2'den 8,5 geldi...Yüzde 400+ üstü değer kazandı, yüzde 20 geri cekilme bişey değil.
Printable View
Başkan bozgunculugun lüzumu yok, arpa, dari, buğday, mısır ek oralara.
https://i.hizliresim.com/EZ76Yf.jpg
Ayrıca göt kadar Hollandada 4 nehir var, biliriz biraz bu işleri.
egitim kalite farkinin yaninda dr,.avukat mimarlik vs bu tip mesleklerde allahin verdiği ekstra melekeler vardïr iki tane avukat ikiside ayni fakulteyi bitirir biri 5 bine talim eder diger 100 binler kazanir ayni kanun ayni egitim ayni hoca... ama bir tanesi kanunu oyle bir yorumlar adami ipten alır.. ..araba ustalarinda da boyledir birisi ,, arizayi 10 makinaya baglar bulamaz digeri bi dinler motoru anlar.bu is allah vergisi birazda..
Dövizdeki düşüşün suni olduğunu anlamak için 4 ocaktan bu yana olan eurobond fiyatlarına bakmak yeterli. Ben 4 ocakta döviz kuru 7.50 iken bozdum eurobondu. Normalde döviz düşerken eurobond fiyatı artar. Zira işler gerçekten ülkede iyiye gidiyorsa eurobond değerlenir. Ancak öyle olmadı. Bir daha hic 4 ocaktaki değerini bile görmedi eurobondlar. Tabi bunda abd tahvilleri etkisi de var ancak 6.20 ye düşecek çığırtkanlığı yapılıyorsa eurobond fiyatları artmalıydı. Ben şimdi olası bir riskte geçen yılki gibi yüzde 9 faizle eurobonda bağlamak için hazırda bekliyorum pusuda. Kısacası dolar almak demek, doların üstüne kuluçkaya yatmak anlamına gelmiyor. Doların da faiz getirisi var.
1923 e kadar eksik dolar datasını elle girdim, 1967 den bu yana yani hesaplanmaya başladığı tarihten bu yana DXY datasıyla üst üste koydum, manzara ortada.
Bu yaklaşımda eksik bir şey var, öncelikle USDTRY ile değil TL Sepet Kuru ile karşılaştırılmalı, onu da DXY ile karşılaştırmak yine eksik kalır.
Bize DXY nin yani USD nin diğer majör paritelere oranı değil, bütün majör paritelerinin diğer minör para kurlarına oran endeksi lazım. İşte onu alır da TL Sepet Kuru ile karşılaştırırsak manzara netleşecek. Bakalım vardır muhtemelen böyle bir endeks, araştıralım.
Yani, TL Sepet Kurunun, Majör/Minör Endeksine rasyosunu alırsak, arındırmış olacağız, elimizde cari açığın net trendi kalacak diğer bütün para birimlerine karşı, trend üstündeki dalgalardan da sıcak para akınları tanımlanacak elle. Fadıl takipte..YTD
https://i.hizliresim.com/QbaBDr.png