net yazdıgınız için bilgi için teşekkürler hayırlı kazanclarınız olsun
Printable View
Dow Jones 30139 diyor abi -1000 felan sandım buraya bakınca puhahahaha
Forumda düzgünce bilgi alışverişi olabilmesine sevindim. Sidik yarışlarına bir son verelim cidden.
Şahsi düşüncem endeksler zamana yayılan ayı piyasasına girecek. Bu düşüncem yeni değil.
Şu an dünyada üretilen tek şey fiziki olmayan likidite. Üstüne düşük faiz
Eylül 26 da mini ralli başlıyor yazdım. Beni okuyan varsa bilir yoksa eski postlarımdan görebilir. Ekim sonu sağlam bir düzeltme. Kasım Aralık süper ralli. Ben demiştim demek için değil endekslerde çöküş bekleyen biri olarak rallilerin olacağını söyledim.
Aşırı likiditenin sonu reel üretime geçiştir. Bir şekilde dünya bu krizden üreterek çıkmak zorunda. Ben uydurmuyorum. Tarih söylüyor.
Paranın çoğu belli bir azınlıkta sonsuza kadar kalamaz. Yoksa sonu buhran sonu savaşlar.
Finans piyasasının unuttuğu bir şey var. Patates soğanı birilerinin üretmesi gerekiyor.
Dolarda bu şelale bir haber gelir birşey olur öyle şelale olur derken ortada haber yok kağıtlar hisseler yerlerde dolar şelale yapıyor bizim hisseler nasi yükselecek acaba asdasdas
Hiç bir ülke, kendi para biriminin diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesini istemez. Fakat bazı durumlar devalüasyon yapılmasını, ekonomik toparlanma açısından zorunlu hale getirebilir.
Devalüasyonun en önemli uygulanma sebebi, ekonominin dış ticaret dengesinin açık veriyor oluşudur.
Bir ekonomide toplam ithalat, toplam ihracatın üzerinde ise o ekonomide dış ticaret açığı mevcuttur. Bu durumda devalüasyon ile, ilgili ülkenin satın alma gücü zayıflatılarak, daha fazla ihracat, daha az ithalat gerçekleşmesi sağlanmaya çalışılır.
Ülke para biriminin diğer dövizler karşısında değerinin azalmasıyla, satın alma gücü zayıflar ve ithal malların fiyatı alım yapacak ülke için artmış olur, ülkenin dış ülkelere ihraç edeceği ürünlerin fiyatı ise düşmüş olur. Böylece ihracat gelirlerinde artış, ithalat giderlerinde ise azalış kaydedilerek bütçe dengeye getirilmeye çalışılır.
Doların düşüşüne neden bu kadar takıyorsunuz , bu ülkede 6.80-8.55 gitmesinin kontrollü devalüasyon la alakalıydı zaten yukarda açıklayıcı bilgi mevcut.
8.55 lerde gelmeden önce graflarda bu seviyelerden dolara müdahale edileceğini söylediğimiz kapanan topikte mevcut.
7.50-6.80 benim beklentim olan bantlar daha önce attığımız graf larda belirtilmişti
270 cds beklentimle beraber.
Maalesef o likidide reel'e geçemiyor...
Basılan paraları,kara delikler yutuyor...
Bunun sosyal topluma ve insanların yaşımlarına sirayet edip yaşamı zorlaştırmaya devam ediyor...
İnsanlar açız diye bağırdıklarında,intiharlara kadar gittiklerinde,,,görmezlikten gelinip inkar ediliyor...
Sermaye piyasalarında,samanlık seyran hemide lay lay lom...
Bu işin sonu kötüdür...
DİYİM BEN YANİ...