Geçmiş olsun.
Yalnız mı yaşıyorsunuz?
Printable View
Amerika Birleşikl Devletlerinin 18.yüzyıl sonlarında başlayan yolculuğu, nasıl oldu da Avrupa ve Dünyada lokalde tutunamayan çapulcuların ve küskünlerin yeni dünyada oturttukları sistemde Dünyanın yeni hegamonu oldu? . Amerikan iç savaşı ile düzeltme yaptıkları sistemleri, 2 dünya çarpışmasından da tartışmasız üstün çıktı ?
Cevap çok basit.
ANAYASA' larında tanımladıkları İNSAN HAKLARI ve "GÜÇ" lerin dengeli paylaştırılması.
Yani, bizlerin şu an içinde bulunduğumuz durumun 180 derece TERSİ.
İnanılmaz yanlışlar, çarpıklıklar bu sayfalarda yazanlar tarafından dile getirilirken, hep suya sabuna fazla dokunmama ,aman ha söylemi içinde ..
Yarım sayfa ekonomik analiz sunulmakta ama sonuç yutulmakta..
Tüm tenkitler, espriler içinde sadece belli bir kesime sunulmakta..
Kendi içlerinde isyanı oynadıklarına emin olduğum kişilerin bu çekingenlikleri , bende üzüntüden fazlasını yaratıyor.
"Almanya bizi kıskanıyor" dedikleri Gezi eylemlerinden sonra, aldıkları HER kararda, HER yaptıklarında yanlış üstüne yanlış yapanların, ülkenin ekonomisini , düzelmez, iflastan beter yerlere sürüklediğini yazmak neden siyaset olsun ki?.
Batıyoruz arkadaşlar..
bunu yazmak ve rakamlarla göstermenin nesi yanlış.
"Dolar da yükseliş kaçınılmaz" sözcüğü artık bir espri olayını aştı..
Bir darbımesel haline geldi..
ve getirenlere karşı söylenebilenlerin şiddeti hala okşama mertebelerinde..
Adamların sonsuz ürettikleri DOLAR-AVRO karşısında, TL sı hala değer kaybediyorsa,
sorunu temel değerlerde aramamız gerekiyor.
Zayıf ve sakat temelde bina yükselemiyor.
İşte onun için Amerika anayasasından söze girdim.
BU SAÇMA SAPAN sistemle sonumuzun ne olacağı ortada..
İçinde bulunduğumuz Corona devrinin bitiminde bu ülke insanının
2023 ü bekleme LÜKSÜ olamaz.
Bence amerikanın şu anki en büyük gücü sosyal güvenlik sisteminin olmaması, inanılmaz bir bütçe yükünden kurtarıyor ve insanları ölene kadar çalışmaya mecbur ediyor. İşte bu en güçlü yanı bugün en zayıf yanı oldu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynen bizim söylediklerimizi yazıyorsunuz Sn izmirlihoca.
Yazınızda "Yarım sayfa ekonomik analiz sunulmakta ama sonuç yutulmakta.." demektesiniz.
Sizin de yaptığınız yazdığınız farklı mı?
Hani, yazınızı "içinde bulunduğumuz Corona devrinin bitiminde bu ülke insanının
2023 ü bekleme LÜKSÜ olamaz." diyerek bitirmişsiniz...
İnsanların açıkça ne yapması gerektiğini de yazsaydınız, diyeceğim bir şey olmazdı. :)
Haklısınız,
sözlerimin bin katı şiddette, her şeyi net tartışmasız gösteren
BIST100€ / DAX .
BIST100 $ grafikleri var.
yayınlamaktan bıktım..
Detayda kaybolmaktan bıktım.
Ve özetle, son sözü söylüyorum.
Başka çarelerin daha dipsiz kuyularda daha büyük acılara neden olacağı için
Sonbaharda, demokrasinin gereği
ERKEN SEÇİME
bir sıradan vatandaş olarak
çağrı yapıyorum..
1 Hafta Önce
İç hatlara KDV İndirimi
1 Hafta Sonra
İç hatlara Uçuş Yasağı
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bu önerinizin olabilirliği nasıldır bilmiyorum...
Biz seçmenler olarak (siz de bir seçmen olarak öneride bulunmuşsunuz) erken seçimi nasıl sağlayacağız?
Bunu da yazsaydınız...
Benim bildiğim , değişmediyse, TBMM'ndeki 276 milletvekilinin erken seçim demesi gerekiyor.
TBMM nin aritmetiğinde bu nasıl mümkün olur bilmiyorum.
Ya siz?
Beyefendinin adı ..
Dr. Ergin Koçyıldırım.
*Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi, Öğretim Üyesi
şöyle yazıyor..
evet , yetişmiş rafine bir insanAlıntı:
Ben de şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir hekim ve bilim insanı olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığınız en son konuşma esnasında, Amerika’ya gönderdiğinizi söylediğiniz yerli üretim test kitleri konusunu merak ettim. Amerikan Haber Alma Özgürlüğü Yasa’sından faydalanarak, bu konuda en yetkili kurumlar olan CDC (Center for Dısease Control-Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi) ve FDA’ya (Food and Drug Administration – Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu) konuyu danıştım. Buradan aldığım bilgilere göre şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde Covid-19 tanısı için test amaçlı kullanılan kitler arasında Türkiye’den gelen bir kit olmadığını, kaldı ki sadece FDA onayı olan kitlerin kullanılabildiğini öğrendim. FDA tarafından onay verilen kitler arasında da Türkiye’den gelen hiçbir kitin yer almadığını gördüm. Bu listede, CDC de dahil, yani Amerikan devletinin kendi test kitini de içeren, toplam 13 test kitinin adı ve bunları üreten kurum ve şirketlerin bilgileri var. Amerika rüyalar ülkesi. Fırsatlar cenneti. Her milletten sayısız girişimci, sayısız aklı farklı çalışan insan var Amerika’da. Birisi bu kitlerde bir gelecek görüp, bunu belki de ileride internetten satabilmek için almış olabilir. Bu iş için 500 bin, iyi bir stok rakamı. Ya da bir laboratuvar bu kitleri birtakım araştırma deneylerinde kullanmak için almış olabilir. Bu iş için de 500 bin, çok büyük rakam. Kimin bu kitleri, ne amaçla aldığını ancak siz biliyorsunuz. Bizlerin bunu bilmesi mümkün değil. Benim asıl kaygılandığım konu, dün açıkladığınız gibi, hem de parasını ödeyerek, neden Çin’den, Vietnam’dan çok hızlı sonuç veren yüzbinlerce kit alınırken; envanterden 500 bin test kiti satıldı? Bunu bir hekim olarak anlamak mümkün değil.
yani... KİBAR-EFENDİ..
maalesef bizim halkın anlayacağı gibi yazmıyor.. halbuki tek kelime yeterli idi..
halkımız koca bir paragrafı okuyacak sabırda bile değil...
işte sorunumuz bu...
Bir arkadaşım var,tost büfesi işletiyor,sadece kendisi sabah 9 akşam 21:00 çalışıyor zaten küçük bir büfe,hafta sonları akşamları da bir düğün salonunda çekime gidiyor..
Şimdi bu arkadaşın,dükkan kira,ev kira,adamın bağkur ödemesini iptal etmiyor öteliyorsun;1000 tl+1000 tl ödeyecek.(hatta bu ay ötelemede yokmuş,pazartesi gidip onu yatıracağım mecburen yoksa,hastane kabul etmiyor abi dedi)
2 gün evvel dükkanı mecburen kapattı,kenarda köşede birikmişi yok,eşinin 2 bileziği var,bu adama evde hayat nasıl güzel olacak?
Sanırım,
halkın muhalif fikirlerini temsilen başka partilerde vardır mecliste..
Ayrıca bir vatandaş olarak , ne istediğimizi dolambaçlı yollarla değil, direk istememizin yeterli olacağını ve
tüm taraflarda gereken baskıyı temin edebileceğini düşünüyorum.
Mevcut iktidar, kanımca, artık "inandırıcılık potansiyelini" kaybetmiştir.
Gereği demokratik ortamlarda SEÇİM dir.
ve dile getirmenin zamanı gelmiştir. (bazılarının ölüm uykusuna rağmen)
Mecliste 276 vekil onayı şartı şekil yada usul şartı,
Demokrasilerde kamuoyu isteği görmezden gelinemez, izmirli hocamız bunu söylüyor sanırım.
Seçime hazırlıksız girmek , siyasi partiler için savaşa hazırlıksız girmek gibi,
Ekonomik yada sosyal nedenlerle seçim istenebilir, ancak mevcut yönetim gücünü koruyor.
Alternatifler var mı , ben şahsen henüz göremiyorum.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BU ülkenin temel sorunu bence şu:
Bir çoğumuz, aydın, okumuş, tahsilli, mesleği olan insan kendi mesleki, ya da tahsil gördüğü alanda, işinde değil de üzerimize doğrudan vazife olarak verilmeyen iş ve konularda kendimiz harab ediyoruz.
Yetki ve yeterliliğimiz de olmadığından konuya bir katkımız, çözüme bir yararımız da olmuyor.
Bunun nedeni o işler için seçilmiş, atanmış ya da para kazanan kişilerin o işi layıkıyla , dünya ölçeğinde bir yetkinlikle yapamaması.
Ekonomide durum böyle,
Siyasette böyle.
Tıpta tababet de böyle.
Becerili işlerde böyle.
Karışmak durumunda kalıyoruz.
Kendimden örnek vereyim...
Benim eşim tıp ehlinin gazabına uğradığından 10 yıldır yürüyemiyor...
Ama günde 12 saatten az olmamak üzere (aynen benim gibi) siyasetle uğraşıyor.
İşin daha da kötüsü bunca yıldır oy da kullanmıyor...
Ne anlamsız bir olay değil mi?
Değiştiremeyeceği işlerde hem kendisini hem de çevresini mutsuz etmekle ömür geçiriyor...
Bir çoğumuz böyleyiz.
Hepimize en büyük ve de tek armağan olan hayatımızı yaşamıyor heba ediyoruz...
Mutlu olmak için çabalayacağımıza mutsuz olmak için her şeyi yapıyoruz sabahtan akşama.
Üzerimize vazife olmayan, geçimimize bir katkısı olmayan, düzeltemeyeceğimiz iş ve konularla.
Yazık bize..
Muhalefetin seçime hazırlık durumunu bilemşyorum, çoğunlukla söylem yada iktidar uygulamalarını yanlış yada eksik bulma şeklinde,
Yönetim ise kanaldan tutun, finansal kredi, vergi ertelemesi, sağlık sisteminin iyileştirilmesi,
İnfaz yasası vs vs vs daha çok hazırlanıyor görünüyor.
AKP ile ondan daha AKP olan MHP nin meclisteki milletvekili sayısı belli.
Yasal olarak onlar ne ,isterse o olur, ne istemezse de olmaz.
Bu durumda yani corona virüsü gider de ortalık sakinleşirse, erken seçim düşünmek çoğunluğu teşkil eden AKP ve MHP için aptallık olur...
Her şeyin bir ilk sinyali vardır..
Önemli olan o sinyali zamanın da yakalamaktır..
https://i.hizliresim.com/PQIBZy.gif
Bu güne kadar iktidar olanın hemen her yaptığı, bir önce yaptığının yanlış olduğunu görüp, tam aksini yapmaktan ibaret.
Bazen özür bile diledikleri varit..
Bir tane konu gösterin ki, ehil ellerde ve doğru yapılmış olsun ? (son olarak YPG ile olan anlaşmayı TRUMP tan öğrendik)
Mümkün değil çünkü, liyakat değil, başka konularda hedefi olan bir siyasi görüş başta..Sonuç ta gayet tabii..
Ve bu, dünya konjontürü nedeni ile, 2008 e kadar kendini göstermedi..
ama 2013 Gezi olaylarının ne anlama geldiğini idrak edemeyenler tarafından, ve naif muhalefet sayesinde, artık,
dönüşü olmayan seviyelere geldi. Hep beraber kaybediyoruz ve dönüşü yok noktalardayız..
Gezi olaylarının temelini, "kışla" ısrarındaki anti-Laiklik ve toplumu kendi ideolojisi ile yapılandırmak fikri oluşturuyor.
Bu inadın, ekonomide ki yansımaları, yanlışın büyüklüğünü ve devamlılığını gösteriyor.
Toplum olarak eğer her şeyi Meclis aritmetiğinde ararsanız, 40 senedir bu ülkede siyasi değişimlerin
hep seçimler sonucu olduğunu da ıskalarsınız.
Tasdikçi başı gibi oldum ama kesinlikle doğru tespit,aynı 2.ci dünya savaşı mağlubu devletlerin(Japonya-Almanya)hızlı teknolojik gelişmelerinin silaha ve orduya korkunç meblağlar yatırmaması gibi,çok hızlı gelişiyorlar ancak,herhangi bir dış ulusal güvenlik sorununa karşı göreceli olarak savunmasızlar,bir devlet her konuda dengeli gitmezse,en güçlü olduğu yönü,yeri geldiğinde onun en zayıf noktası olabilir.
Sabaha kadar tartışırız sn izmirlihoca.
Bu forumda hep yaptığımız gibi. Yirmi senedir.
Bir şeye yaramaz.
Ama siz grafikçi , rasyonel, mantıklı, pragmatik biri olmalısınız
Buraya yazdığınız yazıda çözüm olarak "Corona sonrası hemen erken seçim" önerdiniz...
ben de sizin yukarıda ifade ettiğim özelliklerinize uygun olarak sordum: Bu meclis aritmetiği ile nasıl olacak diye...
O kadar.
Anladım ki siz de aynen benim gibi bu önerinizin bu şartlarda olanaksız olduğunu biliyorsunuz. :)
Sevgili Balık,
kısa vade trendlerin kırılması (her iki yönde) kar ve spekülasyonlar için "yapılabilir olaylar" olduğundan, ekonomik ve siyasi gücü elinde bulunduran erk tarafından hoş görülür hatta, canlandırıcı etkilerinden dolayı teşvik bile edilebilir.
Ama bir ülkenin ekonomisin gelişiminin temel göstergesi olan 20-30 senelik grafiklerde, trend kırılmaları , çok büyük bir zaaf oluşturacağından, malum erk tarafından müsade edilemez.
Eğer ediliyorsa, "iktidar" gitmiş demektir.. Orada bir boşluk var demektir..
İşte "o" boşluk tabiat kanunlarınca olduğu gibi, sosyal yapılanmalarda da dolacaktır.
Ve buna işaret ediyorum..
Önerilerim de basit..
yeni bir ALFA gerekiyor..
Merkez bankasının rezervleri ile ilgili bir sürü şey dolaşıyor. Birisi ne olduğunu rakamların neyi ifade ettiğini açıklayabilir mi acaba?
20 küsür milyar dolardan ekside olduğumuz yazıyor finansal timesta filan
ya bu caner 50 gibi memleketimin sağcısını bu ülkede 60 senedir ezberledik artık.Bugün iktidarda kazara chp olsa bunlar kılıcdarı ateşe filan verirlerdi bu ekonomik tabloda ama sağın milli ve dinci duyguları kabarıytor.Cahilin biri çıkıp ey almanya deyince yüreklerinin yağı eriyor.Alternatif görmüyormuş, be adam şu mansur yavaşa bir bak bi de alternatif bulamadığın gfökçekgillere bak.İnsaf artık ya.Bora beyin dediği gibi bizimkisi serzeniş yarın caner50 yine bizim için bir karar daha alacak biz yine serzenişte bulunacagız.
Loner looser , izmirli hoca doğru söylüyor, grafik kırılmış, zafer yakındır, Gezi yürüyüşüne çıkalım.
Sağ sol diye bi mesele yok, onlar geçmişte kaldı. Kendinizi güncelleyemiyorsunuz.
İstediğiniz kafar idealist olun , populist bir lider 7 8 ...gol atıp duruyor.
Sabiha gökçen havalimanı kapatılmış. Pegasus uçuşları durdurmuş.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet sabah ki karar sadece bir havalimanı açık kalsın demiş valilik
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Son dakika: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün saat 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışların durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya ayrıca; piknik, balık tutma, spor, yürüyüş gibi bazı alanlarda kısıtlamaya gidildiğini bildirdi.
Her ilin Valisi farklı kararlar alıp uygulayacak anlaşılan.
Valla virüs facia bir durum.3 aya kadar tedavi ,aşı vs bir şeyler olabileceğini düşünüyorum.Bu salgın 6 ay kadar etkisini gösterir.Ama asıl önemli olan olayları yapanın virüs olmadığı gerçeği.Bu kriz zaten gelecekti virüs katalizör oldu.Paranın sahipleri yaptıkları saçmalıkları virüs geldi böyle oldu diye rasyonelize etme ve kendi gelecek planlarını kolayca halka uygulatma imkanı buldular.Misal evde eğitim geçen bizim eğitim sorumlularından biri tv de evden eğitime 2 yıldır hazırlık yapıldığını söyledi.2 yıl önceden virüs salgınını nerden bildin de hazırlık yaptın.Bir haftada koca eğitim sistemini kolayca evden eğitime hazır hale nasıl oldu da kolayca adapte ettin.Yani bir plan var o plan uygulanıyor.Bu planın devamında korkunç bir işsizlik ve joker filminin sonundaki manzaralar var.2025 e kadar devam eder,ondan sonrası tamamen başka bir dünya olacak.Bizde seçim falan artık hiç bir şeyi etkilemez,o tren 2002 den sonra kaçtı,artık çok geç.
Bu kadar forumdaş var,virüs işi bitsin işler eskisine döner diyen biri var mı.Emekliler ve memurlar parasını alır o da enflasyonla erir,zengin olanlar zaten her ortamda ve her zaman sıkıntı yaşamaz,geri kalan kesim sıkıntı çeker.Hem de en az 5 yıl,ona göre hazırlık yapılmalı.
Sn. caner50,
"gezi yürüyüşü" ,gibi eylemler, sizin de dediğiniz gibi geride kaldı.
Yürüyüş, sokak, hatta 15 Temmuz gibi hareketler, bizde olduğu gibi , Suriye' deki bir kalkışma, Venezuella daki gibi bir ezilme ve dahi birçok metodun uygulanabilir olmadığı, artık bilhassa elit tayfa tarafından, söz konusu dahi yapılmamalı.
Tüm bunlara mukabil, çoğulcuklu demokrasinin eski ama ispatlanmış SEÇİM yöntemi halen elimizdedir ve çok kıymetlidir.
Üstelik yegane çıkışı barındıran mükemmel bir yoldur.
Ekşi de yazılan doğru ise tedavide bir gelisme olmuş.
Virüsü kapıp iyilesenlerin kanındaki antikorlari kullanarak bir Türk hekimi tedavi geliştirmeye başlamış. Durumu ağır 8 hastada fayda sağlanmış. Bu yontem daha öncede h1n1 ve İspanyol gribinde de kullanılmış.
Hekimin Twitter adresi
https://mobile.twitter.com/ercumentovali
Aynı hekim fetönün zamanında Ergenekon,Balyoz kumpaslarinda içeri attığı vatanseverlerden.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.