bugün de sepetimin maşallahı var :) nazar boncuğu gerekli :)
Printable View
bugün günlerden sasa hekts aksa :kalp::kalp::kalp:
bu 3 hissede onbinlerce , hatta sasa da 150 bin yatırımcı var erdemoğlu açıklamıştı genel kurulda , ve bu 3 hisse son 1 senede 4 kat yükseldiler..
yükselirken de oyle kolay kolay al satçılara kazandırmadılar alım fırsatı vermediler ..
gerçek yatırımcı olanlara yani elinde sürekli tutanlara bu mantıkla yatırım yapanlara kazandırdılar kazandırmaya da devam ediyorlar..
bu qoduğum hissesii ise yıllardır tek başardığı al satçılara kazandırmak ..
hırsızlar sizi.
yatırımcı düşmanları
dolar 1 senede 2 kattan fazla yükselmiş..
herşeye en az 3 kat zam gelmiş , herşeyin fiyatı en az 3 kat yükselmiş ..
ilerde bilinmeyen vadede bu hisse yükselse bile benden bu sözleri hatta daha ağırlarını duyacaksınız
çünkü bu hisse hiç bir zaman yukardaki 3 hisse gibi gerçek yatırımcı hazzını yaşatmadı ..
hep bir vurgun hırsızlık hali, al satçılara kazandırma hareketleri yaptı
ilerde bilinmeyen vadede eğer bu hisse yükselirse bile gelip buraya bana laf atacak olanlara en ağır şekilde cevap vericem .
kimse bana bu hisseyi savunamaz bu satten sonra.
En agir sekilde cevap verecekmis!
Sen degil misin, hisse 8'lerde iken gece gunduz hisseyi kotuleyen yazilar yapistiran.
Sonra 1,5 sene icinde hisse 80 lirayi gorunce, gece gunduz, alakali alakasiz siber guvenlik haberleri yapistiran ve uzay hedefleri veren.
Sen degil misin, hisse 60'larda iken, 8'lerde yazdiklarindan dolayi ozur dileyen.
Sonra sen degil misin, hisse tekrar diplere gelme asamasinda, gece gunduz buraya tekrar negatif yazilar yapistiran, alakali alakasiz guzel ornekleri bu foruma yapistirip moralleri daha da bozan.
Kimsenin hisseyi savundugu yok. Elimizde var ve bekliyoruz ve senin gece gunduz negatif yazilarina katlaniyoruz, katlanirdik daha da ama sen sopani simdi durduk yere neden bize cevirdin anlamadim. Ustelik sinirin, ihtimaller uzerinden. Nasil bir ruh halindesin merak ediyorum. Bence buralardan uzak durman lazim..Ha gorev geregi yapiyorsan diyecek bir sey yok.
Agir cevaplarini da dort gozle bekliyorum.
Yatirimci tavsiyesi degildir.
Adamin kaleminin dengesizliginin de, bizim umitlerin en yuksek oldugu zamanlara denk gelmesi pek ilginc. Kardesim, sirkette cook buyuk degisiklik olmus, pek belli ki taslari yerinden oynatacak gelismeler olacaktir. Senin sabrin bu kadarsa senin sorunun. Bu hisse her zaman boyleydi, ani hareketler yapar, yapti mi da pir yapar. Kimse diyebilir mi ki, 2 hafta icinde, bu hissenin 2 katina cikmasi imkan dahilinde degildir. Benim dolar bazli kara gecmem icin 1 hafta yeterli ve o da 1 habere bakar. Sen diger hisselerinde mutlu ve mesutsan, buradaki mutsuz ve bitkin insanlarin sabretmesi, hala umitli olmasi neden seni cileden cikariyor anlamis da degilim. Para benim, zaman benim, zarar benim.
Yatirim tavsiyesi degildir
eski defterleri açarsan 25 tlden 79 lara gitmeden önce ne hesap matematik yapıp FK, FS , hesabı Brüt kar marjı oranı vs sonra hisse 79 lara gitti .. boş yapma..
neyse ..
qouğumun al sat hiisesi benim umranda değil artık az bir lotlarım kaldı onları bugün yarın satarım..
herkese bol bol sabır diliyorum al satçı hissede.
ha bu arada amerika sepeti mi da bir kaç şirketi yazayım da sevap işleyim ..
DDOG Datadog, Inc.
MDB MongoDB, Inc.
SNOW Snowflake Inc.
TWLO Twilio Inc.
NOW ServiceNow, Inc.
....
bunları da çok iyi araştırıp sepetime ekledim.
daha var da onları yazmayacağım bu iyiliği de bunca senenin hatrına yapıyorum .
Spek Bey, bu amerikan şirkelerini istersen sende ekle portfuyne uzun vadede iyi paralar kazanırsın hadi sana da iyilik yaptım sen de iyisin .
Korkma paranı koyarsan ordaki spek için vızıltı sesi gibi olur, hissetmez bilen senin paranı çünkü sendeki para ordaki şikketlerin piyasa değeine göre bozuk para gibi kalır.
yukardaki son paragraftaki "bilen" kelimesi "bile" olacak , yanlış yazmışım n harfi kaymış araya :)
doğrusu aşağıdaki gibi
Korkma paranı koyarsan ordaki spek için vızıltı sesi gibi olur, hissetmez bile senin paranı çünkü sendeki para ordaki şikketlerin piyasa değeine göre bozuk para gibi kalır.
bu arada benzine yine zam geldi ..
26 tl oldu benzin
haydi kalan herkese bol sabırlar alsatçı hissesinde..
benden bu kadar.
qoduğumun hisseden tamamen kurtuldum bugün itibariyle ..
yeni sepetimin son günlerde olduğu gibi bugün de maşşallahı var ..
özellikle sasa, kords, hekts kontrolmatik bugünde çok iyi performs sergiyrolar :)
amerikada hisselerim dün çok iyi performns sergilediler..
sürekli al satçlara kazandıran, qoduğumun al satçı hissesinde, kalanlara bol sabırlar
Güle güle size. 6 ay sonra görüşmek üzere
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Usd bazlı uzun vadede diplerdeyiz. 38,20 de GAP var onu kapatmaya gidiyor. Hatta 38 bile görme ihtimali var. Sonrasına bakalım. İnşallah yukarı yönde devam eder. Bu arada BofA nın alımları dikkat çekiyor.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Selam Sn.Yıldız Tozu. Epeydir yazmıyordunuz. Sattınız mı Kront'ları?
Ben tutuyorum hala. Kront ilginç hisse. 5'lerden 80'e borsa hayatımın en büyük kazancını da, 80'lerden 30'lara borsa hayatımın en büyük zararını da bu hissede yaşadım.😊 Borsada iyi hissede beklemek yeterli sanırdım kazanmak için. Er geç değerine ulaşır diye düşünüyordum. Tekniği de pek umursamazdım açıkçası. Ama öyle olmuyor son dönemde. Uygun yerlerde portföy azaltıp artırmak en mantıklısı. Sn.Umut0109 ve Sn.51TARIMDÜNYAM doğrusunu yapıyormuş.😊
Hisse 80'lerdeyken aldığım evin değeri portfoyümün 4'te 1'i falandı. Şu an evin değeri portfoyümün 2 katı.🤣
Slmlar Sn.Forza. Ben ekonomik durumlarımdan dolayı sattım.Acık söylemek gerekirse 80 gitmeden önceki dönemlerdi. Bu nedenle ben göremedim o fiyatları.
Aslında bir arkadaşa bakıp çıkacaktım. Arkadaşı buldum sizede selam etmek istedim. İnşallah bol bol kazanırsınız.
Bende halen yok :))
iyiyse alalım :)
ytd.
iyi akşamlar bol kazançlar
vay bee herkes al sat yapıyormuş..
madem böyle ben de al sat yapmaya gelicem pazartesinden itibaren..
oyle benden kurtuluş yok rahat rahat.
al satçı hissesinde sanırım bir ben enayi mişim bunca zaman sürekli elimde tutarak al sat yapmayarak.
pazartesinden itibaren sadece al sat yapmak için bi miktar parayla gelicem..
Ve sürekli al sat yapacağım bu hissede artık yok oyle alıp elde tutmak .
ee al satçı hissesinde al sat yapılır.
KronT; yine yeniden
İmza:YALCIN2004 ve YalçınII
KronT; yine yeniden 🙏😃
İmza:YALCIN2004 ve YalçınII
Yıllar önce hisse araştırma ve incelemesi yaparken Sn.Yalçın'ın Kron analizlerinden çok faydalanmıştım. Hisse henüz 3 liralardaydı. Yıllar içinde 80'leri gördü. 40'tan başlayarak aynı oranda bir yükselişe tanık oluruz umarım yine.😊
Şaka bir yana Kron'daki yönetim kurulu değişikliğini ben çok önemsiyorum açıkçası. Bu, sıradan bir yönetim kurulu değişikliği değil. Netaş (ZTE)'den kurtulduk herşeyden önce.
ZTE'nin Netaş'ı almasını da Kront açısından yanlış yorumlamışız o dönemde. Olumlu olur sanmıştım ben de. Çin pazarı, teknoloji transferi gerekçeleriyle olumlu bakmıştım. Tam tersi oldu. Bırakın yeni pazarı, elindeki işlerden de oldu Kron.
GTE (ZTE ortaklığının payı olabilir, sadece bir tahmin.), Katar stadları, İstanbul havalimanı, akıllı stadyumlar, şehir hastaneleri işleri hep ZTE yüzünden kaybedildi bence. Avrupa ve Amerika pazarında kayda değer bir ilerleme sağlanamamasının gerekçesinin Çinli ortağa sahip olunması ihtimali de çok yüksek. Ayrıca Çin ya da Çin'in hakim olduğu pazarlardan bildiğimiz tek bir iş alınamadı.
Şu an anlıyoruz ki ZTE Kron'u büyüterek %10 ortaklığı sayesinde para kazanmak için değil o yüzde % 10'luk ortaklığı kullanarak şirketi baskılamak için almış o hisseleri resmen.
Öyle şeyler oldu ki inanmak mümkün değil. Akıllı stadyumlar, İstanbul Havalimanı ve şehir hastaneleri işlerini aldı Netaş. Kron'un alt yüklenici olacağından emin olarak mail attım şirkete. Netaş'la böyle bir anlaşma ya da satış olmadığını söylediler. İnanamadım. Netaş kendi sitesine de "siber güvenlik ürünleri uluslararası çözüm ortaklarımızca sağlanmaktadır" yazdı. Türk stadyumu, Türk hastanesi, Türk havalimanı, Türk Netaş, Türk Kron ama uluslararası çözüm ortağı. Neyse iyi oldu Netaş'tan kurtulduğumuz.
Yönetim kurulu değişikliğine dönersek.. Futbol futbolcuyla oynanır. Vizyon sahibi bir ekibiniz varsa şirketin kısa sürede bir dünya devi olması mümkündür. Hele ki teknoloji alanında.
Geçen videolarını izlediğimiz satış müdürünü ben yeterli bulmadım açıkçası. Dışardan hobi olarak çalışıyor gibi Kron'da. Biz daha çok şey biliyor olabiliriz şirketle ilgili. Kron hakkında konuşurken, çalışanı olduğu şirketten değil de başka şirketten bahsediyor gibi. Birkaç ürünle ilgili notlar almış, sürekli ondan bahsediyor. Bir de örnek bulmuş, arabanın emniyet kemeri...😊 Bu kadar mı temel seviyedeyiz? Yahu siber güvenliğin ne olduğunu bilmeyen adam ne hissesini alır, ne teknoloji videosu izler. Kendisi üzerinden şirketle ilgili de umutsuzluğa kapılmıştım. Neyse umarım yanılıyorumdur.
Ancak yeni yönetim kuruluyla ilgili de çok umutluyum. Vizyon sahibi ve kariyerli isimler. Sn.Lütfi Yenel'in de akrabaları sanırım. Borsada aile şirketlerini sevmem pek. Ama burada durum farklı gibi görünüyor. Hayırlı olur umarım.
hayal satmalara karnımız tok .. benim için artık yok oyle al elinde tut sürekli :)
al sat yapmaya pazartesiden itibaren gaza basıyorum :)
bu hisse için belirlediğim strateji haftalık veya aylık olarak al sat yapmak hedefim günlük al sat değil zaten günlük al satta kimse kazanamaz bana göre
Umit Bey daha sirkette cok yeni. Dolayisi ile Kron hakkinda 3. sahislara aitmis gibi konusmasi gayet normal. Ben de, biz de yeni bir ise basladigimizda, orayi kendimizin gibi gormemiz zaman aliyor.
Bu konu ile ilgili endiselenmemiz gereken, sirketten ayrilan calisan sayisinin yuksekligi. Benim tahminim son bir sene icerisinde 30 civari calisan ayrilmistir. Bu yuzde 20 lik bir orana denk geliyor. Her calisanin yerine yenisi gelse de, sirkete alisma, projelere alisma gibi seyler zaman alan seyler. Bir calisanin 3-5 ayi alisma devresidir, ondan tam bir verim bekleyemezsiniz. Hele ki eger tecrubeli, kilit calisanlar ayrildi ise bu apayri bir sorun.
Aile sirketlerinden ben de haz etmem. Alavare yapma ihtimali daha kolay olur. Mesela, C isimli bir sirketi bunyesine ederinin cok fazla bir miktara katabilirler. Bagimsiz sirket degerlendirmeler pek bagimsiz degil, kaldi ki buna gerek de olmayabilir. Eger ki bunyeye katilan sirketle, gozle gorulmeyen bir bag varsa, biz bu olaya hortumlama diyoruz. Gecmiste pek cok sirketin bunu yaptigini gorduk borsada. Kil payi kurtulduklarimi hatirliyorum.
Sirket adil bir sekilde hareket ettigi, hortumlama yapmadigi surece, ben risklerine ortak olurum. Hortumlama olduguna kanaat getirirsem, isterse uzaya gitsin, durmam.
Zaten birileri, iceriden duyumlarla hisse uzerinde oynuyor gibi bir gorunum arzediyor, Uzuncu oldugumuzdan bizi etkilemiyor. Ancak, sirket uzerinden de alavare olursa, bu kabul edilemez. Umarim boyle bir sey olmaz. Herhangi bir birlesme ya da satin alma ya da tahsisli olursa, ki buna benim neredeyse hic suphem yok, orada adil bir sekilde hareket edilmesini beklerim.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Bak mesajımın altına hayal satmalara karnım tok yazarsan ben de hoşuna gitmeyecek şeyler yazarım. Seni muhatap almıyorum anla artık. Sen bulaşmadıkça kimse de almıyor. Ama bulaşıyorsun ısrarla. Hatta senin yüzünden foruma bile yazmıyorum. Forumun içine ettin, insanlar ses çıkarmıyor. Bir de bundan yüz bularak insanların mesajlarını alıntılıyor ya da altına mesajlar yazıyorsun. Bütün gün kafa şişirdiiğin yetmiyor gibi bir de her yazılana laf yetiştiriyorsun. Yazmayacağım dedin herkes sevindi, farkında değil misin? Hiç canını sıkmıyor mu itici ve sevimsiz bulunmak? Kötü hisse madem sattığın iyi olmuş. Niye alıyorsun tekrar kötü hisseyi bilerek ve isteyerek? Gidip iyi bulduğu hisseyi almaz mı aklı azıcık başında olan insan? Onlar güzel, yükselir kazanırsın. Al-sat yapmak için deme sakın, o iş her hissede yapılır.
Senin derdin belli bence. KY çok diye gitmiyor hisse diye düşünüyorsun. KY uzak dursun diye de olumlu bulduğun her mesaja yanıt yazıyorsun. Ama kaçırdığın birşey var. Buradaki yatırımcılar hem olumlu hem olumsuz yönlerini yazıyor hissenin. Sense olumlu moddaysan olumsuz yazılara, olumsuz moddaysan da olumlu yazılara ve yazanlara sarıyor, saldırıyor, ithamlarda bulunuyorsun. Senin moduna, o anki hisse sayına göre mi yazacağız kardeşim? Müsade mi alacağız senden?
Ayrıca ben mi düşürdüm hisseyi? Ben miyim sahibi? Git o sevmediğin patrona söyle derdini. Ara şirketi, mail at, git kapısına. Ama o zor di mi? Hisse düştüğünde senden çok zarar eden buradaki yatırımcılara ekşimek daha kolay di mi? İçini rahatlatıyorsun milletin moralini bozarak. Vardır ya öyle tipler.
Bir gün gelir kötüler, sattım der, başka hisse reklamı yaparsın; birgün gelir süper hisse teknoloji meknoloji dersin. Bir de üstüne bir iki tane analiz yorum falan yapılır, hemen altına yorum yazarsın. Hayal satma falan diye. Elimde kendime göre çok yüklü mal var, hisse 11 küsür dolardan, 2 küsür dolara düşmüş, zararımı hayal bile edemezsin. Üstüne her foruma girişimde ağlama mesajları. Kendi zararıma mı yanayım, milletin ağzının kokusunu mu çekeyim? Bir tane dişe dokunur katkısı, yorumu, analizi olmaz bu tiplerin.
Kontrolmatik öyleymiş, Hektaş böyleymiş, SASA şöyleymiş. Hepsi güzel hisse. Önce Kront gider diye düşündüm. Almadım hiçbirini. Canım sıkkın foruma giriyorum, KRON'la ilgili bilgi almak için. Bakıyorum aynı tip Hektaş, SASA reklamı yapıyor. Merak etsem onların forumuna girer bakarım di mi? Ben aldım siz kaçırdınız diye nispet yapmak için mi yapıyorsun bunu, yoksa milleti hayal satmakla suçlarken kendin bu hisseleri mi satıyorsun?
üstüne alınanlar varmış..
size ne kardeşim babanınız forumu mu burası?
ister al sat yaparım .. isterse almam ..
üstteki mesajı sana mı yazdım ? neden alındın ki ?
neyse trade etmekten beni kimse caydıramaz.
bu hisse benim için trade hissesi olmuştur ama günlük değil haftalık veya aylık olarak..
not: 150 bin kişi yatırımcı olan sasa yı defalarca kez yazdım, bu hissede ise bir elin parmağını geçmez ky yatırımcısı ...
neden kynin olduğu hisse gitmez diye düşüneyim?
ama bu hissesin derdi farklı ky değil .. bu hisse al satçı trade hissesi bana göre.
beğenmiyorsan yazılarımı engellen beni gitsin
okuma yazılarımı..
bu kadar basit.
herkes senin gibi düşünmek zorunda mı?
Bu dedigin dogru olmaz. Mesela benim seni engellememenin tek sebebi, eger engellersem, yeni gelen yatirimcilar senin gecmiste neler yaptigini ogrenemez ve onlarin psikolojisini cok rahat bozarsin.
Tekrar yazalim:
Sen, hisse 8-9 araliginda iken, hisse hakkinda durmadan negatif seyler yaziyordun, pozitif yazanlari hayal satmakla itham ediyordun.
1,5 sene sonra, hisse 60-70 araliginda iken, devamli, Kron ile alakali alakasiz siber guvenlikle ilgili her yaziyi yapistirmaya basladin ve uzay hedefleri verdin. Gunde belki 5 kere yapistirmalar yaptin.
1 sene sonra, hisse 30-40 araliginda iken, yine durmadan negatif yazilar yazmaya, insanlari da hayalcilikle suclamaya basladin.
Herkes bilsin
Yatirimci tavsiyesi degildir
150 bin yatırımcısı olan sasa 50 kat gitmiş 5 senede..
2 milyar piyasa değerinden 100 milyar piyasa değerine çıkmış ve 150 bin yatırımcı varken sürekli ralli yapmış..
tahtacıların derdi ky olsan o hisse 150 bin yatırımcıyla değil 50 kat , 5 kat bile gitmezdi ..
ancak gidecek olan hisse gidiyor demek ki sorun ky değil sorun hissedeki tahtacını niyeti.
bak usta mısın yok çırak mısın bilmem ...
senin de neler yazptığın ortada bunca senedir .. sende süten çıkmış ak kaşık değilsin.
hatta bir ara sayın mao senin niyetini ortaya çıkardı.. rusya ukray savaşı sebebiyle rusya satışarı için söyledğin şeyle ile ilgili olan kısım ..
benim 25-79 hareketi öncesi aylarca hesap formul yaptım ve sonrasında hisse 79 lara gitti sayın Yıldız tozu şahittir.
ha öncesinde 7-8 lerdyeken hisseye sövdüğüm doğrudur o anki şeyler için soylenen soylendi ve o hesap orada kapandı..
Senin zararinin yuzde 70-80 olmasindan zevk almak nasil bir seyse. Durmadan uzerine tuz basmalar. 8-9larda iken de yapiyordu bunu, daha sonra ozur dilemisti, biz de inanmistik gercekten ozur diledigine. Megersem, hepsi oyunmus.
Bence nick'ini degistirip onunla yazsin, cunku o yazdikca ben gecmiste neler yaptigini buraya yazacagim.
SAyın mao foruma bekleniyorsunuz , bu çırak a bir cevap verin.. tusya ukrayna savaşı sebeyle rusya satışarı ie ilgili yazdıkları ve niyetinin ne olduğu belli olmayan yazısı için
yav istersen uzun vadeli tutun isterse trade edin ..
ben trade edeceğim artık.
ben size uzun vadeli tutamayın , al sat yapın diye bir şey mi dedim?
ne istiyorsanız onu yapın ..
iştee mesele bu sayın çırak..
bende her hissede al sat yapmasını biliyorum ..
ancak özellikle bu hissede yapacağım çünkü bana göre trade hissesi olmuştur bu hisse , diğer hisselerim ise yatırımlık elde tutma hisseleri aradki fark bu.
sana yazmadım be adam ..
nerden çıkardın onu? türkçe okumayı mı bilmiyorsun ?
o cümle bir zerzeniş kendi kendime ..
Rusya-Ukrayna savasi, kisa vadede Rusya sirketlerine olan satislarimizi negatif etkileyebilir dedim, hala arkasindayim. Uzun vadede ise, artik Amerika'li sirketlerin girmesi imkasiz gibi olacagindan, bizi pozitif etkileyebilir demistim. Hala arkasindayim.
Ben sen degilim ki, elime gore konusayim. Elin full ise uzay hikayeleri, elinde yoksa pespaye sirket.
Ki, 5 senedir benim elimde kendimce yuklu miktar var. Negatif gordugum seyleri yazmam da ilk degil, beklentilerimi yazmam da.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Sn Usta'nın yıllardır bir tane bile yönlendirici yazısına tanık olmadım. Yorum ve analiz yapar ki forumun amacı da budur. Yeri gelir olumlu bir gelişme olur olumlu yorumlarsın, yeri gelir olumsuz gelişme olur olumsuz yorumlarsın. Ben de öyle yapıyorum. Borsadaki tek hisse KRON mu, Lütfi Yenel babamın oğlu mu? Yükseleceğini düşünmesem satar çıkarım.
Tekrar ediyorum. Başka hisse pazarlamak değildir forumların amacı. Zaten hisseleri farklı forumlara yazmak da forum kurallarına aykırıdır. İnsanların yok yere moralini bozmak ya da yok yere coşkuya sevketmek de etik kurallara göre ayıptır.