Hesabım bile yok üstadım :)
Printable View
Fonların ay ay getirilerini inceleyebileceğimiz bir platform var mıdır acaba?
Teşekkür ederim, ancak tam olarak aradığım bu değil. örneğin; ocak %1,3 şubat %-2 mart vs gibi ay ay oranları görebileceğim tablo gösterimi.
Pazartesi hisse ağırlıklı, özellikle BİST 30 ağırlıklı fon alınabilir, önümüzdeki hafta getirileri iyi olacak gibi.
Daha önce hiç yapmadığım bir işlem Sn.NewsTR. 1 aylık sürede %4 gibi bir kazanç PPF'ler ile karşılaştırdığınızda cazip gözüküyor. İşlem ayrıntılarını yatırım danışmanından öğrenmek gerekli . Cuma soracaktım fakat vaktim olmadı. Cuma kapanış 7.81 olmuş bu arada getiri %3.9'a düşmüş oluyor bu durumda.
Hisse senedi işlemlerinde alış ve satış T+2'de gerçekleşiyor evet. Fonda kör fiyatla işlem yapıyorsunuz o kısım tedirgin ediyor insanı. Alış emri verdikten sonra düşsün istiyorsunuz. Satış emri verdikten sonrada yükselsin de yükselsin istiyorsunuz. Böyle de bir heyacanı var :)
Myfinans alemsin, algi mi yapiyorsun , olta atip milletin dusuncelerini mi ogrenmek istiyorsun.. harbi senin portfoyun nedir ? Onceki iki mesajin ile sonraki iki mesajin birbirinin tam ziddi ekonomik bilgilerin guzel lakin bir onceki dedigin digerini aninda notrlestiriyor :))
Valla hiçbişey yapmıyorum, şu ekonomik ortamda doğru yön bulanı tebrik ederim.
Daha düne kadar S-400 yaptırımı bekleyenler bugün sabah uyandılar bir baktılar ki ne yaptırımı, tam tersine övgü var Türkiye'ye.Dolar 15 kuruş düşmüş serbest piyasada.
Gelişmeler 1 saatte değişebiliyor.
Bizde burda tatil günü fikir jimnastiği yapıyoruz.
El elden üstündür, iyibir fikri olan varsa istifade ederiz.
Bu piyasada kimsenin sozunu dikkata almayin.
Kendin biliyorsun gome bilirsin bilmezsen kendi isine bak!
Piyasalar kapalı 15 kuruş nerde düşmüş ki, ing şu an 88 satarken 69 alıyor kapalı piyasalarda normal marj, abd tarafında değişen bir şey yok satan boşa satar, yaptırımlara kongre karar verir onların tavrını görmek laxım 5.72 altını beklemiyorum ama milleti panikletmek için görülebilir oralara gelirse biraz daha fon satıp dolar alacağım ben.
hafta sonları zaten düşükten işlem yapar döviz büfeleri bugüne has değil öyle olsaydı bankadan şu an 69 dan alabiliyorum onun da 59 filan olması lazımdı,piyasa derken fx ve bankaları kast ediyorum,pazar gecesi açılış belli olur tahminimce 75 civarı açar 72 lerden destek bulur.yarın göreceğiz.
İng 5.69-5.88 kapalı günde FX bile açık değilken hiçbir bankadan 5.69 bulamazsın .
cümlem düşük olmuş kusura bakmayın 69 dan bankaya satabiliyorum demek istemiştim 88 den banka satıyor.eğer şu an piyasada dolar 69 ise ingden de bunu görmek lazımdı 5.59 a filan banka kurunu düşürmeliydi ama cuma kapanışı neyse şu anda da o,pazar gecesi açılış kaç olur bilemem ama tahminim 5.70 altına sarkmayacak.
Sn. Yuji tablolarına grafik eklemek için bakacaktı. ( bu arada tekrar kensisine teşekkür ederiz, emeğine sağlık)
PPF fon tablosunda geçmişe dönük grafik olursa son zamanlarda düşüş trendi mi var yükseliş tendi mi var mukayese edip giriş ve çıkış kararı vermemiz çok daha kolay olabilir.
Şahsi görüşüm, ppf lerden kısmen değişken fonlara taşınma zamanı geldi. Bünyesinde belli ağırlıkta hisse bulunduran ama riski çok yükseltmeyip, tahvil fon ters repo gibi türevleri içeren ve dönem dönem bunların ağırlıklarını bizim adımıza profesyonel olarak değiştiren fon tiplerini denemeye başlayabiliriz. Geçen hafta ortası getiri oranları düşmeye başlayınca FIL den GPG fonuna full geçiş yaptım, temmuz ayı dönemi için 1 aylık bantta sonucu paylaşırım sizlerle.
Forumdan takip ettiğim kadarı ile değişken fonlardaki T+1 ,T+2 süreleri bazı arkadaşların aynı gün likite geçebilme isteklerine uymuyor, haklılar da, emlak, araç vb...fırsatlar gelince anında yapıştırıp almak isteyebilirler.Belki %50 /%50 bölüştürüp kaparo, ön ödeme gibi çözümlerle işlerini yürütebilirler. Hepberaber daha fazla kazanabilmek için neler yapabiliriz? Cevaplarınızı yazarsanız sevinirim..
Kredi kartı faiz oranlarına indirim yapıldı.Piyasa yavaş yavaş faiz indirimine alıştırılıyor.Ppfden çıkıp hangi fonlara geçmek lazım.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar açılış 5.735 5.70 altı beklemediğimi belirtmiştim dolar kuru uzun zamandır sakin bir bakıma s400 olayı fiyatların içinde idi, hafta sonu döviz büfeleri ucuzdan dolar kapattılar yarın 5.70 altına kısa süreli sarkabilir elbet ama bence bu mesele burada kapanmadı s400 için abd bugüne kadar yaptığı açıklamaları bir kenara atamaz.