https://r.resimlink.com/c5vO9I02.png
karaduman ,
birde buradan bak aylık baktığında bunun düzeltme yer açma olduğunu görürsün aylıkta en fazla 45-50 arasında kanal çalışması yapar
Printable View
https://r.resimlink.com/c5vO9I02.png
karaduman ,
birde buradan bak aylık baktığında bunun düzeltme yer açma olduğunu görürsün aylıkta en fazla 45-50 arasında kanal çalışması yapar
İlk okuğumda, ben de "haydaaaa!!!" demiştim ama...
"Türkiye ve Azerbaycan'da mevcut alfabede bir değişiklik olmayacak. Diğer lehçelerle ortak olan 29 harfi kullanmaya devam edeceğiz."
https://www.trthaber.com/haber/gunde...mi-877750.html
Tabi mevcut iktidarın herhangi bir şey üzerinde; "Dilimize, kültürümüze, toplumumuza etkisi konusunda düşündüğü, yararımızı gözettiği" hususunda benim de şüphelerim var.
"Yaptıklarını yapacaklarının teminatı" olarak alırsak...
İnsan bir irkilmiyor değil.
ben size en iyisi 1998 ve 2008 deki yapıyı vereyim..
yahu dipten kalkmaya çalışıyor. daha ne yapsın? nasıl bir grafik çizsin?
10-20 yılda bir olan buhranlar yine tekrarlanır, büyük bir V ile reset de atabilir. o ayrı.
bu ihtimali sürekli düşünen adamın zaten viopla işi olmamalı. borsaya da mesafeli olmalı.
Altından çıkan akıllı para borsaya girdi heralde, ben bugün kü yükselişin açıklamasını bu şekilde yorumladım
Yok mesela "MACD = bilmem ne + bilmem ne / 2 çarpı bilmem neyin yüzde bilmem nesi ni karekökü" ile başlayan bir formül var mı. Mesela işlem hacmi düştü mü yada başka bir veri çıktı mı indikatör fiyattan bağımsız iniyo çıkıyor mu. Nasıl besleniyor. Bunun detayını merak ediyorum ben. Anlatamadım sanırım :Sad:
Mesela RSI formülü içinde işlem hacmi varsa fiyat yükselirken RSI düşen işlem hacmine bağlı olarak düşebilirse de hiç bir manası olamaz geleceği belirtme açısından. Yada geçen işlemlerin hızı mesela. Ne bilim ?
Ortada deli dana gibi dolaşan bir para mevcut, o enstürümandan çıkıp öbürüne biniyor, bizde seyrediyoruz deli para var bu işlerde
Acaba para akıllı mı deli mi çözemedim :kahkah:
Feyk soru değilse...
Örneğin:
Standart MACD = 26 günlük üssel hareketli ortalamanın 12 günlük üssel hareketli ortalamadan çıkartılması,
Standart RSI =
1-RS=Pozitif kapanışların ortalaması / Negatif kapanışların ortalaması
şeklinde hesaplanır.
2-RSI= 100 - 100 / 1+ RS (İlk 14 periyotta)
RSI (Relative Strength Index - Göreceli Güç Endeksi) indikatörü, bir finansal varlığın fiyatının aşırı alım veya aşırı satım durumunu ölçmek için kullanılan bir momentum osilatörüdür. RSI, belirli bir dönemdeki fiyat değişimlerini kullanarak hesaplanır ve 0 ile 100 arasında bir değer alır. RSI, genellikle 14 günlük bir süre için hesaplanır.
RSI hesaplama formülü şu şekildedir:
RSI = 100 - (100 / (1 + RS))
RS (Relative Strength), yani göreceli güç, şu şekilde hesaplanır:
RS = Ortalama Kazanç / Ortalama Kayıp
Ortalama Kazanç ve Ortalama Kayıp, belirli bir dönem içindeki yükseliş ve düşüş günlerinin ortalamasıdır:
Ortalama Kazanç = (Önceki Ortalama Kazanç * (n - 1) + Günlük Kazanç) / n
Ortalama Kayıp = (Önceki Ortalama Kayıp * (n - 1) + Günlük Kayıp) / n
RSI Değeri yorumlanırken genel olarak şu seviyeler dikkate alınır:
RSI > 70: Aşırı alım bölgesi, yani fiyatın aşırı alındığını ve bir düzeltme olasılığını gösterir.
RSI < 30: Aşırı satım bölgesi, yani fiyatın aşırı satıldığını ve bir toparlanma olasılığını gösterir.
Bu formülle RSI değeri hesaplanarak, bir varlığın fiyat hareketlerindeki aşırı alım veya satım sinyalleri analiz edilebilir.
indikatörün kimyasını boşverin..bunla para kazanamazsınız..
grafik vermeyecem..o kadar sözden sonra hala görmemişseniz ben de tuhaflık var..
Bu arada henüz 1 saatlik göstergeler bile "AL" vermemiş,
Hiçbir endeks Haftalık Pivotunun bile üzerine çıkamamışken...
Eskilerin sözünü hatırlatayım:
"Bir çiçekle bahar gelmez..."
Ya yine fake sorim. :) Cidden merak ettiğim bir konu idi. Neye göre yükseliyor düşüyor. Çok kişi bakarda arkasında ne gibi bir matematik döner bilinmez. Açıklamalar için teşekkürler.
Mesela RSI 14 günlük bir süre için hesaplanıyor muş. Demek 14 14 hesaplayıp arka arkaya ekleyerek bir grafik oluşuyor.Yükseliş ve düşüş günleri mesela ilginç. 20 gün düşer ama 0.20 0.30 düşer RSI dip dip gider sonra 3 günde yüzde 5 er 5 er alırlarsa RSI süper yanıltıcı olabilir bu durumda.
Şimdi karaduman ilginç bir bakış açısı getirdi. Grafikler yazdıkları dikkatimi çekti. Zaman zaman uyumsuzluklar oluyor ve bu uyumsuzluk larda vade uzadı mı güvenilir lik artar diye bilirim 5 dk lık grafiklerde 1000 tane uyumsuzluk çıkarken haftalık da 3 ama aylıkda 1 falan dır mesela .
Geriye dönük 14 gün( ya da kaç günlük kullanıyorsanız ) günlük kayıp kazanç yüzdelerini yazıyorsunuz. Kazançları topla 14 e böl, kayıpları topla 14 e böl. Sonra bu bulduğun sonuçları birbirine böl bu bulduğun sonucu bu satırdaki RS yerine yaz
RSI = 100 - (100 / (1 + RS))
Burası biraz daşa.. döndü rsı üzerinden:kahkah:
teknikçilere sorayım o zaman, belki şimşekler çakar..1980 lerden beri aylık bazda ( haftalık bazda benzer ama bazıları zorlanır diye basite indirgedim) göstergelere göre kaç yükselen trendimiz var..düşeni sormaya gerek yok zaten..daha da şeffaf anlatılmaz bu..
yavuz abi nerde yaw? kaç gündür yok.
bunları almanyaya götürecez deyip istanbulda bırakmışlar mı neyse işte öyle bir vukuat olmuş.
gelse de anlatsa, aslını anlasak :Sad:
:drunk:
Varmı Karadumandan başka 5500 pıst 100 bekleyen kayıtlara geçsin
bozkurt burayada nıck ni koy istiyorsan:)yanlış hatırlamıyorsam arka sayfalarda 1.5-2 sene ayı piyasası bekliyordun.
Eksi kapatti benim kağıt[emoji2937]
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben geride yazdım...
1-KKM'den çıkanlar/çıkacaklar için,
2-Olursa... Gelecek yabancı için, USD bazında pahalıyız...
Haaa! Bunu endeksi USD bazında basarak da yönetebilirsin, kurda TRY aleyhine köpük yaratarak da...
hazırcı olmayın ..1980 ler den bu yana aylık bazda ( uzun vade) göstergeler kaç yukarı trend göstermiştir ? yok mu bilen..
KARADUMAN abinin öngörüsü ona bişii diyemem, saygı duyarım. Olur mu tabi ki olabilir, borsada olmaz diye bişii yok.
Nickimi bugün kurtardım, gerisi beni ilgilendirmez
Ayrıca 3 sene içinde 54 cent beklentim devam ediyor ama o konuda nicki masaya koymam, tutarsız bir öngörü
Ama
Aralık vade sonuna kadar 8500 kırılmaz, için nicki koydum masaya
Bakalım nolcuuk :kahkah:
meseleyi kim bildi kim bilemedi..
teknik analiz varmı yokmu tartışmasının dışında.
boş bir egoya göre yürüyor.
endekste orta uzun vadeli öngörün gerçekleşebilir. hisse taşıyorsan sorun yok.
viopta orta vadeli öngörün yine gerçekleşebilir ama ikitane devre kestikten sonra gerçekleşir oku yersin bu kadar basit :)
o % 15 lik zararı çıkarman aylar alabiir. mesele çöp o bakımdan.
hissede değil değil % 15 endeks % 30 düşer .. bi ok olmayadabilir. hatta hissen o süreçte yükselebilirde.
konu viopsa boş tartışma özünde demek istediğim.
%10 viopta yiyip sonra öngörüm gerçekleşti diye geçmiş yazılanı alıntı yapıp bildim demek komik yani.
buradan kimseyi kast etmiyorum
tıvıtır hüstatları gibi hep bildim tartışması viopta işlemez. bu nedenle boş mesele. :drunk:
ilk çıktığında yazmıştım
ben BAHÇELİ'yi haklı bulmuş ve bunun TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin yararına olacağını yazmıştım. (20-30 sene sonrasını düşünerek )
görüyorsunuz... yine ben haklı çıktım...
bir iş Türkiye'nin yararına ise....
onu engelleyen mutalaka bulunur.
kimdir engelleyen ? :yahoo:
o kadarını yazamam :one:
bist % 700 yükseldi.
hangi birimiz öngördü.. boşuna mavra dönüyor yaw. :he:
olay egodan farklı beya..viop miop bilmem..trend kovalarım..ucuz oldummu çökerim hisseye..en az 1 yıl tutarım..şimdi tutacak hisse olmadığı için laflıyoruz..hangi hisseye baktımsa nerdeyse % 40 düşme potansiyeli olabiliyor..gönder bir hisse çizelim ciğerini..var mı %40 dan az düşer diyebildiğiniz hisse..şak şak yatıralım masaya
Herkesin dediği çok mantıklı...
Ama ''Borsada mantıklı düşünen kaybeder'' BABO sözüdür.:)
abey mesele böyle dönüyor ama..
yani işin psikolojik durumu bu şekilde ilerliyor.. dedim ya öndgörü meselesinden uzaklaşıyor konu ayrı ego dünyadasında tartışılıyor.
buradaki kimseyi kast etmediğimide söyledim.
çoğu tartışma öyle.. saniye başı para katlayanlar var görmüyonmu :he:
endekisin 100.000 lerde olduğu zamanlarda 2020-2021 'dir herhalde
burada birisi grafik paylaşmış idi
ta o zaman grafik hedefini 900.000 olaraak paylaşmıştı
4 sene daha geçti... bu sene gördüğümüz tepe, o kanalda biryerdir herhalde
eski tarihlerden birkaç yükselen kanal çizmişti,
endeks 2010-2020 arasında 10 sene yatay dururken, kanal çizgileri emin adımlarla yukarı ilerliyorudu
Kaynvalide üşenmeyip ( torunlarını düşünerek ) AB vatandaşı oldu 3 (veya4 )yılın sonunda.
Öle olunca bir Bulgaristan ziyareti yaptık el mecbur.
Uçak korkusu otobüs yolculuğuna sebep oldu....
Uyuyakalmışım .İstanbul yerine Bursada indik.Otogarda 7 saat pinekledik.
haliyle fırçayı da yedik 7 saat boyunca.:)
Ama demiştim ...trenle dönelim deye..( trende otobüsde aynı fiyatdı yaklaşık (70 leva)
not:Muhtemelen ucuz sayılabilecek bir gezi oldu.
35euro*2 yol + 0,8 eur*2 ( peynirli pide).bide çay içtim ama fiyatını unuttum.
Borsa da palayı ütene kadar tasarrufa devam ..:)
Saygılar sn el Turco dostum
not:sonradan jeton düştü.
Sofya için otobüs bileti aldık emme bizi Haskovo(Hasköy)'de bıraktı.:)