yuru serco kim tutar seni...
hangi fk dan bahsediyon...piyasada tek islem makarna un ekmek alim satimi...
Printable View
yuru serco kim tutar seni...
hangi fk dan bahsediyon...piyasada tek islem makarna un ekmek alim satimi...
kar etmeyen sirketlerin fk si mi olur serco?...
Krizlerde ikili dip yada donuslerde uyumsuzluk beklentisi gayet normal .. bundan once bu sekilde oldu deyip bundan sonrada boyle olacak diye beklentiye girmek dogru degil aslinda .. bendede ikili dip beklentisi vardi ve %40 nakitte kaldik .. simdi ikili dip bekleyenlere sunu sormak lazim . daha oncekilere bakiyorsunuz peki daha oncekilerde alinan kararlar 1 dipden sonramiydi ? 2 dipden sonramiydi kendime de sordum ayni soruyu cevabini bulmak icin biraz arastirmaya calistim ama SIKILDIm biraktim 2 li dip bekleyenlerin ilk once MB 1 dipden sonrami yoksa 2 dipden sonrami harekete gectigi cok onemli
burda onemli olan 100 kisinin short demesi yada senin long demen onemli degil . gayet normal seyler . sen dogru tercihi yapti isen zaman sonunda karli olan sen zararli olan 100 kisi olur .. sen karli cikarsan sen dogru tercihi ve ongoruyu yapmis olursun 100 tane shortcu da dogru tercihi yaptigini iddaa eder ama alavare dalavare var o yuzden dusmedi yazar gene kendi actiklari pozisyonlarin ve tercihlerinin dogru oldugunu ama dis etkenler yuzunden yanlis hale geldigini savunurlar
forum kuralları dahilinde yazımı yazarım.. seni enterese etmez.. anlaşılan insanların temkinli olması yönündeki yazılar hoşuna gitmiyor..
ben kimseye long ol veya short ol demiyorum.. ama sen sadece long yönü işaret ediyorsun..bir kaç ay onceki fiyaskon bu sayfalarda kayıtlı.. herhalde buradan da çok açık ortaya çıkıyor bazı şeyler..
Ben doğru yanlış derdinde değilim para kazanıp kaybetme derdindeyim.. Piyasa ocakta da daha öncede 1 milyon olacak dedik hisselerimi taşıdım baktık 125 bin geçilemedi 116 binde 70 bin karı bırakıp stop olduk 82 bin kırılsın gene stop oluruz.. Ama bu kadar karşılıksız paranın gereği 1 milyon endekstir diyorum. Bunu bugün demedim fed trilyon dolarları savurmaya başladığında dedim 18 19 martta sadece fede güvenip dedim
Dogru diyorsun, 2008 krizinde fed faizleri sifira indirene kadar bile kaç toplantı geçti. Qe1, qe2, qe3 diye devam etti daha yavaş aksiyon alindi. Bu sefer tecrübeli davrandılar ve hızlıca sıfır faiz ve sınırsız para. Üstüne birde daha önce yapılmayan helikopter para olayı çıktı.
Normal şartlarda ımf ve ABD den swap üzerinden anlaşma sağlamaya çalışılıyorsa ,
Merkez bankasında rezerv sıfır demek ,
ımf yi iç siyasette anlatamayız diye ABD ye gidiliyor herhalde peki ABD nin ilk şart tı s400 olur bana göre nisan bitiyor .
İki seçenekten biri seçilecek anlaşılan.
Yanlış anlamada sen 1 milyonluk pozla viop da pozda gezersen değil servetini almayı, seni ömür boyu ödemeyeceğin borcun altına sokarlar.. Hissede poz alırız ama kaldıracın ne anlama geldiğini işin ciddiyetini daha çözememişin.. Kimseye yedirmezler.. Yiyemezsin dedim ezelden beri viobu zorlamayın
Gunun en guzel yorumu. Pc de olsam itibara bogardim seni
artık kaç lirayla poz açıyorsa.. herhalde 3-5 kontrat veya fiziksel karşılığı 50-100 bin tl yi geçmiyordur..
burada 1 milyon tl ve üzeri fiziksel büyüklüğü poz açan bir sürü adam var.. bu adamlar şakşakçıların gazına gelip tek yöne şartlanırlarsa (long veya short) batarlar.. ama 3-5 kontratla oynuyorsan sana her yer paris..
Bugun garanti tahtasını bademler aldı ,
8,40-45 arası ortalama yaptılar,
Burada yazılana göre hareket edip pozisyon alıyorsa batmayı haketmiştir
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Para çoksa en fazla %80 daha yukselir Dow.. Bir sene sonra hiperenflasyon başlar ve hiç bir akıllı yatırımcı yuksek enflasyonda fk 50 olan hisseye girmez. Yatırdığın parayı 50 senede amorti ediyor! Kimin aklına yatar ki bu? Bu sefer bir anlık da olsa gayrimenkul ya da başka enstrumanlar hareketlenecek ama çok anlamsız olduğunu balon olduğunu görecekler çöküşe gitmektense karşılığı olan bir şey satın almaya başlayacaklar: SADECE ALTIN
Geçen TV de bir ekonomist konuşuyordu, toprağın üstü insanların altı devletindir diye.
Madencilik önemli bir alan, çoğu yer araştırılmamış, her 10 km de bir sondaj yapıp her yeri araştıracağız dendi ilerleme var mı bilmiyorum. İşsizlik olur ise istihdam sağlayacak bir alan olabilir.
Kimsenin anlamadığı ya da anlamak istemediği şey bu bir finansal kriz değil. Bu çok çok farklı ve büyük bir kriz. Dünyada bir çok yerde üretim durmuş durumda, işsizlik rakamları her yerde neredeyse minimum %20 işsizlik olacak, bazı yerlerde bu işsizlik rakamları %30-40 lara kadar çıkacak. Basılan paralar işçi çıkarılmasın diye üretimi duran şirketlere maaşları ödensin diye verilecek. Altının bir anlamı dahi olmayacak.
FED’in sonsuz para saçacağına inanmak aptallıktır. Sonsuza kadar para basarak hiç bir şeyin çözülemeyeceğini merkez bankaları da biliyor. Fed bunu yaparak rezerv para özelliğini kaybedeceğini bilir ki kaybetmek istemez. Her şey kendi dinamiğinde devam eder. Endeks kötü ekonomilerde düşer, umut ışığı görüldüğünde ise yükselir.
Umut fakirin ekmeği, ye Sercannnnnnnnnn ye.
Önce buranın bi oyun değil bi yatırım yeri olduğunu öğreneceksin sonra geleceksin.. Sonra milyonluk poz açan varsa bizim alsancakta çok var o hayalle bu piyasaya gelen.. İstediğini dinleyebilirler.. Esas onlara her yer her poz paris.. Ama iki yönede milyonluk portföye ekmek yok viopta tamam mı?
Abcd ye gunun en guzel yorumu demistim ama bu ondan daha guzel.
Bu bir kriz degil, bu bir sok!
2008 bir finansal krizdi ve para basma yeni ve denenmemis bir seydi ama bu kriz bir finansal kriz degil, tum dunyaya yayilan belkide dunya sistemimi degistirecek bir sey
Hatta bu olaydan sonra yeni bir milat, yeni bir cag baslayacak diyenler bile var.
Bana gore viopun en iyi oyuncusu sensin
Yani Kirazdan bahsediyorum.
Gormusken bir ihya edeyim dedim
Olayburda bitiyor . daha oncekilerde belki hamlelerde gecikme olmus olabilir . kesin bilmiyorum kesin bilen birisi varsa bizi aydinlatsa cok iyi olur onceki krizlerde MB ne zaman hamlelerine basladilar .. Devir artik 2008 devri degil dunyada bir cok sey degisti
Gecen gun yazmistim . Suan butun ulkelerde onlemler var insanlar sokaga cikamiyor . benim bu isten realde bir zararim varmi . kesinlikle hayir aksine Ocak ayindan beri kendimde ciro ve kar oraninda %30 artis var.. Simdi alfabet bu isten cok zararli mi cikicak bana gore HAYIR . Ben Hissede degilim . daha once yazmistim garanti 1 euro fiyatlarina gelirse alirim diye o fiyatlara geldi ama elim gitmedi almaya %60 kaldiracsiz emtiadayim .. ikili dip olayina giderse %40 ekleme yaparim beklerim ikili dip yapmaz ise o zaman %40 ile ortam biraz duzelmeye baslayinca hisse alirim .. benim icin onemli olan tek bir sey var pozisyon sonrasinda $ bazinda %20-30 kar edebiliyorsam ne mutlu bana %100 mus %200 mus oyle bir beklentim de yok zaten. suan emtiadayim guncel tutar ne kadar oldugunu bile bilmiyorum aldiktan sonra hesaba ya 1 sefer girmisimdir yada 2 sefer . vadem 3 yil , dusundugum fiyatlara erken gelirse miss ha erken gelmez ise sorun yok 3 yil o hesaba girmem zaten
ben yatırım yeri ve gerektiğinde oyun yeri (yatırım + spekülasyon) olduğunu gayet iyi biliyorum.. sen 3-5 kontratla (bugün yanılmıyorsam 2 kontrat demiştin endeks long) filan burada insanları tek yöne şartlıyarak eline ne geçecek merak ediyorum.. amaç ne ? senden başka nerdeyse kimse "tek yön" ısrarı yapmıyor.. herkes de bir temkin var.. ki borsa terbiyesi ve tecrübesi de bunu gerektirir zaten.. ama sende bu temkin yok.. gaza gelme anahtarını alırlar..
Dün gece BBHT de Prof. Asaf Savaş Akat vardı, son kısmına denk geldim, kapitalizmin sonu geldi diye çok fazla yazı varmış, her görüşten kişi kapitalizmin sonu geldi artık bizim görüşümüzün sırası diyormuş.
Yani bu kişi ciddi birisi, bu kriz değişik bir kriz bence de, ama normal bir kriz olmasını istiyorum.
iyimser olmanız haklı olduğunuzu göstermez, herkes iyimser olsaydı spek tersini yapar 65bine kadar verirdi. iyimserler de olacak kötümserler de. Akıllıyım kazandım sen aptalsın diyorsun ama insanın içinde iyi kötü dengesini kuracak akıl olmadığında o iyimserler tamamen parayı batırabilir ama kötümser asla parasını sıfırlamaz fakat az kazanabilir.
Bu işin sonunda fakir daha fakir zengin daha zengin olacak. İşin aslı bu. Kapitalizmmiş monetarizmmiş farkmaz.
Maldamısın kardasın. Nakittemisin zarardasın.