http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Portf...akliklari/MKYO
Printable View
Geçen yıl aynı gün 233 milyon
bu yıl 215 milyon.
adamların elindeki paraya bak. Değerlendirememelerine bak.
Bana gore en onemli sorumuz degisen ekonomik kosullar nedeni ile alacagimiz temettunun enflasyon karsisinda bir anlam ifade edip etmeyecegi.
Gerisi su an bana gore 2. planda..
Syg.
Sent from my iPhone using hisse.net
Şirketin kendi web sayfasında portföy bilgisini en son 27 Temmuzda güncellemişler.
http://www.isyatort.com.tr/yatirimci...ilendirmeFormu
Bugün itibariyle güncel veri 217 milyon oldu. Ama hala ilk 6 ayda elde ettiğimiz karın altındayız. ilk 6 ay da 8.2 milyon kar vardı. Şu an 7.1 milyon kar var. Geçen sene bu zamanlar 18 milyon kar vardı. Umarım sene sonunda 15 milyon kar olur
Bazı yıllar kar etmediği halde 0,125 kuruş kar verdi ama normalde bu temettüyü verebilmesi için yıl sonunda güncel verinin 228 milyona gelmesi gerekir. Ayrıca asıl önemli olan aslında kar vermesinden dolayı hissenin 1 TL seviyesine gelmesi. Şu an 0,73 kuruş. Neredeyse % 40 yükselecek ki 1 TL olsun. İyi bir kar açıklamazsa 0,84 kuruşu bile zor geçecek gibi görünüyor.
Piyasa kötü onu biliyoruz da bari şu son 3 ay hisse için biraz olumlu geçer de az da olsa toparlanma görürüz. Yoksa tüm beklentiler yalan olacak.
Bu rakamlar bir tek bana mı tuhaf geldi. Ağustos ayından önce hep dar bantta hareket etmiş portföy ama Ağustos gelince bant bir anda açılmış, bir gün 5milyon kaybetmiş ertesi gün 3milyon eklenmiş 2 milyon gitmiş sonra 5 milyon gelmiş. Bence, tahmini konuşuyorum. Günlük aktif işlem yapıyorlar ve yaptıkları işlemler portföy de görünmüyor hesaba yansımıyor. Elimizdeki para miktarı görünenin üzerinde diye düşünüyorum. Yani 217milyon olan portföy değerinin çok üzerinde ancak Takasta veya başka bir yerde olduğu için göremiyoruz, bu miktarlarda para giriş çıkışı bana başka türlü mantıklı gelmiyor. Hadi zarar ettik eyvallah peki ertesi gün hangi kalem bir anda 5 milyon kat ettirdi
Yani dolar düştü de eurobondlar daha fazla arttı yüzdesel olarak diyelim .Daha doğru demiş oluruz sözümüzü :)))))
öyle bir şey yok. verilen rakamlar portföy değeri değil, net varlık değeri yani alacak verecek hepsi hesaplandıktan sonra kalan değer. Ağustostan sonra her şeyin volatilesi arttı. dolar bir gün 7.30 bir gün 5.70 oldu sonra tekrar 6.60 oldu. bu durumda portföy değerinin çok hızlı değişmesi normal değil mi?
Bunlarda hedef ya da prim sistemi falan yok mu? Portföy yöneticisi diye kafaya göre hareket etmiyorlar umarım.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Bence yok, her ay 100bin tl yi portfoy degerine bakmadan afiyetle harciyorlar. Kolay mi is kule kirasi, ulasim, ismen e yonetim ucreti maaslar faturalar v.s v.s
Bu arada isyat'in zararina sattigi tupras dondu dolasti, 127 oldu,
Bu ky aklimla tupras in dolar varlik oldugunu dusunup 90lara dusunce stop-loss falan diyip onlar gibi zararina satmadim. isyat yoneticileri, zararda bekliyoruz isyatlarimizla, ucuz hisseler falan alip biseyler yapin portfoyu toplayin artik :)
Aslında yanlış ifade etmişim; hem zarar etmeyi hemde temettü dağıttığı kadar kar etmediği yılları kastetmiştim. Sizinde örnek verdiğiniz gibi; 4 milyon kar edip 30 milyon dağıtmış olması gibi.
Bu sene sonunda da 10 milyon kar civarında olursa ve 25 milyon civarında temettü dağıtma kararı verirse portföy iyice erimiş olacak.
bugün bir miktar sattım ve %21 den faize yatırıcam.bu kadar faiz oranı varken allah aşkına bu adamların eline mi bakılır.bu saaten sonra temettü gelse kaç kuruş gelicek..hadi onuda geç eski fiyatlarına ne zaman dönücek..hadi onuda geç geçen sene ellerinde olan 22..küsür milyonu dolara yada euroya cevirip bekleselermiş bakın bugün ne kadar paramız vardı vede nakit.şimdi sat dolarını euronu gir tabandaki hisselere bide ordan vur..ha bunları niye yazıyorum biz bu yönetime her ay 100 bin para veriyoruz sizce hakediyorlar mı..3 senedir burdayım yerimizde sayıyoruz başka bişi yok.
daha yüzümüz gülmedi sn ozn, yapmayın[emoji4]
maliyetiniz güncel fiyatın altındaysa bir miktar satmak mantıklı olabilir tabii..
şu an tek pişmanlığım portföyüme soda ve hektaşı eklememiş olmak.. soda 4,80-5,40 aralığında 1 yılı aşkın bir süre dolandı durdu. hektaş ise 6,90-7,40 aralığında 6 ay. şimdi geldikleri yer ortada. gel de topla buralardan.
sizin için hayırlısı olsun.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sn gskodal isyat kardan daha yüksek temmetü dağıtımında yedek akçeleri kullanır. Türk ticaret kanununun 519. maddesine göre bir zorunluluk olan yedek akçe portföye dahil değildir. ödenmiş sermayenin %20si tutulur (32 milyon kadar). Portföyün erimemesi için fon yöneticilerinin mantıklı yatırımlar yapmaları gerekir. saygılar.
MB önümüzdeki hafta kuvvetle muhtemel faiz arttıracak. Bu durum isyat'ın elindeki tahvillere negatif yansımazmı? Bu faiz artışından işyat'ın portföyü nasıl etkilenir?
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ISYAT yatırım raporlarını okuduysanız; kar etmese bile ve yedek akçe olmasa bile sermayenin %5 ini dağıtma zorunluluğu var. Önceki yıllarda hem yedek akçe hemde bu kullanılarak ettiği kardan daha fazla temettü vererek sermaye eksilmiştir. 2008 yılından itibaren tüm yıllarda dağıtılan temettünün ne kadarı kar, ne kadarı yedek akçe ve ne kadarı öz sermayeden kullanılmıştır, raporlarda mevcuttur.
Ayrıca en son faaliyet raporuna bakarsanız; ellerinde yedek akçe olarak ne kadar nakit var, görebilirsiniz. Şu an için mevcut yedek akçe 8 milyon civarı. Geçen sene toplam yedek akçe 17 milyondu. (Yani dediğiniz gibi 32 milyon yedek akçe yok) Geçen sene yapılan kar ile birlikte 9 milyon yedek akçeden kullandılar. Kardan elde edilen temettü 0,156 kuruş. Yaklaşık 0,02 kuruş da 9 milyonluk yedek akçeden kullanıldı.
Özetle şu an ellerinde kalan kar güncel veriye bakarsak 6.5 milyon ve elde kalan yedek akçe 8 milyon kadar. Toplamda 15 milyon civarı bir kar dağıtabilirler. Bugün temettü dağıtımı olsa; bu rakamlarla 0,09 kuruşluk temmettü ye denk geliyor. İşte bu noktada daha fazla temettü ödenirse bu para sermayeden ödenmiş oluyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi
218,690,762.71
1.361717
Bu hisse temettü verir hisse bazında kazandırmaz mevduat gibi işler
Sabah 73e yazildim bakalim verecek mi
net aktif değer 1,36-1,38 arası dolanırken hisse fiyatı 0,82-0,84 aralığındaydı.
0,73 satıştayken net aktif değer 1,30 idi.
şu an 1,35-1,36 arası gelip gidiyoruz ve 0,74 satışta.
ilk alım yeri için inanılmaz rakamlar aslında.
NAD: 1.364374
portföy değeri: 219,117,423.31
Bunların bir önemi yok bence. Karar sizin ama benim artık toplama heyecanım yok. Kazandığım parayı vadelide değerlendirmek şu anda bence daha mantıklı. ISYATçıların ne yapacağı belli değil. Bunların saçma atraksiyonlarıyla sinir olacağıma garanti getirime bakarım. Alacağımı da aldım zaten yaptım bir hata.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
"ISYAT'ın zarar ettiği 2011 yılının fiyat değişimlerini ve 2012 yılında oluşan fiyatı ve portföy değerini incelemenizi öneririm." demiştim ama kimse bakmamış galiba aşağı düşmeye başladığında piyasa rasyonel çalışmaz. varlık değeri artarken fiyat düşer amaaaa....... su yatağını bulur. bu yüzden rakamlar önemli... uzun vadede ise rakamlar her şey demektir....
Bakalım bugünkü hareketler nasıl yansıyacak portföye.
Uyuz eşek modunda devam ediyor tepkisiz görüşeceğiz mart ayında.
bende merak ediyorum, dolar viop kısa pozisyonun portföye katkısı, eurobond değerlerindeki normalleşme, yükselen faizlerden dolayı öst kayıp yaşanırmı gibi birçok sorunun cevabın yakın tarihte hepberaber görücez... bu arada sayın Serkan74 fikrinide duymak isterdim...
saygılarımla...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.