Ya seçimden önce ya seçimden sonra ortalık illa ki karışır illa ki geçer diye düşünüyorum ben. Tabi benim ne düşündüğüm önemli değil çünkü ben uzman değilim. Ancak uzmanların da neredeyse hepsi karamsar zaten. Teknik olsun temel olsun neredeyse tüm analizlerde orta vadede tablo iyimser değil. Benim okuduklarımdan dinlediklerimden anladığım 1-2 ay daha belki iyimser hava esebilir, 1-2 yıl sonra belki ekonomi daha iyi olabilir, ama 2019'da işler karışacak. Görüşlerini gerçekçi bulup dinlediğim uzmanların geneli hep bu yönde yorumlar yapıyor.
Eskiden dolar ve faiz kafa kafaya gelebilir diye hesap yaptığımda faizde kalayım o zaman dolara gerek yok diye düşünüyordum. 1-2 yıl artıda olmam da bu düşünceyi kemikleştirmişti. Sonra dolar yükselmeye başladı farkı kapattı, neyse hala başa baş sorun yok dedim, sonra bir vurdu tam vurdu, faiz solda sıfır kaldı. Aynı durum tekrar yaşanırsa aynı zararı görmeyeyim diye en azından %50-%50 bölme taraftarıyım kendi adıma. Kafa kafaya gelecekse bile veya biraz zararlı çıkacaksam bile yine de birikimimin yarıya yakını dolarda dursa daha iyi olacak diye düşünüyorum sigorta niyetine.