Brava
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Brava
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarih boyunca değeri bilinen metaller zamanla değerini herkese göstereceğini dusunenlerdenim. Hesabım çok basit. Global ekonomi para basmaya devam ettikçe ve altın sınırlı olduğunu düşünürsek altının değeri artmak zorunda kalacak.
Çinin dolar toplamak yerine değerli metal topladığı söyleniyor. Bu metal sınırlı olduğuna göre elbet arz-talep dengesi birgün bozulacak ve değerli metaller bulunamaz duruma düşecek. Ülkeler ABD den altın rezervlerini istemeye başlamış. En son istediklerinde altının nerden nereye geldiği araştırılabilir.
Global ekonomi Marttan beri deli para basıyor hani nereye gitti ons ? Şimdi aşı gelince bilançolar kısılacak faizler yükselecek hiç bir yere gidemez.
Arz talep dengesi bozulmaz. Uzun süredir ben de xauusd pozisyonu taşıyorum ancak aşı haberi sonrası kapattım. Düşük faiz ortamında gidemeyen ons yüksek faizde mi gidecekmiş.
Bu yıl altının borsaya karşıhedge olmadığını da gördük. Ne zaman sp500 sert satış yese bu da yedi. Bence taşımak anlamsız.
Arkadaşlar altın dolarla fiyatlanıyor.Geçen hafta bazı dolaplar döndü,dolar tl ye karşı güç kaybetti,dolar tl ye karşı mecburen yükselecek,gram altın ordan bir yükseliş yaşayacak.Ama asıl anlatmak istediğim o değil.Malum ben aynı zamanda gümüş yatırımcısıyım,geçen hafta pazartesi üç dört saatte kontratlarla 1.2 milyar ons gümüş satılmış.Ve tek yerden satış gelmiş.Şimdi dünyada yıllık gümüş üretimi 800 milyon ons,bunun bir buçuk katını 4 saat içinde biri sattı.Elinde bu kadar gümüş var mı yok,e zararı neyle karşılayacak,dolarla,dolarla zararı karşılaması mümkün mü elbet mümkün ,dolar basmak üç beş tuşla hallolan bir konu.Ama madenciler sizin suni olarak düşürdüğünüz fiyatlardan gümüş satarlar mı,dolar enflasyonu da aynı bizim enflasyon gibi gizleniyor ,gümüş madencisinin masrafları dolar bazında artarken fiyat 10 yıldır aynı,pandemi de var 800 milyon ons bile üretilemeyebilir.E gümüş sanayi emtiası güneş panelleri,cep telefonları,elektrikli arabalar gümüş olmadan mümkün değil.Peki üretilen gümüşü yani fiziki gümüşü alan kim,elbet pandemiden nedense hiç etkilenmeyen çin, tek kalemde tüm gümüşü almış.Arkadaşlar oyun büyük,bunu bir biz görmüyoruz,amerikada ingilterede ,avustralyada pek çok finansçı,yatırımcı olayı biliyor,ve sürdürülemez olduğunu görüyorlar.Nasılki yazın gümüş tutulamadı küt diye 30 dolara çıktı yakında bir ralli başlar on gün içinde 35 doları görür,ons altın da ki hikayede hemen hemen benzeri,onda da ilk ve yakın hedef 2300,onlarca gavur videosu seyrettim,öğrendiklerim bunlar,benim aklım şu ara altın gümüş ve platin dışında bir şeye yatmıyor.Ha azbişi borsada var ama borsa elbet yatırım değil,benim hobim olarak mevcut.Son sözüm oyunları boşverin bence fiyata bakmadan alımlara devam edin ,altın gümüş rallileri ortalama 7 yıl sürüyor kısası 5 uzunu 10 yıl falan oluyor genelde de en az 7 kat artış oluyor,bu son ralli altında 1200 dolardan başladı 1 yıl falan oldu,gümüşte ralli 6 ay önce başladı,daha olayın ısınma turlarındayız,elimize geçen fırsat tarihidir,palavra şeylere kanıp altınlarınız satmayın.Elbet YTD.
Bir arkadaş özelden 540 dan aldım zarardayım,tekrardan o rakama ne zaman gelir diye sormuş,ben nasrullah ayanın tahminine katılıyorum ,mart ayında gram altında 600 üstü rakamlar makuldur,bence çok mantıklı bir tahmin,günlük haftalık değil de en az 6 aylık bakmak lazım olaya,altın bu malum binlerce yıllık bir değer,sorun olmaz canınızı sıkmayın arkadaşlar,global çakallar altınla başedemezler.
Yalnız altına long,şort falan yatırım yapılmaz,altın alacaksın bir kenara koyacaksın,iki ayda artacak bu veya düşer artık diye iddiaya girilecek bir şey değil.Gerçi bunu yazıyorum da dax ın düşüşüne cuma günü dünyanın parasına bağladık yarın göreceğiz olayımızı o da başka tabi,kumar paramla yatırım paramı ayırdım,kumar oynayacağım parayla her şeyi alır satarım o başka tabi.
Kendimizi tekrarlıyoruz ... kimsemin geriye dönük okuma isteği yok, birikiminin yatır ... işler ters gittiğinde panik ... arkadaşlar burda kısa zaman diliminde altının nereye varacağını kimse bilemez ... zaten iki gün iki haftanın sonrasını görebilsem şuan özel adamda içeceğimi yudumluyorum olurdum... acın grafiklere bakın
https://www.resimag.com/p1/14ae25c7696.jpeg
Bu çok beğendiğin çok bilmişler neden karşılıksız para basıyor o zaman? Çok biliyorlar ya, Harvard orada MIT orada Yale orada JohnHopkins orada Oxford orada Cambridge orada, neden karşılıksız para basmayı tercih ediyorlar?
Bence sizin gibi cahiller olayın teolojik ve felsefi taraflarını bilmediğiniz için bilime Hindistan ın ineğe tapması gibi tapıyorsunuz. Bilim adamı dediklerinizi kim yönetiyorsa bilim onu söyler.
Sizin o bilim adamı dediğiniz adamların patronları şeytana tapma ayinleri yapıyorlar. Bilim nerede o zaman?
Öncelikle bir yerlerden 1 dolar bul ve hemen çevir paranın göt tarafına bak.
https://imgix.ranker.com/user_node_i...&crop=faces%22
Konuya odaklanın beyler.Altın ,ons ve gram/TL ne olur?????
Platine bu aralar dikkat edin!
The Race to Retail #Hydrogen Fuel Cell Technology, Production, Distribution Pt 2 - Now is not the time to have antiquated ideas about a lack of progress in cost-effective applications for #HydrogenEnergy
https://www.crushthestreet.com/artic...ibution-part-2
dolar 7.7450, euro 9.1739, gram 464.51
dolar , euro yükselişte
Sayın Ayan 600 olacak demiş. 2 yıldır 3bin dolar olacak diyor bekliyoruz bakalım olacak mi?
Sistemi resetlemeyi düşünüyor, fed ailesi ve yandaşları...
Tamda dijital paralara gaz verme süreciyle ne kadar büyük bir tesadüf dimi...
Kendi paraları dışındaki Paranın emtiya gitmemesi gerekiyor bu süreçte, yoksa resetleme maliyetli olur...
Bu kadar dijital paranın teminatı ileride ne kadar teminat olur, ürkünç...
Bu küreselci lüsiferyen satanist tayfa nedense pandemiyi bahane edip dijital dolara euroya geçelim diyorlar.
peki bunun dayanağı ne olacak? sınırsız basılması nasıl engellenecek? dijital para zaten bugünde var. kredi kartı ile her işlemi yapıyorsunuz. daha fazlasına neden gerek var? çünkü dayanaksız istedikleri kadar para basıp canlarının istediklerini sistem dışına atma merkezi kontrolü isteniyor.
burada bilim bilim diye böğüren cahillere sorum var. Lagarde neden Baphometh in ve 666 sembollerinin broşunu takıyor?
bilimde kesinlik olmayan tonla konu var. kesin olmayan konularda parayı veren bilim adamına eşşek gibi istediği beyanı verdirtir.
bilimi Hindistan ineği gibi kutsamayın. bilim hayatı güzelleştirmek için kullanılırsa iyidir. insanları köleleştirmek ve esir almak için kullanılırsa kötüdür.
https://pbs.twimg.com/media/ETL1fwcXQAAdvRS.jpg
2008de 1 Doları 1 Lira yaptın mı, yaptın.. İşte lanetin de bu,
her yıl Dolara 1 lira ekleyerek günahlarının bedelini ödeyeceksin..
Ne zamana kadar? Tövbe edene kadar..
Jim Rickards faiz gelirine güvenen bu fonları sıfır faizle çok bunaltıyorsunuz eğer ki gözleri bir Altın'a kayarsa işiniz yaş diyor..Alıntı:
"That will destroy traditional fixed-income investments. The institutional investors who rely on those assets the most pension funds, insurance companies, university endowments will inevitably turn to gold as an alternative."
Fukara İntel'e acıyasım geldi, TSMC'nin 7 nm'sini geçemediler hala..Alıntı:
"TSMC'nin 2 nm sürecinde işler yolunda gidiyor"
Çin'li kardeşlerimize de şapkamızı çıkartıyoruz, quantum engeli falan filan atlayıp geçtiler..
Kasa tamtakır kuru bakır hala İstanbul kanalına paraları dökeceğim diyor,
milim değişme yok yapısal mapısal hak getire!...
Bağzı yurttaşlarımız ise polyanna iyimserliğinde, yaratılıştan herhal..!
Daha önce fiziksel cumhuriyet altını almadım. Alırken kuyumcunun insafına kalmamak için nelere dikkat etmeliyim? Ayar, kulp, tarih gibi detaylar nasıl olmalı?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ziynet(çeyrek, yarım,tam, gremse vs.)altınlar 916 milyem olup ,azda olsa 995 milyemlik gram altınlar ziynet altınlardan daha avantajlı olurlar ve uluslararası gerçeklikleri bulunur. Bu nedenle fiziki altın toplayacaklara nacizane tavsiyem daha çok fiziki gram altın toplamalarıdir.
Ben kulplu Cumhuriyet hiç görmedim. Yok sanırım.
Reşat ve ziynet altınlar süslü püslü ve kulplu oluyor. Cumhuriyet ise klasik madeni bozuk para formunda.
Tarih konusuna gelirsek, alırken o anki geçerli Cumhuriyet fiyatı üzerinden size eski tarihliyi verirler "yatırımlık altın zaten eski tarihli olur abi, yeni tarihlisi pahalı olur" derler.
Geri alırken ise kimi efendi efendi fiyat verip altını alır, kimi de "bu eski tarihli" diyerek üç beş daha kırmaya bakar.
Öte yandan, yarın hemen satmayacağınıza göre, bu yılın altınını bile almış olsanız sizin elinizdeyken tarihi eskiyecek. (yani kuyumcunun size eskiyi satarken dediği bir bakıma doğru aslında)
Çok da takmamak lazım yani. Siz satarken o tarih her halükarda eski olacak.
Cumhuriyetin ayarı 22'dir.
Eğer güven problemi yaşarsanız altını aldıktan sonra başka bir kuyumcuya gidin, "bu altın bize hediye geldi, bir sakatlığı var mı, sahte mi, gerçek mi, şu an size satsam direkt alır mısınız" diyerek altının gerçekliğini teyit edersiniz.
Belki sahte çıktığında geri götürseniz önceki kuyumcu "bu benim sattığım değil" diye inkar edebilir. Ama siz en azından küçük bir zararla atlatmış olursunuz.
İlk altında bu testi yapmayıp, kuyumcudan direkt 100 adet cumhuriyet alsanız o daha fena ya.
Benim bildiğim eski tarihle yeninin tek farkı kuyumcunun darphaneye altını götürüp bastırmasının maliyetinden geliyor.
Tüm yanıtlar için teşekkür ederim
Bir de şunu ekleyeyim.
Yeni kabul edilen altın sadece o yılın basımı olanlardır.
Onun haricinde 3 yıllık Cumhuriyetle 30 yıllık Cumhuriyet arasında fiyat farkı yoktur.
Yüzünü ekşitip "ooo abi bu çok eski yaa" diyerek söze başlayan olursa çakaldır.
2020'de comex altin fiziki teslimatı miktarı 2014-2019 tolpamını geride bırakmış ...
https://mobile.twitter.com/RonStoefe...81081797386240
Küreselleşmeden zararlı çıkanlar Trump'ın kazançlı çıkanlar Biden'ın arkasında..
https://zh-prod-1cc738ca-7d3b-4a72-b...?itok=Oupnrx33
Gram altın fiyatları 2008 krizinden sonra, 2012-2015 yılları arasında onsun geri çekilmesi doların ufak ufak artması ile yaklaşık 4 yıl yerinde saymıştı.
Benzer bir durum olur mu yine ?
Gram altının yatay seyrettiği dönemlerde güzel alım fırsatı oluyor. Eğer böyle bir döneme girersek önümüzdeki 1 kaç yıl güzel bir birikim fırsatı olabilir.
Ytd
Adam yastık bank yapıyor nasıl aşınsınki,üstelik gramını 4-8 tl ile alanlar var,onlardan biriside bendim,26 tl olunca çok kazandık diye satmıştık,40 tl olana kadar satmaya başladık yarısı kadarını,baktık uçuyor,satmayı bıraktık,sonu malum 100 tl,abov dedik...Bir ara 535 olmuştu,şu sıralar 460 cıvarında,bende kayıp 2.5 kg o zaman:vk:,bir 2.5 daha var körlük kefenlik,bir arkadaşım var hala topluyor,galiba o turşusunu koyacak,altının bir dönemi vardır,ek kötü dönemi 1977-2000 başları,süper yılları 1980,şimdide 2008-2020 arası,1980 onsu 850 dolar,şimdinin karşılığı 2500 onsu,hala oraya gelmiş değil,yani 1980 yılındaki rekor kırılmadı hala...neyse,zamanında döviz olmadığından altıncıydık.
Ons 3000$’a doğru hızla gidiyor :D
Ons neden düşüyor bir gelişme mi oldu yine...