yani bayram hazırlığı
Aga Çin bitcoinin dibine darı suyu döktü
Alımı satımı yasak
Bitcoin aşağı dolar yukarı
ilerde Petro doları değil
Digi para doları konuscaz
Adamlar vizyoner bilader
Paranın madem dini imanı yok
Ne para ediyosa onla eslesiyolar
Medyatik hatunlar gibi
Aman alınmasınlar ha
Övücü tumcedir
Yerici değil
Akil olup
Biz cikaraydik ilk Digi parayi
Şimdi gerçek konvertibil dik
Yıllar dir yaziyom şu sanal arkadaşlık sitelerinin bile millisini olusturamadik
Şimdi haberler
Konvertibilite ne demek
Diyelim ben çok titiz bi avusturyaliyim
Gittim bankaya Vietnam seyatimden evvel 500 avro bozdurup yerel Austrian bank te uçağa binecem 3 gün sonra banka Vietnam XXX parası 1 avro alış 300 1 avro satış 500 ise
Bende de az akıl varsa
Arama bakmadan kaçıp
Avroya o ülkede
440 - 460 oranlarından bozarim
Yani yoksa 350 ülkenin 300 u konvertibilmis
he ya konvertibil
Ehemmiyetli not
Ülke örnekleri
Biri gelişmiş
Diğeri gelişmekte olan
Rastgele seçildi
Yoksa ikisindende bana ne
Yasaklanan şey ICO (Initial Coin Offering) denen zamazingo.
Önüne gelen kendi koinini sanki çok nimetmiş gibi basıp buralar çok değerlenecek şeklinde milletten para topluyordu. Olay basitçe bu. Sonra o coin batar çıkar, kural regulasyon yok tabi. Çıkarsa ne ala ama batınca oluşacak vahim sonuçları engellemek adına Çin hükümeti bir adım attı.
Ethereum'un kendisi de bir ICO'dur mesela. Zamanında toplam arzın miktarını ethereum'um geliştiricileri kendi ceplerine attılar, bir miktarını ICO denen ortamda sabit bir fiyattan insanlara sattılar, kalan kısmı da madenciler için bıraktılar. Şu an madencilerin kazdığı eth'ler bunlar.
Bazı ICO'larda coinin geliştiricileri arzın tamamını fiks fiyat üzerinden dağıtıp madencileri direk devre dışı da bırakabiliyorlar.
Yani bitcoin'in kendisine neyse dediler. Ondan sonra çıkan 100-150 coin'e de hadi dediler. Ama baktılar her önüne gelen kendi piramit şemasını kurmaya kalkıp millete umut tacirliği yapmaya başladı, hoooop dediler.
Digi para kripto para o zaman
Rotring gibi
En bilineni bu diye öyle yazdım
Belki de yasakliycaz demislerdir millet daha çok korkmustur ne biliym be Patrik çim
Biliyosan ver detayı
Ben kimseyle bozusmam zate bozusma için önce tanışma lazım burada Digi ortam kimseyi tanimiyom valla
Ama ağır abiler varsa hormet ederiz tabi ne demek
Hepsi ICO işte
Yani zamanında kibritciler kooperatif yaptı içine girdi oturdu sonra AVM yaptılar yolun karşısına da evler kiymetlendi satıp gittiler
Evler kibrit çöpü ev değildi ki
ICO bi masa bi sandalye bi sirket dahi değil
Algı yi sende oturt i5 laptop varsa üret uret sat Digi parayi
Yani yanlış anlaşılmasın
Benim bilirim iddiam yok
Her yatırım aracı da kutsal olup
İsteyen istediğine oturmakta hür
Mühim olan gerçek konvertibil paraların eşleşmesi idi
Yazımdaki amaç Dallandirma amaçlı değil yoksa zibilyon konu cikar
O işler o kadar kolay mı Frau Merkel: 58 yıllık Avrupa Birliği yolculuğunun sonu geldi mi?
http://www.haberturk.com/dunya/haber...-sonu-geldi-mi
Çok bi,lmiş Habertürk gazetesi yazarı böyle başlık atmış yazısına...
"O kadar kolay mı Frau Merkel" demekte...
Hani biraz daha iddialısı "hadi sıkıysa "diye başlayan bir başlık olabilirdi?
Bunların dünyadan haberi yok.
Merkel kim?
AB deki rolü nedir?
Şu anda dünyada en güçlü liderler sıralamasında Merkel kaçıncı?
Bakmayın Erdoğan'ın Merkel'e üstten bakan, küçümseyen ifadelerine...
Erdoğan tüm gücünü Merkel'in devlet adamlığı terbiyesinden almakta.
Merkel de Erdoğan'ın üslubuyla yanıt vermeye kalksa, Kasımpaşa pazar yerine dönerdi ortalık.
Merkel'in Türkiye Cumhuriyeti Devletine çok sert karşılık vereceğini iki ay önce yazdık.
Dayılanmak, efelenmekle olmuyor devlet işleri.
"O lafları atlattık..." tekerlemesini bilmez bir çok yabancı lider.
Merkel tüm AB üye devlet yöneticilerine bundan böyle Türkiye birimizin diğerinden farklı davranması olmayacak diye kaideyi koydu.
Yok öyle dönem başkanı Lüksemburg devlet başkanını yanına alarak AB ye laf çakıştırmak.
Yok bundan böyle.
Göreceğiz hep birlikte, Merkel mi yaman Erdoğan mı?
Umudu ve gözü hala Batı demokrasilerinde olan halkımızın bir bölümü olan bitenden hoşlanmayacak.,
Yönetim iyicene sertleşecek.
AB hedefimiz ve AB nin kurumsal denetimi de ortadan kalkarsa yandı gülüm keten helva...
MSCI TURKEY ETF
https://www.investing.com/etfs/ishares-msci-turkey
-%3
MSCI Emerging Markets ETF
http://www.barrons.com/quote/etf/us/arcx/eem
Millet, soydaşlarımız %1.5 hava kaçırmış..biz %3 kaçırmışız..
Abi ben bu sahneleri
Şu uyuşturucudan erken vefat eden
Daha doğrusu kanser musebbibi o
Bi aktör var idi
Australyali
Adam harbi iyi rol kesiyodu
Spartacus 13 bölümlük blood and sand dizisi
Gerceklesenler aynı o yönlü
Mesela adam trakyali bi toprak ağası
Önce Roma o devrin devi
Onlarla antlasiyo
Bakiyo kekleniyo antlasmayi bozup kaciyo enseleniyo gladyator hayatı basliyo önce yeteneksiz ve ihtişamlı arenalardan bok çukuru kumar makinesi kaçak dövüş mekanları Pits çukurlara düşüyor çıkıyo galip oluyo filan
Yani Var olan (daha dogrusu olmayan birsey) ki bu hicbiseyin pazarlamasını en saygın yerler yapıyorsa ki zannim o yönlü şu an Pits lerdeyiz ama çıkışı olmuyan Biraz garip tarifleme oldu diziyi izlemeyen anlayamaz
Merhaba arkadaslar
Abd 10 yillik tahvil faizinin dusmesi gelismekte olan ulke kurlarini nasil olumlu etkiliyor ?
Abd tahvil faizi dusuyorsa tahvile alim geliyordur, tahvil almak icin dolar gerekiyor, bu durumda gelismekte olan ulke paralarinin satilip dolar aliminin yapilmasimi gerekmez mi?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaliniz tezat o ki
O dizide eli kirbacli eğitmen derdi ki
Eğitimde tabi timar desek daha dogru
The gladiator does not fear death
Bende şimdi egitimcinin eğitimi rolünü alıp
Ona diyom ki
Hax tear yahu, in english Turkish words
Battiktan sonra olumden korkmasan ne yazar
Yani dünyayı bekleyen Batışı beklerkene isitres olmaga hec gerek yok biladerler
İster Digi para ister gerçek para
Dünya için konusursak. Deniz bitik. Yatırım tavsiyesi değil
O yüzden en tatlı bereketli para agizla yinen para
Varsa pinti. Huyunu degissin
Aha bir vergi konusu..fazla geçmez..hem çok günah..:)
https://www.dunya.com/ekonomi/20-lir...-haberi-380221
Şimdi düştü önüme ve kabul de etmiştim...
Ama bu yaklaşım hoş değil...
Kaldı ki herkes sizden gelecek arkadaşlık teklifini kabul edecek diye bir şey yok...
Mesela ben çok seçiciyimdir...
Dedim ya olmadı...
bora yaşar sizin asker arkadaşınız değil ademoğlu...:)
Yukardan baktığım yargısı da bence size yakışmadı...
Neyse .
Arkadaşlık teklif etmeye değer bulduğun birine bu tür yazı olmadı.
ENKİ MERHABA..DXY ÇIKACAKMI ACABA?
[IMG]https://i.hizliresim.com/OLWy84.png[/IMG]
dolar hala satta..ama temel analzi pek desteklemiyor..bakalım hareketlenecekmi..kısa vadede tahmin zor..herşey mümkün [IMG]https://i.hizliresim.com/5QAGZq.png[/IMG]
EUR/USD düşmeden dolarda yükseliş zor gibi..önce burası çakılmalı...
[IMG]https://i.hizliresim.com/XXnP27.png[/IMG]
Merhabalar..uzman değilim ama benim ki gönül kitabından..:)
Tahvil karşılığı para çoğaltıp bankalarına veren hangi bankerler..genelde ECB,BOJ ve SNB..
Çoğaltılan para kendi bankalarına ulaştıktan sonra muhtemelen bu paraların bir kısmı, özelikle BOJ'dan çıkanların büyük bir kısmı, nerede?.. ülke dışında..ne yapıyor getiri kovalıyor..çünki ülkelerinde faizler negatif..
Şimdi durumlar vahamet arz ederse, bu paraların Dolardan Euro'ya, Yen'e ve Frank'a dönüşüp ülkelerine geri dönmesi lazım önce..böyle bir ortamda dolar kafaya kaldırabilir mi..kaldıramaz..yani DXY mecburen düşecek..:cool:
Yok FED faiz artıramazda, ondan..yok ECB taper yapacakta ondan..hepsi hikaye..Draghi'nin taper konusunda Aralık'a kadar konuşacağı yok..Haziran'dan beri aynı terane..:)
Eeee gönül kitabından devam edelim..diyorum ki yukarıdaki durum, yani doların zayıf hali, dolar borçlusu EM'ler için biçilmiş kaftan..EM'lerde sorun yoksa, ne yapayım o zaman..EM'lerden ballı börekli faizimi almaya devam edeyim..
İşte güvenli liman ABD bonolarına sığınma olurken, Doların kıpırdayamamasının sebebi budur şeklinde düşünüyorum..
O yüzden bugün yazdım..benim senaryom aşağıdaki gibi:
Ozbekistanda büyük devalüasyon. 1 Özbek parası bu sabaha göre artık yarisi degerinde
https://www.ft.com/content/9e8e1839-...b-83a57b631a9fAlıntı:
Uzbek currency drops 48% after central bank allows float
Uzbekistans som lost almost half of its value in a single day on Tuesday, after the government announced it would remove its peg against the dollar in an attempt to crack down on black market trade in the currency.
The central banks previous crawling peg regime had allowed the som to gradually weaken after energy prices plunged in 2014, but the complete removal of controls today saw the number of soms required to buy a dollar go from 4,210 to 8,100.