Merhabalar..uzman deðilim ama benim ki gönül kitabýndan..
Tahvil karþýlýðý para çoðaltýp bankalarýna veren hangi bankerler..genelde ECB,BOJ ve SNB..
Çoðaltýlan para kendi bankalarýna ulaþtýktan sonra muhtemelen bu paralarýn bir kýsmý, özelikle BOJ'dan çýkanlarýn büyük bir kýsmý, nerede?.. ülke dýþýnda..ne yapýyor getiri kovalýyor..çünki ülkelerinde faizler negatif..
Þimdi durumlar vahamet arz ederse, bu paralarýn Dolardan Euro'ya, Yen'e ve Frank'a dönüþüp ülkelerine geri dönmesi lazým önce..böyle bir ortamda dolar kafaya kaldýrabilir mi..kaldýramaz..yani DXY mecburen düþecek..
Yok FED faiz artýramazda, ondan..yok ECB taper yapacakta ondan..hepsi hikaye..Draghi'nin taper konusunda Aralýk'a kadar konuþacaðý yok..Haziran'dan beri ayný terane..
Eeee gönül kitabýndan devam edelim..diyorum ki yukarýdaki durum, yani dolarýn zayýf hali, dolar borçlusu EM'ler için biçilmiþ kaftan..EM'lerde sorun yoksa, ne yapayým o zaman..EM'lerden ballý börekli faizimi almaya devam edeyim..
Ýþte güvenli liman ABD bonolarýna sýðýnma olurken, Dolarýn kýpýrdayamamasýnýn sebebi budur þeklinde düþünüyorum..
O yüzden bugün yazdým..benim senaryom aþaðýdaki gibi:
Yer Ýmleri