Originally Posted by
riko66
reis adayı KK vaade sınır tanımıyor...
en sevdiğim vaadlerinde biri de işyeri kiralarından alınan % 20 oranındaki stopajı kaldırmak...
kaldırdın da...
işyeri sahibi bunu dirakt madem devlet benden alacak ;zaten sen burayı kiralarken bana vereceğini artı benim adıma maliyeye ödediğin % 20 stopajı ....
yani kiraya % 20 zam demiyecek mi ?
o zaman ben ne anladım bu işten ?
daha önce maliyedeki cingöz maliye bürokratları GMSİ'deki yıpranma payını % 25'ten % 15'e düşürdüler artı
üst vergi dilimini de % 40'a çıkarmadılar mı ???
ellerine ne geçtiğini bilemem ama ,
olan kiracılara oldu ..
.mal sahipleri ilk fırsatta kiraları gazladılar hem de öyle böyle değil ...
herkesin malümü...
hesap uzmanı maliye üstadı KK sakın böyle hesapsız kitapsız iş yapmasın ...
olan yine kiracılara olacaktır...
Asıl vergiyi gelirden almak lazımdır.Stopaj kalksa da kira alan mülk sahibine gelir vergisi isabet eder. Bence ülkedeki tüm sıkıntıların başı gelirlerin takip edilememesi ve vergilendirilememesi. Bunu yapabilmek için mutlaka nereden buldun yasası gelmeli.
Adam 500.000 TL ye aldığı arsayı 10.000.000 a satmış. Tapu harcı için bedeli de düşük göstermiş. Hem harçdan hem de gelir vergisinden kayıp var. Ayrıca adam 10 milyona arsayı satmış tapuda 1 milyon göstermiş. Ama bu 10 milyonu bankaya kişisel hesabına elden getirmiş yatırmış. Kimsede bu para neyin nesi dememiş.
Asıl takip paranın nereden bulunduğu olmalı ki kayıt dışılık azalsın. Yan etki olarak rantlar ve yolsuzluklar da takip edilebilir.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri