Bist bugun yesil kapandiysa pazartesi gunu dis borsalarda yesil kapanacak buyuk ihtimalle..
Buda niyeti varsa Bist icin asagi bir duzeltme yapma firsati olur.
Printable View
Bist bugun yesil kapandiysa pazartesi gunu dis borsalarda yesil kapanacak buyuk ihtimalle..
Buda niyeti varsa Bist icin asagi bir duzeltme yapma firsati olur.
Borsalar aynı zamanda kara para aklama yerleri, düşükten aldım yüksekden sattım kazandım denilir, şirketleri karlı olanlar da borsada sığ tahtalara kendi lehlerine işlem yaparlar bir şekilde vergiden kaçınırlar dite düşünüyorum.
Şarap rakı serbest, sigara serbest, kenevirin bin faydası var, bir kusuru, biri gözüne o kötü kullanımı yaklaştırıp, o 1000 güzelliği yok sayıyor.
https://twitter.com/aDilipak/status/1248500815624433668
:evil:
https://i.hizliresim.com/PWm9hA.png
.................................................. .....:kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=pHlSE9j5FGY
2008 gibi olmadı.. Çok çabuk para basmaya başladılar. Artı sonsuz para basma garantisi verdi fed..bu ortamda bu virüsten dünya nüfusu yüzde 99 da azalsa, uçaklar hangarlarda ömür boyu da bağlı kalsa, şirketler tek kuruş ciro da yapmasa borsalar non stop yükselir.. Çok fazla düşüş bekleme artık
FED verse bile az verir. oysa piyasanin umduğu en az 40 mlr usd. öyle 10 mlr usd falan verse, herhalde çakarlar piyasaya.
Diger yandan, imf ye de sıcak bakilmiyormus...
Bence haberi servis edenlere kizmak yerine, böyle iş mi olur diyip satış yaparsin olur biter. zaten çoğu kimse öyle yapmis. bence de dogru hareket.
Bu haberle gelen zayif hareket, hareketin sonuna gelindiğini gösteriyor. obur hafta dalgali gecer , imf bahar toplantısı var sonucta. ama her sicrama kisa kalir ve mal verirler gibime geliyor. ya geri çekilme, ya konsolidasyon (yatayda mal verme) diyorum. yukari potansiyel artik sınırlı ama kotu haberle selale ihtimali masada.
Yukarda yazdıklarım hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir
2008 YILINDA dolar düştü yüzde 30 değer kaybetti o sene borsa da düştü yüzde 70 değer kaybı yaşandı o sene yani o sene resesyon dillendirilerek borsaları indirdiler şimdi aynısı olur mu 2020 yılında bunu görmek için temmuz ayına bakmak gerekecek
Kendi çapımda değerlendirme fiyatlarına göre
Xu100 de şahsım olarak göreceği en yüksek yeri işaretledim .
Ona göre oyun oynamaya başladım ..
Eğer yanılmaz isem tam 90 dan olmasada 70 den vura bilirim DİE düşünüyorum
Malum uçmayan uçak tavan tavan
Top koşturmayan Trabzon tavan tavan
Olunca hesaplamalar sapa bilir 😊
Bu öngörü ancak 2 dalga olacaksa
Yada benim yaptığım gibi boşaltım hareketi olacak sa tutar
Ölümcül Ralli de işlemez
Gündüz zaten akşam seansı gibi sıkıcıydı...
Akşam seansı da neredeyse kapalı gibi bişey...
En son gerçekleşen iki işlem arasında tam 3 dakika var, o da 2 lot...
Bir yatırımcı genel kurulda küçük yatırımcıyı temsilen bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak adayım demiş, cevap olarak öyle bir uygulamamız yok denilmiş.
Burada mutlaka düzenleme yapılmalı, halka açık kısım için de ayrı olarak seçilebilmeli.
O büyük buhranlar zamanı zarlar bu kadar hileli değildi.. Sonsuz para basarız demek ne olursa olsun borsaların düşmesine daha fazla müsade etmeyiz demektir.. Ve dow o günden beri 6 bin puan yaptı... 2 3 hafta içindede borsalar eski zirvelerini aşacak.. Boşuna hayal kurma.. Fed aksiyon almasaydı dediğin doğruydu. Ama kafanı kaldırıp gerçek hayata bakarsan shortlarsın tabii.. Sakın bakma...
47 bin vaka
2700 risk
4700 vaka
Hala iyi diyorlar
İyi olan tek şey test sayısını artırıyorsun ama risk ölüm vakada artıyor yani oranlarda düşüş yok neresi iyi
Abey ortada bir nane yokken dow 30 bin idi
Şimdi ortada hasar var 24 bine kafa atmış
O dowda mal kitliyolar bana göre
Hasar olmayan yerde 30 gör
Sonra çabuk çabuk yap 24 gör
Kitleme bitsin ondan sonra görmek lazım
Ralli olacak olsa göstere göstere çabuk çabuk gitmez
Usul usul sindire sindire gider
Bi şirket yılda 20 milyon kar ediyosa piyasa değeri 1 milyarsa ucuz diyeceğiz Sonsuz para düzeninde
Enkaz ortaya çıkmadan
İşi aceleye getirip
Giren çıkan ne olduğunu anlamadan malı kütleyecekler
Sonra tv gazeteler de yok şöyle yok böyle haberleri
Öldüm fiyatına malı alırız diyecekler
Yer mi bu Anadolu çocuğu yemez ABi
İleride F/K oranlarının çok artacağını ben de düşünüyorum ama imtiyazı olan veya girmesi çok zor olan sektörlerde. Bir ara çimentoculara rekabet kurumu karışınca her girişimci kendi çimento fabrikasını kurdu, kapasite açısından çok ön sıralara çıkmışız. Dış satımı zor bir ürün, keza seramik fabrikaları ve doğal gaz santralleri de çok fazla.
BIMAS F/K 25, kendi bir formül geliştirmiş taklit eden zarar ediyor o tip şirketler de olabilir. Gerçek bir marka yaratan firmalar da şanslı olabilir ama aklıma Türkiye'den örnek pek gelmiyor. Mesela Arzum blender aldım bir de yedek aldım ikisi de bozuldu, yani bir Bosch veya Brown gibi değil. Apranax üzerinde Abdi İbrahim yazıyor ama halka açık değil, o güzel bir firma gibi.
borsalar illa yukselecek.. ama eminmiş gibi konuşmak amatörlüktür.. biz bunları endeks 30 150 bin deyken de gördük.. benzer söylemler.. uçacak.. kaçacak.. veya dolar 2020/2021 de 4 tl olacak.. gibi manasız kompleksli yazılar..
burada kimse bu borsa çıkmaz, yukselmez demiyor.. ama eleman artık hangi maksatla yazıyorsa tek yol yukarı diyor.. diğerleri ise temkinli yaklaşıyor.. gerektiğinde long poz alıyor ve bir miktar çıkınca bir realizasyon yapıyor.. sonra bir izleyelim diyor.. bu mantıklı bir yaklaşım.. zira bu şirketlerin durumu belli değil.. biraz zaman gerekiyor.. piyasa yapıcı bu bilinmezliği kullanarak "uçacak kaçacak" havası vermeye çalışıyor..
temkinli olmak en iyisi.. 30 hisse içinde iyi bir tarama yaparak ve karşı bacağında endeks kontratını da kullanıp risk analizi yaparak her türlü poz açılabilir.. ama gaza gelip "uçacak kaçacak" diye poz açmak amatörlüktür..
Taksicilik işindeki F/K referans bir oran bence.
Warren Buffet'ın bir sözü var bir şirketin başına bir embesil gelebileceğini düşünerek yatırım yapın diyor.
Cocacola belki 100 yıldır devam eden bir şirket, bir ara ABD hazinesinden daha düşük faiz ile borçlanmış. Günümüz teknolojisinde formülündeki sır bilinmiyor olamaz, ama kazandığının çoğunu yine markaya yatırım yapıyor, belki kazara içme hariç 20 yıldır pepsi içmedim.
BIMAŞ'ın formülü nedir tam bilinmedikçe yatırım yapmam.
Bunlar Alırken de Satarken de ayarsız işlem ediyor ..
Yani satarken öyle bir satıyor ki Sanki öldük hiç çıkmayacak gibi
Alırken de öyle bir alıyor ki sanki hiç satmayacak gibi
O yüzden asla ama asla Full gırtlak poz açmam pozisyona girmem
Tavsiyem de bu yönde
Fransa'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 987 artarak 13 bin 197'ye yükseldi
Kaynak : Anadolu Ajansı
Engellersin geçersin pelikancılık yapma boşu boşuna ceza alıyoruz.. Günaydın borsa illahi yükselecekmiş.. Dünya tarihinin en büyük krizi olmuş borsa 1/3 düşmüş.. Yanılmışız..ne oldu 3 haftadır korku haberleri pompalıyosun endeks 17 18 bin arttı.. 3 4 haftada 124 zirvesi geçildiğinde bakalım kime giydireceksin
Havacılık devlet tarafından desteklenen bir sektör, hemen her şehire havalimanı yapıldı, yakıt ÖTV siz, uçuş personelinde daha az vergi alınıyor, uçak alımlarına KDV ve gümrük vergisi indirilmişti. Ülkeye genel olarak net katkısı var mı tekrar hesaplaması lazım.
Bu destek ilaç, gübre vb araştırmacı sektörlere verilse belki önde gelen bir firma çıkabilirdi.
Şu an savunma sanayi iyi gidiyor ama sivil yaşamın refahına katkısı şimdilik sınırlı gibi.
Hahaha Sercannnnnnnnnn söz bir dalga düşüş daha var ondan sonra birlikte karasaban çekeceğiz, traktör de neymiş.
Yalnız piyasaya attığın destek muhteşemdi, 2 kontrat longunu +2 long ile destekleseydin piyasa salmazdı kendini(!)
İkinci dalga düşüşte sana pelikan gagası ile destek atacağım söz.
Dilipak'tan dikkat çeken 5G yorumu: Radyasyon şokuna karşı kenevir tekrar hayati anlamda önem kazanıyor
Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) 5G teknolojisiyle ilgili olduğunu öne süren bir yazı kaleme aldı. Dilipak, radyo frekanslarının incelenmesi gerektiğini söylerken Radyasyon şokuna karşı kenevir tekrar hayati anlamda önem kazanıyor dedi.
https://www.habervakti.com/gundem/di...r-h102160.html
https://www.youtube.com/watch?v=nFQ--eDfwL0