Ama şunuda söylemek gerek.
Ben ne adamlar tanıdım, Sasa şimdiki fiyatı ile 35 kuruş Ken 2 milyon lot satan ve açık pozisyonunu aynı tahtada 5 TL de kapayan.
Ya yada 3 gece hisse kirası için %7000 yedibin faiz ödeyen.
craps, pawnstar, svilengrad
Printable View
Ama şunuda söylemek gerek.
Ben ne adamlar tanıdım, Sasa şimdiki fiyatı ile 35 kuruş Ken 2 milyon lot satan ve açık pozisyonunu aynı tahtada 5 TL de kapayan.
Ya yada 3 gece hisse kirası için %7000 yedibin faiz ödeyen.
cidden merak ediyorum üstad
yünsa' nın tamamını siz kaç liraya satardınız?
ihracatçı marka firmasın, bağlı müşterilerin var
500 milyona yakın ciro yapıyorsun
ben o firmanın borçlarını üstelenir cirosu kadar değer biçerim
borcu cirodan düştüğümde kalan parayı öderim.
gözüm kapalı hiç düşünmeden.
durdoya 5 kuruş para vermem, firma zaten fason çalışıyor, bugün işlerini yap diye verenler yarın başkasına verir.
yünsanın müşterileride almayabilir demeyiniz o çok farklı bir şey o marka.
yalnız hisse almak başka şey firmanın tamamını almak başka şey
firmaların gerçek değeri firmalar el değiştiriken ortaya çıkar
çağırım zorunluluğu da bunun için vardır.
kimiside böyle malının değerini bilmez.
Abi, Yünsa da bildiğim şey, beni keklediler onu iyi biliyorum...Fiyatı 4.80 di. Ölçtüm, biçtim, o fiyattan bedava diye full aldım. Arsasını satsan daha fazlası ediyordu, dediğiniz gibi bir de Marka...Başladım beklemeye, tüm hisseler gidiyor, o gitmiyor. Bir de Bilançosu bozuldu, 3.80 e verdim, sonrasında 3.19 a kadar süründü. Ardından bir haber, Sabancı geldi 4.xx liradan şirketin tamamını sattı.
Bu satışı yapan, bu fiyattan satmada emeği geçen herkes Vebal altındadır, sorumludur. Benim kazanıp, kaybetmem değil konu. Yazık ettiler, hiç ettiler canım şirketi...
Yünsa nın tamamını Hisse başına 20 liradan aşağı satmazdım. 20*29 =580 Milyon TL
Bizlerin 3 kuruşluk malı satıp gitmemizle aynı şey değil, borsacı alternatif olarak kazandıracağını düşündüğü hisseye malını satar gider bu çok doğal.
Yünsa, Durdo'dan çok daha iyi bir şirket.
Şöyle ki;
1- Defter değerleri; Yünsa nın Varlıkları tarihi maliyet olarak kayıtlarda görünürken, Durdo nun finansal kiralama, leasing hesaplama yöntemi ile Cari maliyet olarak görünmekte.
2- Finansal yapısı, borçluluk açısından Yünsa daha belirgin şekilde iyi durumda.
3- Ciro ve Gelir hesabı açısından Yünsa daha açık önde.
4- Marka Bikinirliği ve Popülarite olarak, Yünsa daha etkili.
Dostum
Aslında dediginiz gibi hisselerin değerine gore gitmesi gerekir.
Ama öyle olmuyor. Tahtayı yapanlar hep tekniğe gore götürüyor.
Mesela kaplamin
Şubatta almistim .
Sırf bu grafiğin hatırına
https://i.hizliresim.com/ZsKKWY.jpg
Elmas formasyonu .
Ama sonra bıraktım.beklemedim. Simdi nerelerde
Pkart Intema Link bunlarda da vardı aynısı ve gördük ne olduğunu
Bfren Karton konya nuh eggub
Başka tıp formasyon. Ve yine gördük.
Tahta yapanlar vazgeçmiyor teknikten. Çizgilerden trendlerden.
Şaşmıyor bu formasyonlar en fazla 3 4 ay gecikmeyle hedefe ulaşıyor.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o zaman bu formasyonlar hangi firmalarda var dostum bilelim, öyle uçuk kaçık fiyatlara gitmeden satalım, kaplaminin 6 lirada kalkışını bende gördüm, 15 liraya gideceğini de düşündüm, alsaydım oralarda verirdim.
elmas tan falan anlamam bilirsiniz, şu aksa da bi elmas görseniz ne güzel olur:)
Gördüğüm hisseyi yazarım buraya.
Ama siz yine almazsınız yok pd defter değeri özsermaye filan dersiniz[emoji4]
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aksada ben kocaman bir çanak görüyorum, çanak formasyonları mal toplanırken oluşur bunuda biliyorum
yalnız takasda mal toplandığını göremiyorum
takasa kanmayayım mı? bunuda kalav dostum söylesin:)
Sıradan bi araba alan %100 kazandı..
Ne sen beni anlayacaksın nede ben seni
ben banka almam, almıyorum dedikçe bankaları söylüyorsun, bu benim kendi keyfime göre karar vereceğim bir durum değil.
yok abicim yok ben banka almam ve bir yöntemim var biliyorsunuz artık, bir hissede kazanmışsam takibimde olan hisseye geçerek kazanmak istiyorum
ben para kazanmak için değil zengin olmak için koşturuyorum koşturacağım, 99 da nasip olduğu gibi, arka arkaya zincirleme kazançlar gelirse olacak
gelmez se gelmesin
oradan gelen parayla karnımı doyurmuyorum.
nasip.
bir de ciddi ciddi ky'ye yardımcı olmak istiyorum allaha şükür adını yazdığım hisselerden yazdığım fiyata göre kazandırmayanı yok, fiyatını abartanı da yok, rekortmen olanı çok kimse o hisselere o fiyatı etmez diyemez.
gerçi bugün üstdım netaş için bir şey söyledi ama netaş o fiyatı eder, satıldığı fiyat ortada, sektör cazip.
pardon hektaş fiyatı abartmıştır(yalnız ben hektaşta iken forumda yazmıyordum)
Güldükten sonra şunu diyeyim
araba alan gerçekten kazandı mı?
araca ihtiyacı varsa? ki vardır da almış
ne yapacak adam
arabayı satıp ta parasınımı yiyecek?
satıpta bir kelepir potansiyel olan hisse bulup alıp unutsa anlarım ve kazandı derim.
Gönlünce olur umarım komutan..
1999 örneği doğru bir önek olamaz.
Nedeni !
98 Rusya krizi sonrası 0,7 centten 3,7 cent e bir ralli yaşandı. Herkez kazandı. malda olan herkez.
Ama sebep belliydi.
98 Rusya krizinde malda kalan yatırımcılar ,ekonominin çökeceğini anlamıştı..Maldan çıkmak için bir oluşum gerekiyordu.
Neydi o ! Avrupa Birliği seneryosu ( olmayacağı belli olduğu halde) ve kısa sürede 3,7 cent e hareket ile mallar döküldü ve akabinde 2000 ekonomik çöküşü yaşandı.
Bunu 1998 Rusya krizi esnasında malda kalan piyasa yapicilari biliyorlardı.
Ve herkesi dökerek 1 sene içinde bir ralli oluştu. Sonu hüsran olacak bi ralli.
Malda olan ,kalan herkes kazandı...sonunda mal alan herkes kaybetti.
Yakın gelecekte de ciddi ,algı dışı, anlaşılmayacak bir ralli oluşacak ., Malda olan herkes kazanacak ,ama malda çok az yatırımcı kalacak.
Sonu nasıl olacak henüz paylaşmak doğru olmaz.
O günlerde seans odamda dealerım( kulakları çınlasın bıraktı bu işleri at çiftliği işletiyor) ile satıp piyasadan kaçmaya çalışıyoruz, inanamadığımız fiyatlamalar oluşmuş.
Borsa nın adını medya televizyonda duymuş ama işlem yapmamış yatırımcılar geliyor altın ,USD matk bozup hisse almaya çalışıyorlardı.
Altın ons fiyatı 350 USD civarı ,dolar ve mark ise sabit kurdan dolayı stalbildi.
Komutan düşün şimdi millete altın pompalıyorlar, global anlamda ons 1800/1900 USD den ! cool:;;
Rahmetli babam da o günlerde tam tersini yapıyordu ama hepsini çıkamadan (tamamını çıkmaya niyeti olduğunu sanmıyorum) piyasalar çöktü. Herkes dolar satarken o almıştı. Yanılmıyorsam 600 civarındaydı...
Fakat dolar 1.700 'lere gelince çıkamadı ve 3.000 olacak diye yıllarca bekledi. O'nu bir türlü ikna edip dolarları sattıramadım. 2004 sonrası oluşan ralliden sadece elinde kalan hisseler ile kazandı...
Rahmetli ölmezden önce doların 3 TL olduğunu 7 yıl sonra gördü...
Dediğiniz gibi bu defaki durum sanki çok daha farklı. Dünya kabuk değiştirirken BIST de bundan nasibini alıyor...
Sanki Türkiye için yeni bir oluşumun temel taşları atılıyor...
Şu anda ekonomik olarak batmış bir Türkiye algısı var ama ben öyle olmadığını düşünüyorum. Her şey sanki daha yeni başlıyor...
Dostum, piyasaya bakışını ve teknik bilgini nacizhane çok beğeniyorum.
O gün ile bu gün arasındaki farkı anlaman için endeks ons grafiklerini incele ve Rusya ,İngiltere ve Afrika nın altın rezervlerini incele...( Altının global oyuncuları)
Ons altından çıkan global para paylara giriyor.
99 rallisi sonunda, balonun patladığı gün tesadüfen aracı kurumun seans odasındaydım. Öğleye doğru 4 kağıdımın 3 tavandı. Günü hepsi tabanda tamamlamıştı. Kıyıp satamamıştım taze borsacı olarak :)
Hoş diğer krizlerde de kapıttaydım. İflah olmaz boğayım sanırım :))
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilmukabele... :)
Nereden baktığın önemli olduğu için, siz tam merkezden bakıyorsunuz...
Nostalji olsun diye o günlerin grafiğini ekleyeyim...
Üstteki grafik XU100, alttaki ise XU100/XAUUSD (Altına göre Endeks) grafiği...
https://i.hizliresim.com/4uyVCG.png