Sayfa 974/996 İlkİlk ... 474874924964972973974975976984 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,785 - 7,792 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

  1. Twitter'da muhabbeti olmuş, test kitini kaça aldınız diye sormuşlar Bakana, o da 32 TL idi ama, 9 küsura kadar düşürdük demiş ihalede. Bu test kiti özel hastanelerin 250+muayene parasına yaptığı test ile aynı test mi yaw? Ben mi yine yanlış sulardayım yoksa..

  2. Yazılanlara katılmamak mümkün değil özetle berbat yönetiliyoruz içimizi karattınız. Biraz neşelenin
    https://www.youtube.com/watch?v=cFass8l0lhM

  3. Bizim ülkede her köy 100 hane her evde ortalama 1,5 traktör var. Her çiftçi tarlayı ekmek için üç beş kez tarlaya gider mesafe çoğunda uzun. Ayrıca verimi azaltan taş ve ayrık otu var. Bunlar her ilçede bir ekip ile çözülür. Bir iki büyük traktör ile tarlayı sürerek gider gelir hem yakıt, zaman ve verimden kazanır. Planlı bilinçli bir tarım ile verim kat ve kat artar. Tarım ve hayvancılık bakanlığı personeli maaş yerine üretim veriminden pay alır. Masa başı çalışmak biter. Her köye bir şekilde tarım suyu gider. Yol dan daha az maliyetli. Damla sulama ile daha verimli olur. Ayrıca her köy için hazine arazisine yonca fiy Mısır gibi yem bitkileri ekilir köylüye bedava verilir. Köylünün yerleşim yeri toplu ve modern hale getirilir. Kooperatif şeklinde çalışır köylü. Hayvancılık toplu yapılır hayvan gübresi büyük havalarda toplanır enerji elde edilir. Bir kısmı tarım gübresi haline getirilip Tarlalar gübrelenir. Bunun ömrü 8*10 sene. Turizm bölgelerinde her beldenin güzel meşhur kaliteli ürünleri tanıtılır. Fransa Hollanda peyniri 100 -200 Euro ya satarken biz 30-50 TL ye satıyorum. Bizim her bölgede dünyayı hayran birskacsk ürünlerimiz var ama dünyanın haberi Yok. Mağara peynirleri gibi. Ulaşım ve kargo önceliği demir yolu, tramvay hızlı Tren ile olacak. Cezaevinde boş beleş yatan var bunları güvenlik eşliğinde bütün dağlara meyveli ve üretimde kullanılacak ağaç ekiminde kullanırız. Şehirlerarası yollarda kenarda badem erik kayısı armut elma gibi meyveli ağaçlar ekilir iklimine göre. Hayvancılık yayılma sahası korunur. Yine bu sektöre zarar veren yırtıci zarar verici hayvanlar kontrollü yok edilir azaltılır. Mesela kurt bir hayvan yemez ama fırsat buldu mu bütün sürüyü boğar. Ayılar bal bırakmıyor. Domuz sürüsü talan eder. Bunu saatlerce yazarım. Ama bizde üretici zarar etsin diye ithal edilir. Her taraf nehir dere ırmak ama boşa akıyor hala. Güney Batı ve kuzeyde taşkına sebep olan bu sular Havza baraj gibi bir yerlerde muhafaza edilip su olmayan yerlere pompalansa içme ve tarım gibi hatta enerji gibi getirisi olur.

  4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Twitter'da muhabbeti olmuş, test kitini kaça aldınız diye sormuşlar Bakana, o da 32 TL idi ama, 9 küsura kadar düşürdük demiş ihalede. Bu test kiti özel hastanelerin 250+muayene parasına yaptığı test ile aynı test mi yaw? Ben mi yine yanlış sulardayım yoksa..
    Abi test metodu güvenirliği farklı. Gebelik testi 1 TL ye de var 10 TL de. Bunlar PCR ile 8-9 Euro maliyeti var. Öncesi kalite standartları gereği yapılacak testler var. Tek kullanımlık test var ucuz hızlı Rtlab yapıyor. PCR dedin mi farkli muhtemelen o pahalı para da yok ucuza döndük.

  5. Ben burda siyaset yapmıyorum. Her gün bir sebeple konuşan adamın ülkeden haberi yok. Hatta çoğu paydaşi yolunu bulmuş götürebildigi kadar götürüyor. Zaten genel anlayış herkese üç beş bürokrat maaşı. Benim siyasi görüşüm bunlara yakındi çok eskiden. Ama kul hakkı liyakat benim olmazsa olmazım. Ben iki kez kamuda kadroyu bu yüzden kabul etmedim. Kul hakkı yemenin benim inancımda telafisi Yok. Yüce Yaratan bile bana bununla gelme derken nasıl kul hakkı yerim. Hz Ali (R.A) haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandir demiş. Ama insan bu yoksa cehenneme kim gidecek herkes doğru dürüst inançlı olsa.

  6. Valla çözemedim, kaç çeşit kit var? Her halükarda ucuz şeyler bunlar. Özel hastanelerde 250+70 muayene parasına yapılan testle bu testler aynı değil mi, burundan yapılan? Tabi kendi fiyat düzeyinde de var bir şeyler galiba da, hiç kimse özel hastane fahiş fiyat vurgusu yapmamış, bu bana ilginç geldi.

    Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ'nin (USHAŞ) koronavirüs tanısında kullanılan yerli PCR test kitini mart ayında Sağlık Bakanlığına normal fiyatının yaklaşık 4-5 katı fazlasına satıldığını söyledi. Sorularına bugüne kadar ısrarla yanıt verilmediğini belirten Emir, "Biz, USHAŞ test kitlerini kaç liradan aldı? Niye Bioeksen firmasında ısrar ediyorsunuz, 12 firma var, niye bu ısrar? diye sorduk dedi.

    Emir'in iddialarına yanıt veren Bakan Koca, "Bu kiti yerlileştirmek istedik, bir firma yerlileştirdi. Bu firmadan bizim aldığımız rakam 32 lira. Bu firmaların sayısı 12â ye çıktı ve bizim 32 liraya aldığımız kiti, hepsini ihaleye soktuk fiyatı 9,8 TLye indirdik. 1,7 milyon kiti geriye dönük fatura keserek aldım. Kamu mantığında yeri yok, ben onu anlıyorum ama bunu yaptım diyorum dedi.

    Koca, 29 Temmuz günü Bilim Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada ise "Sağlık Bakanlığı olarak altını çiziyorum, ilk günden itibaren yurtdışından Çinden 8,75 dolardan aldığımız kit 9,8 TL'nin üzerinde hiçbir kit alınmamıştır. Bu kadar net söylüyorum" demişti.

    CHPli Emir, ısrarlı takiplerinin sonuç verdiğini belirterek, şöyle konuştu: İlk gündeme getirdiğimiz zaman konuşmadınız, üstüne yattınız. Tüm bunlar olurken utandığınız için sustunuz. Takibimiz sonrasında siz de yolsuzluğu gördünüz. USHAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Şengül, Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Adil Mardinoğlu istifa ettirildi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı (TİTCK) Başkanı Hakkı Gürsözü görevden aldınız. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde görevden almalar, istifalar yaşandı. Bugün bu genel müdürleri niye görevden uzaklaştırdığınızı anlamış oluyoruz. Bize sürekli temmuz ayında DMO'nun yaptığı ihale fiyatını söylediniz. Oysa, mart ayında USHAŞ, aynı test kitini bakanlığa 9,8 TL yerine çok daha pahalıya satmıştı. Olayın üstünü kapatmaya çalışarak siyasi sorumluluktan kaçtınız, halen kaçıyorsunuz. Biz bunu biliyorduk. Bize yakalanınca geriye dönük fiyat farkı faturası kestiler. Kitin fiyatı 9,8 TL ise, USHAŞ neden bakanlığı kazıklamak yoluna gitti? Bakanın verdiği hesaba göre 1,7 milyon test kitinde yaklaşık 40 milyon TL lik fazla ödeme çıkıyor. Bu işin peşine düşmesek üstüne yatacaklardı. USHAŞ, 32 TL ye satışını yaptığı bu test kitini firmadan kaç TL ye aldı, bu sorunun da yanıtlanmasını bekliyoruz.


    https://www.evrensel.net/haber/41935...tlye-satmislar

  7. Son 4 Ayda kur %20 kaybettirdi buna %6 da mevduat faizi eklerseniz kayıp %26...1.5 yıllık mevduat faizini 4 ayda vermiş olduk....6,5 ye gelirse kur 2.5 yıllık mevduat da gitmiş olur yazık valla para bu kadar hızlı erimemeli

  8. #7792
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku


    Harıld yani.

    Emme Türk köylüsüne marabalık yakışmaz, şeherlerde tuğla taşıtalım.
    su herşey demek biz cennet diyoruz ya memlekete cennette şırıl şırıl sular akmıyor.
    hollandada vur kazmayı 1 metreye gelmeden su gelmeye başlıyor
    neredeyse her yerini gezdim kurak ve sararmış hiçbir yeri yok ankaradan konyaya git hollandanın 10 katı ekilemez alan görürsün
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 974/996 İlkİlk ... 474874924964972973974975976984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •