Merhabalar..uzman değilim ama benim ki gönül kitabından..
Tahvil karşılığı para çoğaltıp bankalarına veren hangi bankerler..genelde ECB,BOJ ve SNB..
Çoğaltılan para kendi bankalarına ulaştıktan sonra muhtemelen bu paraların bir kısmı, özelikle BOJ'dan çıkanların büyük bir kısmı, nerede?.. ülke dışında..ne yapıyor getiri kovalıyor..çünki ülkelerinde faizler negatif..
Şimdi durumlar vahamet arz ederse, bu paraların Dolardan Euro'ya, Yen'e ve Frank'a dönüşüp ülkelerine geri dönmesi lazım önce..böyle bir ortamda dolar kafaya kaldırabilir mi..kaldıramaz..yani DXY mecburen düşecek..
Yok FED faiz artıramazda, ondan..yok ECB taper yapacakta ondan..hepsi hikaye..Draghi'nin taper konusunda Aralık'a kadar konuşacağı yok..Haziran'dan beri aynı terane..
Eeee gönül kitabından devam edelim..diyorum ki yukarıdaki durum, yani doların zayıf hali, dolar borçlusu EM'ler için biçilmiş kaftan..EM'lerde sorun yoksa, ne yapayım o zaman..EM'lerden ballı börekli faizimi almaya devam edeyim..
İşte güvenli liman ABD bonolarına sığınma olurken, Doların kıpırdayamamasının sebebi budur şeklinde düşünüyorum..
O yüzden bugün yazdım..benim senaryom aşağıdaki gibi:
Yer İmleri