https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...690140896075ba
Printable View
YATIRIM FONU alanlara 100binTL lik devlet garantisi kapsamında olmadıklarında dair bir uyarı geçeyim:
TMSF'nin sitesinden alıntıdır:
https://www.tmsf.org.tr/tr/Tmsf/Mevduat/mevduat.sss
"11.
Kredi kuruluşları tarafından satışına aracılık edilen devlet tahvili, hazine bonosu, yatırım fonu gibi yatırım araçları sigorta kapsamında mıdır?
Kredi kuruluşları tarafından satışına aracılık edilen devlet tahvili, hazine bonosu, yatırım fonu gibi yatırım araçları TMSF'nin sigorta kapsamında değildir."
Katılım fonları ise aynı mevduatta olduğu gibi 100.000TL ile sınırlı olacak şekilde sigorta kapsamındadır.
Katılım fonu tanımı:
Portföyünün tamamı devamlı olarak, kira sertifikası, katılma hesapları, katılım bankacılığı prensiplerine uygun faaliyet gösteren şirketlerin payları, altın ve diğer kıymetli madenler gibi faize dayalı olmayan para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılan fonlardır.
Son zamanlarda para piyasası fonları revaçta, dün mesela takasbank para piyasası işlem hacmi 2,5milyar TL iken para piyasası fonlarının toplamı 20milyar TL leri geçmekte. Dikkatli olmakta fayda var.
Inbbank, E-Turuncu USD Hoşgeldinli (1 yıl) faiz oranını %4'den %3.5'e düşürdü. Bankalara baskıya devam! yerlerse...
IMF'nin gelmesine bu ülkede kimse müsade etmez. Başkanlık sistemi boşuna mı kuruldu? Kur şuan baskı altında tutuluyor ve tutulmaya devam edilecek dolarda beklemek bana göre illüzyondur. Bugün 300 bine aldığın ev 1.000 tl kira verir ama eskisi gibi prim yapmaz, yapamaz şu piyasada kendi evimden biliyorum. Kaç aydır ilanda arayan yok bunun yerine faiz almak aylık 3.000 tl den fazla gelir elde etmek anlamına geliyor.
Durgunlukta ne yapılır başka...
IMF uluslararası serbest ticaretin aksamadan yapılması için kurulmuş bir SİGORTA fondur.
188 ülke üyedir.
IMF borcu olan ülkeyi korumaz, borcunuzun olduğu ülkeleri koruma amaçlı kurulmuştur. Siz borcunuzu ödeyemezseniz IMF öyle ya da böyle gelir.
Reddetme hakkınız var, o zaman ülkeniz bir daha ticaret yapamaz hale gelir. Çöker gidersiniz.
Ne size borç veren olur ne mal alan ne satan. Boğulur gidersiniz.
IMF kötü bir şey değildir, ama parasal yönden son çaredir, ülkeye el koymuyor ekonomi yönetimine karışıyor. Ancak acı reçeteler denilen, devletin harcamalarından tutun yatırımlarına, halka yüklenen vergilerden tutun maaş artışlarına kadar müdahale eder.
Şimdi IMF 2019 yıl sonu kur tahminini 10,21 olarak söylemiş.
https://www.youtube.com/watch?v=VbkYtWGC8A4
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...mf-dolar-kuru/
Demekki bir devalüasyon isteyebilir.
Bu ise halkın geçici olarak çok sıkıntı çekmesi anlamına gelir ki hükümet oy kaybı yaşayacağından IMF'e son çare olarak başvurur.
Garanti 20
Finans 19.20
Akbank 18.90
ICBC 19.45
Peki o kuruluslar 2018 yilinda dolarin 7.20, 2 yillik gosterge faizinin 30, Politika faizinin yuzde 24 olacagini tahmin etmisler miydi. Muhtemelen bu rakamlara yaklasmamislardi bile
Normalde yukarida senin yazdigin gibi yilsonu enflasyon beklentisine gore faiz sekillenir, ancak bu ulke icin bu dogru degildir. Cunku enflasyonu yukari iten onemli bir kalemde maliyet - petrol, dolar vs -
Bu yuzden bu yatirim sirketleri ceteris paribus eklerlerse cumlenin sonuna daha anlamli olur
Ornegin su sekilde
TCMB den yilsonuna kadar 650 baz puan indirim yapmasini bekliyoruz, eger siyasi bir kriz cikmaz, dolar yukselmez, brent petrol artmaz, abd ve cin sulh ilan eder, iktidar secimden zaferle cikar, Fed faiz indirir, bilanco kucultmeyi birakir vs.
Kisaca Turkiye gibi bir ulkede yilsonuna dair ne adam akilli enflasyon beklentisi yapabilirsin, ne de bu beklentiye karsilik faiz oranlari tahmini paylasabilirsin.
Bence de IMF gelmez, Iktidar icin halkin sefalet cekmesi, alim gucunun dusmesi, parasinin pul olmasi neden onemli olsun ki eger secim yoksa. Tiranlikda bunu gerektirmez mi
O saraylari bosuna mi insa ettiler
Onlar keyiflerini catmaya devam eder, yuksek perdeden konusur ama halk fakirlesir
Dunyada bu sekilde yonetilen bir cok ulke var.
Altın parlayacak çünkü Rusya ve Çin son 10 yılda altın rezervlerini 4-5 kat artırdılar, hala da alımlara devam ediyorlar.
Batı bu ülkelerin rezervlerindeki altının değerini düşük tutmak için altının fiyatını düşürürken istemeden bu ülkelerin ucuza altın toplamasına neden oldu. Düşürürsün ama nereye kadar?
Altının üretim maliyet, ons başına ortalama 900 dolar civarında, kalanı dünya finansal sistemiyle ilgili risklerin fiyatlaması.
İş Bankası İş Portföy Para Piyasası Fonu için heveslenenlerin dikkatine:
İş Bankası İş Portföy Para Piyasası Fonu almak isteyenler alış işleminde çok dikkatli olmalı, kazık atacak bir sistem kurulmuş.
Bu sabah bir miktar alış işlemi yaparken işlem onayı ekranında yeterli fon varsa bugünkü fiyattan, yeterli fon yoksa yarınki fiyattan işlem yapılacaktır açıklaması görünüyor, yeterli fon olup olmadığını göstermiyor ve işlem onay tuşuna tıkladıktan sonra hesabınızı kontrol ettiğinizde bugünün fiyatından daha yüksek fiyata alım yapmış görünüyorsunuz.
Çakallıkta sınır tanımayanlara karşı dikkatli olunmalı.
BDDK'ya gerekli e-şikayet yapılmıştır.
Mesai saatleri dışında alış-satış fiyatları değişiyor genelde. Genelde saat 18:00'den sonra ertisi günün fiyatı açıklanıyor. Almak isteyen ertesi günün fiyatından alıyor satmak isteyen o günün fiyatından satıyor. Normal mesai saatlerinde alış ve satış fiyatları aynı. Web şubeden alınabilecek fon gözüküyor. Sabah yaklaşık 250.000 adet fon alınabilir durumdaydı. Cep şubede bu gözükmüyor sanırım. Fon alımıyla ilgili bir aksaklık yaşamadım ben bu güne kadar. Geçen gün birisi daha yaşamıştı buna benzer bir problem. Cuma günü 17:00 den sonra alım yapamamıştı. Pazartesi günü gerçekleşmişti işlem.
Bu İş Bankasının Fon Faiz oranını nerden görüyorsunuz 23.40 - 23.70 gibi oranlar yazılıyor ben öyle bir oran göremiyorum benim bildiğim sabit bir oran yok günlük değişen bir faiz oranı var yanılıyormuyum
20 Şubat Çarşamba 14:34 TBB: S&P'NİN TÜRK BANKACILIK AÇIKLAMALARI TEMELSİZ
20 Şubat Çarşamba 14:33 TBB: (S&P DEĞERLENDİRMESİ) TÜRKİYE'NİN BANKACILIK SEKTÖRÜ TECRÜBESİNİ YANSITMIYOR
Saat 16:17 kontrol ettim. 48.104 adet alınabilir adet gözüküyor ve alış-satış fiyatı bugünkü fiyattan. Alınabilir fon kalmazsa sanırım böyle bir durum oluşuyor. Bu durumda paraya bloke koyar alım gerçekleşmez bunuda alım esnasında belirtir zaten 18:00'den sonra belirleniyor ertesi günün fiyatı çünkü.
şekerbank gece gunduz hesap 2500tl mevduat hesapta kalıyor. kalanını %20,5 oranla günlük faiz işliyor.
Altın artıyor, usd kıpraşmaya başladı, gösterge tahvil faizi de nispeten arttı (18 altına sarkmıştı)...
Bişeyler oluyor...Deprem öncü belirtileri gibi sanki...Magma kaynıyor...
İç ve dış borç stoğu son durum
https://twitter.com/MatriksHaber/sta...793390081?s=19
Türkiye’nin en köklü otobüs firmalarından olan Ulusoy Seyahat’in marka hakkını alan ve konkordato başvurusu sonucu 3 ay mühlet verilen Ulusoy Ulaşım hakkında iflas kararı verildi.
Türkler TL boşaltıp dolar istifliyor...
https://www.bloomberg.com/news/artic...s-won-t-cut-it
Seker de dusurdu 19,5'a....
https://mevduatlar.com/
Her sey kucukleri opmek uzere dizayn edilmis...
Hic sasirmadim.
Syg,
Mevduat oranlarının altında verilen konut kredileri dikkatinizi çektimi.Vakifbank 1.49 oranından konut kredisi veriyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.