İlahi genç Ahmet..:cool:
Bırak onlara ne olacağını da, önce sen kendi derdine yan..:kahkah:
Printable View
Brent Petrol ilk önemli kırılım olan 78 $ ı yukarı kırdı. Şu an 79.23 $. Diğer önemli kırılım 80 $. Eğer orası da kırılırsa...
Kasım ayı çok önemli tüm dünya İrandan petrol alımını durdurursa çok çok yukarı petrol fiyatları dillendiriliyor. Dün itibarı ile buna ilk uyan ülke olan Güney kore açıklamasını yaptı. İrandan petrol alımını durdurduğunu açıkladı. Bugün yüzde 2.46 çıkan bir petrol gördük.
Bu artış 80 $ doları yukarı kırar giderse, benjami de nasibini alır.
Bence faiz ve enflasyondan ziyade dolarcılar))) petrole bakın.
Yatırım tavsiyesi değildir.
dolardaki artışı kabul etmiyordur o. altındaki artışı kabul ediyordur: https://www.gramaltin.com/resim/yazi...t-zeybekci.JPG
Ortada sadece doların artışından kredi ödemeleri zora giren çok fazla şirket var..Bunlarda bankalarla masaya oturup yeniden yapılandırma yaptılar .Mevcut kazançları ile borçlarını ödemeleri çok zor ama bankacılık da başlaması muhtemel kriz ötelenmiş oldu. Haberlerde gördüğümüz gibi bankalar tahsili mümkün olmayan alacaklar için ipotek edilmiş tesisleri bünyelerine katıyorlar (şeker piliç , otel vb )
Dolar buralarda yataya sarar başını kaldırmak gibi bir niyeti de yok...TRY borçlar enflasyon altında hiç edilerek sadece döviz cinsi borçlar kalacak gibi duruyor.....Döviz kazanmayanlar eninde sonunda gümler ama gelirlerinin %50 ve fazlası döviz olan borçlu şirketler bir şekilde kurtulabilirler....
Hane halkına şu ana kadar sadece zamlar yansıdı işsizlik problemi henüz oluşmadı ..2019 ilk çeyreğe kadar işsizlik sorunu oluşmaz ise kriz derinleşmez diye düşünüyorum.....
Benim yaşlı beynime takılan sorular ;
1. Merkez yüklü faiz artışı yapacak olsa, TL. mevduat stopajları neden düşürülsün ? Dolar mevduat stopajı neden artsın ?
2. Madem faiz artacaksa, kamu bankalarına ikide bir gece yarısı neden kedi girerek düşükten dolar sattırsın ? Faiz artınca dolar düşer nasıl olsa, ne gerek vardı , gece yarısı operasyonlarına ? Şahsen ömrümde hiç mesaiden sonra bankada dolar kaç tl. diye bakmadım.
3. madem faiz artacaksa , dolar düşecekse vadeli dolar kontratlarına neden gerek duyuluyor ?
4. Madem merkez faizi artıracaksa , AVM kiralarının doardan TL. ye döndürülmesi için çalışmalar hızlandı ?
Çok fazla deli sorular var ama çoğunu dillendiremiyorum. Sonuç olarak şahsi düşüncem faiz artırılıyormuş gibi yapılacaktır. Katılım bankalarına müşteri gerek.