Şu bankalar takas mevzusuna gelince..
Merak ettim..
Bir arkadaş 2 ay önce (yada 3) ki takas ı verebilir mi..
Printable View
Şu bankalar takas mevzusuna gelince..
Merak ettim..
Bir arkadaş 2 ay önce (yada 3) ki takas ı verebilir mi..
İşte bu yüzden ülkemizde genel şirket ortalama yaşamları çok kısa. Çalışanlarının da bir varlık olduğunu ve değerli olduğunu anlayabilen şirketler büyür ve kalıcı olurken en ucuz çalışanlarla çalışarak kar edip parayı başka yerlere harcayım.diyen şirketler orta ve uzun vade tarih olmaktadır maalesef .
Cok guzel bir ornek . persembe gunu tl icin dolar nakit blokajli kredi cekmem gerekiyordu[ticari]
A bankasi 1.80 oran ama dolar blokaji sirket hesabindan yaparsan olur dedi
B bankasi 2 oran kisisel hesabindaki dolarida blokaj yapsan olur dedi mecburen tercihim B den yana oldu
elimde dolarim olmasina ragmen 18.20 den bozdurmayip tl ihtiyacim icin bunu blokaj verip kredi cekiyor %2 faiz oduyorum ama bazilari hala burada dolar 9 olucak diyor
güncel mesleğim emeklilik.. :he:
e 20% kur düşerse etrafta tacir kalmayacakmış.. onlara batsın dedim..
asgari ücret ne 6500 iş verene maliyeti 7600.. 12 aydan 78000 91200 teşvik hariç
3 ay 20% düşse.. 7600 den 1520 lira aylık yapar.. 3 ay 4560 lira..
95760/91200 = 5% artış yapar işçilik maliyetinde...
elektrik gaz 300 400% koymadı
kiralar 100 200% koymadı
tepen mal longladılar -50% yediler koymadı...
5% kur düşüşü kaynaklı işçilik artışı koydu.. o da olursa 3-5 ay.. :bravo:
batsınlar..
Ne alakası var bu bir bakis açısıdır. Çok küçük bir şirket olduğunu düşünelim. Yeterli kapasiteye sahip kişilerle çalışıp şirketini büyütmek bir tercihtir. Veya asgari ücrete çalışan alıp yaptığı tasarrufla daha lüks araç almakta bir tercihtir.
Ve veya basit yönetim ve kontrol mekanizmasını en azından kendi kurmak için eğitim almakta bir tercihtir.