Tabi faiz artışı, ovp ve yarın itibariyle 3.çeyrek bilançolarında görünecek son gün kuru. Mecbur gelene geçene verdi doları.
Printable View
Tabi faiz artışı, ovp ve yarın itibariyle 3.çeyrek bilançolarında görünecek son gün kuru. Mecbur gelene geçene verdi doları.
Bu doların neden düştüğünü;bu forumda sürekli yazıp- çizen ve neredeyse forumun ev sahibi olan ayhan bey bilmezse hiç kimse bilemez. Eminim kendisi biliyordur ve yazamıyordur. Olsun biz kendisini çok seviyoruz ve derinden izliyoruz.
Ben ben biliyorum. Biliyırdum ama unuttum :)
Düşebileceği yer belli.
Tüketimi bırak dışa bağlılıkta finansal anlamda dahi bağlılığımız belli. Visa+Mastercardı kapatsalar ülke yarın suriye olacak hala dolar molar...
Elimizde satabiliyor olduğumuz tek şey, insan gücü.
Onunda kapasitesi dolar üzerinden asgari ücret X çalışan nüfus.
Ülkenin geneli çok uyuduğundan sürekli rüyalarda.
Çalışma saatini afrika seviyesinde satan insanların olduğu ülkenin insanlarının küçük rüyaları...
Ekonomi konuşmak gerçekten abesle iştigal. Dolar hele ütopya. Dibi 5.5 tepesi sınırsız işte, alışmak lazım:hi:
Keşke yine 2 olsa...
27.9.2018 tcmb fonlama verileri
Toplam likidite açığı: 165 milyar TL
İhale yoluyla repo : 156 milyar TL
Kotasyon yoluyla repo : 9 milyar TL
BIST o/n : 6 milyar TL
Ağırlıklı fonlama faizi: %24.08
Merkez bugün de 155 milyar TL 'nin üzerindeki her likidite açığı meblağı için bankalara yokuş yukarı depar attırmış.
Merkez bu devasa likidie açığını zaten %24 ile fonluyor. Ancak bu parayı verebilmek için teminat istiyor.
Mevduatçı ise bankaya parasını yatırdığında bankadan herhangi bir teminat istemiyor. Sadece mevduat cüzdanını bastırıp çıkıp gidiyor.
O nedenle mevduat banka için daha değerli. Bankalar bu avantajdan dolayı mevduata merkezin fonlama faizinden (%24) %2-3 puan fazla faiz vermeyi uygun buluyorlar. Çünkü bu parayı almak için teminat vermeleri gerekmiyor.
Ayrıca 2.5 Trilyon TL'lik piyasanın 2.1 trilyon TL'si mevduatçılar. 170 milyar TL'si tcmb, kalanı ise bankaların özsermayeleri. Yani bankalar ana kaynakları olan mevduatı desteklemek zorunda.
Ancak son haftalarda piyasada bir anomali oluştu. %24'ün üzerine bankalar %2-3 prim vererek mevduat faizi fiyatlayacağına anormal bir şekilde ek prim %5-%6 hatta 1-2 gün boyunca %7'lere çıktı.
Bu bence merkez bankasının şok faiz artışının yarattığı artçı sarsıtıdan kaynaklandı. Etraf bir sarsıldı.
2 gündür yaşanan faizdeki *düşüş* aslında işte bir anomali sonucu %31-32 lere fırlayan ve %7'lere kadar primlenen faizin doğal dengesine dönme sinyali. Yani bence faiz düşmüyor zaten yüksek olan seviyesine dengeleniyor.
Sadece anomali denge yerine oturdukça ortadan kalkıyor ve merkez bankasının fonlama faizi ile piyasa faizi arasındaki fark tekrar normal değerleri olan %2-3'lere doğru dengeleniyor.
Ekonomi yönetimi için ABD li McKinsey ile Danışmanlık anlaşması yapıldığını Damat açıklamış...Tarih 27 Eylül ....Konu hakkında bilgisi olan var mı?
Mckinsey ile pek çok projede çalıştım. Akıllı, zeki insanlar mutlaka faydaları olacaktır. AMA you are as good as your weakest link diye bir deyiş vardır. Türkiye'nin ekonomisinin toplaması için olmazsa olmaz 1. şart Tayyip Erdoğan ve ekibinin görevi bırakması artık. Böyle bir ortamda ne parası olan yatırım yapar ne de kafası çalışan iş yapmaya çalışır. Kabile devletine döndük, bütün ülkeyi lise mezunu adam, aile fertleri ve ondan nemalanan adamlar kontrol ediyor.
renault'dan üretim durdurma kararı
https://eksisozluk.com/renaultdan-ur...arari--5798332
Malum ayın 3’ü yani enflasyon açıklama tarihi geliyor!
Analist tahminleri ortalama %3,5 artış yönünde..(TÜİK e gene makyaj işi çıktı😜)
Dolar yüksek enflasyonu ‘satın alacak mı’ göreceğiz!
Eğer alacaksa bugün öğleden sonra yönünü yukarıya çevirmeli diye düşünmekteyim..
Bakalım bunun tedbirini nasıl alacalar/aldılar !!!
%2 den fazla enflasyon rakamı beklmiyorum tuik sağlam ve sıkı çalışıyor
Bu baslikta dun bir tartisma olmustu, Amerikan ve Turk cocuklari karsilastirilmisti. Baslikla alakasi yok ama onemli oldugu icin bende yazmak istedim. Kusura bakmayin. Konu cocuklari yetistirme tarziyla alakali oldugu icin bence onemliydi.
Bir katilimci, Turk cocuklarinin yuzlerinin parlak, daha saglikli oldugunu, Abd cocuklarinin ise donuk ve sagliksiz olduklarini yazdi. Cok yanlis.
Abd cocuklari; soguk kis gunlerinde bile yaka paca acik, camur icinde birbirleriyle bogusur dururlar. Ayni yerde 10 cocuk gorseniz, bunlardan biri Turk cocugu olsun, 100 m ilerden hangisinin Turk cocugu oldugunu anlayabilirsiniz. Ayaginda botlari, ustunde kabani, basinda bere, boynunda kaskol olan Turk cocugudur. Ustu basi tertemizdir. Amerikan cocuklari camur icinde birbirlerini hirpalarlar.
Annesine yada babasina "hava soguk, cocuklarin ustu basi islak, camur, hasta olmuyorlar mi" diye sorsaniz, size soyle cevap verirler: "Hayir, hastaliklar virusler ve mikroplardan olur, soguktan ve camurdan hastalik gelmez, aksine daha direncli olurlar."
Yani yetisme sartlari cok farklidir. Bir Amerikan cocugu 17-18 yasina geldiginde, artik hayatla basbasadir. Ama bir Turk ailesinde bir cocuk, 40 yasina gelir, halen anne babasindan harclik alabilir.
Hep teknikçiler yüzünden :) …5,80 dediler dediler al sana 5.97 :) ... Hisselerde maliyetlenme mantığından tekniğe inanırımda Dolar a inanmam...Dünya ve Ülke dinamiklerinden bir yılda 200 Milyar Dolar bulmamız gerekirken, o kadar para yokken hangi Teknik mantığıyla 5.80 i görüp 8-9 lara fırlayacak mantığın almıyor...yinede 5.80 dediler diye 6 dan girdim,tennikçi 8-9-10 ne derse %5-10 alttan satacam...Neden derseniz hisselerde tam hedefimi ne koyduysam %5-10 kaçırırdım...Bende böyle bir teknik geliştirdim ;)
'Çinliler, Kanal İstanbul'a talip' iddiası: 30 milyar doları hemen getirecekler
https://sptnkne.ws/jCSd
Merkez Bankası Banka ve Para İstatistikleri'ni yayımladı. Vatandaş bir haftada 452 milyon dolar aldı.
Yurtiçi yerleşiklerin kıymetli maden dahil yabancı para mevduat ve fonları 21 Eylül ile biten haftada yaklaşık 1.24 milyar dolar artışla 154.28 milyar dolar oldu. Vatandaş bir haftada 452 milyon dolar ve 142 milyon dolar değerinde euro aldı.
Sözcü'nün TCMB verilerinden derlediği habere göre, 21 Eylül ile biten haftada bireylerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 1.13 milyar dolar artışla 89.4 milyar dolar olurken; kurumların ise yaklaşık 113.5 milyon dolar artışla 64.9 milyar dolara yükseldi
maliyet düşürüyor vatandaş:)
haberi okuyamadım ama çok saçma 30 milyar doları neden hemen getirecekler
getirip ne yapacklar
7-8 yıl sürecek bi inşaat için tl ye çevirip mi halkbankasına yatıracakalr yoksa dolar olarak mı yatıracaklar
neden halkb derseniz bir taşla 3 kuş
30 milyar doalr getir doalrı düşür
kanal istanbulu yap
halkb yi zordan kurtar:)
haberin esas amacı aşağılarda yazılı:
"Çinli firmaların, 30 milyar dolarlık taze dövizin Türkiye'ye girmesi halinde kur ve faizlerin hızla düşeceği, dış borç ödemelerinin rahatlayacağı ve kriz havasının dağılacağı gibi avantajları barındıran tekliflerinin kabul edilmesi durumunda toplamda..."
Yahu ne günlere kaldık, bir ara arap parası geliyordu, o ihtimal bitti sonra katarlılar getiriyordu cıks olmadı, şimdi çinliler.
Gelcek edecek medecek...