https://www.instagram.com/p/CqTYFCMruC2/?img_index=1
Printable View
Asıl vergiyi gelirden almak lazımdır.Stopaj kalksa da kira alan mülk sahibine gelir vergisi isabet eder. Bence ülkedeki tüm sıkıntıların başı gelirlerin takip edilememesi ve vergilendirilememesi. Bunu yapabilmek için mutlaka nereden buldun yasası gelmeli.
Adam 500.000 TL ye aldığı arsayı 10.000.000 a satmış. Tapu harcı için bedeli de düşük göstermiş. Hem harçdan hem de gelir vergisinden kayıp var. Ayrıca adam 10 milyona arsayı satmış tapuda 1 milyon göstermiş. Ama bu 10 milyonu bankaya kişisel hesabına elden getirmiş yatırmış. Kimsede bu para neyin nesi dememiş.
Asıl takip paranın nereden bulunduğu olmalı ki kayıt dışılık azalsın. Yan etki olarak rantlar ve yolsuzluklar da takip edilebilir.
Bence artık bu topigi kapatmak gerekli
Şu şartlarda kimse ev alamaz
Kredi zaten verilmiyor, fiyatlar londra paris new york ile yarışıyor
İmkanı olan aynı paraya yurtdışından çok daha iyi kira getirili ev alabilir
3-4 milyona ev al, 10-15 bin tl ye kiraya ver, akıl mantık işi değil
Devlet bunu özellikle yapıyor.Ülkede kara para fink atıyor.Kara parayı aklayacak kumarhaneler falan da kapatıldı.Kara para en iyi emlak piyasasında aklanır.Misal 10 milyon doların var.Gel bir ev al.Evi 1 milyon dolar göster gerisini elden ver.Evi satan sana soruyor mu bu 9 milyon dolar nereden buldun diye.Alıyor parayı cebine koyuyor.Al işte 9 milyon dolar legal olarak sisteme giriverdi.Bu kendine ülke diyen hangi eli yüzü düzgün ülkede mümkün olur.Biz de özellikle bu kapı açık bırakılıyor ki rüşvet parası,uyuşturucu parası,fuhuş parası aklıma gelmiyen türlü illegal para istediği dolaşsın.
Orada devlet kaybettiği harç parasını gelir vergisini falan düşünmüyor,niye düşünmüyor niye kolayca halledebileceği bu konuyu halletmiyor düşünmek lazım.Misal yaşı müsait olanlar bilir eskiden arabaların alım satım devir paraları çoktu.Kimse üstüne almazdı.Satışı devrolmadan araba özellikle küçük kasabalarda elden ele gezerdi ilk sahibi arabanın bazen izini bile kaybederdi.(başıma geldi de ondan biliyorum)Devlet alım satım vergisini bir düşürdü artık galeriler bile arabayı sizden alırken devirlerini hemen üstlerine alıyorlar.Araba da mümkün olan evde niye olmuyor.Sır ne düşünmek lazım.
İmar gibi, büyük yatırım gibi major bir değişiklik olmadan kısa sürede pek mümkün görmüyorum.
Yoksa piyasanın temel kuralı olan bilgiye eşit şartlarda ulaşma ilkesi gereği arsa sahibinin fiyatlandırması 500 bin olmazdı.
Yinede rant vergilendirilmeli, ben 80 milyonun vergisiyle metro yapıyorsam ve senin arsan 3-4 katlanıyorsa bir zahmet bunun vergisini öde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi